نگاه آفران > آفران:تحولات مصر

آفران:تحولات مصر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۷/۱
New Page 3

تحولات کشور مصر(5)

 

وقایع مهم مصر از تاریخ 26/06/91 تا 01/07/91
• وزیر اوقاف مصر تاکید کرد وی از "محمد مرسی" رئیس جمهور کشورش تشکیل کنفرانس فوق العاده سران اسلامی را برای اتخاذ موضع واحد در برابر اهانت های مکرر به مقدسات اسلامی خواستار خواهد شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی البشیر،" صلعت عفیفی" در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد از مجازات عاملان اهانت به مقدسات اسلامی و تحریم کالاهای کشورهای حامی اهانت کنندگان حمایت می کند.
وی بر لزوم اتخاذ تدابیری برای فشار بر جامعه جهانی و سازمان ملل متحد جهت صدور قطعنامه هایی جهت مجازات توهین کنندگان به ادیان و مقدسات آسمانی تاکید کرد.
عفیفی با این حال حمله به افراد و تاسیسات خارجی را مغایر با منافع کشورش و جهان اسلام دانست.

• شیخ الازهر شریف مصر از سازمان ملل خواست تا قانونی بین‌المللی برای ممانعت از هر گونه اهانت و تعرض به نمادهای ادیان الهی صادر کند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، همزمان با تشدید تظاهرات‌های مردمی علیه انتشار فیلم موهن به پیامبر اکرم(ص) شیخ "احمد الطیب" در بیانیه‌ای از دبیرکل سازمان ملل خواست تا قانون بین‌المللی به منظور ممنوعیت هر گونه تعرض به نمادهای دین اسلام و مقدسات آن و سایر ادیان جهانی صادر کند.
وی با اشاره به اینکه تعرض به ادیان آسمانی تهدیدی برای امنیت جهانی است، افزود: بر اساس این قانون هر گونه تعدی به نمادهای دین اسلام و سایر ادیان جهان جرم شناخته می‌شود.
شیخ الازهر تاکید کرد که صلح و امنیت جهانی در درجه نخست مسئولیت سازمان ملل است و برای پرهیز از تکرار چنین حوادث خطرناک در آینده و با توجه به اینکه برقراری صلح و امنیت در جهان از وظایف دبیرکل سازمان ملل است بر این اساس وی قانونی صادر و طی آن هر گونه تعدی به ادیان جهان را ممنوع اعلام کند.

• شورای علمای مصر در پیامی به سفارت امریکا در این کشور مراتب خشم و نفرت شدید خود را نسبت به ساخت و پخش فیلم ضد اسلامی آمریکایی و اهانت به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام (ص) ابراز کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی البشیر، شورای علمای مصر از سران کشورهای اسلامی خواست در جهت یاری دین اسلام تلاش کنند.
این شورا فیلم ها و تصاویر توهین آمیز به مقدسات اسلامی را فتنه ای بزرگ دانست و خواستار مقابله با آن شد و گفت: ما از همه حاکمان کشورهای اسلامی می خواهیم موضعی واحد در این خصوص اتخاذ کنند.

• شبکه تلویزیونی المنار لحظاتی پیش درخبری فوری به نقل از منابع مصری از درگیری شدید بین نیروهای امنیتی این کشور و افراد مسلح در منطقه شیخ زوید در صحرای سینا خبر داد.
منابع مصری افزودند این درگیری ها در جریان جستجو از متهمان به حمله علیه نیروهای بین المللی روی داد.
• رسانه‌های مصر از تهدیدات برخی سازمان‌های آمریکایی علیه رئیس جمهور مصر که قرار است 24 سپتامبر(سوم مهر) به نیویورک سفر کند، خبر دادند.
پایگاه خبری«الوفد» گزارش داد،"یوسف زاده" سرکنسول مصر در نیویورک اطلاعات رسمی به مقامات مصری ارائه کرده است مبنی بر اینکه سازمان‌های خشمگین آمریکایی قصد دارند در جریان سفر مرسی به نیویورک که قرار است 24 سپتامبر انجام شود، تظاهرات گسترده‌ای برگزار کنند.
وی همچنین در گفت‌وگوی تلفنی با "وائل الابراشی" مجری برنامه «10 شب» گفت که آمریکایی‌ها قصد دارند در جریان سفر مرسی به نیویورک تظاهرات برگزار کنند.
وی افزود که برخی از سازمان‌هایی آمریکایی در تلاش هستند تا این تظاهرات را سازماندهی کنند زیرا به گفته آن ها خواسته‌هایی دارند که می‌خواهند به گوش مرسی برسد.
سرکنسول مصر در نیویورک در ادامه اظهار داشت که هماهنگی‌هایی بین اقلیت‌های مصری در نیویورک انجام شده است و خطرات این قبیل برنامه‌ها به ریاست جمهوری مصر گوشزد شده است و قرار است مرسی در سفر به نیویورک با اقلیت‌های مصری نیز دیدار کند.

• به‌دنبال گسترش تظاهرات ضد آمریکایی مسلمانان در واکنش به فیلم موهن به پیامبر (ص)، وزارت امور خارجه کانادا سفارتخانه های خود در مصر، سودان و لیبی را موقتا تعطیل کرد.
روزنامه کانادایی "تورنتو سان"، به دنبال گسترش واکنش مسلمانان به فیلم توهین آمیز به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص)، دولت کانادا امروز یکشنبه (91.06.26) موقتا سفارتخانه های خود در مصر،‌ سودان و لیبی با تعطیل کرد.
بر اساس این خبر، وزارت امور خارجه کانادا خبر تعطیلی سفارتخانه های خود در این کشورها را ساعاتی بعد از تصمیم دولت واشنگتن برای دستور تخلیه تمام پرسنل غیر ضروری خود از تونس صادر کرد.
"ویکتوریا نولاند" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به وضعیت امنیتی در تونس و خارطوم، وزارت خارجه به همه خانواده‌ها و پرسنل غیر اساسی در تونس و سودان دستور داد که خاک این کشور را ترک کنند.

• سفارت فرانسه در قاهره اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور روز دوشنبه (91.06.27) به قاهره می‌آید.
پایگاه الیوم السابع گزارش داد، "لوران فابیوس" روز دوشنبه به قاهره سفر می‌کند و قرار است با "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر دیدار و گفت‌وگو کند و در این دیدار تقویت روابط دوجانبه را بررسی خواهد کرد.
در بیانیه سفارت فرانسه در قاهره به نقل از "فیلیپ لالیو" سخنگوی وزارت خارجه فرانسه آمده است که سفر فابیوس به مصر از روز دوشنبه (91.06.27) آغاز و دو روز به طول خواهد کشید و طی آن وی حمایت خود را از روند انتقال دموکراتیک قدرت و تعامل با مسئولان جدید مصر به نفع توسعه، دموکراسی و صلح در راستای حفظ روابط قدیمی و دوستانه، اعلام خواهد کرد.
بر اساس این گزارش فابیوس همچنین در دیدار با مرسی تحولات منطقه از جمله اوضاع سوریه را بررسی خواهد کرد.
وزیر خارجه فرانسه در سفر به مصر همچنین با "محمد کمال عمرو" همتای مصری خود دیدار و نیز اوضاع سوریه را با "نبیل العربی" دبیرکل اتحادیه عرب مورد بررسی قرار خواهد داد.

• "على اسماعیل" نماینده مجلس منحل الشعب مصر از جماعت اخوان‌المسلمون با تاکید بر اینکه به عملکرد کمیته چهار جانبه حل بحران سوریه بسیار خوش‌بین است، خواستار از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک تهران‌-‌قاهره شد.
على اسماعیل از نمایندگان مجلس منحل الشعب مصر از جماعت «اخوان المسلمون» و عضو هیئت عالی حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی این جماعت در قاهره تاکید کرد که بحران سوریه طی روزهای آینده و با تشکیل کمیته «چهار جانبه» حل خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که دیدگاهش در قبال کمیته چهار جانبه حل بحران سوریه چیست، گفت که این کمیته به دلیل اینکه تمام اعضای شرکت‌‌کننده در آن خواهان حل بحران سوریه و توقف خونریزی‌ها در این کشور هستند و به این سمت گرایش دارند، بی‌تردید راه حلی هم برای بیرون آمدن از آن خواهند یافت، حتی اگر در این راه اختلاف دیدگاه‌ها و نظرهایی نیز وجود داشته باشد.
هرچه هست اینکه ایران حامی «بشار اسد» و ترکیه و عربستان حامی «معارضان» که خواهان دخالت نظامی در سوریه هستند و مصر حامی مردم سوریه خواستار توقف خونریزی‌ها در این کشور هستند و همین موجب می‌شود تا به آینده این کمیته امیدوار بود.
اسماعیل درباره اینکه تشکیل چنین کمیته‌ای آیا بر روابط ایران و مصر تاثیر خواهد گذاشت و میزان تاثیرگذاری آن چه میزان خواهد بود، گفت: در ابتدا و پیش از هر چیز همان طور که در مصاحبه‌های پیشین نیز گفتم، روابط ایران و مصر باید از سرگرفته شود، چون دلیلی برای قطع آن جز خواست آمریکا مشاهده نمی‌شود که رژیم سابق بود که در به این خواسته‌ها تن می‌داد و هم اکنون چنین وابستگی وجود ندارد، به همین دلیل باید روابط دیپلماتیک مصر و ایران به طور کامل برقرار باشد.
اما درباره اینکه تشکیل این کمیته چه تاثیری بر از سرگیری روابط دو کشور دارد، اسماعیل تاکید کرد که من به این کمیته بسیار خوش‌بین هستم و اعتقاد دارم موفقیت کار این کمیته نه تنها بر از سرگیری روابط تهران – قاهره که بر بهبود روابط چهار کشور مصر و ترکیه و ایران و عربستان سعودی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

• نخست وزیر مصر در مصاحبه با یک شبکه خبری انگلیسی مدعی شد تظاهرات کنندگان مصری برای تظاهرات مقابل سفارت آمریکا در قاهره پول گرفته‌اند.
"هشام قندیل" نخست وزیر مصر گفت که اطلاعات موثقی وجود دارد تعدادی از تظاهرات کنندگان برای تظاهرات در مقابل سفارت آمریکا در قاهره که در اعتراض به فیلم اهانت‌آمیز به پیامبر اسلام برگزار شد، پول دریافت کردند.
قندیل این سخنان را در مصاحبه با شبکه انگلیسی بی‌بی‌سی مطرح کرد که مشروح سخنان وی به زودی از این شبکه منتشر خواهد شد.
نخست وزیر مصر در ادامه مصاحبه گفت: روابط بین کشورهای بهار عربی و غرب هنوز مشخص نشده است و مصر همچنان در حال شکل دادن به روابط با غرب است. وی افزود، بشارت ‌ها حاکی از روابط خوب با غرب بوده و به سوی ایجاد روابط متوازن پیش می‌رود. مردم مصر طی چند روز گذشته و در اعتراض به فیلم آمریکایی اهانت آمیز به پیامبر اسلام در قاهره تظاهرات کرده و در تظاهرات خود با پایین کشاندن پرچم آمریکا از فراز سفارت این کشور در قاهره و آتش زدن آن، خشم خود از این اقدام را نشان دادند.

