نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (19)

آفران: تحولات مصر (19)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱۰/۱۹

تحولات کشور مصر 19



وقایع مهم مصر از تاریخ 10/10/91 تا 17/10/91



• ششمین دور گفتگوی ملی مصر به ریاست معاون رئیس‌جمهور این کشور و با محوریت بررسی «قانون انتخابات» برگزار می‌شود.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، ششمین دور گفتگوی ملی در مقر ریاست جمهوری مصر به ریاست "محمود مکی" معاون رئیس جمهور برگزار می‌شود.
قرار است در این جلسه پیشنهادات مختلف درباره تدوین قانون انتخابات مجلس نمایندگان آینده که گروه ‌های مختلف سیاسی آن را مطرح و مورد بررسی کمیته حقوقی-سیاسی گفت‌وگو قرار گرفته بود، بررسی شود تا نتیجه آن را به عنوان پیشنهاد به مجلس شورا ارائه کنند.
در همین راستا "یاسر علی" سخنگوی ریاست جمهوری مصر گفت که شرکت‌کنندگان در دور پنجم گفتگو از بقیه گروه‌های سیاسی که در این جلسات شرکت نداشتند، خواستند تا به گفتگوی ملی بپیوندند و پیشنهادات خود در این باره را ارسال کنند.
وی افزود: که حاضرین در دور پنجم جلسه گفتگوی ملی یک کمیته متشکل از مهندس "ابراهیم المعلم"، السید "محمد انور السادات" و "سامی فوزی" به منظور برقراری ارتباط با بقیه گروه‌های سیاسی جهت مشارکت دادن آن ها در گفتگوی ملی، تشکیل دادند.

• عضو کمیته آزادی‌های سندیکای وکلای مصر اعلام کرد که شکایت خود علیه رهبران معارض به اتهام تلاش برای براندازی نظام را پس گرفته است.
به گزارش «أخبار مصر»، "العسقلانی" گفت که پرونده شکایت علیه "محمد البرادعی"رئیس حزب الدستور، "حمدین صباحی" رهبر حزب جریان مردمی و "عمرو موسی" نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری و رئیس حزب کنگره به اتهام تلاش برای براندازی حکومت "محمد مرسی" را پس گرفته است.
وی افزود: این شکایت در زمان برخورد و درگیری گروه‌های موافق و مخالف تصویب قانون اساسی جدید در جلوی کاخ ریاست جمهوری تنظیم شده است که به کشته شدن چند تن از شهروندان مصری منتهی شده بود.
عضو کمیته آزادی‌های سندیکای وکلای مصر همچنین اظهار داشت: زمانی که این خونریزی‌ها در مصر اتفاق افتاد دوران تاریکی در تاریخ این کشور بود و هر آنچه که در آن ایام رخ داد، می‌توانست بخشی از توطئه علیه این کشور باشد.
وی تصریح کرد، به همه نیروهای ملی که از اصول دموکراسی حمایت می‌کنند احترام می‌گذارم همانطور که برای محمد مرسی احترام قائلم؛ زیرا وی موجودیت گروه‌ های مخالف و اصل آزادی عقیده را به رسمیت می‌شناسد.

• رئیس سندیکای وکلای مصر گفت: استعفای وزیر امور حقوقی و پارلمانی مصر، بیانگر سردرگمی نظام حاکم و صحت دیدگاه مخالفان است.
"خالد راشد" رئیس سندیکای وکلای مصر تاکید کرد: استعفای "محمد محسوب" بیانگر سردرگمی نظام حاکم و صحت دیدگاه مخالفان مبنی بر نیاز به دولت انتقالی و در پیش گرفتن رویکردهای ملی و نیز گفتگوی فراگیر و ارائه راهکارهایی به دولت آینده است.
وی اظهار داشت: استعفای محسوب بیش از اینکه اعتراض به دولت باشد اعتراض به سیاست‌ های آن به ویژه در خصوص مرحله پس از تدوین قانون اساسی و تاکید بر عملکرد نادرست آن است. راشد همچنین تصریح کرد، استعفای وزیر امور حقوقی و پارلمانی مصر تاکید بر این است که کابینه "هشام قندیل" قادر به اداره کشور در مرحله کنونی نیست و مرسی نیز در اداره کشور عملکرد درستی نداشته است.
راشد اظهار داشت: استعفای محسوب بسیار مهم و به معنی جدایی حزب الوسط از اخوان المسلمین است؛ زیرا محسوب یکی از سران این حزب است.
به گفته وی استعفای محسوب همچنین حاکی از تلاش برای مطرح کردن الوسط به عنوان جایگزینی برای جریان اسلامگرای سیاسی به نمایندگی اخوان المسلمین و حزب النور است.
محسوب چندی پیش گفته بود که دولت جدید باید استعفا دهد و "مرسی" نیز باید در این خصوص تصمیم بگیرد نه اینکه نخست وزیر به ترمیم کابینه اقدام کند. محمد محسوب در حالی استعفا داد که پیش از او وزیر ارتباطات، نیز استعفا کرد.
محسوب در استعفانامه خود که از سایت حزب الوسط منتشر شد، گفت که سیاست‌های دولت با روحیات و تفکرات او تضاد دارد و حتی به نظر او سیاست‌های دولت پاسخگوی خواسته‌های مردم و انقلابیون نیست.

