نگاه آفران > نگاه آفران: تحولات مصر 61

نگاه آفران: تحولات مصر 61

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۵

تحولات مصر 61

 

وقایع مهم مصر از تاریخ 13/8/92 الی 20/8/92

 

  • دستگاه‌هاي امنيتي مصر اقدامات لازم به‌منظور برقراري امنيت اولين جلسه محاكمه رئيس‌جمهور بركنارشده مصر و ۱۴ تن ديگر از اعضاي اخوان المسلمين را به پايان رساندند.

به گزارش روسيا‌ اليوم، دستگاه‌هاي امنيتي مصر اقدامات لازم به‌منظور برقراري امنيت اولين جلسه محاكمه "محمد‌ مرسي" رئيس‌جمهور بركنارشده مصر و 14 تن ديگر از اعضاي اخوان المسلمين را انجام داده‌اند.

نيروهاي امنيتي به‌منظور رصد هرگونه اقداماتي كه ممكن است در روند كار دادگاه خلل ايجاد كند در تمام خيابان‌هاي اطراف محل محاكمه مرسي و 14 تن ديگر از سران اخوان المسلمين دوربين‌هاي مداربسته نصب كرده‌اند.

يك منبع امنيتي تأكيد كرد كه مرسي توسط يك بالگرد عازم محل محاكمه‌اش واقع در آكادمي امناي پليس طره مي‌شود. اين منبع همچنين افزود: ساير متهمان به‌وسيله خودروهاي زرهي از زندان طره به مقر محاكمه انتقال داده مي‌شوند.

روزنامه الاهرام نيز به‌نقل از "محمد ابراهيم" وزير كشور مصر اعلام كرد كه مرسي بدون غل و زنجير در دادگاه حضور پيدا خواهد كرد.

 

  • يكي از رهبران جنبش ششم آوريل مصر، سفر وزير خارجه آمريكا به قاهره را تلاشي براي اثبات حضور واشنگتن در تحولات كشورش خواند.

"خالد المصري" از رهبران جنبش ششم آوريل با بيان اينكه با گذشت زمان ثابت مي‌شود كه دولت آمريكا در تحولات سياسي مصر نقش دارد، گفت: با گذشت زمان ثابت مي‌شود كه دولت آمريكا نقش حقيقي در تحولات سياسي مصر داشته است. سفرهاي مقامات آمريكا به قاهره به علت اراده واشنگتن به منظور جلوگيري از دست دادن قاهره است زيرا چنين امري بر منافع آمريكا در منطقه تاثير منفي مي‌گذارد.

وي هدف سفرهاي سابق مقامات آمريكايي به قاهره (ششم ژوئيه گذشته) را در راستاي سنجش تحولات داخلي اين كشور و اطمينان يافتن از نقشه راه نيروهاي مسلح قاهره برشمرد.

المصري با نفي شايعاتي كه برخي رسانه‌هاي مصري و بين‌المللي در خصوص سفر "جان كري" به قاهره منتشر كرده‌ و اعلام كرده‌اند كه اين سفر با هدف اطمينان يافتن واشنگتن از شفافيت محاكمه "محمد مرسي" صورت مي‌گيرد، افزود، اتحاديه اروپا از حمايت‌هايش از محمد مرسي به علت سفر اخير "كاترين اشتون"، عقب‌نشيني كرده است.

 

  • به گفته منابع قضايي مصري، "احمد صبري يوسف" رياست دادگاه محاكمه مرسي را به عهده خواهد داشت و دو قاضي ديگر به نام‌هاي "حسين قنديل" و "احمد ابوالفتوح" وي را همراهي خواهند كرد. نيروهاي امنيتي نيز در چند روز گذشته مسئوليت حمايت از اين سه قاضي را با توجه به اهميت محاكمه به عهده داشته‌‌اند.

اين اولين بار نيست كه "صبري يوسف" محاكمه پرونده‌هاي مهم را به عهده داشته است وي بعد از جريان انقلاب 25 ژانويه سال 2011 رياست دادگاه محاكمه "احمد شفيق" آخرين نخست‌وزير دوران "مبارك" را به اتهام هدر دادن اموال عمومي به عهده داشت.

وي در اين دادگاه حكم بي‌گناهي شفيق را صادر كرد كه واكنش‌هاي متفاوتي به همراه داشته است. در آوريل گذشته نيز همين قاضي حكم يك سال زندان با اعمال شاقه را به اتهام حمل سلاح براي "خليل العقيد" محافظ شخصي "خيرت شاطر" معاون رهبر اخوان المسلمين صادر كرده بود. وي محاكمه مرسي را برگزار خواهد كرد. اتهام‌هاي مطرح شده، درباره مرسي مي‌تواند حتي مجازاتي چون اعدام با چوبه دار را نيز در پي داشته باشد.

محمد مرسي، رئيس جمهور بركنار شده مصر امروز در حالي به همراه ۱۴ تن از رهبران اخوان المسلمين مصر، به اتهام تحريك به قتل تظاهر‌كنندگان در مقابل كاخ رياست جمهوري الاتحاديه، در دادگاه دولت جديد اين كشور حاضر مي‌شود كه بارها تأكيد كرده رئيس جمهور قانوني اين كشور است و دادگاه نظامي را به رسميت نمي‌شناسد. از ديگر سو پليس مصر نيز باتوجه به فراخوان اخوان المسلمين براي برپايي تظاهرات مقابل محل دادگاه، تدابير امنيتي گسترده‌اي را تدارك ديده است.

به گزارش پايگاه اليوم السابع، در همين ارتباط سرلشگر "محمد ابراهيم" از مركز پليس طره، محل محاكمه مرسي و ۱۴ تن از رهبران اخوان المسلمين شامل اتاق‌هاي عمليات و رصد جلسه دادگاه و همچنين تمامي ورودي‌ها و خروجي‌هاي دادگاه جهت كسب اطمينان از امنيت آن‌ها را مورد بازديد قرارداد. پليس و نيروهاي امنيتي مصر در خارج از دادگاه هم تدابير امنيتي شديدي تدارك ديده‌اند. در همين رابطه در قاهره، ورودي‌هاي ميدان التحرير با سيم‌هاي خاردار و موانع آهني بسته شد و ۲۲ خودرو زرهي در اطراف ميدان، ۱۵ خودرو زرهي در اطراف گارد رياست جمهوري، ۲۰ خودرو امنيت مركزي و ۱۰ خودرو زرهي در اطراف كاخ الاتحاديه مستقر شدند. در الجيزه نيز ميدان نهضت مصر و مصطفي محمود بسته شد و نيروهاي مسلح خودروهاي زرهي خود را در ميادين و خيابان‌هاي حياتي مستقر كردند.

 

  • در آستانه محاكمه "محمد مرسي"، روزنامه مصري «الوطن» متن نوار ويدئويي منسوب به وي را منتشر كرد. در اين نوار ويدئويي محمد مرسي در پاسخ به سخنان "كاترين اشتون"، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا مبني بر اين كه ميليون‌ها مصري در 30 ژوئن عليه وي به خيابان‌ها آمدند، تأكيد مي‌كند: اگر واقعاً 30 ميليون مصري مخالف من بودند، بايد منتظر برگزاري انتخابات پارلماني مي‌ماندند، زيرا هر گروهي كه 30 ميليون حامي دارد، رأي اكثريت را در انتخابات در اختيار خواهد داشت. وي سپس با بيان اين كه مصر شاهد «كودتايي نظامي» است تأكيد كرد: من همچنان رئيس جمهوري قانوني مصر هستم و به قانون اساسي سال 2012 پايبندم. مرسي درپايان با توصيف رژيم صهيونيستي به «شيطان»، تأكيد كرد كه اين رژيم از رخدادهاي مصر بهره مي‌برد.

 

  • "عمر زكي نماينده" سابق پارلمان مصر به اتهام دخالت در حوادث خشونت بار در مقابل گارد رياست جمهوري و شكنجه شهروندان در جريان تحصن رابعه العدويه به پانزده روز حبس محكوم شده است.

منابع مصري همچنين از يورش دانشجويان وابسته به اخوان المسلمين به دانشگاه قاهره و شكستن درب اصلي دانشگاه قاهره در ميدان النهضه خبر دادند.

دانشجويان طرفدار اخوان المسلمين شعارهايي عليه وزارت كشور سر دادند. از سوي ديگر دانشجويان طرفدار اخوان المسلمين مجددا در دانشگاه الازهر با نيروهاي امنيتي درگير شدند و شعارهايي عليه نيروهاي امنيتي سر دادند

اين در حالي است كه "عبدالفتاح السيسي" وزير دفاع مصر اعلام كردك نيروهاي ارتش مصر سوگنده خورده اند كه از ملت و كشور مصر پاسداري كنند.

 

  • جماعت اخوان‌المسلمين مصر با صدور بيانيه‌اي در آستانه محاكمه رئيس‌جمهور مخلوع اين كشور تاكيد كرد ملت مصر به هر قيمتي و تا هر زماني، از رئيس‌جمهور قانوني خود در برابر كودتاچيان فاشيست حمايت مي‌كند.

به گزارش پايگاه خبري «الاخوان آنلاين»، جماعت اخوان المسلمين در آستانه محاكمه "محمد مرسي"، رئيس جمهور مخلوع اين كشور بيانيه‌اي در اعلام حمايت از او صادر كرد.

در اين بيانيه آمده است: ملت قهرمان مصر آزادي، شرافت و ارزش هاي خود را رها نمي كند و با محاكمه ظالمانه و بيهوده‌اي روبه رو است كه به جهانيان ثابت خواهد كرد كه اين ملت هرگز بي عدالتي را نمي پذيرد و از اراده و مشروعيت خود به هر قيمت تا زماني كه اين مبارزه به طول بيانجامد حمايت مي كند.

اخوان المسلمين در اين بيانيه تاكيد كرد: محمد مرسي فردي عادي نبود او نماد اصول و ارزش هاي عاليه اي است كه بشريت پس از نسل ها و با جانفشاني هاي هزاران تن به قدرت رسانده بود و اكنون كودتاچيان فاشيست مي خواهند اين اصول و ارزش ها را پشت ميله هاي زندان قرار بدهند تا با خلاص شدن از آنها خودشان مصر را در فساد، غارت و استبداد فرو ببرند.

جماعت اخوان المسلمين تاكيد كرد: كودتاچيان تروريست كه دستشان به خون مردم آلوده است تنها به ربودن رئيس جمهور قانوني مصر اكتفا نكردند رئيس جمهوري كه نماد اراده آزاد مردمي بود و ميليون نفر وي را به عنوان اولين رئيس جمهور غيرنظامي برگزيده بودند. طغيانگري آن ها تا جايي پيش مي رود كه وي را به اتهام هاي ساختگي محاكمه مي كنند و اين وارونه كردن واقعيت ها و اوضاع محسوب مي شود خيانت كاران امانتداران و افراد امين را محاكمه مي كنند و ديكتاتوري دموكراسي را محاكمه مي كند و فساد، اصلاح و پاكي را محاكمه مي كند. قاتلان، شهدا و قربانيان را محاكمه مي كنند و مزدوران، ملي گراها را محاكمه مي كنند و كودتاچيان، اراده مردمي را محاكمه مي كنند.

 

  • "ايهاب بدوي " گفت كه اخبار برخي رسانه‌ها درباره انحلال دولت ببلاوي كاملا نادرست و بي پايه و اساس است.

به گزارش المصري اليوم، يكي از روزنامه‌هاي مصري به نقل از برخي منابع نهاد رياست جمهوري نوشت كه تصميماتي درباره بركناري دولت ببلاوي و تعيين "كمال الجنزوري" يا "ابراهيم محلب" به عنوان نخست‌وزير گرفته شده است.

 

پس از عزل مرسي در 3 جولاي گذشته و تعيين "عدلي منصور" به عنوان رئيس جمهور موقت مصر، ببلاوي نيز به عنوان نخست‌وزير دولت موقت اين كشور در دوره انتقالي تا زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري تعيين شد.