• حزب جماعت اسلامی مصر از "محمد مرسی" خواست تا در واکنش به انتشار فیلم موهن به پیامبر اکرم (ص) سفر خود به آمریکا را لغو کند.
به گزارش پایگاه خبری «اجیپت ایندیپندنت»، حزب جماعت اسلامی مصر با اشاره به ناآرامی‌های اخیر در کشورهای عربی و اسلامی به دلیل انتشار فیلم موهن ضد اسلامی از رئیس ‌جمهور مرسی خواست تا سفر خود به ایالات متحده آمریکا و شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در روز 23 سپتامبر را لغو کند.
"عاصم عبدالماجد" عضو ارشد این حزب گفت: این فیلم توسط مسیحیان قبطی و با حمایت دولت آمریکا ساخته شده است و همه ملت مصر تهیه و انتشار این فیلم را محکوم می‌کنند.
عبدالماجد همچنین ترس ناشی از احتمال قطع کمک‌ های آمریکا به مصر را کم اهمیت خواند و گفت: این مسئله اصلاً به نفع کاخ سفید نیست زیرا آن ها می‌دانند که ما در منطقه یک ابرقدرت هستیم.
این در حالی است که "حماده نصار" سخنگوی این حزب اظهار داشت، این فیلم اگر ضد یهودیان بود، واشنگتن ‌تا به حال آن را از تمامی وب‌سایت‌ها و حتی سایت گوگل حذف کرده بود. وی همچنین افزود، ما محمد مرسی را انتخاب کردیم تا از دین و مقدسات ما دفاع کند. او نباید از قطع کمک‌های نظامی آمریکا بترسد زیرا خدا با ماست و در مشکلات ما را یاری می‌رساند.

• شورای عالی نیروهای مسلح مصر گزارش شبکه «الجزیره» مبنی بر برکناری ژنرال "صدقی صبحی" رئیس ستاد مشترک ارتش را تکذیب کرد.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، شورای عالی نیروهای مسلح مصر در صفحه اختصاصی خود در شبکه اجتماعی فیس‌بوک با انتشار بیانیه رسمی تحت عنوان «آن ها از نیروهای مسلح چه می‌خواهند؟» با رد خبر برکناری صدقي صبحی، از مدیران شبکه الجزیره خواست تا به دلیل انتشار گزارش کذب و غیر واقعی عذرخواهی کنند. در این بیانیه آمده است، این شبکه تلویزیونی بدون توجه به شرایط حساس کنونی که مصر با آن روبرو است، ظرف 48 ساعت اخیر اطلاعاتی را منتشر نموده که امنیت نیروهای مسلح را به مخاطره انداخته است و با انتشار این گزارش چنین وانمود می‌کند که در میان نیروهای ارتش اختلاف و چند دستگی وجود دارد. این بیانیه همچنین اعلام کرد که نیروهای مسلح مصر در طول تاریخ همواره تابع نظم و انصباط بوده‌اند و قوانین خاص خود را دارند. در بیانیه شورای عالی نیروهای مسلح همچنین آمده است که سخنگوی نیروهای مسلح و وب سایت رسمی ارتش اطلاعات صحیح و واقعی را به زودی منتشر می‌کند.

• سفارت واشنگتن در قاهره از تعليق فعاليت‌هايش در پي ادامه اعتراض‌هاي مردمي در مصر و ديگر كشورهاي عربي و اسلامي خبر داد.
به گزارش پايگاه خبري شبکه العالم، سفارت آمريكا در مصر در صفحه اختصاصی‌اش در توييتر اعلام كرد، اين سفارتخانه به سبب ادامه اعتراض‌هاي مردمي عليه آمريكا در مصر و ديگر كشورهاي عربي و اسلامي، نمي‌تواند فعاليت ‌هاي خود را از جمله در زمينه صدور رواديد ادامه دهد و بدبن ترتيب فعاليت ‌هاي اين سفارتخانه به موارد ضروري محدود مي‌شود.
در پي توليد و پخش فيلم آمريكايي موهن به رسول اكرم (ص)، اطراف سفارتخانه آمريكا در قاهره از چند روز قبل صحنه اعترا‌ض‌‌‌‌‌‌‌‌هاي‌‌ مردمي عليه اين فيلم است. ادامه اعتراض ‌هاي مردمي در كشورهاي عربي عليه فيلم آمريكايي و توهين‌آميز، وزارت امور خارجه امريكا را بر آن داشت تا روز شنبه از خانواده ديپلمات‌ها و كارمندان عادي خود در سفارتخانه‌هاي اين كشور در تونس و سودان بخواهد به كشور بازگردند.
 
• نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که "مرسی" حتی از به زبان آوردن کلمه "اسرائیل" خودداری می‌کند.
"بنیامین نتانیاهو" که با روزنامه صهیونیستی «جروز الم پست» مصاحبه می‌کرد، تاکید کرد که از زمانی که مرسی منصب ریاست جمهوری مصر را به دست گرفته است هیچ تماس مستقیمی با وی نداشته است. نتانیاهو با اشاره به اینکه تماس ‌های نظامی بین دولت رژيم صهيونيستي و دولت مصر تاثیر گذار نبوده است، تاکید کرد، حفظ معاهده صلح با قاهره در اولویت ماست.
وی تصریح کرد که رژيم صهيونيستي نسبت به آنچه در سینا رخ می‌دهد، نگران است؛ ثبات در سینا برای هر دو طرف مصر و رژيم صهيونيستي مهم است و مصر مسئول حفظ امنیت در سینا است.
نتانیاهو در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به بی‌اعتنایی مرسی به وی اظهار داشت، مرسی حتی تمایل ندارد کلمه "اسرائیل" را به طور علنی به زبان بیاورد. وی از مصر خواست تا تصمیمی در خصوص تقویت پایبندی به معاهده صلح با اين رژيم اتخاذ کند.
از زمان تصدی منصب ریاست جمهوری مصر توسط مرسی، نتانیاهو به هر وسیله ممکن سعی کرده است با وی تماس تلفنی برقرار کند و حتی از واشنگتن برای اعمال فشار به مرسی نیز کمک گرفت اما تا کنون مرسی از هر گونه گفت‌وگویی با نتانیاهو خودداری می‌کند.

• کنگره آمریکا در راستای اعمال فشار بر دولت جدید مصر بخشی از کمک‌های مالی به این کشور به مبلغ 18.3 میلیون دلار را به حالت تعلیق درآورد.
به گزارش «مصری الیوم»، "کای کراجنر" رئیس کمیته فرعی تخصیص بودجه و عملیات خارجی کنگره آمریکا که بر کمک ‌های خارجی این کشور نظارت دارد، گفت که پرداخت 18.3 میلیون دلار از کمک ‌های اقتصادی به مصر به حال تعلیق درآمد. وی افزود که شرایط دشواری برای هرگونه سرمایه‌گذاری در مصر قرار داده شده است اما هیچ توضیحی درباره این شرایط نداد.
کراجنر تصریح کرد که پس از سقوط رژیم "مبارک" ابتدا ما باید بدانیم که با چه کسانی تعامل داریم زیرا دولت جدید هنوز ثابت نکرده است که شریک آمریکا است و بر این اساس شرایط دشواری برای هر گونه سرمایه‌گذاری در مصر و بویژه در رابطه با آزادی‌های دینی تعیین شد و نیز 18.3 میلیون دلار از کمک‌های اقتصادی به قاهره به حالت تعلیق درآمد.
این در حالی است که "میت رامنی" نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ضمن اشاره به اینکه دولت واشنگتن باید موضع سختگیرانه تری در قبال مصر بگیرد،‌ اعلام کرد که مصر یا باید امنیت دیپلمات‌های خارجی در این کشور را تضمین کند و یا اینکه 1.3 میلیارد دلار کمکی را که هر ساله از آمریکا دریافت می کند را از دست خواهد داد.

• شرکت هواپیمایی «العال» رژیم صهیونیستی تصمیم دارد پروازهای خود به قاهره را بنا به دلایل امنیتی متوقف کند.
روزنامه صهیونیستی «معاریو» نوشت که برای نخستین بار از زمان آغاز روابط مصر و رژيم صهيونيستي، شرکت العال تصمیم دارد پروازهای خود به قاهره را متوقف کرده و خط هوایی بین دو طرف را مسدود کند.
معاریو نوشت که تصمیم این شرکت پس از آن اتخاذ شد که "العیزر اشکیدی" مدیر عامل این شرکت نامه‌ای به "آویگدور لیبرمن" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ارسال کرد. در نامه اشکیدی آمده است، فعالیت خط هوایی قاهره در شرایط فعلی نیازمند هزینه سنگین امنیتی است که به صدها هزار دلار می‌رسد و به همین دلیل این شرکت تصمیم دارد پروازهای خود به قاهره را هر چه سریع‌تر متوقف کند. این در حالی است که قاهره در چند روز گذشته به دلیل انتشار فیلم آمریکایی- صهیونیستی موهن به پیامبر اکرم(ص) ملتهب است و میدان التحریر همچنان شاهد تظاهرات‌های گسترده مردمی است.

• گروهی از افراد مسلح با استفاده از آر پی جی و سلاح‌ های سنگین به اداره امنیت شمال سینا حمله کردند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، یک گروه از عناصر مسلح با استفاده از سلاح‌های سنگین به اداره امنیت شمال سینا حمله کردند. بر اساس این گزارش جنگ خیابانی بین نیروهای ارتش مصر و گروه‌ های مسلح در العریش همچنان ادامه دارد و چند روز پیش نیز گروه ‌های مسلح به نیروهای حافظ صلح بین‌المللی حمله کردند. از سوی دیگر درگیری‌های خشونت‌آمیز بین نیروهای ارتش مصر با عناصر مسلح در جنوب شیخ زوید همچنان ادامه دارد. ارتش مصر با پشتیبانی 12 خودروی زرهی و یک فروند هلی کوپتر در جنوب شیخ زوید با نیروهای مسلح درگیر شده است.
یک منبع امنیتی گزارش داد که درگیری‌ها در حد فاصل بین دو روستای المهدیه و المقاطعه ادامه دارد و در این درگیری‌ها از سلاح‌های سنگین استفاده می‌شود. این درگیری‌ها پس از آن رخ داد که صدها نفر از افراد مسلح به اردوگاه نیروهای چند ملیتی در روستای الجوره حمله کردند که طی آن 3 سرباز کلمبیایی و دو فرد مسلح دیگر زخمی شدند و همچنین افراد مسلح پرچم توحید و جهاد را در یکی از برج‌های این اردوگاه نصب کردند.

• ارتش مصر روز یکشنبه (91.06.26) از کشته شدن یک سرباز این کشور در درگیری با افراد مسلح در شبه جزیره سینا خبر داد.
سرهنگ "احمد محمد علی" سخنگوی ارتش مصر اعلام کرد این سرباز در درگیری بین نیروهای امنیتی و فعالان در شمال سینا نزدیک مرز نوار غزه کشته شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، مسئولان امنیتی مصر از حمله راکتی اسلامگرایان به مقر نیروهای امنیتی در شمال سینا خبر دادند که به زخمی شدن سه مامور پلیس منجر شد.


• رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان برای شرکت در نشست چهارجانبه درباره سوریه دوشنبه (91.06.27) راهی قاهره می‌شود.
"علی‌اکبر صالحی" وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در نشست چهارجانبه ایران، مصر، عربستان و ترکیه دوشنبه به قاهره می‌رود. نشست معاونان وزرای خارجه چهار کشور سه‌شنبه هفته گذشته در قاهره برگزار و قرار شد نشست وزرای خارجه نیز در قاهره برگزار شود.