• نخست‌وزیر مصر اعلام کرد که دور جدید مذاکرات با صندوق بین‌المللی پول برای دریافت وام 4.8 میلیارد دلاری ژانویه 2013 از سر گرفته می‌شود.
به گزارش پایگاه خبری «اهرام آنلاین»، "هشام قندیل" در کنفرانس خبری هیئت دولت گفت: مذاکرات قاهره با صندوق بین‌المللی پول که به دلیل تنش ‌های سیاسی اخیر پس از بیانیه قانون اساسی رئیس جمهور در ماه نوامبر متوقف شده بود، در ماه ژانویه از سر گرفته می‌شود.
وی با رد شایعه کاهش ارزش پوند مصر همچنین اظهار داشت: بانک مرکزی مصر می‌تواند سیاست‌های پولی دولت را اجرا نماید و هرگز اجازه نخواهد داد که ارزش پول کشور نوسان پیدا کند.
نخست‌وزیر مصر تاکید کرد، مالیات ‌های جدید مشمول کالاهای اساسی همچون نان و سوخت نخواهد شد و مردم مطمئن باشند که دولت قصد ندارد در آینده نزدیک قیمت سوخت را افزایش دهد.

• سخنگوی حزب سابق سلفی النور مصر از تشکیل حزب جدید سلفی و اعلام موجودیت رسمی آن در روز سه‌شنبه (91.10.13) این هفته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «المصری الیوم»، "یسری حماد" اعلام کرد، حزب سلفی جدید «الوطن» روز سه‌شنبه رسماً در دانشگاه الازهر اعلام موجودیت می‌کند.
وی افزود، اعضا در سومین جلسه بنیانگذاران این حزب توافق کردند که "عماد عبدالغفور" را به عنوان نماینده خود معرفی کنند. حماد همچنین یادآور شد: جزئیات مربوط به نحوه تماس با افراد مسئول جمع‌آوری امضا در استان‌های مختلف برای تشکیل این حزب متعاقباً اعلام خواهد شد.
در این رابطه، عبدالغفور رهبر حزب النور و معاون حزب الوطن با اشاره به استعفای خود از پست ریاست حزب پیشین گفت: هم‌اکنون در حال طی مراحل قانونی تشکیل حزب جدید هستیم.
وی تصریح کرد، الوطن بزرگترین حزبی است که از همه طیف‌های اسلام‌گرا و نیروهای ملی در مصر عضو می‌پذیرد.
این در حالی است که حدود 150 عضو برجسته حزب النور از 23 استان مصر هفته گذشته از سمت خود استعفا دادند. حماد همچنین اظهار داشت: دلیل استعفای عبدالغفور از حزب نور مداخله برخی اعضای جبهه سلفی در امور داخلی حزب بوده است.
وی تاکید کرد: حزب جدید از همه کسانی که حاضرند با تلاش صادقانه خود به آبادانی مصر کمک نمایند، با روی گشاده استقبال می‌کند.

• وزیر دارایی مصر اعلام کرد، نرخ مالیات‌ها از جمله مالیات برخی از کالاها تغییر یافته و از ژانویه 2013 اعمال خواهد شد.
به گزارش «المصری الیوم»، "ممتاز السعید" گفت: تغییر نرخ مالیات‌ها به اقشار کم‌درآمد و متوسط آسیبی نمی‌رساند.
وی افزود: این تغییرات تا حدودی کسری بودجه 14.5 میلیارد دلاری مصر را جبران می‌کند زیرا به کاهش فرارهای مالیاتی، ساده‌تر شدن رویه‌های مالیاتی، بهبود اوضاع دادوستد و فضای سرمایه‌گذاری منجر خواهد شد.
وزیر دارایی مصر تصریح کرد: این تغییرات مالیات بر درآمد، مالیات بر فروش، عوارض و مالیات بر مستغلات و دارایی‌های غیرمنقول را شامل می‌شود.
در این رابطه، اداره مالیات بر درآمد ابراز نگرانی کرده است که تصمیمات اخیر هرگز به مورد اجرا گذاشته نشود یا صراحتاً لغو نگردد.
یکی از مقامات ارشد این اداره که خواست نامش فاش نشود، گفت: افزایش مالیات فقط بر 30 قلم کالا از جمله فولاد و سیمان اعمال خواهد شد و تاکید کرد که چنین تصمیماتی بسیار حائز اهمیت هستند و باید بلافاصله پس از اعلام و انتشار آن در روزنامه رسمی کشور اجرا شوند.
حدود یکماه پیش "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر دستور توقف اجرای برخی احکام مالیاتی و افزایش مالیات‌ها را صادر کرد تا به این ترتیب فرصت برای اجرای گفتگوی جمعی و بررسی آن فراهم شود.