 

  • "كمال الهلباوي" از رهبران سابق جماعت اخوان المسلمين اعلام كرد كه احتمالا وزير خارجه آمريكا در سفر به قاهره انتقال "محمد مرسي" به اين كشور را درخواست نمايد.

به گزارش پايگاه «اليوم السابع»، هلباوي اظهار داشت كه احتمالا بين محاكمه محمد مرسي رئيس جمهور بركنار شده مصر و سفر "جان كري" به قاهره ارتباطي وجود داشته باشد و دولت حاكم مصر از ادامه محاكمه ترس و نگراني دارد.

وي تصريح كرد كه كري در اين سفر و ديدار با مقامات دولت، نوع روابط بين مصر و آمريكا را بررسي خواهد كرد و ممكن است حامل درخواستي از آمريكا براي انتقال مرسي به اين كشور جهت اقامت در آن باشد.

 

  • "مرسي" در حالي وارد ساختمان دادگاه شد كه به جاي لباس سفيد متهمان، ژاكت و شلوار پوشيده بود. به دليل خودداري رئيس‌جمهوري سابق از پوشيدن لباس متهمان؛ دادگاه مصر حاضر به محاكمه مرسي نشد.

هيئت قضات محاكمه كننده "محمد مرسي" رئيس‌جمهوري بركنار شده مصر به علت پوشش وي از آغاز محاكمه‌ رئيس‌جمهوري سابق سر باز زد.

به گزارش «بوابه الشروق»، اين هيئت به علت آن‌كه مرسي خلاف ۱۴ رهبر ديگر اخوان‌المسلمين لباس‌هاي مخصوص متهمان (لباس‌هاي سفيد) را نپوشيده بود، حاضر به آغاز محاكمه وي نشد.

تلويزيون مصر نيز اعلام كرد كه مرسي در حالي وارد ساختمان دادگاه شد كه به جاي لباس سفيد متهمان، ژاكت و شلوار پوشيده بود.

در همين حال، "محمد طوسون" عضو سنديكاي وكلاي مدافع و از اعضاي هيئت وكلاي مدافع مرسي و ۱۴ رهبر اخواني گفت كه دادگاه محاكمه‌كننده مرسي غيرقانوني بوده و وي همچنان رئيس‌جمهوري منتخب است زيرا نه كناره‌گيري كرده و نه از مقام خود استعفا داده است.

از طرف ديگر، دادگاه مرسي اجازه ورود ۳۰ وكيل مدافع مرسي و ۱۴ رهبر اخواني به سالن دادگاه را نداد و فقط چهار وكيل مدافع اجازه ورود به محل محاكمه را پيدا كردند.

 

  • حاميان گروه اخوان المسلمين و "محمد مرسي" در برابر دانشكده پليس قاهره تجمع كردند و در حالي كه عليه دولت شعار دادند، خواستار پايان دادن به محاكمه مرسي شدند. هواداران مرسي همچنين در مقابل آكادمي پليس شروع به خواندن نماز كردند .

طرفداران "محمد مرسي"، رئيس جمهور بركنار شده مصر، و گروه اخوان المسلمين در اعتراض به محاكمه وي در برابر دانشكده پليس قاهره- كه دادگاه مرسي در آنجا برگزار مي شود- تجمع كردند و در دفاع از او شعار دادند.

تجمع كنندگان تاكيد كردند كه محمد مرسي رئيس جمهور قانوني مصر است و نبايد محاكمه شود.

يكي از فعالان حقوقي مصري در اين خصوص به خبرنگاران گفت: تفاوت بين محاكمه "محمد مرسي" و محاكمه حسني مبارك (رئيس جمهور سرنگون شده) اين است كه مبارك از آن كناره گيري و چشم پوشي كرد، اما محمد مرسي به مشروع و قانوني بودن خود تاكيد مي كند. به لحاظ قوانين عادي و قانون اسسي، او رئيس جمهور مصر است. البته، اين به لحاظ قوانين عادي و قانون اساسي است، اما مسائل ديگر خارج از قوانين و قانون اساسي است.

معترضان به محاكمه محمد مرسي، عليه "عبدالفتاح السيسي"، وزير دفاع و فرمانده كل نيروهاي مسلح، شعار دادند و اعلام كردند مرسي همچنان رئيس جمهور قانوني مصر است و مردم از حمايت او دست بر نمي دارند.

 

  • منابع مصري گزارش دادند وزارت كشور مصر از اعطاي تابعيت به خانواده «محمود الزهار» از رهبران برجسته حماس خودداري كرده است.

به گزارش پايگاه اليوم السابع، سرلشگر "محمد ابراهيم" وزير كشور مصر با درخواست خانواده الزهار براي دريافت تابعيت مصري بنا به دلايل امنيتي مخالفت كرده است.

الزهار پس از انقلاب 25 ژانويه به دليل آنكه مادرش مصري است، تابعيت مصري گرفته است. بر پايه اين گزارش، وزارت كشور مصر با صدور دستوري با هر گونه اعطاي تابعيت مصري به اعضاي خانواده الزهار اعم از هدي دختر وي و دو پسر برادرش به نام‌هاي "عبدالله" و "احمد يوسف خالد الزهار" مخالفت كرده است.

همچنين دستورات مشابهي از وزير كشور مصر مبني بر عدم اعطاي تابعيت به تعدادي از زنان فلسطيني به دليل ازدواج با مردان مصري صادر و علت آن نيز دلايل امنيتي بيان شده است.

 

  • آخرين نخست‌وزير دوران "مبارك" و نامزد انتخابات رياست‌جمهوري سابق مصر، از جمله افرادي است كه صبري آن‌ها را از اتهام فساد تبرئه كرده است.

قاضي دادگاه "محمد مرسي" رئيس‌جمهوري بركنار شده مصر پيش از اين عناصر نظام حسني مبارك رئيس‌جمهوري مخلوع اين كشور را تبرئه كرده بود.

به گزارش الجزيره، "احمد صبري" رئيس دادگاه مرسي پيش از اين بيشتر عناصر نظام مبارك را از اتهام فساد تبرئه كرده بود.

"احمد شفيق" آخرين نخست‌وزير دوران مبارك و نامزد انتخابات رياست‌جمهوري سابق مصر، از جمله افرادي است كه صبري آن‌ها را از اتهام فساد تبرئه كرده است.

 

  • دانشجويان طرفدار جميعت اخوان المسلمين مصر و دانشجويان مستقل در دانشگاه قاهره، بعد از ظهر امروز در دانشگاه قاهره درگير شدند.

به گزارش شبكه الميادين، پيش از اين نيز دانشجويان طرفدار "مرسي" با دانشجويان مستقل دانشكده گردشگري دانشگاه الاسكندريه با يكديگر درگير شدند. اين درگيري ها پس از آن صورت گرفت كه دانشجويان طرفدار جمعيت اخوان المسلمين شعارهايي ضد ارتش مصر و نيروهاي مسلح سر دادند.

دانشجويان در حين درگيري به سمت يكديگر سمت پرتاب كردند و در پي آن چندين نفر زخمي شدند.

جمعيت اخوان المسلمين مصر در بيانيه اي در اعتراض به محاكمه مرسي از طرفداران وي خواستار شركت در تظاهرات گسترده شدند.

 

  • "جان كري" وزير خارجه آمريكا گفت: مصر شريك اساسي آمريكا در خاورميانه است و اين ملت مصر است كه سرنوشت كشورشان را تعيين مي كنند.

وي تاكيد كرد، آمريكا مايل به همكاري با دولت موقت مصر است و "باراك اوباما" رئيس جمهوري آمريكا علاقه مند به ادامه روابط با مصر است و آمريكا تمام تلاش خود را باري كمك به دولت كنوني مصر به كار خواهد بست.

وزير خارجه آمريكا بيان كرد، دولت آمريكا مطابق با قوانين اين كشور عمل مي كند و خواستار توقف كمك ها به مصر نيست. ما به مصر در مبارزه با تروريسم كمك مي كنيم.

وي از دعوت "عدلي منصور" رئيس جمهوري موقت مصر براي گفتگوي استراتژيك تمجيد و بر ضرورت پايان دادن به اقدامات خشونت آميز در اين كشور تاكيد كرد.

از سوي ديگر نبيل فهمي نيز گفت: ما چند قبل روابط مصر با آمريكا را آشفته توصيف كرده بوديم، اما پس از ديدار با جان كري و حمايت آمريكا از اراده ملت مصر و اجراي نقشه راه پس از انقلاب سي ام ژوئن نشانه هاي جدي از تمايل طرفين براي از سرگيري روابط وجود دارد.

 

  • وزراي امور خارجه مصر و آمريكا در كنفرانس مطبوعاتي مشتركي بر اهميت روابط استراتژيك ميان دو كشور و عادي شدن هر چه سريعتر اين روابط تاكيد كردند.

به گزارش «اسكاي نيوز عربي»، "جان كري"، وزير امور خارجه آمريكا و "نبيل فهمي"، همتاي مصري اش در كنفرانس مطبوعاتي مشتركي كه پس از مذاكرات دو طرف برگزار شد تاكيد كردند كه روابط دو كشور هرچه سريعتر بايد به وضعيت عادي باز گردد؛ چرا كه اين امر به نفع تمامي منطقه خاورميانه و نيز دو كشور است.

كري گفت: روابط ما با مصر بر اساس منافع ملي دو كشور است و ما بايد چالش هايي كه در دو سال گذشته در اين زمينه به وجود آمده را پايان دهيم. ما به اينجا آمده ايم تا درباره آينده خاورميانه و روابط استراتژيك قاهره و واشنگتن گفتگو كنيم. وي ادامه داد: گمان نمي كنم روابط آمريكا و مصر بر اساس توقف كمك هاي واشنگتن سنجيده شود. همانگونه كه رئيس جمهوري آمريكا گفته ما به همكاري با مصر پايبند هستيم و برخي كمك ها به مصر از جمله كمك براي رويارويي با تروريسم و نيز برنامه هاي غذا و دارو همچنان ادامه خواهد داشت. نبيل فهمي نيز در اين كنفرانس مطبوعاتي تاكيد كرد كه روابط خوب مصر و آمريكا براي قاهره بسيار حائز اهميت است .

كري با "عدلي منصور"، رئيس جمهوري موقت و "عبدالفتاح السيسي"، فرمانده نيروهاي نظامي مصر ديدار كرد.

 

  • يك هيئت عربستاني براي شركت در نشست اتحاديه عرب در قاهره وارد مصر شد.

به گزارش خبرگزاري دولتي عربستان سعودي؛ اين هيئت سعودي كه رياست آن بر عهده شاهزاده "عبدالعزيز بن عبدالله بن عبدالعزيز" معاون وزير امور خارجه اين كشور است در سفر به مصر كه چند روز به طول خواهد انجاميد در نشست فوق العاده وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه عرب براي بررسي اوضاع سوريه شركت مي كند .

عربستان در سطح معاون وزير امور خارجه در اين نشست شركت كرده است.

  • رسانه هاي عربي برگزاري دومين جلسه محاكمه "محمد مرسي" در روز هشتم ژانويه 2014 (18 دي) خبر دادند.

به گزارش خبرگزاري مصري «الشرق الاوسط»، دادگاه رسيدگي كننده به اتهامات محمد مرسي رئيس جمهور معزول مصر براي بررسي مدارك و مستندات مرتبط با پرونده وي، از برگزاري دومين جلسه محاكمه در روز 8 ژانويه 2014 (18دي ماه) خبر داد.

 

  • حدود 100 تن از هواداران "محمد مرسي" رئيس جمهور بركنار شده مصر در پايتخت سودان در اعتراض به محاكمه وي تظاهرات كردند.

به گزارش خبرگزاري فرانسه؛ اين افراد كه عكس هاي مرسي را با ريش بلند در دست داشتند در برابر سفارت مصر تجمع كردند.