• رؤسای جمهور سودان و مصر یکشنبه شب (91.06.26) برای اولین بار در قاهره با یکدیگر دیدار و درباره روابط دو کشور و تحولات منطقه گفتگو کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "عمر البشیر" رئیس جمهور سودان که در راس هیئت بلندپایه وزارتی و نظامی به قاهره سفر کرده است با "محمد مرسی"، همتای مصری خود دیدار و گفتگو کرد. دو طرف در این دیدار درباره درباره تقویت روابط و همکاری مصر و سودان و همچنین تحولات اخیر در جهان عرب و خاورمیانه گفتگو کردند. نشست رؤسای جمهور سودان و مصر سپس با حضور وزیران دو کشور ادامه یافت.
سفر دو روزه عمر البشیر به مصر نخستین سفر وی به این کشور از زمان پیروزی محمد مرسی در انتخابات ریاست جمهوری مصر به شمار می‌رود. این در حالی است که مصر و سودان طی روزهای گذشته با تظاهرات ضدآمریکایی گسترده مردمی به ساخت یک فیلم ضد اسلامی روبه‌رو بوده‌اند. از سوی دیگر سازمان عفو بین‌الملل در آستانه سفر عمر البشیر، از مصر خواسته بود دعوت خود را از رئیس جمهور سودان پس بگیرد و یا در صورت سفر عمر البشیر به قاهره وی را بازداشت کند اما دولت مصر مخالفت قاطع خود را با این درخواست اعلام کرد.

• در پی فرو ریختن سکوی حاضران در سخنرانی "حمدین صباحی" نامزد ملی گرا انتخابات سابق ریاست جمهوری مصر ۱۶ نفر زخمی شدند و خود وی نیز از این حادثه جان بدر برد.
به گزارش پایگاه خبری «جبهه العمل»، همایشی که کنگره مردمی مصر در روستای کفر الحاج شربینی در استان الدقهلیه برگزار کرده بود، با اجتماع مردم برای ابراز احساسات به حمدین صباحی از نامزدهای ملی گرا و ناصری دوره اول انتخابات ریاست جمهوری در این کشور باعث فرو ریختن سکوی سخنرانی و زخمی شدن 16 نفر از جمله دو کودک شد.
قضیه از این قرار بود که بعد از سخنرانی حمدین صباحی در این مراسم مردم برای ابراز احساسات به وی و انداختن عکس یادگاری با او به روی سکو هجوم آوردند که این اقدام باعث ریزش سکو بر روی مهمانان و شرکت کنندگان در این مراسم شد. در این مراسم علاوه بر صباحی، "عبدالحکیم جمال عبدالناصر"، "جمال بخیت" شاعر مصری و "محمد شبانه" نماینده سابق پارلمان نیز حضور داشتند که با اینکه از روی سکو به زمین افتادند، اما مشکلی برای آنان ایجاد نشد.
در این مراسم حدود سه هزار نفر شرکت داشتند. صباحی در بخشی از سخنان خود در واکنش به فیلم توهین آمیز علیه پیامبر اسلام گفت: کسی نمی تواند آسیبی به جایگاه پیامبر بزند و ارزش او را در ایجاد تغییرات در جامعه انسانی نادیده بگیرد. نامزد سابق ریاست جمهوری مصر گفت: کسانی که امروز به پیامبر اسلام توهین کردند، ممکن است فردا نیز به حضرت مسیح توهین کنند، مسیحیان نیز مانند ما این اقدام را رد می‌کنند. وی تاکید کرد که این رژيم صهيونيستي است که در پشت پرده تولید این فیلم قرار دارد تا بتواند فتنه و درگیری را میان مسلمانان و مسیحیان ایجاد کند.


• دولت کانادا که یکشنبه (91.06.26) سفارتخانه هایش را در سودان، مصر و لیبی تعطیل کرده بود اعلام کرد سفارت کانادا در مصر و لیبی از روز دوشنبه فعالیتشان را از سر می گیرند.
به گزارش خبرگزاری آلمان از اتاوا، سخنگوی وزارت امور خارجه کانادا گفت:‌ با وجود آغاز به کار سفارتخانه های ما در مصر و لیبی، سفارت کانادا در سودان همچنان تعطیل خواهد بود.

• وزیر دارایی مصر از کمک دو میلیارد دلاری ترکیه به پروژه‌های زیر ساخت‌های مالی و افزایش ذخایر ارز خارجی قاهره خبر داد.
به گزارش روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، وزیر دارایی مصر اعلام کرد که ترکیه مبلغی معادل 2 میلیارد دلار را برای کمک به پروژه های مربوط به زیرساخت های مالی و افزایش ذخایر ارز خارجی رو به کاهش مصر، در قالب بسته کمک مالی تامین خواهد کرد.
این خبر در شرایطی منتشر می شود که سیاستگذاران مالی مصر در طول ماه های گذاشته تلاش کرده‌اند تا کمک‌ها و سرمایه گذاری‌های خارجی را با امید اصلاح شکاف موجود میان بودجه و کسری ذخایر ارزی خارجی این کشور جلب کنند. این روزنامه در ادامه نوشته است که کسری بودجه مصر در سال مالی آغاز شده از اول جولای احتمالا به بیش از 20 میلیارد دلار و یا به عبارتی حدود 8 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور خواهد رسید.
بر اساس بیانیه صادر شده توسط وزرات دارایی مصر، "عصام الحداد" دستیار رئیس جمهوری مصر در امور روابط خارجی و همکاری‌های بین‌المللی خبر بسته کمک مالی 2 میلیارد دلاری ترکیه به مصر را روز گذشته در استانبول اعلام کرده است. این روزنامه آمریکایی نوشته است که شرکت های ترکیه امیدوارند که روی روابط خوب دولت آنکارا با حزب اخوان المسلمین مصر سرمایه گذاری کنند تا قراردادهای سودآور در بخش های ساخت و ساز و تولید مصر را به نفع خود بدست آورند.
بر اساس این خبر، "اشرف العربی" وزیر برنامه ریزی و همکاری های بین المللی مصر اعلام کرده است که قاهره امیدوار است که 171 میلیارد پوند مصری و یا معادل 28 میلیارد دلار را در سرمایه گذاری های خارجی خود، با هدف رسیدن به نرخ 4.5 درصدی رشد اقتصادی در سال مالی جاری بدست آورد.
العربی اعلام کرده است که رسیدن به چنین رشد اقتصادی می تواند به جذب برخی از 13 درصد مصری هایی که در ماه آگوست بیکار بوده اند، کمک کند.
علاوه بر این،‌ دولت "محمد مرسی" رئیس جمهوری جدید مصر در حال مباحثه با صندوق بین المللی پول جهت دریافت یک وام به ارزش 4.8 میلیارد دلار است؛ مقامات اتحادیه اروپا به مرسی اعلام کرده اند که اگر مصر وام صندوق را تضمین کند، آن ها مبلغی معادل 655 میلیون دلار به عنوان کمک مالی برای مصر تامین خواهند کرد.

• هیئت جنبش حماس به ریاست "خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی این جنبش وارد قاهره می‌شود.
به گزارش پایگاه خبری «الاهرام»، یکی از مقامات ارشد حماس که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت که رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در صدر هیئتی از این جنبش به قاهره سفر می‌کند. این منبع افزود، انتظار بر این است که گفتگوی هیئت حماس با "محمد مرسی" صبح سه‌شنبه (91.06.28) انجام شود.
برخی منابع خبری نیز گزارش دادند که "اسماعیل هنیه" نخست‌وزیر دولت منتخب فلسطین نیز قرار است این هفته به قاهره سفر کند و در این سفر با "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر دیدار و درباره پاره‌ای از مسائل فلسطین از جمله امنیت مرزها و وصل شدن فلسطین به خط اتصال برق هفت کشور برای حل بحران برق نوار غزه گفتگو خواهد کرد.

• کارگران بخش حمل و نقل مصر با برگزاری تجمع خواستار رسیدگی بیشتر مقامات دولتی این کشور به امور این صنف شدند.
تعدادی از کارگران بخش حمل و نقل عمومی در مصر تجمعی اعتراض آمیز برگزار کردند. معترضان در این تجمع خواستار رسیدگی دولت به امور معیشتی این بخش و بهبود وضعیت رفاهی آن ها شدند. کارگران مصری از پارلمان خواسته‌اند که حقوق آن ها 7 درصد افزایش یابد و وزارت حمل و نقل حمایت بیشتری از کارکنان و کارگران به عمل آورد.

• رئیس رژیم صهیونیستی بر ضرورت حفظ روابط مسالمت آمیز با مصر و اردن و تقویت روابط با این کشورها تاکید کرد.
به گزارش رادیو رژیم صهیونیستی، "شیمون پرز" اعلام کرد که مطمئن است در سال جدید عبری راهی برای از سرگیری مذاکرات سازش با تشکیلات خودگردان پیدا خواهد شد. وی بر ضرورت حفظ روابط مسالمت‌آمیز با مصر و اردن و تقویت روابط با این دو کشور تاکید کرد.
پرز تصریح کرد، "اسرائیل" با چالش‌های امنیتی مواجه است که این چالش‌ها ساده نیست اما با این حال نباید این چالش‌ها ما را تضعیف کنند.
وی افزود، "اسرائیل" در گذشته توانست با اوضاع دشواری مقابله کند و توانایی و تجربه کافی برای مقابله با هر متجاوزی را دارد.

• منابع خبری از ورود "اخضر ابراهیمی"، فرستاده ویژه سازمان ملل به قاهره، پایتخت مصر برای حضور در نشست کمیته چهار جانبه سوریه خبر می‌دهند.
به گزارش پایگاه خبری شوکوماکو، "احمد فوزی"، سخنگوی فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه تاکید کرد که اخضر ابراهیمی برای حضور در نشست کمیته چهار جانبه سوریه وارد قاهره شده است. وی افزود، ابراهیمی در سفر به قاهره ممکن است، با "محمد مرسی"، رئیس جمهوری مصر هم دیدار کند. این سخنگو گفت: در این دیدار قرار است،‌ اخضر ابراهیمی، محمد مرسی رئیس جمهوری مصر را از نتایج سفرش به سوریه و دیدار با مقامات سوری مطلع کند. فوزی همچنین گفت: فرستاده ویژه سازمان ملل با "نبیل العربی"، دبیرکل اتحادیه عرب و وزرای خارجه کمیته چهار جانبه سوریه دیدار می‌کند.

• سفر نخست ‌وزیر دولت منتخب فلسطین به قاهره برای دومین بار طی یک هفته بنا به دلایل امنیتی به تعویق افتاد.
به گزارش پایگاه الشروق، "علاء الدین الرفاتی" وزیر اقتصاد دولت منتخب فلسطین به نخست ‌وزیری "اسماعیل هنیه" گفت: سفر هنیه به قاهره که قرار بود انجام شود، بار دیگر به تعویق افتاد و زمان سفر وی هنوز مشخص نیست.
هنیه قرار است در سفر به قاهره با "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر دیدار و با وی درباره مسائل مختلف فلسطین از جمله محاصره غزه و وصل شدن فلسطین به خطوط برق هفت کشور برای پایان دادن به بحران برق غزه گفتگو کند.
لغو سفر هنیه به قاهره در حالی است که هیئت جنبش حماس به ریاست خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی این جنبش وارد قاهره می‌شود و با رئیس جمهور مصر دیدار و گفتگو خواهد کرد. در همین راستا روزنامه فرامنطقه‌ای "الشرق الأوسط" به نقل از برخی منابع مصری مدعی شد که فشارهای غرب علیه دولت مرسی علت لغو سفر هنیه به قاهره است.

• وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در صدر هیئتی عالیرتبه وارد قاهره، پایتخت مصر شد.
به گزارش روزنامه الیوم السابع، "علی اکبر صالحی"، قرار است، در سفر دو روزه خود به مصر علاوه بر حضور در نشست چهارجانبه جمهوری اسلامی ایران، مصر، عربستان و ترکیه درباره سوریه با "محمد مرسی"، رئیس جمهوری این کشور و "محمد کامل عمرو"، همتای مصری خود دیدار و درباره موضوعات مختلف منطقه‌ای و بین المللی رایزنی کند.
وي در بدو ورود در فرودگاه قاهره نسبت به دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز درباره سوریه ابراز امیدواری کرد. این نخستین نشست وزیران امور خارجه چهار کشور منطقه خاورمیانه است که برای یافتن راه حلی برای خروج سوریه از بحران برگزار می‌شود.

• با توجه به اینکه تاکنون نماینده‌ای از عربستان برای حضور در نشست چهار جانبه درباره سوریه وارد قاهره نشده، احتمالا این نشست به صورت سه جانبه با حضور وزرای خارجه ایران،‌ مصر و ترکیه برگزار خواهد شد.
در حال حاضر وزرای خارجه ایران، مصر و ترکیه در نشست مقدماتی پشت درهای بسته در حال گفتگو هستند و مذاکرات رسمی بعد از اين مذاكرات آغاز خواهد شد. اخبار حاکی از این است که نشست قاهره به صورت سه جانبه با حضور "علی‌اکبر صالحی"، "احمد داود اوغلو" و "محمد کامل عمرو" وزرای خارجه ایران،‌ ترکیه و مصر برگزار خواهد شد.

• وزرای امورخارجه ایران، مصر و ترکیه در جمع خبرنگاران حضور یافتند و در نشست مشترک مطبوعاتی شرکت کردند.
در این نشست مطبوعاتی بر استمرار گفتگو و مذاکرات چهار کشور تاثیر گذار منطه یعنی ایران، مصر، ترکیه و عربستان، برحل سریع و واقعی بحران سوریه و توقف خونریزی در این کشور تاکید کردند. "محمد کامل عمرو" در این نشست خبری گفت: هیات سعودی بعلت مشکلات خاص خود نتوانست در این کمیته حضور یابد .وی افزود، مقرر شد جلسه بعدی این کمیته در نیویورک و در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شود.
وزیران خارجه ایران، مصر و ترکیه در رایزنی های خود در قاهره در ضیافت شام نیز با "اخضر ابراهیمی" نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه و دبیرکل اتحادیه عرب درباره حل بحران سوریه گفتگو کردند. وزیر امورخارجه کشورمان قرار است امروز سه شنبه (91.06.28) با رئیس جمهوری و وزیرامورخارجه مصر دیدار و گفتگو کند.

• یک نویسنده و روزنامه‌نگار مصری تاکید کرد که اعتراضات مردمی به فیلم موهن به پیامبر اکرم(ص) مربوط به یک گروه نیست.
"عبدالفتاح البقلی" خبرنگار روزنامه «الجمهوریه» گفت که حب به رسول خدا(ص) در دل همه مسلمانان وجود دارد و حتی آن هایی که به دین خود پایبند نیستند اگر ببینند به پیامبر خدا اهانت می‌شود، تنشان به لرزه درمی‌آید و همگان واکنش نشان خواهند داد و این تظاهرات تنها منحصر به مسلمانان نیست بلکه قبطی‌ها نیز در آن شرکت دارند. وی درباره علت تعلل آمریکا در نشان دادن واکنش به فیلم موهن تصریح کرد که آمریکا دشمن اسلام و جریان‌های اسلام‌گراست اگر چه در ظاهر خود را دوستدار جریان اسلام‌گرا جلوه می‌دهد اما این سیاست آمریکاست و به همین دلیل نیز سکوت اختیار کرده است تا ببیند واکنش مسلمانان چیست و چه بسا این یک طرح است تا شکاف در بین امت اسلامی ایجاد کند و شاید هم به دنبال هدف بزرگ‌تری است. البقلی همچنین در خصوص نقش اسرائیل در ساخت این فیلم نیز اظهار داشت: قطعا رژسم صهيونيستي و موساد در این اقدام توهین‌آمیز دست دارند و هدف آن ها نیز ایجاد شکاف در میان امت اسلام و مسلمانانی است که پس از انقلاب‌های کشورهای عربی به یکدیگر بیشتر نزدیک‌ شده‌اند و با این کار سعی دارند در میان مسلمانان تفرقه ایجاد کرده و پس از آن نیز نقشه خود برای تقسیم‌بندی جهان را عملی کنند.
وی در ادامه تاکید کرد که "تری جونز" کشیش آمریکایی نیز دشمنی وی با اسلام معروف است زیرا هر کس که قرآن کریم را آتش می‌زند، دشمن اسلام است و هر کسی که به اسلام اهانت می‌کند نیز دشمن اسلام است اما باید این کشیش را مجازات کرد. البقلی در پایان خواستار عذرخواهی آمریکا از همه مسلمانان شد و تاکید کرد که دولت مصر و دولت‌های اسلامی باید تعامل با آمریکا را قطع کنند تا از مسلمانان عذرخواهی کند و بداند که وضعیت گذشته تغییر کرده است.

• یک امام جماعت سلفی در مصر روز دوشنبه (91.06.27) فتوای قتل تمام عوامل تولید فیلم موهن به ساحت پیامبر اسلام (ص) را که پخش آن در اینترنت موجی از خشم و خشونت در جهان به راه انداخته است، صادر کرد.
مرکز آمریکایی نظارت بر فعالیت افراط گرایان در اینترنت، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد "احمد فواد اشوش"، امام جماعت سلفی مصری، از طریق پایگاه های اینترنتی جهادگرایان، حکمی مذهبی (فتوا) برای قتل عوامل تولید و بازیگران فیلم موهن به مقدسات اسلامی که در آمریکا ساخته شده، ‌صادر کرده است. امام جماعت سلفی مصری در فتوای خود تاکید کرد، افراد خبیث و جاهلی که این فیلم را ساخته اند عناصر جبهه کفر هستند. من از همه جوانان مسلمان در آمریکا و در اروپا درخواست می کنم کارگردان، تهیه کننده، بازیگران و تمام آن هایی را که در ساخت این فیلم توهین آمیز دست داشته اند، به قتل برسانند. این امام جماعت سلفی مصر در فتوای خود از جوانان مسلمان در اروپا و آمریکا خواست «برای اجرای این فتوا عجله کنند و به این خوک های کثیف درسی عبرت آموز بدهند.»

• یک شبکه رادیویی مصر روز دوشنبه (91.06.27) هنگام پوشش خبری اعتراضات مردمی علیه آمریکا، صدای یک نفر از معترضان را که به "محمدحسین طنطاوی" فرمانده پیشین ارتش مصر ناسزا می گفت پخش کرد.
بنا به گفته شواهد عینی، گزارشگر شبکه رادیویی مذکور در حال گزارش زنده تظاهرات ضد آمریکایی در خارج از سفارت آمریکا در قاهره بود که ناگهان یک نفر از معترضان خود را به میکروفن نزدیک کرد و به طنطاوی ناسزا گفت. این شبکه نیز برنامه زنده خود را به سرعت قطع کرد.

• کمیته امور احزاب که از لحاظ قانونی مامور صدور مجوز برای تاسیس احزاب جدید است، موجودیت حزب الدستور به ریاست "محمد البرادعی" را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه "صوت بلادی"، کمیته امور احزاب مصر موافقت خود را با تاسیس حزب الدستور اعلام کرد و این حزب به ریاست البرادعی تشکیل خواهد شد. بر اساس این گزارش تعداد اعضای موسس این حزب 11 هزار نفر است در حالی که قانون تنها بر وجود 5 هزار عضو تاکید دارد.
از سوی دیگر "احمد دراج" عضو موسس این حزب تاکید کرد که عضویت در این حزب برای همه مسلمانان و مسیحیان میانه‌رو آزاد است. وی افزود که حزب الدستور در انتخابات آینده از جمله انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهد کرد.
• نخست وزیر مصر اعلام کرد: همه پرسی قانون اساسی جدید مصر در ماه اکتبر آتی برگزار می شود.
به گزارش الیوم السابع، "هشام قندیل" نخست وزیر مصر از برگزاری همه پرسی قانون اساسی جدید این کشور در ماه آتی خبر داد. وی در جریان دیدار با هیئتی از سرمایه گذاران آمریکایی سخنرانی می کرد، افزود، تا پایان سال 2012 مصر از یک نظام سیاسی جامع شامل قانون اساسی و مجالس پارلمانی برخوردار خواهد بود. وی تاکید کرد، تدوین قانون اساسی مصر تا پایان ماه سپتامبر جاری به پایان می رسد و پس از آن در ماه اکتبر همه پرسی قانون اساسی برگزار می شود.

• مشاور رئیس جمهوری مصر با ضروری خواندن اصلاح توافقنامه کمپ دیوید از اظهارات اخیر مسئولان رژیم صهیونیستی درباره امنیت صحرای سینا انتقاد کرد.
"محمد عصمت سیف الدوله" خود را از مخالفان توافقنامه کمپ دیوید خواند و گفت: مردم مصر خواهان اصلاح ماده چهارم توافقنامه مذکور هستند که سبب شده است تا امنیت صحرای سینا به خطر بیفتد، این خواسته ها به ویژه پس از حوادث اخیر در شبه جزیره سینا افزایش یافته است.
وی اصلاح در ماده چهارم توافقنامه را حق مصر خواند و گفت: تفاوتی نیست که در چه سمتی باشی و چنین عقیده ای داشته باشی، این مسئله به امنیت ملی مصر مرتبط است و مردم و مسئولان مصر درباره ضرورت بازگرداندن کامل حاکمیت بر صحرای سینا به مصر اتفاق نظر دارند.
به گزارش پایگاه خبری المختصر، "محمد عصمت سیف الدوله" ادامه داد، من این خواسته را در نشست مجلس شورا (سنا) به عنوان یک خواسته رسمی مطرح کردم ، باید سرنوشت مشخص شود تا مسئولان رژيم صهيونيستي به خود اجازه ندهند علیه مصر و صحرای سینا ابراز نظر کنند.