• مشاور رسانه‌ای حزب سازندگی و توسعه شاخه سیاسی جماعت اسلامی مصر تاکید کرد که اعضای جبهه نجات ملی به انقلاب خیانت کردند.
به گزارش «المصری الیوم»، "خالد الشریف" گفت که اعضای جبهه نجات ملی دست خود را در دستان بازماندگان رژیم مبارک قرار داده و به انقلاب خیانت کردند.
وی افزود: دکتر "محمد البرادعی" گفت که جبهه نجات ملی حق دارد دست خود را در دستان بازماندگان "مبارک" قرار دهد، بازماندگان مبارک به جبهه نجات ملی نفوذ کرده و خون مصری‌ها را ریختند و تجمع در مقابل کاخ الاتحادیه را فرصت خوبی برای تحقق هدف خود یافتند.
الشریف، طی سخنانی در برنامه «استودیو کشور» در شبکه «صدی البلد» افزود، مصر در سال 2012 شاهد حوادث ممتازی در ساختن دولت جدید بود و دوره جدید آزادی آغاز شد و ما برای نخستین بار رئیس جمهور خود را انتخاب کردیم و مصری‌ها برای نخستین‌ بار رئیس جمهور منتخب دارند.
وی تاکید کرد: باید عینک جدید به چشمانمان بزنیم و حوادث مثبت سال 2012 را ببینیم؛ برای نخستین بار قدرت نظامی از صحنه سیاسی کنار رفت.

• یک روزنامه مصری از طرح آمریکایی - صهيونيستي برای ایجاد منطقه مرزی در سینا که در توافقنامه صلح به نام منطقه «ج» شناخته شده است، با هدف عمیق‌تر کردن امنیت استراتژیک رژيم صهيونيستي خبر داد.
به گزارش، روزنامه مصری «الوطن» به نقل از یک منبع آگاه نوشت: یک گروه از کارشناسان آمریکائی منظقه مرزی از شهر رفح در شمال گرفته تا شهر طابا در جنوب واقع در نوار مرزی موازی با اراضی اشغالی فلسطین را پاکسازی کرده و نقشه‌های منطقه را ترسیم و طرح ایجاد دیوار حایل به طول 200 کیلومتر و به عمق بین 10 تا 20 کیلومتر و تخلیه جمعیت آن را تدوین کردند.
این منبع تصریح کرد: بر اساس اطلاعاتی که در دست دارد این طرح برای تضمین امنیت رژيم صهيونيستي و جدا کردن منطقه‌ای از مرز به منظور نظارت و کنترل آن، ممانعت از شلیک موشک‌ها به سرزمين هاي اشغالي و قرار دادن سیستم‌های مدرن در این منطقه جهت مقابله با خطراتی که امنیت رژيم صهيونيستي را تهدید می‌کند، طراحی شده است.
وی افزود: این طرح محورهای زیادی دارد که از جمله آن جداسازی منطقه مرزی با عمق معین و قرار دادن سیستم‌های حساس است که شرط آن نیز کوچاندن اهالی از این منطقه و باقی ماندن این منطقه به صورت منطقه صحرایی خالی از سکنه و مجهز کردن این نوار مرزی به هواپیماهای بدون خلبان برای مراقبت از آن است که پس از متقاعد کردن مصر به ضرورت اجرای این طرح و محول کردن این ماموریت به نیروهای حافظ صلح انجام خواهد شد.
وی همچنین اظهار داشت که مستثنی کردن مرز مصر با نوار غزه تا حدود 14 کیلومتر از این طرح به معنی نیت رژيم صهيونيستي و آمریکا برای ملحق کردن غزه به سینا نیست.
این منبع در ادامه از ورود مکرر هیئت‌های آمریکایی محرمانه به این اردوگاه طی چند روز گذشته در سایه حراست شدید نیروهای ارتش و دستگاه‌های حکومتی که آن ها را در طول مرز مصر با رژيم صهيونيستي همراهی می‌کردند، خبر داد.
این منبع همچنین فاش کرد: افسران نیروهای آمریکا با اصالت یهودی و صهيونيستي در اردوگاه نیروهای حافظ صلح حضور دارند که برای خدمت در داخل این اردوگاه در میان صفوف نیروهای آمریکایی، وارد سینا شده‌اند.
در همین راستا یک هیئت آمریکایی اوایل دسامبر جاری به سینا سفر کرد تا از نیروهای آمریکایی که در میان نیروهای چندملیتی حضور دارند، ملاقات کند و سفارت آمریکا در همین دوره اعلام کرد که بازدید این هیئت عادی است در حالی که چند روز قبل از آن نیز یک هیئت امنیتی آمریکایی به ریاست "دیرک کولت" معاون وزیر دفاع این کشور در امور بین‌الملل از این منطقه بازدید کرده بود.