روي يكي از پارچه نوشته هاي معترضان عبارت «نه به دادگاه نظامي» به زبان انگليسي نوشته شده بود. روي پارچه نوشته ديگري كه زنان سياهپوش با صورت هاي پوشيده آن را حمل مي كردند نيز نوشته شده بود مصريان مقيم سودان اقدامات دادگاه را عليه مرسي رد مي كنند.

 

  • "محمد مرسي" امام جماعت متهمين شد.

منابع خبري محلي در مصر گزارش دادند، محمد مرسي رئيس جمهور معزول اين كشور اقدام به برپايي نماز جماعت در دادگاه كرده و خود به عنوان امام جماعت آنان نماز را اقامه كرده است.

به گزارش الدستور الاصلي؛ محمد مرسي رئيس جمهور معزول مصر نماز ظهر را همراه با ساير متهمين در جايگاه ويژه متهم اقامه كرد.

 

  • منابع خبري از انتقال رئيس‌جمهور بركنار شده مصر به بيمارستان برج‌العرب به دليل افزايش فشار خون وي خبر دادند.

به گزارش «صدي البلد»، "محمد مرسي"‌ رئيس‌جمهور بركنار شده مصر بر اثر افزايش فشار خون به بيمارستان برج العرب منتقل شد. اين در حالي است كه نيروهاي امنيتي هم اكنون به طور گسترده در اطراف اين بيمارستان مستقر شده اند. مرسي پس از درمان مجددا به سلولش بر مي‌گردد.

 

  • "رفعت السيد" رئيس اسبق دادگاه استيناف قاهره با بيان اينكه تصميم انتقال "محمد مرسي" رئيس جمهور معزول مصر به زندان «برج العرب» و يا هر مكان ديگري از وظايف و اختيارات دادگاه نيست؛ گفت: اين گونه تصميمات با هماهنگي بين دادستاني كل، وزارت كشور و اداره زندان‌ها به عنوان مجري حكم اتخاذ مي‌شوند.

وي تظاهرات هواداران اخوان المسلمين به هنگام برگزاري جلسه دادگاه "محمد مرسي" در مقابل آكادمي پليس، ديوانعالي و دادگاه قانون اساسي را امري طبيعي خواند و تاكيد كرد كه چنين امري در سايه حضور هواداران اخوان المسلمين كه تعدادشان كم نيست، امري طبيعي است.

آن ها مي‌خواهند حضورشان را اثبات كرده و از نمادهاي خودشان و در رأس آن ها محمد مرسي كه محاكمه مي‌شوند، دفاع كنند. البته وزارت كشور تدابير امنيتي لازم براي جلوگيري از وقوع عنف و خشونت را اتخاذ كرده است.

السيد درباره حضور مرسي با لباس شخصي در جلسه دادگاه گفت: اين موضوع نيز امري عادي بوده و نيازي به حرف و حديث ندارد، زيرا قانون اقدامات جنايي تنها براي حضور متهم در داخل قفس اتهام اهميت قائل است و معتقدم كه لباس‌هاي مرسي بعد از انتقالش به زندان «برج العرب» تغيير خواهند يافت زيرا در آنجا به اجراي قوانين زندان‌ها مبني بر پوشيدن لباس يكسان، مجبور خواهد شد.

وي عدم تعيين وكيل مدافع از سوي محمد مرسي را نيز امري عادي خواند و تاكيد كرد كه به هنگام حضورش در دادگاه اگر وكيلي خواهان دفاع از مرسي شود و رئيس جمهور معزول نيز اعتراضي نكند، در آن صورت مشكلي وجود نخواهد داشت كه آن وكيل بدون وكالت رسمي كار وكالت و دفاع از مرسي را بر عهده بگيرد البته تا زماني كه متهم حاضر باشد و اعتراضي بر اين امر نيز نداشته باشد.

 

  • در حمله مهاجمان مسلح ناشناس به يك ايستگاه امنيتي در مسير اسماعيليه به قاهره دو سرباز مصري كشته شدند و يك تن ديگر زخمي شد.

به گزارش پايگاه اينترنتي الرساله نت، منابع اطلاع رساني محلي به نقل از يك منبع امنيتي اعلام كردند در حمله مسلحانه افراد ناشناس به نيروهاي امنيتي مستقر در يك ايستگاه نظامي در مسير اسماعيليه به منطقه صحرايي قاهره دو سرباز كشته شدند و يك تن زخمي شد. نيروهاي امنيتي مصر در واكنش به اين حمله اقدام به تيراندازي به طرف مهاجمان كردند و آن ها را فراري دادند.

 

  • هزاران تن از حاميان اخوان‌المسلمين مصر در اعتراض به محاكمه "محمد مرسي" به خيابان‌هاي مصر آمدند و با شعارهاي ضد كودتا اقدامات ارتش را محكوم كردند.

به گزارش پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيرة، نيروهاي امنيتي مصر براي متفرق كردن تظاهركنندگان مخالف محاكمه "محمد مرسي" رئيس‌جمهوري بركنار شده مصر گلوله و گاز اشك‌آور شليك كردند.

حاميان اخوان‌المسلمين در مقابل مقر دانشكده پليس در قاهره تجمع كردند تا محاكمه رئيس‌جمهوري بركنار شده مصر را محكوم كنند.

آن‌ها پلاكاردهاي زرد رنگ در دست گرفته و با سر دادن شعارهايي تاكيد كردند كه محاكمه مرسي يك اقدام سياسي است. تظاهركنندگان با سر دادن شعارهاي "نظام كودتاچي" تاكيد كردند كه به اعتراضات مسالمت‌آميز خود در مقابل تمام نهادهاي قضايي مصر ادامه مي‌دهند.

حاميان اخوان‌المسلمين در دانشگاه قاهره با تدابير شديد امنيتي تظاهرات مشابهي برگزار كردند. هزاران تن از مخالفان محاكمه محمد مرسي در المعادي و اسيوط راهپيمايي و تظاهرات كردند. ساكنان روستاي العدوة، زادگاه رئيس‌جمهوري بركنار شده مصر نيز براي اعلام مخالفتشان با محاكمه وي تظاهرات كردند.

در همين راستا، اخوان‌المسلمين مصر در بيانيه‌اي اعلام كرد كه محاكمه محمد مرسي «ظالمانه» بوده و مسئولان دادگاه «اتهامات دروغين» عليه وي مطرح كرده‌اند. در اين بيانيه آمده است: مرسي يك شخص معمولي نيست، بلكه نماد ارزش‌هاي گرانقدري است كه بشريت با گذشت ده‌ها نسل و با هزاران جانبازي توانسته است آن‌ها را برپا كند.

اخوان‌المسلمين در ادامه تاكيد كرد: در حال حاضر كودتاچي‌هاي فاشيست مي‌خواهند اين ارزش‌ها را در پشت ميله‌هاي زندان نگه دارند تا مصر براي آن‌ها تبديل به عرصه‌اي براي غارت، استبدادگري و غارت شود. محاكمه محمد مرسي روز گذشته با تدابير شديد امنيتي و استقرار تعداد بسياري از نيروهاي امنيتي برگزار شد.

 

  • "محمد بلتاجي" يكي از رهبران اخوان المسلمين مصر جلسه محاكمه محمد مرسي و اعضاي اخوان المسلمين در روز دوشنبه را باطل برشمرد.

به گزارش پايگاه اينترنتي روزنامه «المصريون» محمد بلتاجي" يكي از رهبران اخوان المسلمين مصر در سخناني كه در دادگاه شهر قاهره پيرامون محاكمه "محمد مرسي" واعضاي اخوان المسلمين به اتهام كشتار تظاهرات كنندگان در مقابل كاخ رياست جمهوري الاتحاديه ايراد كرد، اظهار داشت: اين محاكمه باطل بوده و 10 دليل كه بر باطل بودن اين اتهامات كه از سوي دادستاني صادر شده را ارائه خواهيم داد.

وي در ادامه با بيان اينكه هيچ‌گونه آشتي نبايد با افرادي كه ملت مصر را همه روزه به قتل مي رسانند وجود ندارد،از حمله لفظي نيروهاي امنيتي زندان طره به وي و گذراندن 70 روز زندان انفرادي خود خبر داد.

 

  • امضاي آمريكا پاي كودتا در مصر

در يك طرف معادله، آمريكا قرار دارد كه همواره دو اصل تامين منافع خود و حفظ امنيت و خواسته‌هاي صهيونيست‌ها را در دستور كار دارد. بر اين اساس سفر "كري" به مصر نيز بر همين موضوع استوار است.

در هفته‌هاي اخير آمريكا براي حفظ جايگاه خود در مصر در مقاطعي مواضعي تند را عليه ارتش مصر اتخاذ كرده و از تعليق توافقات نظامي با اين كشور به بهانه مقابله با سركوب مردم خبر داد.

آمريكايي‌ها روند تحولات مصر را مغاير با منافع خود و صهيونيست‌ها مي‌دانند و خواستار آن هستند كه دولت حاكم بر مصر با در پيش گرفتن سياست‌هاي جديد مانع از انفجار اعتراض‌هاي مردمي گردد. آمريكا شرايط بر هم ريخته كنوني را مولفه‌اي براي ادامه دخالت در مصر مي‌داند اما خواستار آن است كه ارتش و دولت موقت چنان رفتار نمايد كه دامنه اعتراض‌ها به وحدت ملي براي سرنگوني نظام و تبديل اعتراض‌ها از ماهيت ضد استبدادي به ضد استعماري يا همان اصل مقابله با آمريكا مبدل نگردد.

سفر كري به مصر بعد جديد دخالت‌هاي آمريكا در امور اين كشور است كه هدف آن نيز ادامه سياست مقابله با بيداري اسلامي است هر چند كه در ظاهر ادعاي حمايت از دموكراسي را سر داده و سعي كرده تا خود را حامي خواست مردم معرفي نمايند.

در اقدامي كه نشانگر حمايت آمريكا از كودتاگران در مصر است، جان كري وزير خارجه آمريكا در اولين سفر خود از زمان خلع "محمد مرسي" رئيس‌جمهور سابق مصر وارد قاهره" شد.

كري در حالي وارد قاهره شده است كه پيشتر قرار بود سفر ۹ روزه وي با ورود به «رياض» پايتخت عربستان آغاز شود. پيشتر در گزارش‌ها اعلام شده بود كه جان كري يكشنبه سفر ۹ روزه خود را با رفتن به رياض آغاز مي‌كند و در آنجا با «عبدالله» پادشاه عربستان ديدار مي‌كند. كري در سفر ۹ روزه خود بعد از عربستان به لهستان، سرزمين‌هاي اشغالي، كرانه باختري، اردن، الجزاير و مراكش سفر خواهد كرد.

سفر وزير خارجه آمريكا درحالي به قاهره صورت مي گيرد كه مردم اين كشور به شدت نسبت به انگيزه هاي واشنگتن بي اعتماد هستند. بسياري از مصري ها دولت "باراك اوباما" را به جانبداري در توفان سياسي داخلي متهم مي كنند. درپي سقوط "حسني مبارك" ديكتاتور سابق اين كشور در سال ۲۰۱۱ در انتخاباتي كه براي اولين بار پس از ۳۰ سال در اين كشور صورت گرفت مردم مصر آزادانه محمد مرسي را به عنوان رياست جمهوري خود انتخاب كردند. مرسي هم اكنون در زندان بسر مي‌برد و قرار است امروز يك روز پس از عزيمت كري از اين كشور محاكمه شود.

به گزارش اين خبرگزاري اين سفر ماموريت جلوگيري از وارد آمدن آسيب بيشتر به آمريكا و براي كاهش اختلاف بين آن كشور و ديگر دوستانش بر سر سوريه و ايران و افشاي گسترده عمليات شنود آمريكايي ها در اطراف و اكناف جهان است.