• سفیر آمریکا در قاهره روز سه شنبه (91.06.28) بر پایبندی کشورش به تقویت روابط با مصر تاکید کرد.
"آن پاترسون" تاکید کرد حوادثی که پس از انتشار فیلم ضد اسلامی روی داد بر روابط واشنگتن و قاهره و نیز روند سرمایه گذاری آمریکا در مصر تاثیری نخواهد گذاشت .پاترسون ساخت این فیلم را اقدامی تحقیر آمیز، نفرت انگیز و گمراه کننده دانست .سفیر آمریکا در مصر یادآور شد آمریکایی ها از حق آزادی بیان برخوردار هستند و این امر به این معنا نیست هر آنچه که آن ها می گویند باید مورد تایید واقع شود. پاترسون در عین حال تاکید کرد خشونت قابل بخشش نیست و کشته شدن کریستوفر استیونز در لیبی مخالفت با آزادی بیان و عقیده است .پاترسون درباره خشونت هایی که در اطراف سفارت آمریکا در قاهره رخ داد ، گفت: درباره این موضوع با دولت مصر گفتگو کرده است.
وی افزود تحقیقات دولت درباره این حوادث با هدف شناسایی عاملان اصلی
اقدامات خشونت آمیز در اطراف سفارت آمریکا در قاهره با جدیت ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری آلمان از قاهره ، آن پاترسون در خصوص گزارش روزنامه واشنگتن پست مبنی بر اینکه در پی حوادث اخیر در اطراف سفارت آمریکا در قاهره، واشنگتن از تصمیم خود برای اعطای کمک به مصر منصرف شده است ، گفت: اگر چه پذیرش حوادثی که رخ داد بسیار دشوار است ولی روابط آمریکا و مصر اهمیت بسیار زیادی برای دولت آمریکا دارد و با توجه به این اهمیت ضرورتی نمی بیند به مطالبی که از منابع ناشناس منتشر می شود، پاسخ بدهد.
وی خاطر نشان کرد تصاویری که از تظاهرات خشونت آمیز در قاهره در تلویزیون پخش شد، اجرای تصمیم آمریکا برای اعطای کمک به مصر را دشوار می کند ولی بیشتر آمریکاییها اهمیت روابط واشنگتن و قاهره را به خوبی درک می کنند زیرا همکاری با مصر منافع راهبردی مهمی برای آمریکا دارد و بیشتر اعضای کنگره آمریکا که باید در این باره تصمیم بگیرند به این مسئله واقفند .

• وزرای خارجه ایران، مصر و ترکیه نشستی را بدون حضور وزیر خارجه عربستان در قاهره برای بررسی اوضاع سوریه برگزار و در پایان تاکید کردند که نشست دیگری در هفته آخر ماه جاری در نیویورک برگزار کنند.
الجزیره گزارش داد که وزیران خارجه ایران، مصر و ترکیه نشست سه‌جانبه را در قاهره تشکیل دادند و در این نشست عربستان غایب بود و طرفین تاکید کردند که هفته آخر ماه جاری در نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل نشست چهار جانبه دیگری برگزار شود. بر اساس این گزارش، وزرای سه کشور پس از این نشست در کنفرانس خبری مشترک حاضر شده و تاکید کردند که هنوز برای سخن گفتن از راه ‌حل‌ها زود است.
"محمد کامل عمرو" وزیر خارجه مصر در این باره گفت: ما ایده‌ها و اصولی را در خصوص حل بحران سوریه بررسی کردیم و توافق شد که این رایزنی‌ها ادامه داشته باشد اما هنوز صحبت کردن در مورد راه‌ حل‌های واقعی زود است.
"احمد داوود اوغلو" وزیر خارجه ترکیه نیز تصریح کرد: ما همچنان برای طرح‌های دیپلماتیک تلاش می‌کنیم و ممکن نیست که طرح‌های فوری در نخستین نشست ارائه کرد. وی افزود: مهم این است که راه‌ حل منطقه‌ای حفظ شود و ما رایزنی‌ها را ادامه می‌دهیم و امروز نیز در مورد برخی اصول توافق کردیم و این طبیعی است که ما اختلاف دیدگاه نیز داریم.
"علی‌اکبر صالحی" وزیر امور خارجه کشورمان نیز رویکرد و نقشه راه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای برون رفت از بحران سوریه را در نشست قاهره ارائه کرد. صالحی در این چارچوب، اعلام توقف درگیری و خشونت به طور همزمان توسط طرفین، تاکید بر ضرورت حل مسالمت‌آمیز بحران بدون دخالت خارجی، توقف هر گونه حمایت‌های مالی، نظامی و آموزشی از گروه‌های مسلح، آغاز گفتگو بین دولت سوریه و معارضه، تشکیل کمیته آشتی ملی با مشارکت همه جریانات و گروه‌ها، اعزام ناظرین از چهار کشور برای نظارت بر روند توقف خشونت و انجام گفتگوها، تاکید بر لزوم حفظ یکپارچگی، وحدت ملی و وحدت ارضی سوریه و کمک به روند انجام اصلاحات ریشه‌ای و تحقق رویکرد مردمسالاری و دموکراتیک با محوریت سوری – سوری را جهت بحث و بررسی به نشست قاهره پیشنهاد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور همچنین با اشاره به اینکه رنج و درد ملت سوریه به ویژه تحریم‌ها و مجازات‌های اقتصادی ایجاب می‌کند تا کشورهای اسلامی از جمله چهار قدرت مطرح منطقه حاضر در این نشست، تلاش‌های خود را برای ارسال کمک‌ های اقتصادی و انسان دوستانه تقویت و منسجم کنند، تشکیل کمیته‌ای برای رفع آلام ملت سوریه را برای تحقق این امر پیشنهاد کرد.

• یک منبع امنیتی مصر اعلام کرد که نیروهای ارتش و پلیس این کشور به تلاش‌‌ های خود برای تعقیب 1600 نفر از عناصر تکفیری در منطقه شیخ زوید، رفح و مرکز سینا ادامه می ‌دهند.
به گزارش روزنامه «الجمهوریه»، تحقیقات دادستانی شمال سینا فاش کرد که عناصر تکفیری از بالای یک ساختمان مسکونی مقابل ستاد فرماندهی امنیت شمال سینا این ستاد را با گلوله ‌های آر پی جی هدف قرار داده‌اند.
بر اساس این گزارش دادستانی پس از انجام تحقیقات از مکان مورد نظر هزاران پوکه گلوله که تروریست‌ها شلیک کرده بودند، پیدا کرد. یک منبع امنیتی نیز گفت که نیروهای ارتش و پلیس به تلاش‌های خود برای تعقیب 1600 نفر از عناصر تکفیری در مناطق شیخ زوید، رفح و مرکز سینا ادامه می‌دهند. این منبع افزود که نیروهای پلیس با پشتیبانی خودروهای زرهی ارتش به مناطقی در نزدیکی روستاهای الجوره، المهدیه و سدره یورش برده و تبادل آتش بین نیروهای پلیس با عناصر تروریستی صورت گرفت که در جریان آن 4 سرباز به دلیل واژگونی خودروی نفربر زخمی شدند.
برخی منابع امنیتی نیز گزارش دادند که دستگاه های امنیتی دو فرد مظنون به دست داشتن در حمله علیه ستاد فرماندهی امنیت شمال سینا را دستگیر و به دادستانی ارجاع دادند. بر اساس این گزارش مقادیر زیادی مهمات و نوشته‌هایی در مورد افکار و اندیشه‌های تکفیری‌ها از محل استقرار این دو فرد کشف و ضبط شده است.

• واشنگتن در پی موج اعتراض مصری ها به فیلم ضد اسلامی آمریکایی-صهیونیستی، مذاکرات مربوط به بخشش یک میلیارد دلار از بدهی های مصر را متوقف کرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از روزنامه «واشنتگتن پست»، گزارش داد، برنامه مذاکرات این بخشودگی با هدف ارائه کمک مالی بزرگ به دولت تازه مصر در نظر گرفته شده بود. این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی افزوده است، در نتیجه انجام نگرفتن واکنش به موقع قاهره به اعتراض ها مقابل سفارت آمریکا در قاهره و ادامه تظاهرات مشابه در سراسر منطقه، دست کم تا پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ششم نوامبر، مصر فقط می تواند انتظار کمکی اندک را داشته باشد. خبرگزاری فرانسه همچنین در ادامه با استناد به یکی از گزارش های روزنامه نیویورک تایمز نوشته است، واشنگتن قرار بود یک میلیارد دلار از بدهی های مصر را ببخشد. در پایان این گزارش آمده است: اعتراضات اخیر و ناآرامی ها در منطقه در واکنش به این فیلم، روابط آمریکا و مصر را دچار تنش کرده است.

• يک منبع مصری گزارش داد که دفتر «نیویورک تایمز» قدیمی‌ترین روزنامه غربی در قاهره تعطیل و به تل‌آویو منتقل می‌شود.
به گزارش پایگاه «بوابه الشباب» نوشت که دفتر نیویورک تایمز در قاهره یکی از قدیمی‌ترین دفتر روزنامه‌های غرب در مصر است و به عنوان دفتر اصلی این روزنامه در منطقه خاورمیانه به پوشش اخبار منطقه می‌پردازد. این پایگاه نوشت، دفتر نیویورک تایمز تا کنون 10 مدیر عوض کرده و مدیر فعلی آن "دیوید پاتریک" است که حوادث مربوط به انقلاب 25 ژانویه را با 12 گزارشگر که بالاترین تعداد خبرنگاران دفاتر خارجی روزنامه‌ها در قاهره است، پوشش می‌داد و گزارش‌های آن در سطح جهان مخاطب زیادی داشت و ده‌ها روزنامه و مجله در سراسر جهان گزارش‌های این روزنامه را نقل می‌کردند.
بر اساس این گزارش، این روزنامه در بحبوبه انقلاب مصر سرنگونی مبارک و واگذاری قدرت به شورای نظامی را پیش‌بینی و تاکید کرد که مبارک به شرم‌الشیخ منتقل می‌شود و همچنین جزئیات انتقال مبارک و خانواده‌اش به شرم‌الشیخ را مخابره کرد و این فعالیت متمایز نیویورک تایمز در دوره انتقالی نیز ادامه داشت و مصاحبه‌های اختصاصی از رهبران اخوان ‌المسلمین و دیگر سیاستمداران مصری منتشر کرد که آخرین آن اظهارات قاضی "تهانی الجبالی" بود که جنجال زیادی به پا کرد و وی در این مصاحبه گفته بود: ارتش مصر با همه ارتش‌های دنیا متفاوت است و مطمئنا ارتش مصر به حمایت از مشروعیت قانون اساسی و دولت مدنی مامور می‌شود. البته الجبالی این را تکذیب کرد و پاتریک نیز نوار ضبط شده مصاحبه وی را تقدیم دادستانی کرد و این قضیه همچنان در دادگاه در حال بررسی است.
این پایگاه در ادامه نوشت، اما پس از روی کار آمدن "مرسی"، مدیریت این روزنامه در نیویورک تصمیم دارد دفتر خود در قاهره را تعطیل و تنها به یک گزارشگر در مصر اکتفا کند که ممکن است همان پاتریک باشد و قرار است دفتر خود را به عنوان دفتر اصلی این روزنامه در منطقه خاورمیانه به تل‌آویو منتقل کند. بنابر این گزارش علت این تغییرات، وضعیت سیاسی مصر است و علاوه بر آن رژيم صهيونيستي تسهیلاتی را به روزنامه‌های غربی ارائه می‌کند که در مصر وجود ندارد و حتی در این کشور در مقابل پوشش اخبار مربوط به حوادث مختلف مانع‌تراشی می‌شود و گذشته از آن دستمزد خبرنگاران در مصر بالاست و روزانه به 200 دلار می‌رسد اما در رژيم صهيونيستي بر عکس این قضیه است. این پایگاه مصری پیش‌بینی کرد که در آینده نزدیک نیویورک تایمز دفتر خود را به تل‌آویو منتقل کند و این حوادث اخیری که برای سفارت آمریکا در قاهره رخ داد، این احتمال را تقویت می‌کند.

• نخست‌وزیر دولت منتخب فلسطین که در رأس یک هیئت بلندپایه حماس به قاهره سفر کرده است با همتای مصری خود دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش پایگاه الرساله، "اسماعیل هنیه" با "هشام قندیل" دیدار و درباره پرونده فلسطین و محاصره نوار غزه با وی بحث و تبادل نظر کرد.
هنیه عصر در رأس هیئتی متشکل از "یوسف رزقه" مشاور سیاسی هنیه، "حماد الرفاتی" و "علاء الرفاتی" وزیران داخلی و اقتصاد و"طاهر النونو" سخنگوی دولت، وارد قاهره شد.
از سوی دیگر "خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی حماس در رأس هیئتی از این جنبش در سفری چند روزه وارد قاهره شد و هیئت همراه وی نیز متشکل از "عزت الرشق" عضو دفتر سیاسی حماس و "سامی خاطر" از اعضای این جنبش است. برخی منابع حماس اعلام کردند که هیئت این جنبش در این سفر با مسئولان مصری دیدار و درباره اوضاع فلسطین و به طور خاص نوار غزه و نیز ماهیت روابط آینده مصر و حماس گفتگو خواهد کرد.
بر اساس این گزارش قرار است مشعل با "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر دیدار و درباره آخرین تحولات فلسطین با وی گفتگو کند.

• هیئتی از جنبش حماس به ریاست "خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی این جنبش روز سه شنبه (91.06.28) با رئیس سازمان اطلاعات مصر در قاهره درباره آخرین تحولات فلسطین از جمله پرونده آشتی ملی گفتگو کرد .
"عزت الرشق" عضو دفتر سیاسی حماس به خبرنگاران گفت: خالد مشعل و رافت شحاته اوضاع داخلی فلسطین، راه های یکپارچگی گروه های فلسطینی و اعطای تسهیلات برای تردد فلسطینی ها از گذرگاه مرزی رفح را
بررسی کردند. الرشق با اشاره به اهمیت گفتگوی هیئت حماس با مقامات مصر تصریح کرد هیئت اعزامی به قاهره در ادامه با دیگر مقامات مصر درباره تحولات مهم در عرصه داخلی فلسطین گفتگو خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری شین‌هوا از قاهره ،‌ خالد مشعل ، موسی ابو مرزوق نائب رئیس دفتر سیاسی، اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب حماس، نزار "عوض الله، خلیل الحیه، "محمود الزهار" اعضای حماس در نوار غزه و "صالح العرور" عضو حماس در کرانه باختری رود اردن اعضای هیئت اعزامی این جنبش به مصر هستند .پس از اینکه حماس در ماه ژوئیه گذشته فعالیت کمیته مرکزی انتخابات فلسطین را در نوار غزه متوقف کرد، روند گفتگوها بین فتح و حماس درباره آشتی ملی فراگیر نیز متوقف شد .

• رئیس جمهور مصر با قدردانی از برگزاری موفق اجلاس سران «نم» در تهران عنوان کرد که هیچ مشکلی بین ایران و مصر وجود ندارد.
"علی‌اکبر صالحیگ وزیر امور خارجه کشورمان سه‌شنبه (91.06.28) در قاهره در دیدار با "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر با ابلاغ سلام‌های گرم "محمود احمدی‌نژاد" به رئیس جمهور مصر از حضور وی در اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران تشکر کرد. صالحی در این دیدار بار دیگر پیروزی انقلاب مردم مصر و اسقرار نظام مردمی در این کشور را تبریک گفت.
وی تأکید کرد، جمهوری اسلامی ایران به خواست و اراده مردم مصر برای حاکمیت بر تعیین سرنوشت خود احترام می‌گذارد و مردم مصر ثابت کردند که دوران مهندسی منطقه و کنترل آن از سوی نظام سلطه پایان یافته و مردم درصدد تعیین سرنوشت خویش هستند.
وزیر امور خارجه با اشاره به راهبرد ثابت ایران نسبت به همسایگان و کشورهای منطقه بر مبنای احترام متقابل، صلح، برادری، همکاری همه جانبه و حفظ امنیت و ثبات، از ایده تشکیل نشست چهارجانبه در ایفای نقش مثبت و سازنده در مسائل منطقه به ویژه سوریه و تقویت آن استقبال کرد.
وی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران در همکاری با دولت مصر از طریق ارائه خدمات فنی و مهندسی برای توسعه زیرساخت‌های صنعتی و عمرانی و انتقال دستاوردهای علمی و فناوری در حوزه‌های گوناگون تأکید کرد. وی دو کشور را مکمل یکدیگر خواند.
رئیس جمهور مصر نیز در این دیدار متقابلا از صالحی خواست سلام‌های گرم وی و ملت مصر را به "مقام معظم رهبری" و رئیس جمهور اسلامی ایران تقدیم کند. وی بار دیگر از برنامه‌ریزی و برگزاری موفق اجلاس سران عدم تعهد در تهران تقدیر کرد. مرسی با تأکید بر اینکه هر دو کشور ایران و مصر کشورهایی بزرگ و دارای تمدن تاریخی و خیرخواه یکدیگر هستند، تصریح کرد: بین ایران و مصر هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه ما ثبات و استقرار ایران را ثبات و استقرار مصر می‌دانیم، نقش جمهوری اسلامی ایران در کمک به حل و فصل مسائل منطقه را مورد توجه قرار داد و بر آمادگی مصر برای انجام هرگونه همکاری منطقه‌ای تأکید کرد.
وی با اشاره به مشترکات کشورهای اسلامی افزود، زمانی که اهل باطل در مسیر باطل خود متحد هستند، چرا ما باید در مواجهه با چالش‌های جهان بر موضع حق خود متحد نباشیم. در این دیدار همچنین پیرامون تحولات مهم منطقه از جمله سوریه تبادل‌نظر شد.

• "علی اکبر صالحی" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی زنده با کانال یک تلویزیون مصر، گفت: بارها اعلام کرده‌ایم که آماده ارتقای روابط با مصر در سطح سفیر هستیم.
صالحی با اشاره به مشترکات و سوابق تاریخی و تمدنی جمهوری اسلامی ایران و مصر، افزود، دولت‌های مصر و ایران باید دو ملت را برای ارتباطات بیشتر کمک کنند. وی خاطرنشان کرد، جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای سطح روابط خود با مصر منتظر دریافت پاسخ قاهره در این زمینه است.
صالحی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا آقای احمدی نژاد در صورت دعوت رسمی از سوی مصر به قاهره سفر می‌کند؟، گفت: بله با کمال میل سفر خواهد کرد.
وزیر امور خارجه که در برنامه "صباح الخیر" یکی از پربیننده ترین برنامه‌های کانال یک تلویزیون دولتی مصر به عربی سخن می‌گفت، پیروزی مردم مصر را در انقلاب خود تبریک گفت و برای دولت و ملت این کشور آرزوی توفیق کرد.
صالحی در پاسخ به سوالی درباره حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران، گفت: ما کاملا آماده دفاع از خود هستیم ولی می‌دانیم رژیم صهیونیستی در موقعیتی نیست که به کشور بزرگی چون جمهوری اسلامی ایران حمله کند چرا که اگر واقعا این امکان را داشت تا‌کنون حمله کرده بود.
وی تصریح کرد، رژیم صهیونیستی پس از آسیب‌های ناشی از جنگ‌های 33 و 22 روزه، نیاز دارد که خود را قوی جلوه دهد تا پرستیژش حفظ شود.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی در‌باره خواسته صهيونيست ها از جمهوری آذربایجان برای ایجاد پایگاه در مرز ایران، اظهارداشت، بین جمهوری آذربایجان و رژيم صهيونيستي روابطی وجود دارد اما این روابط در حدی نیست که دولت باکو بخواهد اقدامی علیه تهران انجام دهد. وی گفت: روابط ایران و جمهوری آذربایجان روابط خوبی است اما به هر حال هوشیاریم و هر تهدیدی را جدی می‌گیریم.

• وزیر امور خارجه مصر روز سه شنبه (91.06.28) ازکمک 300 میلیون یورویی و بلاعوض فرانسه به این کشور خبر داد.
"محمد کامل عمرو" در کنفرانس خبری مشترک با "لوران فابیوس" همتای مصری خود اعلام کرد. فابیوس و "محمد مرسی" درباره توسعه روابط تاریخی دو کشور گفتگو کردند .
کامل عمرو یادآور شد محمد مرسی و "فرانسوا" اولاند رئیس جمهور فرانسه در حاشیه نشست های مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در اواخر ماه سپتامبر دیدار خواهند کرد .وی افزود وزیر خارجه فرانسه در دیدار از مرسی گفت کشورش با روند تغییرات دموکراتیک در مصر موافق است زیرا انقلاب مصر شباهت زیادی با انقلاب فرانسه دارد که خواهان عدالت و برابری بود.
کامل عمرو یادآور شد مرسی و فابیوس تحولات مهم منطقه از جمله بحران سوریه را بررسی کردند و به نظر می رسد دو طرف دیدگاه و مواضع مشترکی در قبال بحران سوریه دارند. لوران فابیوس نیز در این کنفرانس خبری روابط فرانسه و مصر را قدیمی و ریشه دار دانست.
وزیر امور خارجه فرانسه نیز با اشاره به کمک 300 میلیون یورویی پاریس به قاهره یادآور شد فرانسه از هیچ تلاشی برای توسعه روابط دو جانبه دریغ نمی کند .به گزارش خبرگزاری شین‌هوا از قاهره ، لوران فابیوس در این کنفرانس خبری تاکید کرد. فرانسه و مصر برای حل بحران سوریه با هم همکاری می کنند .وی افزود بحران سوریه تنها با کناره گیری "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه از قدرت حل مي شود.

• وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که پاریس برگزاری نشست سه جانبه مصر، ترکیه و ایران را در قاهره با موضوع تحولات سوریه، پیگیری می کند.
به گزارش خبرگزاری رسمی مصر "الشرق الاوسط"، "لوران فابیوس" پس از دیدار با همتای مصری اش "محمد کامل عمرو "در قاهره گفت: در این دیدار درباره مسائل مطرح شده در نشست سه جانبه گفتگو کردیم . پاریس تماس دائمی را با مقامات مصری در باره این نشست دارد. وزیر خارجه فرانسه اضافه کرد، آنچه که ما می خواهیم نزدیکی دیدگاه ها میان همه طرف هایی است که واقعا بخواهند تغییر واقعی در سوریه ایجاد کنند. این همان چیزی است که فرانسه و مصر خواهان آن هستند و درباره چگونگی هماهنگی این تلاش ها در حال بحث و رایزنی هستیم.

• همسر يك اسير فلسطيني با ارسال نامه‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهوري مصر، از وی خواست اسرای فلسطینی را نیز در لیست مشمولان این قرارداد جای دهد.
به گزارش مركز اطلاع‌رسانی فلسطین، "ام علی حامد"، همسر "ابراهیم حامد" اسیر فلسطيني 43 ساله كه به 54 بار حبس ابد محكوم شده است، در این نامه بیان كرده كه از 11 سال پیش كه شوهرش بازداشت شده، نه او را دیده و نه صدایش را شنیده است و بسیاری دیگر از خانواده‌های اسرای فلسطینی كه به حبس ابد محكوم شده‌اند، نيز در چنین وضعیتی هستند.
در متن اين نامه آمده است، سخنان شما نشان می‌دهد كه همواره بر منافع امت اسلامی و یاری مظلومان تاكید دارید. جناب رئیس‌جمهور، از شما تقاضا دارم قبل از نهایی شدن قرارداد مبادله "عوده سليمان ترابين" اسرای فلسطینی محكوم به حبس ابد در زندان‌های رژيم صهيونيستي را نیز در كنار اسرای آزاده مصری در لیست مشمولان این قرارداد جای دهید. این قراردادها به مثابه نور آزادی است كه تاریكی‌های زندان را روشن و رویای آزادی را در دل‌های پاك اسرا زنده می‌كند.