همزمان با سفر كري فضاي امنيتي در مصر تشديد گرديد چنانكه ماموران امنيتي مصر يك عضو ارشد گروه اخوان المسلمين را در سيناي شمالي بازداشت كردند. منبع امنيتي تاكيد كرد بر اساس تحقيقات اوليه ماموران امنيتي معلوم شد فرد بازداشت شده به همراه گروهي ديگر در حمله به مراكز امنيتي مصر در منطقه سيناي شمالي ازجمله مركز امنيتي بئر العبد دست داشت. در همين حال يك منبع بلندپايه مصري از بررسي بركناري دولت "حازم الببلاوي" توسط رئيس جمهور اين كشور خبر داد. در همين حال وزير امور خارجه مصر با اشاره به روابط ناآرام و آشفته قاهره - واشنگتن گفت كه مصر بايد به توسعه و گسترش انتخاب‌ها و گزينه‌هاي چندگانه براي مشخص كردن راه خود به سوي جلو بپردازد. "نبيل فهمي"، وزير امور خارجه مصر در پيامي به آمريكا گفت: اگر به دنبال منافعي در خاورميانه هستيد، بايد با مصر روابط خوبي داشته باشيد يا حداقل روابطي با مديريت و سازماندهي بهتري با قاهره برقرار كنيد. وزير خارجه مصر تاكيد كرد: پيامي كه قاهره قرار است به جان كري ارسال كند اين است كه روابط ميان دو كشور بسيار مهم هستند و اين روابط بسيار عميق‌تر از ارسال كمك يا عدم ارسال آن به مصر بوده و بيش از آنكه تاكتيكي باشد، استراتژيك است.

همچنين عدلي منصور، رئيس جمهوري موقت مصر، با بيان اينكه مصر خواهان ادامه روبط خود با آمريكا است، تاكيد كرد: روابط مصر با ديگر كشورها در جهت تامين منافع استراتژيك كشور است.

 

  • سازمان عفو بين الملل در بيانيه اي خواستار آزادي فوري "محمد مرسي" رييس جمهور بركنار شده مصر شد.

به گزارش شبکه الجزيره، سازمان عفو بين الملل روز دوشنبه (92.08.13) در بيانيه اي خواستار آزادي فوري محمد مرسي رييس جمهور بركنار شده مصر و دراختيار داشتن تمامي حقوق براي دفاع قانوني از خود شد.

 

  • روزنامه الخليج نوشت: كارشناسان قانوني پيش بيني كردند مجازات "محمد مرسي" رئيس جمهور بركنار شده مصر در اتهام تشويق به كشتن تظاهركنندگان در قابل كاخ اتحاديه، اعدام باشد. آنان همچنين احتمال مي‌دهند روند محاكمه در مسير طبيعي خود ادامه دهد .

"عصام شيحه" مشاور قانوني حزب الوفد مصر در اين باره گفت: به رسميت نشناختن اين محاكمه از طرف مرسي بر روند آن تاثيري نخواهد داشت. بر اساس قانون دادرسي، اگر مرسي و متهمان به دستور دادگاه اذعان نكنند،‌ ‌قاضي مي‌تواند حكم زندان انفرادي آنان را صادر كند.

"سامح عاشور" رئيس كانون وكلاي مصر و رئيس اتحاديه وكلاي عرب تصريح كرد: وكلاي مدافع متهمان مي‌دانند محاكمه (مرسي) عادي، عادلانه و بر اساس توافقنامه هاي بين المللي، كه مصر آن را امضا كرده بود و منشور حقوق بشر است،‌ از اين رو، در پايان مرسي مجبور مي‌شود دفاعيه خود را ارائه كند و در نشست استماع به اظهارات وكلاي مدافع خود حضو يابد، تا به اتهام هاي وارد شده به او پاسخ دهد.

عاشور با بيان اينكه اعتراض متهمان به محاكمه بر آن تاثير نخواهد گذاشت، تصريح كرد، اگر صحت دلايلي ارائه شده از جمله اظهارات شهود و تحقيقات دستگاه هاي امنيتي تاييد شود، او با مجازات اعدام رو به رو مي شود.

در همين حال، "عصام الاسلامبولي" حقوقدان مصري، ‌احتمال داد محاكمه محمد مرسي دو سال طول بكشد، اما تهاني الجبالي معاون رئيس دادگاه عالي قانون اساسي مصر انتقال مرسي به بيمارستان زندان يا هر بيمارستاني ديگر را ‌تكذيب كرد.

 

  • در پي بروز اختلاف ميان دوحه و قاهره بر سر بركناري "محمد مرسي"، آل ثاني سپرده يك ميليارد دلاري خود را از حكومت موقت مصر پس گرفت.

يك مسئول بانك مركزي مصر در اين خصوص گفت: قاهره 500 ميليون دلار سپرده قطر را در اول نوامبر به اين كشور بازگرداند و در ابتداي ماه آينده نيز 500 ميليون دلار باقي مانده را به قطر باز خواهد گرداند.

اين اقدام پس از خودداري قطر با تمديد سر رسيد اين سپرده صورت گرفت.

قطر در اواخر سال گذشته ميلادي يك ميليارد دلار در بانك مركزي مصر سپرده گذاري كرده بود و با فرارسيدن سررسيد اين سپرده، از تمديد آن خودداري كرد. روابط مصر و قطر بعد از اقدام ارتش مصر در سوم ژوئيه به بركناري "محمد مرسي" از رياست جمهوري، به وخامت گراييد.

قطر از حاميان اصلي اخوان المسلمين محسوب مي شود كه مرسي عضو آن است. اين كشور در مدت يك سال حكومت مرسي بر مصر مبلغ 7.5 ميليارد دلار به صورت وام و كمك بلاعوض در اختيار اين كشور قرار داد. دوحه در ماه مه 3 ميليارد دلار در اختيار مصر قرار داد كه يك ميليارد دلار آن به اوارق قرضه 3 ساله تبديل شد. مصر در ماه سپتامبر پس از شكست مذاكرات براي تبديل كردن 2 ميليارد دلار ديگر از اين مبلغ به اوراق قرضه سه ساله، اين مبلغ را به قطر بازگرداند.

پس از بركناري مرسي، عربستان و امارات و كويت متعهد شدند حدود 12 ميليارد دلار به صورت وام بدون بهره در اختيار مصر قرار دهند.

 

  • رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين يكشنبه آينده (92.08.19) براي ديدار با رئيس جمهور موقت مصر و بررسي آشتي ملي فلسطين به قاهره سفر مي‌كند.  

به گزارش پايگاه اليوم السابع، "ياسر عثمان" سفير مصر در رام‌الله با "محمود عباس" در مقر رياست تشكيلات خودگردان فلسطين ديدار كرد.

وي در اين ديدار گفت كه يكشنبه آينده براي ديدار با مقامات مصري به قاهره سفر مي‌كند.

بر اساس اين گزارش، عباس در ديدار با "عدلي منصور" رئيس جمهور موقت مصر به بررسي آخرين تحولات مربوط به پرونده آشتي ملي فلسطينيان و راهكارهاي تقويت روابط دوجانبه با قاهره خواهد پرداخت.

سفير مصر در رام‌الله نيز گفت كه در ديدار با عباس روابط دوجانبه بين تشكيلات خودگردان و قاهره و اوضاع منطقه را بررسي كرده است.

وي افزود كه عباس در جريان سفر به قاهره با عدلي منصور ديدار و درباره تقويت روابط دوجانبه و مسائل مشترك دو طرف گفتگو خواهد كرد.

 

  • مشاور رئيس جمهور مصر در امور زنان، اخوان المسلمين را به استفاده از زنان به عنوان سپر انساني در جريان تظاهرات اعتراض آميز در مصر متهم كرد.

"سكينه فواد"، مشاور رئيس جمهوري مصر در امور زنان در مصاحبه با روزنامه كويتي «الراي العام» خاطرنشان كرد، اخوان المسلمين در تظاهرات اعتراض ‌آميز خود از زنان به عنوان سپر انساني استفاده مي‌كنند.

وي همچنين بر لزوم توقف هرچه سريع‌تر اين مساله تاكيد كرد و گفت: افزايش مشاركت زنان در مصر در مناصب اداري و دولتي امري ضروري است.

 

  • يكي از اعضاي هيئت دفاع "محمد مرسي" تأكيد كرد حدود نيم ساعت با رئيس جمهور بركنار شده و ديگر متهمان ديدار كرده است.

به گزارش پايگاه خبري «پانوراما الشرق الاوسط»، "محمد الدماطي" عضو هيئت دفاع از مرسي تأكيد كرد كه به همراه اعضاي هيئت دفاع از مرسي با وي و ديگر متهمان ديداري نيم ساعته داشته است.

الدماطي گفت كه مرسي به اطلاع آن ها رسانده كه در پايگاه نظامي وابسته به نيروهاي دريايي در «ابوقير» اسكندريه در حصر بوده است و او علاقه به داشتن وكيل ندارد و از هيئت دفاع خواسته اقداماتي عليه كودتاچيان داشته باشند.

وي تأكيد كرد مرسي نيز از آن ها درباره شرايط اعتراضات مردمي سوالاتي داشته و هيئت دفاع نيز در پاسخ به او تأكيد كرده‌اند كه بخشي از اسلامگراها و غير اسلامگراها هنوز به مشروعيت مرسي پايبند هستند.

مرسي همچنين تأكيد كرد كه در جريان بازجويي قاضي در پرونده «وادي النطرون»، «كاخ اتحاديه» و دير پرونده‌ها به هيچ كدام از سوال‌ها پاسخ نداده است و در پيامي از پايداري مردم در خيابا‌ن‌ها تقدير و بر ادامه آن تأكيد كرد.

الدماطي افزود، مرسي شرايط جسمي و روحي خوبي داشت و اين مسئله نشان دهنده اين بود كه برخورد مناسبي با او صورت گرفته اما از جريان تحولات روز اطلاعاتي نداشت به دليل اينكه از داشتن روزنامه و تماشاي تلويزيون محروم بوده است.

از سوي ديگر "ناصر العبد" رئيس سازمان اطلاعات اسكندريه در نشستي خبري تأكيد كرد كه مرسي در دو اتاق در مجاورت بيمارستان زندان «برج العرب» زنداني شده است تا از ديگر زنداني‌‌ها جدا شود.

وي تأكيد كرد كه اين ساختمان كه در 50 كيلومتري اسكندريه قرار دارد تحت تدابير شديد امنيتي نيروهاي پليس مصر قرار گرفته است تا با تلاش عناصر اخوان براي آزادي وي مقابله كنند.

 

  • منابع داخلي در كميته 50 نفره تدوين قانون اساسي در مصر فاش ساختند ممكن است حق انتخاب وزير دفاع در قانون اساسي جديد به فرماندهان ارتش واگذار شود.

اين منابع افزودند، در حال حاضر اين موضوع محور اختلافات اعضاي كميته به شمار نمي آيد بلكه اختلاف بر سر ماده اي است كه در آن از محاكمه غير نظاميان در دادگاه نظامي سخن به ميان آمده است.

به گزارش پايگاه خبري محيط، يكي از كميسيون هاي كميته تدوين قانون اساسي كه در آن نمايندگان ارتش عضويت دارند پيگير واگذاري حق انتخاب وزير دفاع به ارتش است.

 

  • حاميان "مرسي" و گروه اخوان‌المسلمين در پاسخ به فراخوان تظاهرات براي حمايت از مرسي در تجمع‌هاي متعددي در شهرهاي مختلف مصر شركت كردند.

به گزارش پايگاه خبري «اليوم السابع»، تعدادي از حاميان مرسي با تجمع در برابر ساختمان اطلاعات جنگي ارتش در شهرك نصر به محاكمه مرسي اعتراض كردند. در پي فراخوان همپيماني ملي در حمايت از مشروعيت حاميان مرسي در شهرهاي مختلف مصر به خيابان‌ها آمدند و به محاكمه او اعتراض كردند.