• كميته مجلس موسسان مصر، در نشست خود با استمرار رياست جمهوري "محمد مرسي"، رئيس جمهور اين كشور تا پايان موعد مقرر موافقت كرد.
به گزارش المحيط، "محمد محيي الدين"، يكي از اعضاي اين كميته با اعلام اين خبر افزود، كميته مجلس موسسان قانون اساسي مصر، با بررسي احكام دوران انتقالي و جمع بندي آن ها، با استمرار كار رئيس جمهور كنوني و مجلس شورا موافقت كرده و سيستم انتخاباتي پيشنهادي اين كميته در انتخابات آينده اجرا مي شود. وي همچنين از پايان يافتن كامل چگونگي برگزاري انتخابات آينده در مصر تا هفته آينده خبر داد.

• رئيس جديد سازمان اطلاعات مصر پنجشنبه (91.06.30) در مقابل رئيس جمهور اين كشور سوگند ياد كرد.
به گزارش پايگاه خبري المنار؛ سرلشگر "محمد رأفت شحاته" در مقابل "محمد مرسي" در كاخ الاتحاديه در منطقه مصر جديد در قاهره سوگند ياد كرد.
مرسي روز نهم اوت گذشته شحاته را پس از بركناري سرلشگر "مراد موافي" به عنوان سرپرست سازمان اطلاعات عمومي مصر منصوب كرده بود. سرلشگر موافي در پي كشتار رفح كه طي آن 16 سرباز مصري در كميني در صحراي سينا در اوايل اوت گذشته كشته شدند از سمتش بركنار شد .

• وزیر امور خارجه مصر تاکید کرد "محمد مرسی" رئیس‌جمهور این کشور در سفر به نیویورک با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار نخواهد کرد.
به گزارش الشروق، "محمد کامل عمرو" اعلام کرد که مرسی به منظور شرکت در اجلاس دوره‌ای مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر می‌کند ولی دیدار با "باراک اوباما" در دستور کار وی نیست.
وی افزود، برنامه‌ای برای دیدار مرسی با اوباما در نیویورک وجود ندارد زیرا اوباما تنها به حضور در نشست‌ های مجمع عمومی سازمان ملل به مدت یک روز و برای ایراد سخنرانی اکتفا خواهد کرد و پس از آن نیز برای اجرای برنامه‌های انتخاباتی خود نیویورک را ترک خواهد کرد.
عمرو همچنین اظهار داشت: برنامه‌های مرسی در سفر به نیویورک واقعا فشرده است و وی صبح روز 26 سپتامبر در مجمع عمومی سخنرانی خواهد کرد و با تعدادی از سران شرکت‌کننده در این اجلاس از جمله رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر انگلیس دیدار خواهد کرد.

• لغو معاهده ننگين كمپ ديويد و حذف رژيم صهيونيستي از معادلات سياست خارجي قاهره از اصلي ترين خواسته هاي ملت مصر محسوب مي شود.
مشاور رئيس جمهوري مصر ضمن ضروري خواندن تغيير در معاهده سازش كمپ ديويد، خواستار كنترل تمام صحراي سينا از سوي مصر شد. "محمد عصمت سيف الدوله" مشاور "محمد مرسي" گفت: پيمان كمپ ديويد به شكل كنوني نمي تواند ادامه پيدا كند و عاقلانه نيست كه پس از سه دهه، هيچ تغييري در آن رخ ندهد.وي بيان كرد: در نظام جديد مصر پيمان كمپ ديويد
نمي تواند به شكل كنوني آن ادامه پيدا كند بويژه اينكه اين معاهده امنيت رژيم صهيونيستي را بيش از امنيت مصر تامين مي كند و ناقض حاكميت مصر است. عصمت بيان كرد: فقط سه كيلومتر در داخل اراضي اشغالي فلسطين منطقه خالي از سلاح محسوب مي شود و به منطقه «د» معروف است، اما در شبه جزيره سينا سه منطقه «آ، ب و ج » وجود دارد كه تعداد نيروهاي مصري در آن بسيار اندك است كه اين به مفهوم فقدان سيطره بر بخش اعظمي از سرزمين مصر و تبديل آن به مكاني براي پرورش و جولان جنايتكاران و شبكه هاي جاسوسي است. وي ضمن مخالفت با به كارگيري سينا به عنوان اهرم فشار بر تصميم گيرندگان مصر افزود، هنگامي‌كه به آمريكايي ها در موضع سازمان هاي مدني غيرقانوني اجازه خروج از كشور داده شد يكي از كارشناسان نظامي از عمليات نظامي آمريكا از سينا سخن گفت و تاريخ ثابت كرده است كه جنگ هاي سال 1956 و1967 با هدف تاثيرگذاري بر مقامات مصر بوده است. بر اين اساس مردم مصر و گروه هاي سياسي بر ضرورت اصلاح پيمان كمپ ديويد يا لغو آن اتفاق نظر دارند و حادثه رفح نقطه عطف مهمي به شمار مي رود و صددرصد كارشناسان نظامي بر اهميت سيطره مصر بر سينا و اصلاح معاهده كمپ ديويد تاكيد كرند. خبر ديگر اينكه يك هيئت آمريكايي پس از بازديد از تدابير امنيتي ويژه حمايت از سفارت آمريكا در قاهره، مصر را به سوي فرانسه ترك كرد. منابع فرودگاهي مصر ضمن اعلام اين خبر اعضاي اين هيئت را 12 كارشناس امنيتي دانستند كه تدابير امنيتي حمايت از سفارت آمريكا را با همكاري مسئولان مصري بررسي كردند. توفان پيروزي مردم مصر نه تنها خود مصر را دستخوش تغيير و تحول قرارداد، بلكه ساختار سياست ها وائتلاف هاي منطقه را هم زيرو رو خواهد كرد.پيمان كمپ ديويد مصر به عنوان مظهر حفظ امنيت رژيم صهيونيستي و پل ورود اين رژيم به دنياي اسلام به شمار رفت. با توجه به موقعيت مصر از حيث جغرافيايي، فرهنگي وجمعيتي، تحولات مصر اميد بخش شكل گيري روند هاي جديدي در منطقه است.
هم اكنون ملت مصر و ساير ملت هاي اسلامي از محمد مرسي رئيس جمهور مصر انتظار دارند كه هر چه سريع تر پيمان كمپ ديويد را لغو كند. انتظاري كه مرسي بايد نسبت به آن پاسخگو باشد .

• وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که لندن به دولت قاهره در خصوص تامین امنیت شبه‌ جزیره سینا پیشنهاد کمک داده است.
به گزارش پایگاه خبری «اهرام آنلاین»، "ویلیام هیگ" گفت: که در جریان سفر اخیر خود به مصر پیرامون وضعیت امنیتی شبه‌جزیره سینا و پیشنهاد دولت انگلیس در خصوص حفظ امنیت این منطقه با "محمد مرسی" رئیس جمهور و دیگر مقامات بلندپایه این کشور بحث‌ و ‌گفت‌وگو کرده است.
هیگ پس از بازگشت به لندن در جلسه مشترک با 11 عضو کمیسیون امور خارجی مجلس نمایندگان اظهار داشت: دولت آماده است تا جایی که امکان دارد در حوزه مسائل امنیت داخلی مصر با دولت مرسی همکاری داشته باشد. هیگ همچنین افزود: اینکه دولت مصر بتواند امنیت داخلی را بویژه در شبه‌ جزیره ناآرام سینا حفظ نماید، بسیار حائز اهمیت است. وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد که دولت مرسی مصمم است تا این هدف را محقق سازد و انگلیس از این موضع رئیس‌جمهور مصر استقبال می‌کند.

• دادستان كل مصر حكم بازداشت كشيش افراط گراي آمريكايي و هفت قبطي مصري را صادر كرد.
به گزارش پايگاه خبري هافينگتن پست اين اقدام براي محاكمه شدن آن ها در دادگاهي درخصوص انتشار فيلم موهن به پيامبر اكرم (ص) و توهين به مقدسات اسلامي در اينترنت صورت گرفته است. گمان مي‌رود كه در حكم بازداشت هفت قبطي مصري و تري جونز، كشيش افراط گراي آمريكايي يك پرونده نمادين باشد. حكم بازداشت اين هفت تن و كشيش افراط گراي آمريكايي دقيقا در روزي مطرح شد كه يك معلم قبطي در جنوب مصر به اتهام انتشار مطالب ضد اسلامي در وب‌سايت فيس‌بوك به زندان محكوم شد. دفتر دادستان كل مصر نيز در بيانيه‌اي اعلام كرد كه اين افراد، به اتهام مخدوش كردن اتحاد ملي، توهين و هتاكي به اسلام و اشاعه اطلاعات نادرست متهم شده‌‌اند و در صورت اثبات اتهاماتشان به اعدام محكوم مي‌شوند. همچنين پرونده اين افراد به دادگاه جنايي ارائه شده است. البته هنوز تاريخ دقيقي براي محاكمه آن ها مشخص نشده است. "تري جونز" در مصاحبه‌اي گفته است: ما به حكم صادره از سوي دادستان كل مصر اهميتي نمي‌دهيم و آن را جدي نمي‌گيريم. تري جونز پيشتر در آستانه نهمين سالگرد حملات 11 سپتامبر خواستار برگزاري مراسم قرآن سوزي شد و اين اقدام شنيع را انجام داد.

• "عصام عريان" رئيس حزب «آزادي و عدالت» مصر خواستار برخورد قاطع دولت اين كشور با اقدام موهن چاپ كاريكاتور موهن درباره پيامبر اسلام(ص) در مجله طنز فرانسوي «شارلي ايبدو» شد.
به گزارش خبرگزاري رويترز؛ عريان رئيس حزب آزادي و عدالت مصر، ضمن محكوميت چاپ كاريكاتور موهن درباره پيامبر اسلام(ص) در مجله طنز فرانسوي شارلي ايبدو برخورد قاطع دولت اين كشور با اين اقدام را خواستار شد.

• تشكيلات خودگردان فلسطيني جنبش حماس با صدور بيانيه اي تاكيد كرد كه علت اين بازداشت‌ها ناراحتي رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين از سفر نخست ‌وزير دولت منتخب فلسطين به قاهره است.
جنبش حماس در بيانيه‌اي تاكيد كرد كه دستگاه‌ هاي امنيتي تشكيلات خودگردان بازداشت رهبران، اعضا و كادر حماس در كرانه باختري را افزايش داده‌اند و اين يك اقدام خطرناك است و جنبش فتح مسئول آن است. در اين بيانيه آمده است كه نيروهاي امنيتي تشكيلات خودگردان 60 نفر از رهبران، شخصيت ‌هاي برجسته، اسراي آزاد شده، فعالان جوان و تعدادي از دانشجويان دانشگاه‌ هاي مختلف در كرانه باختري را بازداشت كرده‌اند. برخي منابع حماس نيز اعلام كردند كه تعدادي از بازداشتي ‌ها به محض بازداشت اعتصاب غذاي خود را آغاز كرده‌اند. اين جنبش همچنين تصريح كرد كه بازداشت ده ها نفر از اعضاي اين جنبش بيانگر ناراحتي "محمود عباس" رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين از سفر هيئت حماس و نتايج مثبت سفر اين هيئت است. "فوزي برهوم" سخنگوي حماس اعلام كرد كه عباس با اين بازداشت ‌ها مي‌خواهد سفر هاي هيئت حماس به قاهره را محدود كند همچنان كه پيش از اين سفر نيز سفير تشكيلات خودگردان در قاهره تاكيد كرد كه هنيه حق ندارد در مورد ايجاد منطقه آزاد تجاري با مصر به توافق برسد و پس از آن نيز عباس سفير مصر در رام‌الله را احضار كرده و مراتب اعتراض به سفر هنيه به قاهره را به وي اعلام كرد. "طاهر النونو "سخنگوي دولت حماس از امضاي توافق‌ نامه همكاري ميان مصر و فلسطين درباره افزايش كمك‌ هاي قاهره براي راه‌ اندازي نيروگاه ‌هاي برق غزه خبر داد. با اين حال "سامي ابو زهري"، سخنگوي حماس در بيانيه‌اي، تشكيلات خودگردان را به همكاري با دستگاه امنيتي رژيم صهيونيستي و بازداشت مبارزان فلسطيني ساكن در كرانه باختري متهم كرد.

• منابع آگاه در رياست جمهوري مصر اعلام كردند "محمد مرسي" رئيس جمهور اين كشور سفر برنامه ريزي شده به دو كشور برزيل و پرو را به تعويق انداخت.
به گزارش خبرگزاري آلمان، قرار بود محمد مرسي بعد از سفر به آمريكا براي شركت در نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد به دو كشور برزيل و پرو سفر كند. اين منابع دلايل تعويق سفر مرسي به دو كشور برزيل و پرو را اعلام نكردند. قرار است مرسي روز دوشنبه (91.07.03) براي شركت در اجلاس ساليانه مجمع عمومي سازمان ملل عازم آمريكا شود و همچنين قرار بود بعد از اين اجلاس، نيويورك را به مقصد برزيل ترك كند و سپس براي شركت در اجلاس سران كشورهاي عربي و لاتين عازم پرو شود.

• رئیس دفتر اینترپل مصر از صدور قرار بازداشت بین‌المللی علیه هشت متهم پرونده ساخت فیلم موهن به پیامبر اکرم(ص) در آمریکا خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «مصرس»، سرلشگر "مجدی الشافعی" گفت: پس از تشکیل پرونده علیه سازندگان فیلم موهن ضد اسلامی و هتک حرمت پیامبر اسلام در دادستانی مصر، حکم بازداشت علیه متهمان این پرونده صادر شد. وی افزود، دفتر اینترپل مصر از همکاران خود در ایالات متحده آمریکا خواسته است تا در خصوص بازداشت متهمان پرونده اقدام نماید.
شافعی در عین حال تصریح کرد که اگر چه واشنگتن ساخت و انتشار این فیلم را محکوم نموده است اما بعید است که دولت آمریکا با توجه به قانون به اصطلاح آزادی بیان در این کشور سازندگان این فیلم را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

• یک کاروان ادوات نظامی مصر متشکل از 50 فروند خودروی زرهی و تانک با هدف مبارزه با گروه‌ های مسلح وارد منطقه سینا شد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، منابع امنیتی و شاهدان عینی گفتند که یک کاروان متشکل از تانک‌ و خودروهای زرهی وارد سینا شد و انتظار می‌رود که به نیروهای ارتش مصر که برای مبارزه با گروه‌های مسلح در این منطقه مستقر هستند، بپیوندد. یک منبع امنیتی مصر اعلام کرد که 8 تانک سنگین و مدرن بر روی شناورهای سنگین از کانال سوئز عبور کرده و در راه سینا است. این تانک‌ها از فرماندهی دوم میدانی ارتش در اسماعیلیه ارسال شده است و انتظار می‌رود نیروها و تجهیزات زیادی از ارتش بزودی به سینا ارسال شود. پیش از این ارتش مصر تحت فشارهای رژیم صهیونیستی حدود 20 تانک و خودروی زرهی خود را از منطقه مرزی در رفح خارج کرده بود.
یک منبع آگاه نیز گفت: "عبدالفتاح السیسی" در دیدار با فرماندهان ارتش دوم میدانی بر اهمیت سیطره دوباره بر سینا و پاکسازی کامل آن از گروه ‌های مسلح و تروریستی تاکید کرد. وی همچنین اظهار داشت: ساکنان منطقه سینا برای بازگرداندن امنیت به شبه‌جزیره به نیروهای پلیس و ارتش کمک می‌کنند.

• ارتش رژیم صهیونیستی به دنبال درگیری نظامیان این رژیم با گروه‌های مسلح در مرز مصر با فلسطین اشغالی، نشست اضطراری تشکیل داد.
رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که ارتش این رژیم کشته شدن یک نظامی و زخمی شدن 2 نفر دیگر و نیز کشته شدن 3 فرد مسلح در جریان تبادل تیراندازی در نزدیکی مرزهای مصر و فلسطین اشغالی را تائید کرد.
بر اساس این گزارش، یک گروه مسلح یک بسته انفجاری بزرگی را منفجر کرد و همچنين به روی یک یگان ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی کوه «حدیف» واقع در مرز مصر با فلسطین اشغالی آتش گشود که نظامیان صهیونیست نیز به آن واکنش نشان دادند. به گفته منابع صهیونیست، تبادل آتش بین گروه مسلح و نظامیان صهیونیست در گرفت که طی آن 3 فرد مسلح و یک نظامی صهيونيست کشته و 2 نظامی دیگر صهیونیست زخمی شدند.
پلیس مصر نیز اعلام کرد که در حمله سه فرد مسلح به نقطه مرزی بین مصر و فلسطین اشغالی یک نظامی از رژيم صهيونيستي کشته شد. ارتش رژیم صهیونیستی در حال تعقیب افراد مسلح در منطقه مرزی است و از اینکه این گروه‌ها به داخل سرزمین اشغالی نفوذ کنند، نگران است.
از سوی دیگر "بنی گانتس" رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی جلسه‌ای را به منظور ارزیابی اوضاع مناطق مرزی با مصر تشکیل داد. یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که افراد مسلح سعی داشتند عملیات خطرناکی را انجام داده و تعداد نظامیان زیادی را کشته و عملیات انتحاری در میان نیروهای رژيم صهيونيستي انجام دهند.

• جماعت اخوان المسلمین مصر از دولت فرانسه خواست تدابیری علیه هفته‌ نامه «شارلی ابدو» به دلیل انتشار کاریکاتورهای اهانت‌امیز به پیامبر (ص) اتخاذ کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حزب «آزادی و عدالت»، وابسته به جماعت اخوان المسلمین مصر که انتشار کاریکاتورهای توهین‌آمیز به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام (ص) در هفته‌نامه «شارلی ابدو» را محکوم و از دولت فرانسه خواستار اتخاذ تدابیر قاطع برای مقابله با این اقدام شد. حزب آزادی و عدالت مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد، این حزب از دولت فرانسه می‌خواهد تدابیر قاطع و فوری علیه این مجله اتخاذ کند، همانگونه که از دستگاه قضایی این کشور نیز می‌خواهد، تدابیر بازدارنده‌ای علیه مجله منتشرکننده تصاویر توهین‌آمیز علیه "کاترین میدلتون"، همسر نوه ملکه انگلیس اتخاذ کند.
آزادی و عدالت در بیانیه خود به موضع قاطع مقامات فرانسوی علیه کسانی که هلوکاست را در فرانسه انکار می‌کنند، اشاره کرده است. شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمین مصر زمان انتشار این کاریکاتورهای افراطی که تنها چند روز پس از انتشار فیلم توهین‌کننده به ساحت مقدس پیامبر(ص) صورت گرفته است، را سئوال برانگیز دانست.
این حزب در ادامه این سوال را مطرح کرد که آیا این به آن معنا نیست که دست‌های پنهانی در جهان غرب در تلاشند، ملت‌های عرب و مسلمان که به تازگی از رژیم‌های دیکتاتوری و فاسد خلاص شده‌اند، را تحریک کنند و به جان هم بیاندازند. این حزب در پایان از سازمان ملل خواستار تصویب توافقنامه‌ای بین المللی برای محافظت از نمادهای مذهبی شد.

• مدارس و مراکز فرهنگی فرانسه در پایتخت مصر تعطیل شد.
به گزارش خبرگزاری واس عربستان، سفارت فرانسه در مصر اعلام کرد مدارس و مرکز فرهنگی آن کشور در قاهره پنج شنبه (91.06.30) به سبب بیم از واکنش ها به انتشار کاریکاتور موهن به ساخت پیامبر اسلام (ص) در یک مجله فرانسوی، تعطیل است .
سفارت فرانسه در قاهره همچنین از تشدید تدابیر امینتی در این سفارتخانه خبر داد و گفت پس از پایان تعطیلات آخر هفته فعالیت مدارس و مراکز فرهنگی فرانسه در قاهره از سر گرفته و درصورت ادامه تعطیلی، اعلامیه دیگری منتشر می شود. وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که همه سفارتخانه ها و مدارس این کشور در 20 کشور جهان روز جمعه تعطیل و تدابیر امنیتی در سفارتخانه های فرانسه در کشورهای جهان تشدید می شود.

• "حمد شفیق" به پرداخت رشوه در جریان مبارزات انتخاباتی خود متهم شد.
به گزارش پایگاه خبری «المصری الیوم» پلیس مصر از پیگیری پرونده شکایت علیه شفیق به اتهام پرداخت رشوه در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور خبر داد. یک شهروند مصری اخیراً علیه شفیق به اتهام پرداخت رشوه به دو میلیون شهروند مصری در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری شکایت نموده است.
در این گزارش به وابستگی حزبی یا گرایش‌ های سیاسی این فرد هیچ اشاره‌ای نشده است. این شهروند مصری که "مصطفی عاشور" نام دارد، در شکایت خود اعلام کرده است که این دو میلیون نفر در واقع اعضای 500 هزار خانوار مصری هستند که به صورت غیرقانونی در حال ساخت مسکن بر روی زمین‌های زراعی هستند و ادعا می‌کنند که شفیق به آن ها قول داده بود چنانچه در انتخابات به وی رای بدهند آن ها را از پرداخت جریمه معاف می‌کند.
در گزارش این روزنامه همچنین آمده است: مصطفی عاشور، شفیق را متهم کرد که در یک کنفرانس خبری در استان غربیه واقع در 80 کیلومتری شمال قاهره اعلام کرده که اگر در انتخابات ریاست‌ جمهوری پیروز شود، علیه کسانی که از زمین‌های کشاورزی برای ساخت‌ و ساز استفاده کردند، هیچ اقدام قانونی نخواهد کرد. عاشور در شکایت خود ادعا کرد که وعده‌های شفیق به ساخت‌ و ساز این منطقه رونق بسیاری داد اما از طرف دیگر اداره حفاظت املاک و اراضی وزارت کشاورزی مصر نیز اعلام داشت، در جریان مبارزات انتخاباتی بخش قابل‌توجهی از زمین‌های کشاورزی نابود شده است. شفیق همچنین متهم است که مانع از اقدامات موثر فرمانداری‌ها، وزارت کشاورزی، نیروهای پلیس و ارتش برای مهار نابودی زمین‌های حاصلخیز شده است.
این در حالی است که مقامات دولت مصر نام شفیق را به اتهام فروش ارزان قیمت زمینی به مساحت 40 هزار متر مربع در دهه 1990 به "علاء" و "جمال مبارک" در فهرست افراد تحت تعقیب قضایی قرار داده‌اند. این زمین در منطقه اسماعیلیه بوده و جزء مایملک انجمن تعاونی مسکن نیروی هوایی ارتش است. شفیق در زمان فروش این زمین، فرمانده نیروی هوایی ارتش مصر بوده است.

تاریخ: 91.07.01
 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