تجمع حاميان اخوان خيابان «پل سوئز» در قاهره را مسدود كرد و تجمع ديگري در خيابان «عباس العقاد» در شهرك قصر ايجاد شده بود كه معترضان شعارهايي عليه ارتش و نيروهاي مسلح سر دادند.

از سوي ديگر نيز عمليات امنيتي ارتش مصر در منطقه «شيخ زويد» در شمال سينا ادامه دارد و اهالي اين منطقه تأكيد كردند كه در اين منطقه صداي تيراندازي به گوش رسيده شده‌ است.

هكرهاي وابسته به گروه اخوان المسلمين پايگاه رسمي دادگاه عالي قانون اساسي مصر را هك كردند و همزمان با اعتراض‌هاي خياباني تصاوير رئيس جمهور بركنار شده و شعار رابعه العدويه را در صفحه اصلي اين پايگاه قرار دادند.

 

  • دادگاه امور ضرب الاجل قاهره درخواست گروه اخوان المسلمين براي تجديدنظر در حكم ممنوعيت فعاليت اين گروه را رد كرد و حكم دادگاه را تأييد كرد.

به گزارش پايگاه خبري «اليوم السابع»، دادگاه امور ضرب الاجل قاهره درخواست گروه اخوان المسلمين براي تجديد نظر در حكم اين دادگاه درباره ممنوعيت فعاليت گروه اخوان در مصر را رد كرد.

به اين ترتيب دادگاه امور ضرب الاجل حكم ممنوعيت فعاليت گروه اخوان در مصر را تأييد كرد. پيشتر اين دادگاه گروه اخوان را از فعاليت در مصر ممنوع كرده بود و دستور به مصادره اموال اين گروه و همه موسسات وابسته به آن را داده بود.

بعد از بركناري مرسي در جريان اعتراض به وي در 30 ژوئن با دخالت نيروهاي انقلابي و ارتش فعاليت گروه اخوان به شدت محدود شده و اعتراضات حاميان اين گروه در مصر سركوب شده بود.

 

  • يكي از رهبران جماعت اخوان المسلمين مصر گفت: زماني فرا خواهد رسيد كه ملت مصر "عبدالفتاح السيسي" فرمانده نيروهاي مسلح و "محمد ابراهيم" وزير كشور را محاكمه خواهد كرد.

به گزارش شبكه تلويزيوني القدس؛ "محمد البلتاجي" كه از جمله رهبران اخوان المسلمين بود كه روز گذشته در جلسه دادگاه حاضر شده بود افزود، كساني كه مصري ها را به قتل رساندند بايد محاكمه شوند. سازمان اطلاعات ارتش مصر به فرماندهي عبدالفتاح السيسي عامل قتل شهروندان مصري است.

البلتاجي درباره محاكمه "محمد مرسي" گفت: السيسي به ملت مصر مي گويد يا بايد تسليم قدرت او شوند و يا اينكه در كشور آشوب ايجاد خواهد شد. ما به السيسي مي گوييم بايد از قدرت كنار برود. ما حاضر نيستيم با عاملان قتل ملت مصر سازش كنيم. وي خاطر نشان كرد، من در 60 روز گذشته در زندان انفرادي بوده ام و يك هفته نور خورشيد را نديدم. افسران در زندان طره به من توهين مي كردند.

 

  • جريان همپيماني ملي در حمايت از مشروعيت در فراخواني از حاميان "مرسي" خواست تحت شعار «جهان پايداري رئيس جمهور را ستايش مي‌كند» به خيابان‌ها بيايند.

به گزارش شبكه خبري «روسيا اليوم»، «جريان همپيماني ملي در حمايت از مشروعيت» از حاميان "محمد مرسي" رئيس جمهور بركنار شده مصر خواست كه امروز در سراسر كشور تحت شعار «جهان پايداري رئيس جمهور را ستايش مي‌كند» در تظاهرات شركت كنند.

مرسي نيز در ديدار با اعضاي هئيت دفاعش ر از ايستادگي حاميانش تقدير كرده بود و خواستار ادامه حضور آن ها شده‌ بود.

از سوي ديگر افراد مسلح ناشناس دفتر سازمان اطلاعات جنگي ارتش در رفح در شمال سينا را هدف قرار دادند كه هيچ تلفاتي به همراه نداشت.

در پي اين حادثه نيروهاي امنيتي حالت فوق العاده اعلام كردند و نيروهاي ارتش در اطراف دفتر سازمان اطلاعات جنگي مستقر شده‌اند.

خبرگزاري فرانسه گزارش داده كه از زمان بركناري مرسي تا كنون دستكم 103 نيروي امنيتي مصري در حملات مشابه كشته شده‌اند و 2000 نفر از عناصر گروه‌هاي مسلح بازداشت شده‌اند.

 

  • جنبش تمرد مصر از تصميم خود براي ائتلاف با ديگر گروه هاي اين كشور با هدف مقابله با نفوذ اخوان المسلمين خبر داد.

به گزارش پايگاه خبري العهد لبنان، "محمد هيكل" دبير برگزاري انتخابات در جنبش تمرد مصر اعلام كرد كه اين جنبش به زودي با شماري از گروه هاي سياسي براي شركت در انتخابات پارلماني ائتلاف تشكيل خواهد داد.

وي با اعلام اين خبر افزود، اين ائتلاف با هدف مقابله با نفوذ مالي و ديني اخوان المسلمين شكل خواهد گرفت. هيكل اظهار داشت: جنبش تمرد براي كسب اكثريت كرسي هاي پارلمان تلاش خواهد كرد تا از اين طريق بتواند اهداف انقلاب 25 ژانويه را محقق كند.

محمد هيكل در ادامه گفت: اعضاي جنبش تمرد تمايل دارند پارلمان آتي مصر را به يك پارلمان انقلابي واقعي تبديل كنند و اشتباهات گذشته را مرتكب نشوند و از سلطه مالي و ديني [اخوان المسلمين] به دور باشد تا نماينده واقعي ملت مصر باشد.

 

  • هيئتي از كنگره آمريكا به رياست "ماري شتواكس"، از مسئولان عالي بخش روابط خارجي مجلس نمايندگان اين كشور وارد قاهره شد.

به گزارش خبرگزاري رسمي عربستان؛ اعضاي اين هيئت قرار است درباره تداوم كمك هاي آمريكا به مصر، با برخي از مقام هاي عالي مصر گفتگو كنند.

به نظر مي رسد تحولات كنوني مصر، روند دموكراسي در اين كشور و نقشه راه سياسي مصر از محورهاي ديگر مذاكرات اعضاي اين هيئت در مصر باشد.

اين هيئت همچنين گزارشي را از شرايط كنوني مصر تهيه خواهد كرد و به كنگره تحويل خواهد داد.

 

  • يك رسانه صهيونيستي از تمايل مصر به خريد تسليحاتي 15 ميليارد دلاري از روسيه خبر داد.

به گزارش سايت صهيونيستي «آروتز شوا»، تنها چند روز بعد از اعلام كاهش كمك مالي آمريكا به ارتش مصر يك هيئت مصري سفري به مسكو كرد.

بنا بر اين گزارش بعد از برگشت هيئت مصري از مسكو، مصر براي خريد جنگنده هاي ميگ 29 روسي و ديگر تجهيزات نظامي از اين كشور به ارزش 15 ميليارد دلار ابراز تمايل كرده است.

همچنين بر اساس اين گزارش دولت عربستان سعودي كه در روزهاي اخير روابطش با آمريكا چندان مناسب نيست براي تامين مالي خريد تسليحاتي مصر از روسيه اعلام آمادگي كرده است.

شايان ذكر است "جان كري" وزير خارجه آمريكا از قاهره، "نبيل فهمي" وزير خارجه مصر اعلام كرده بود مصر براي تامين نيازهاي امنيتي خود به دنبال شريكي غير از آمريكا است.

 

  • وزارت خارجه مصر در بيانيه‌اي اظهارات اخير نخست‌وزير تركيه درباره مصر و نماد ميدان «رابعة العدوية» را محكوم و اعلام كرد كه اين اظهارات تلاش براي به چالش كشاندن اراده و عزم مردم مصر است.

به گزارش روزنامه فرامنطقه‌اي الحياة، وزارت خارجه مصر در بيانيه‌اي اظهارات اخير "رجب طيب اردوغان"، نخست‌وزير تركيه را درباره مصر محكوم و اعلام كرد: مسئولان تركيه براي دروغ‌پردازي درباره حقيقت اوضاع مصر و ايجاد چالش در اراده و عزم مردمي تلاش مي‌كنند.

در اين بيانيه آمده است: اظهارات اردوغان دخالت در امور داخلي مصر و اقدامي "غيرقابل قبول" است و اراده مردم مصر را به چالش مي‌كشد.

رجب طيب اردوغان طي نشست اخير حزب عدالت و توسعه حاكم در تركيه اعلام كرده بود كه نماد "رابعة" كه طرفداران محمد مرسي، رئيس‌جمهوري بركنار شده مصر از آن در اعتراضات خود استفاده مي‌كنند، تنها رمز و نماد خواسته عادلانه ملت مصر نيست بلكه نمادي براي پايان ظلم و ستم در سراسر جهان است.

 

  • منابع خبري گزارش دادند كه افراد مسلح در سينا سه شنبه (92.08.14) به دفتر اطلاعات جنگي مصر در شهر رفح حمله كردند.

به گزارش پايگاه خبري الشرق، يك منبع مسئول مصري با اشاره به حمله افراد مسلح به دفتر اطلاعات جنگي مصر در شهر رفح گفت كه كاركنان دفتر با مشاهده تيراندازي مستقيم به سمت دفتر غافلگير شدند.

بر اساس اين گزارش، نيروهاي ارتش كه در اطراف و بالاي ساختمان دفتر مستقر بودند سريعا به اين حمله پاسخ داده و نيروهاي مسلح را وادار به فرار كردند. بر پايه اين گزارش نيروهاي ارتش مصر وضعيت فوق العاده اعلام كرده و سربازان مصري نيز در اطراف دفتر مستقر شده‌اند تا با هر گونه حمله و درگيري مقابله كنند.

برخي سايت‌هاي خبري نيز گزارش دادند كه گروه‌هاي مسلح دفتر اطلاعات جنگي مصر در رفح را با گلوله آر پي جي هدف قرار دادند اما در اين حمله آسيبي به كسي نرسيد. اين در حالي است كه عمليات ارتش مصر در صحراي سينا در راستاي تعقيب عناصر تروريستي و پاكسازي اين منطقه ادامه دارد.

 

  • شاخه سياسي اخوان المسلمين اردن با صدور بيانيه‌اي محاكمه "محمد مرسي" رئيس جمهور بركنار شده مصر را محكوم كرد و آزادي فوري وي و ساير بازداشت شدگان را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه؛ جبهه اقدام اسلامي در اين بيانيه كه در پايگاه اينترنتي آن منتشر شد اعلام كرد، اين حزب از حكومت كودتاچي مي‌خواهد همه بازداشت شدگان و در رأس آن ها محمد مرسي رئيس جمهور قانوني و رهبر گروه اخوان المسلمين و رهبران احزاب سياسي و نمادهاي ملي را كه كودتاچيان آن ها را زنداني كرده اند آزاد كند.

اين بيانيه تصريح كرده است، محاكمه رئيس جمهور قانوني جمهوري عربي مصر كه نخستين رئيس جمهور منتخب اين كشور طي ساليان طولاني است بر خلاف ساده‌ترين معيارهاي عدالت است و اتهامات وارده به وي نيز اعتبار ندارد. اين بيانيه افزود، به همين سبب نيز ملت بزرگ مصر به تظاهرات و اعتراضات در شهرهاي مختلف مصر و روستاهاي آن با وجود تروريسم رسمي كودتاچيان كه هزاران نفر را كشته‌اند و شمار زيادي از جمله تعدادي از زنان را بازداشت كرده اند ادامه مي دهد. زناني كه قيام كرده‌اند در دفاع از مشروعيت مردمي و قانون اساسي و در دفاع از مصر و منافع عالي آن به خيابان ها آمده‌اند. جبهه اقدام اسلامي از دولت انتقالي مصر خواست از همه تصميمات باطل خود از جمله عزل رئيس جمهور منتخب، انحلال مجلس و لغو قانون اساسي كه بدون پشتوانه قانوني اتخاذ شده است صرف نظر كند و اگر چنين نكند مصر را با خطرات بزرگي مواجه مي كند كه برون رفت از اين خطرات امكان پذير نخواهد بود.

 

  • "يورگن تودن هوفر" كارشناس مسائل سياسي و رسانه اي گفت: به جاي "مرسي"، "عبدالفتاح السيسي" بايد در قفس قرار بگيرد.

يورگن تودن هوفر كارشناس مسائل سياسي و رسانه اي آلماني گفت: فرمانده كودتاي نظامي در مصر، عبدالفتاح السيسي بايد بجاي مرسي رئيس جمهور منتخب مصر در قفس اتهام قرار گيرد .

تودن هوفر كه قبلا رئيس كميته ي تسليحاتي پارلمان آلمان بوده است در بيانيه اي كه آن را در شبكه اجتماعي فيسبوك قرار داده گفته : اتهام كشتار به مرسي حكايت از وضعيت وارونه در مصر دارد، چرا كه رئيس جمهور مصر كه بواسطه ي كودتا بركنار شد، پيوسته زير دستان خود را به صلح و دوري از خشونت در اعتراضات دعوت مي كرد.

وي اضافه كرد، آنچه كه در اين روزها در قاهره مي گذرد قانون زورگويان را به نمايش مي گذارد و تناسبي با عدالت ندارد. و آنچه كه سيسي بعد از كودتا مرتكب شده از آنچه كه مبارك از تعدي هاي وحشي گرانه انجام داده بود هم بيشتر است.

"تودن هوفر" همچنين گفت: بقاياي نظام مبارك دستگاه قضايي و سران ارتش را به دست گرفته اند و حاضر به كناره گيري از آن نيستند، و از روز اول بعد از سقوط مبارك به دنبال تدارك كودتايشان براي از بين بردن انقلاب مردم در ميدان التحرير بوده اند. ويد انتها خاطرنشان كرد: تنها راه رهايي مصر از اين روش خونبار كه در اثر درگيري ها بدان رسيده ، اين است كه بين مرسي و عبدالفتاح السيسي انتخابات برگزار شود.

 

  • كارشناس سياسي مصر تصميم كميته ۵۰ نفره قانون اساسي براي منحل كردن مجلس شورا را گام نهادن در مسير صحيح دانست.

"أمين السعدني" استاد دانشگاه «المنوفيه» تاكيد كرد، تصميم كميته 50 قانون اساسي مبني بر منحل كردن مجلس شورا و اكتفا به يك اتاق پارلماني، گام نهادن در مسير صحيح است.

وي افزود، بي‌شك اين تصميم يكي از مهمترين تصميمات كميته 50 (50 نفره) و گامي درست در مسيري صحيح است زيرا ما مدت‌هاست كه درخواست منحل كردن اين مجلس را كه هزينه سنگين و بي‌حاصلي را بر دولت تحميل مي‌كند، مطرح كرده بوديم.

السعدني در ادامه تصريح كرد، مردم در انتخابات گذشته مخالفت خود را با مجلس شورا اعلام كردند به اين معني كه فقط هفت درصد آنان در انتخابات شركت كردند و اين از مخالفت با وجود بي‌حاصل مجلس شورا حكايت دارد.

اين اظهارات در حالي مطرح است كه كميته 50 قانون اساسي با 23 راي موافق و 19 راي مخالف، مجلس شورا را ملغي اعلام كرد.

در راي‌گيري كميته پنجاه 23 عضو با لغو مجلس شورا موافقت و 19 نفر مخالفت كرده و يك نفر نيز راي ممتنع داده و 7 نفر نيز در راي گيري غايب بودند. اين در حالي است كه اختلاف شديدي بين مخالفان و موافقان باقي ماندن مجلس شورا بوجود آمده بود اما در نهايت بر اساس تصميم كميته مزبور مجلس شورا حذف و پارلمان (مجلس نمايندگان) ابقا خواهد شد. اين تصميم بعد از سه ساعت بحث و تبادل نظر اتخاذ شد اما اعضاي مسيحي اين كميته تهديد كردند كه با توجه به اختلاف‌نظر درباره تعدادي از بندهاي شريعت اسلامي از اين كميته كناره‌گيري خواهند كرد.

 

  • وزارت خارجه مصر اعلام كرد كه انتخابات رياست جمهوري و پارلماني اين كشور در راستاي اجراي نقشه راه در سال ۲۰۱۴ برگزار مي‌شود.

به گزارش شبكه خبري «العربيه»، وزارت خارجه مصر اعلام كرد كه انتخابات پارلماني اين كشور در ماه فوريه و مارس سال 2014 (بهمن و اسفند سال 92) برگزار مي‌شود. قاهره افزود، انتخابات رياست جمهوري نيز در تابستان سال 2014 برگزار مي‌شود.

انتخابات رياست جمهوري و پارلماني مصر در راستاي اجراي نقشه راه اجرا مي‌شود كه قرار بود كه قرار بود بعد از چند ماه از بركناري مرسي و تشكيل دولت موقت برگزار شود.

 

  • درگيري بين طرفداران و مخالفان اخوان المسلمين در جيزه مصر به كشته شدن يك نفر منجر شد.

به گزارش خبرگزاري الميادين، يك نوجوان 12 ساله مصري در درگيري‌هاي امروز بين طرفداران اخوان المسلمين با هواداران شوراي نظامي در منطقه «العمرانيه» شهر جيزه كشته شد.

در پي فراخوان جريان همپيماني ملي در حمايت از مشروعيت بعد از نماز ظهر، حاميان مرسي و اخوان در برابر چند مسجد در قاهره و جيزه تجمع كردند.

بر اساس اين گزارش، مساجد حلوان، الريان، السلام، المحروسه، استقامت و خاتم المرسلين شاهد تجمع صدها حامي مرسي و اخوان بوده‌اند.

 

  • اخوان‌المسلمين مصر در بيانيه‌اي اعلام كرد، دادگاه اين كشور با محاكمه "محمد مرسي" در حق وي ظلم كرده و با خنجر ظلم و ستم به عدالت اين كشور ضربه مي‌زند.

به گزارش روزنامه فرامنطقه‌اي الحياة، اخوان‌المسلمين مصر روز پنج‌شنبه (92.08.16) در بيانيه‌اي اعلام كرد، دادگاه اين كشور در حق م"حمد مرسي"، رئيس‌جمهوري بركنار شده مصر ظلم و ستم كرده است و اين ظلم و يك تراژدي بزرگ است.

در ادامه اين بيانيه آمده است، امروز به طور واضح و روشن اعلام مي‌كنيم كه مصر هيچ دادگاه و قوه قضائيه‌اي ندارد و دادستان، بدون هيچ دليل و توجيهي با خنجر ظلم و ستم به عدالت كشور ضربه مي‌زند و به ظالمان كمك مي‌كند تا ظلم را رواج دهند.

در بيانيه اخوان‌المسلمين آمده است: محمد مرسي، با پايداري، صلابت و استواري خود به طرفدارانش روحيه مي‌بخشد و آن‌ها را به ثباث، آزادي، مشروعيت و مردم سالاري تشويق مي‌كند.

 

  • بعد از گذشت بيش از ۳ماه از حصر "محمد مرسي" براي اولين بار همسر و فرزندانش با وي در زندان «برج العرب» در اسكندريه ديدار كردند.

به گزارش شبكه خبري «روسيا اليوم»، همسر مرسي و چهار فرزندش براي اولين بار بعد از حصر وي از 30 ژوئن گذشته موفق شدند در زندان «برج العرب» اسكندريه با او ديدار كنند.

همسر مرسي در گفتگو با خبرگزاري «آسوشيتد پرس» تأكيد كرد كه رئيس جمهور بركنار شده در شرايط جسمي و روحي خوبي است و ثابت قدم تر و استوار تر شده است.

"اسامه مرسي" فرزند مرسي نيز در شبكه‌هاي اجتماعي گفته كه پدرش حاضر نشده كه امتيازات خاصي نسبت به ديگر زندانيان داشته باشد و شرايط او در زندان عادي است و در پيامي به مردم تأكيد كرده كه پايبندي به اصول انقلاب و دستاوردهاي آن تنها راه دست يابي به خواسته مردم است.

اسامه مرسي افزود در اين ديدار كه كمتر از يك ساعت به طول انجاميده رئيس جمهور بركنار شده مصر از تحولات كشور و شرايط زندگي مردم و قيمت اقلام خوراكي نيز پرس و جو كرده است.

 

  • ارتش مصر همچنان به تخريب تونل‌هاي واقع در مرز نوار غزه و مصر ادامه مي‌دهد و در همين راستا 10 تونل ديگر در رفح را تخريب كرد.

به گزارش پايگاه خبري اليوم السابع، سخنگوي ارتش مصر اعلام كرد كه نيروهاي گارد مرزي ارتش دوم ميداني با هماهنگي واحد مهندسين نيروهاي مسلح توانستند 10 تونل در رفح را تخريب كنند.

سرهنگ "احمد علي" گفت كه نيروهاي گارد مرزي ارتش دوم ميداني با هماهنگي واحد مهندسين موفق شدند ضربات جديدي را به قاچاقچيان در بخش شمال شرقي وارد آورند و در همين رابطه 10 تونل جديد در شهر رفح كشف و تخريب شد.

وي اظهار داشت كه اين تونل‌ها براي قاچاق انسان و كالاهاي بدون ترخيص گمرك استفاده مي‌شد. ارتش مصر از زمان عزل مرسي تخريب تونل‌هاي غزه را كه مردم محاصره شده غزه از آن ها براي واردات كالاهاي اساسي و ضروري خود استفاده مي‌كنند، شدت بخشيده است كه اين امر در كنار تعطيلي گذرگاه مرزي رفح مشكلات ساكنان نوار غزه را دو چندان كرده است.

 

  • رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين شنبه (92.08.018) به قاهره مي‌رود و در سفر سه روزه خود با مقامات مصري از جمله رئيس‌جمهور و وزير دفاع اين كشور ديدار مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري سما، "محمود عباس" شنبه (92.08.18) به قاهره مي‌رود و قرار است در اين سفر با "عدلي منصور" رئيس جمهور، "عبدالفتاح السيسي" وزير دفاع و معاون نخست‌وزير، "نبيل فهمي" وزير خارجه مصر، "نبيل العربي" دبير كل اتحاديه عرب و شيخ "احمد الطيب" شيخ الازهر مصر ديدار و گفتگو نمايد.

بر اساس اين گزارش، "بركات الفرا" سفير فلسطين در قاهره و نماينده آن در اتحاديه عرب گفت كه عباس با رئيس جمهور مصر ديدار و وي را در جريان اوضاع فلسطين و تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی عليه قدس و مسجدالاقصي و نيز نتايج گفتگوهاي خود با "جان كري" وزير خارجه آمريكا در بيت لحم در رابطه با مذاكرات با طرف صهیونیستی قرار خواهد داد.

وي افزود كه عباس همچنين با السيسي و فهمي ديدار و روابط دوجانبه و تحولات مربوط به صحنه فلسطين بويژه پرونده سياسي را با آن ها بررسي خواهد كرد.

وي تصريح كرد كه عباس با شيخ الازهر نيز ديدار و آغاز سال جديد هجري-قمري را به وي تبريك مي‌گويد و اوضاع فلسطين و تجاوزات رژیم صهیونیستی عليه قدس و مسجدالاقصي را به اطلاع وي خواهد رساند.

 

  • منابع رسمي قاهره و مسكو، روز جمعه (92.08.17) ، اعلام كردند دو طرف تا چند روز آينده درباره «بزرگترين» معامله تسليحاتي روسيه به مصر به ارزش ۴ ميليارد دلار، گفتگو خواهند كرد.

 

  • سخنگوي وزارت خارجه روسيه تأكيد كرد كه نشست وزراي خارجه و دفاع روسيه و مصر در روز ۲۲ آبان در قاهره برگزار خواهد شد.

به گزارش پايگاه خبري «روسيا اليوم»، "الكساندر لوكاشوويتچ" سخنگوي وزارت خارجه روسيه تأكيد كرد كه نشست سرگئي لاوروف" وزير خارجه روسيه و "سرگئي شويگو" وزير دفاع اين كشور با "نبيل فهمي" وزير خارجه مصر و "عبدالفتاح السيسي" وزير دفاع اين كشور موسوم به 2+2 در روز 22 آبان ماه در قاهره برگزار خواهد شد.

مسكو درباره پرونده سوريه نيز تأكيد كرد كه اتهامات واشنگتن به دمشق درباره مخفي كردن اطلاعاتي در ارتباط با جنگ افزارهاي شيميايي‌اش بي پايه و اساس است.

روسيه همچنين درباره پرونده هسته‌اي ايران، تغيير ايجاد شده در روند مذاكرات ايران و قدرت‌هاي بزرگ بين المللي را مثبت ارزيابي كرد.

  • همپيماني ملي در حمايت از مشروعيت از همه حاميان مرسي و اخوان المسلمين خواست كه در طول هفته جاري در تظاهراتي تحت عنوان «آزادي و شرافت» شركت كنند.

به گزارش پايگاه خبري «الشرق»، همپيماني ملي در حمايت از مشروعيت طي بيانيه‌اي از حاميان "محمد مرسي" و اخوان خواستند كه در طول هفته جاري در تظاهراتي تحت عنوان «آزادي و شرافت» حضور پيدا كنند.

بر اساس اين بيانيه تظاهراتي در برابر سازمان عالي قضائي برگزار خواهد شد كه در آن به بازداشت‌هاي خودسرانه و نقض آشكار حقوق بشر و حمله به خانه‌هاي فعالان سياسي و بازداشت صدها تن از اعضاي وابسته به اخوان المسلمين از جمله زنان و افراد زير سن قانوني انتقاد خواهند كرد.

 

  • هيئت حقوقي دفاع از "محمد مرسي" در پرونده موسوم به حوادث «كاخ اتحاديه» از سوي دادستان كل مصر مجوز ديدار با مرسي را به دست آورد.

به گزارش خبرگزاري «آناتولي»، دادستان كل مصر مجوز ديدار با محمد مرسي رئيس جمهور بركنار شده مصر را براي هيئت حقوقي دفاع از وي صادر كرده است.

"حسن صالح" عضو اين هيئت تأكيد كرد كه اين مجوز از امروز و به مدت چهار روز صادر شده است.

بر اساس اين "محمد سليم العوا" رئيس اين هيئت و نامزد پيشين انتخابات رياست جمهوري و "محمد الدماطي" معاون رئيس كانون وكلاي مصر، "محمد طوسون" دبير كل كانون وكلاي مصر، "اسامه الحلو" وكيل به عنوان اعضاي اين هئيت و "اسامه مرسي" فرزند رئيس جمهور بركنار شده نيز اجازه ديدار با مرسي را پيدا كرده‌اند.

منابع امنيتي تأكيد كرد‌ه‌‌اند كه شرايط جسمي وي خوب است و مرسي در حال حاضر در دو اتاق در مجاورت ساختمان بيمارستان زندان حضور دارد و هنوز در حال گذراندن دوران حبس به صورت قرنطينه است كه بعد از گذشت اين مدت به ساختمان اصلي زندان منتقل خواهد شد.

 

  • ارتش مصر از كشته شدن 11 تروريست در شمال منطقه سينا و دستگيري شماري ديگر و كشف و ضبط مقاديري سلاح و تجهيزات نظامي در اين منطقه خبر داد.

به گزارش خبرگزاري سوريه سانا، يك منبع نظامي مصر اعلام كرد در درگيري هاي نيروهاي مسلح مصري با عوامل تروريست، 11 تن از اين افراد كشته و شماري دستگير شدند و يك انبار حاوي انواع سلاح هاي خودكار، موشك و بمب‌هاي دست ساز و ديگر تجهيزات نظامي بدست آمد.

اين نيروها همچنين يك كارگاه توليد مواد منفجره، چندين كمربند انفجاري و يك مركز پزشكي مجهز به امكانات اوليه امدادي كشف و ضبط كردند.

 

  • رئيس دادگاه جنايات قاهره از احتمال پايان قريب الوقوع اقامت اجباري "حسني مبارك" رئيس جمهور اسبق مصر خبر داد.

به گزارش شبکه سي ان ان: "جمال القسيوني" رئيس دادگاه جنايات قاهره در سخناني اظهار داشت: هنگامي‌كه دادگاه دستور آزادي هر شخص را اعلام كند بايد به اين دستور احترام گذاشته وبه آن متعهد بود و آن را به اجرا گذاشت، به دليل اينكه خلاف اين اقدام با قوانين جنايي مطابقت ندارد.

وي در ادامه گفت: زماني‌كه توسل به قانون فوق العاده پايان يافته است، همزمان با آن شرايط اقامت اجباري به پايان رسيده و "حسني مبارك" هم به موجب حكم دادگاه آزاد مي شود.

در همين حال روزنامه الاهرام مصر در گزارشي نوشت: پايان قانون فوق العاده به رفع اقامت اجباري "حسني مبارك" در بيمارستان المعادي وابسته به نيروهاي مسلح منجر مي شود.

 

  • "نبيل فهمي"، وزير خارجه مصر روز شنبه (92.08.18) گفت كشورش در پي مناقشه ديپلماتيك با آمريكا بعد از سرنگوني "محمد مرسي"، همكاري‌هاي خود را با روسيه گسترش خواهد داد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه؛ وزيران خارجه و دفاع روسيه قرار است روز چهارشنبه براي گسترش روابط سياسي و انعقاد قرارداد فروش تسليحات از مصر ديدار كنند.

"فهمي" كه با خبرگزاري فرانسه صحبت مي‌كرد افزود روابط تيره‌شده مصر با آمريكا بعد از ديدار "جان كري"، وزير خارجه آمريكا از اين كشور اندكي بهبود يافت.

"فهمي" گفت مصر مي‌خواهد مسير مستقلي در پيش بگيرد و گزينه‌هاي سياست خارجي خود را افزايش دهد. وي گفت هدف وي جايگزين كردن روسيه به جاي آمريكا نيست بلكه مي خواهد گزينه‌هاي سياست خارجي اين كشور افزايش يابد. وي گفت بسط روابط با روسيه آغاز دور جديدي در سياست خارجي اين كشور خواهد بود.

مصر تا چند سال قبل از انعقاد قرارداد كمپ ديويد با رژيم صهيونيستي، روابط نزديكي با روسيه داشت.

 

  • رئیس دفتر سیاسی حزب سازندگی و توسعه مصر تاکید کرد "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده این کشور و جماعت اخوان المسلمین مرتکب اشتباهاتی شدند.

به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، "صفد عبدالغنی" عضو شورای مشورتی جماعت اسلامی مصر با صدور بیانیه ای اذعان کرد مرسی در زمان حکومتش اشتباهاتی مرتکب شد.

عبدالغنی افزود، شورای مشورتی جماعت اسلامی از هر فرصتی برای نصیحت کردن محمد مرسی و اخوان المسلمین استفاده کرد. جماعت اسلامی همواره بر صلح آمیز بودن تحرکات خود تاکید داشته است. سخنانی که بر خلاف این رویکرد جماعت اسلامی باشد، بیانگر موضع رسمی آن نیست.

 

  • اخوان المسلمین مصر رژیم نظامی این کشور را به لطمه زدن به امنیت ملی مصر متهم کرد.

بنا به گفته اخوان المسلمین، رژیم نظامی حاکم بر مصر که "محمد مرسی" را از سمت ریاست جمهوری برکنار کرد، از طریق همکاری با یک شرکت رژیم صهیونیستی و یک شرکت آمریکایی، افسران بازنشسته صهیونیست را جذب می کند.

بنا بر اعلام گروه اخوان المسلمین، دولت مصر به این شرکت صهیونیستی مجوز داده است امنیت کشتی هایی را که از کانال سوئز عبور می کنند تامین کند. اخوان المسلمین همچنین اعلام کرد رئیس این شرکت صهیونیستی از فرماندهان سابق نیروی دریایی این رژیم است که مسئول حمله به کشتی ماوی مرمره ترکیه در سال 2010 بود؛ حمله ای که به کشته شدن نه تبعه ترک منجر شد که قصد داشتند با تحویل کمک های بشردوستانه تحریم دریایی غزه توسط رژیم صهیونیستی را بشکنند.

بنا بر اعلام اخوان المسلمین، یکی از مشاوران این شرکت فرمانده بازنشسته ارتش اسرائیل است که فرماندهی حمله سال 1969 به کانال سوئز را بر عهده داشت. در این حمله 80 نظامی مصری کشته شدند.

اخوان المسلمین معتقد است دولت مصر با یک شرکت روابط عمومی آمریکایی که توسط «صهیونیست ها اداره می شود- صهیونیست هایی که برخی از آن ها از افسران سابق ارتش رژیم صهیونیتی هستند - رابطه دارد و این شرکت یکی از شاخه های « شورای روابط عمومی آمریکا و رژیم صهیونیستی» (ایپک) است.

به گزارش پایگاه اینترنتی آروتزشوا، از زمان برکناری "محمد مرسی" در ماه ژوییه، ارتش مصر تلاش گسترده ای برای سرکوب اخوان المسلمین کرده است که از آن جمله می توان به حملات به اردوگاه های طرفداران مرسی در قاهره اشاره کرد. در این حملات صدها تن کشته شدند.

بسیاری از اعضای گروه اخوان المسلمین از جمله محمد بدیع، رهبر این گروه دستگیر شده اند. برخی از این افراد به اتهام تحریک خشونت محاکمه شده اند.

 

  • رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين كه به قاهره سفر كرده است با رئيس سازمان اطلاعات مصر ديدار و درباره پرونده دودستگي فلسطينيان و شهرك‌سازي‌هاي رژیم صهیونیستی گفتگو كرد.

به گزارش خبرگزاري سما، "محمود عباس" در محل اقامت خود در قاهره با "محمد التهامي" رئيس سازمان اطلاعات مصر، سرلشگر "طارق سلام" قائم مقام سازمان اطلاعات اين كشور و سرتيپ "وائل الصفتي" مسئول پرونده فلسطيني در اين سازمان ديدار كرد.

در اين ديدار وضعيت كلي اراضي فلسطيني، فعاليت‌هاي شهرك‌سازي رژیم صهیونیستی در قدس و كرانه باختري بررسي شد.

در اين نشست همچنين رايزني‌هايي در رابطه با اجراي توافقنامه آشتي فلسطينيان انجام شد.

بر اساس اين گزارش، عباس از تلاش‌هاي رهبران مصري براي پايان دادن به دودستگي فلسطينيان و نقش رهبري آن در راستاي خدمت به قضيه فلسطين قدرداني كرد.

 

  • عضو جمعیت ملی تغییر مصر، انحلال مجلس شورای قاهره را پاسخی به اراده ملت این کشور خواند و تاکید کرد که مجلس مذکور هیچ نقشی در گذشته نداشته و نخواهد داشت.

"احمد بهاء الدین شعبان" هماهنگ کننده جمعیت ملی تغییر مصر و از رهبران جبهه نجات ملی این کشور با بیان اینکه افکار عمومی مصر مخالفت خود با فعالیت مجلس شورا اعلام کرده‌اند، انحلال مجلس شورای قاهره را پاسخی به اراده ملت این کشور خواند و تاکید کرد که مجلس مذکور هیچ نقشی در عرصه سیاسی کشور نداشته و نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه نقش مجلس شورا در پاداش دادن و تحکیم جایگاه دولتمردان رژیم سابق و اعطای صیانت به آن ها خلاصه می‌شد، افزود: مجلس شورا خزانه کشور و میلیون‌ها جنیه (واحد پول مصر) را به خدمت حاکمیت درآورده و هیچ سودی برای شهروندان قائل نبوده است.

شعبان در ادامه تاکید کرد که کمیته 50 نفره تدوین قانون اساسی مصر به فعالیت خود ادامه می‌دهد و هیچ مشکلی در خصوص مدت زمان تعیین شده وجود ندارد.

هماهنگ کننده جمعیت ملی تغییر مصر زمان تقریبی اتمام فعالیت کمیته تدوین قانون اساسی مصر را ابتدای ماه میلادی آینده خواند و از احتمال به همه پرسی گذاشتن قانون اساسی جدید در واپسین روزهای همان ماه و یا ابتدای سال میلادی آینده سخن گفت و افزود: بعد از برگزاری همه پرسی قانون اساسی، ‌انتخابات پارلمان و بعد از آن انتخابات ریاست جمهوری برگزاری می‌شود. انتخابات پارلمانی در سه مرحله برگزار می‌شود، این انتخابات (پارلمانی و ریاست جمهوری) تنها با فاصله مهلت تبلیغات انتخاباتی برگزار خواهند شد.

 

  • "محمود عباس" رئيس‌تشكيلات خودگردان فلسطين با ژنرال "عبدالفتاح‌ السيسي" وزير دفاع مصر ديدار كرد.

به گزارش اسكاي‌نيوز، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين براي ديدار و گفتگو با مقامات مصري و بحث و تبادل نظر در خصوص اوضاع فلسطين و روند مذاكرات صلح با رژيم صهيونيستي و برخي از مسائل مهم منطقه به اين كشور سفر كرده است.

رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در قاهره با رئيس جمهور موقت مصر و وزير دفاع اين كشور ديدار كرد.

در این دیدار السيسي نيز در اين ديدار تاكيد كرد كه مصر حامي دائمي خواسته‌هاي به حق ملت فلسطين از جمله تشكيل دولت مستقل فلسطين باقي خواهد ماند.

از سوي ديگر برخي منابع آگاه فلسطيني گفتند كه عباس در اين ديدار ايفاي نقش بزرگ مصر در حمايت از موضع فلسطينيان در مذاكرات با رژيم صهيونيستي را درخواست كرده و بر تلاش‌ هاي السيسي براي بازگشايي گذرگاه رفح و در عين حال حمايت از مرزهاي مصر و عدم اجازه به گروه‌ هاي افراطي براي تجاوز به مرزهاي مصر و نيز تلاش براي تخريب تونل‌ها تاكيد كرده است.

 

  • جنبش تمرد مصر از هماهنگي با ائتلاف جريان مدني-اجتماعي متشكل از 13 حزب براي ورود به انتخابات پارلماني خبر داد.

به گزارش پايگاه پانوراما الشرق الأوسط، "محمد نبوي" عضو كميته مركزي جنبش تمرد در يك كنفرانس خبري كه در يكي از هتل‌هاي منطقه الهرم برگزار شد، اعلام كرد كه احزاب ائتلاف جريان مدني با پيوستن به ائتلاف گسترده كه اين جنبش در صدد تشكيل آن است، موافقت كرده‌اند.

وي تصريح كرد كه موافقت احزاب ائتلاف جريان مدني در حالي است كه برخي از احزاب جبهه نجات ملي نيز عضو آن هستند.

ائتلاف جريان مدني- اجتماعي شامل 13 حزب است كه بارزترين آن ها حزب الجيل، الاحرار، حزب سوسياليست عربي مصر است.

بر اساس اين گزارش، جبهه نجات ملي كه به عنوان جمعيت معارض مرسي تشكيل شده بود، اواخر ماه گذشته اعلام كرد كه تصميم دارد با ليست يكپارچه وارد انتخابات پارلماني شود و به گفته «السيد البدوي» رئيس حزب الوفد و يكي از رهبران جبهه نجات ملي، اين جبهه موافقت با ائتلاف با جنبش تمرد را به عذرخواهي آن از اظهارات خود عليه اين جبهه مشروط كرده بود.

ناظران معتقدند كه اختلافات كنوني بين جبهه نجات ملي و جنبش تمرد به چند علت بازمي‌گردد كه از جمله آن اين است كه جبهه نجات ملي خواهان برگزاري انتخابات رياست جمهوري پيش از پارلمان است كه جنبش تمرد قاطعانه با اين مسئله مخالفت مي‌كند و بر پايبندي به نقشه راه براي برگزاري انتخابات پارلماني پيش از انتخابات رياستي تاكيد كرد.

بر پايه اين گزارش، اختلافات بين تمرد و نجات ملي پس از آن بالا گرفت كه تمرد اعلام كرد كه قصد دارد براي تصاحب اكثريت كرسي‌هاي پارلمان در انتخابات شركت كند و با همه گروه‌هاي سياسي ائتلاف تشكيل خواهد داد به شرط آنكه همه اين گروه‌ها با نام جنبش تمرد در انتخابات شركت كنند.

نبوي در اين باره اظهار داشت كه هنوز هم فرصت براي پيوستن احزاب ديگر به اين ائتلاف وجود دارد و احزاب الدستور و مصري‌هاي آزاده در چند قدمي پيوستن به اين ائتلاف قرار دارند.

"ناجي الشهابي" رئيس حزب الجيل و هماهنگ‌كننده كل جريان مدني-اجتماعي گفت كه تماس‌هاي بين اين جريان و جنبش تمرد به دليل تمايل براي وجود فراكسيون‌هاي قوي سياسي جهت ورود به پارلمان آينده است كه نماينده جامعه مصري باشند.

در تاريخ 3 جولاي گذشته ارتش مصر با مشاركت گروه‌هاي سياسي و ديني چند تصميم اتخاذ كرد كه از جمله آن عزل "محمد مرسي" و تعيين "عدلي منصور" رئيس دادگاه قانون اساسي به عنوان رئيس جمهور موقت تا برگزاري انتخابات جديد رياست جمهوري و نيز باطل كردن قانون اساسي سال 2012 بود. پس از آن در تاريخ 8 همان ماه، عدلي منصور بيانيه قانون اساسي كه بر نقشه راه تاكيد داشت، صادر كرد كه در آن بر تعديل قانون اساسي سال 2012 و برگزاري همه‌پرسي درباره آن و سپس برگزاري انتخابات پارلماني و پس از آن نيز انتخابات رياست جمهوري طي 9 ماه از زمان صدور بيانيه قانون اساسي تاكيد شده است.

 

  • يك منبع آگاه مصري در قاهره از سفر محرمانه وزير دفاع اين كشور به روسيه با هدف دعوت از "ولاديمير پوتين" براي سفر به مصر پرده برداشت.

به گزارش پايگاه اسرار عربيه، يك منبع آگاه مصري در قاهره از سفر محرمانه "ژنرال عبدالفتاح السيسي" وزير دفاع اين كشور به روسيه با هدف دعوت از "ولاديمير پوتين" براي سفر به مصر خبر داد و گفت:اين همان دعوتي است كه "بندربن سلطان" رئيس سرويس اطلاعاتي عربستان در سفر به روسيه از "پوتين" در مقابل كمك به خريد سلاح قاهره از مسكو مطرح كرده بود.

براساس اطلاعاتي كه اين منبع آگاه مصر اعلام كرده است، ژنرال السيسي در طول سفر محرمانه خود به روسيه در پي قانع كردن مقامات اين كشور براي سفر به مصر بوده تا آنچه كه وي كودتا عليه دولت "محمد مرسي" خواند را به رسميت بشناسند كه اين اقدام با واكنش آمريكا روبرو شده و "جان كري" در سفر دوره اي اخير خود به منطقه به قاهره سفر كرده وبا مقامات مصري ديدار و گفتگو كرده است.

 

  • دو تن از وزراي ارشد دولت روسيه براي رايزني هاي اقتصادي و امنيتي روز چهارشنبه (92.08.22) قاهره مي روند.

به گزارش روزنامه صهيونيستي "جروزالم پست"، "سرگئي لاوروف" وزير خارجه و "سرگئي شويگو" وزير دفاع روسيه روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه ديداري دو روزه از قاهره پايتخت مصر خواهند داشت.

به گفته سخنگوي وزارت خارجه مصر در اين ديدار طرف هاي روسي و مصري درباره ارتقاء همكاري هاي اقتصادي، سياسي، امنيتي به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

بنا به اعلام وزارت خارجه مصر در اين ديدارها همچنين مسائل مربوط به سوريه و فلسطين هم مورد تبادل نظر قرار خواهند گرفت.

سفر وزاي خارجه و دفاع وسيه بعد از ديدار وزير اطلاعات روسيه از اين كشور صورت مي گيرد.

بنا بر اين گزارش تلاش هاي مصر براي نزديك شدن به روسيه بعد از آن صورت مي گيرد كه آمريكا بخشي از كمك هاي خود به ارتش مصر را متوقف كرده است ، هر چند "عبد العاطي" سخنگوي وزارت خارجه مصر گفته است روابط مصر و آمريكا قوي است و ديدار هيئت روسي ارتباطي به روابط مصر و آمريكا ندارد. اين مقام مصري اعلام داشت: ما در حال جايگزين كردن يك متحد با يك متحد ديگر نيستيم.

در هفته هاي گذشته مقاماتي از مصر از مسكو ديدار كرده اند و خبرها حكايت از توافق دو كشور بر سر يك معامله تسليحاتي 15 ميليارد دلاري داشتند.

شايان ذكر است مقامات روسي اعلام كرده اند در صورت تامين مالي اين قرار داد، روسيه آماده فروش تجهيزات پيشرفته نظامي به مصر است.

همچنين خبرها از موافقت ضمني عربستان سعودي براي فاينس كردن خريد تسليحاتي مصر از روسيه خبر داده بودند.

 

  • رزم ناو موشك انداز ناوگان اقيانوس آرام روسيه براي نخستين بار وارد بندر اسكندريه در خاك مصر شد.

به گزارش خبرگزاري «نووستي»، رزم ناو موشك انداز «وارياگ» مهمترين كشتي ناوگان اقيانوس آرام روسيه كه در حال انجام ماموريت نظامي در درياي مديترانه است، براي نخستين بار طي ده‌ها سال اخير وارد بندر اسكندريه در خاك مصر شد.

كاپيتان اول "رومان مارتوف" سخنگوي ناوگان اقيانوس آرام روسيه با اعلام اين خبر به خبرنگاران يادآور شد: در جريان این سفر غيررسمي 6 روزه ملوانان روسي از پايگاه نظامي-دريايي و فرمانداري استان اسكندريه ديدن كرده، همچنين از چند كشتي نظامي نيروي دريايي جمهوري عربي مصر بازديد نموده و در يك مسابقه فوتبال دوستانه با همتايان خويش در نيروي دريايي مصر بازي خواهند كرد.

به گفته اين مقام نظامي، نمايندگان ديپلماتيك روسي و فرمانده پايگاه نظامي-دريايي اسكندريه مصر در بدو ورود رزمناو «وارياگ» تحت فرماندهي كاپيتان اول "الكساندر پاتاپوف" از اين كشتي نظامي استقبال كردند.

سفر اين رزم ناو تا 16 نوامبر (92.08.25) طول كشيده و اين كشتي نظامي از بندر اسكندريه مجددا به تركيب كشتي‌هاي روسي مستقر در درياي مديترانه خواهد پيوست.

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