• یک هیئت دیپلماتیک عالی‌رتبه ایران با وزیر اوقاف مصر در دفتر وی دیدار و از وی برای سفر به تهران به منظور شرکت در کنگره میلاد پیامبر اکرم(ص) دعوت بعمل آورد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، هیئت بلندپایه ایرانی با دکتر "طلعت عفیفی" در دفتر وی دیدار کرد. این هیئت به نمایندگی از سوی "محمود احمدی‌نژاد" رئیس جمهور ایران با عفیفی دیدار کرد و از وی برای سفر به تهران و شرکت در کنگره میلاد پیامبر اکرم(ص) که قرار است اواخر ژانویه (بهمن ماه) برگزار شود، دعوت کرد. قرار است وزارت اوقاف مصر موضع خود درباره این دعوت مبنی بر پذیرش و یا مخالفت با آن را دوشنبه (91.10.11) اعلام کند.

• یک جوان مصري در اعتراض به بيكاري خودسوزي كرد
به گزارش پايگاه خبري البشير، منابع خبري مصر اين جوان را "احمد كمال سيد" از شهر ناصر در استان بني سويف معرفي كردند و افزودند،‌ اين فرد كه تلاش هايش براي يافتن شغل ثابت بي نتيجه بود در اعتراض به شرايط دشوار اقتصادي، خود را به همراه لوازم منزلش به آتش كشيد.
تحقيقات اوليه پليس نشان مي دهد اين فرد كه كارگر روزمزد مزارع كشاورزي بود از مشكل رواني حاد رنج مي برد. مشكلات اين فرد بيشتر به دليل بيكاري بوده است.

• رسانه‌های خبری مصر از وضعیت وخیم "حسنی مبارک" در بیمارستان نظامی المعادی و حالت احتضار وی خبر دادند.
به گزارش پایگاه «أخبار مصر»، مبارک که سه روز پیش برای درمان بیماری و شکستگی برخی از قسمت‌های بدنش از بیمارستان زندان طره به بیمارستان نظامی المعادی منتقل شده است، در حال احتضار قرار دارد.
بر اساس این گزارش وضعیت جسمانی مبارک بسیار وخیم است و وی تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارد تا از این حالت خارج شود.
در همین راستا برخی منابع آگاه نیز گزارش دادند که وضعیت روحی "مبارک" نیز بسیار وخیم است و اخیرا در زندان تنها در مورد مرگ صحبت می‌کرده و تمایل داشته که در کنار پسرانش در زندان بماند و علت تاخیر در انتقال وی از زندان به بیمارستان المعادی نیز همین قضیه بوده است.
این منابع افزودند: تیم پزشکی متشکل از 4 پزشک و 8 پرستار رسیدگی به مبارک را بر عهده دارند اما به دلیل وضعیت روحی وخیم وی در درمان و دادن قرص و دارو به مبارک با مشکل مواجه شده‌اند.
در همین رابطه یک سایت صهيونيستي نیز گزارش داد که مبارک از پزشک معالج خود درخواست کرده که به درد و رنج وی پایان داده و به مرگ ترحمی وی رضایت دهد.
• نخست ‌وزیر مصر وقوع انفجار در ساختمان خدماتی وابسته به کلیسای مصری در شهر مصراته واقع در لیبی را محکوم کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "هشام قندیل" با محکوم کردن حادثه وقوع انفجار در ساختمان خدماتی وابسته به کلیسای مصر در شهر مصراته، بر تماس‌ها و تلاش‌ های وزارت خارجه برای تضمین امنیت کلیساهای مصر در لیبی و پیگیری تحقیقات به منظور کشف حقیقت مربوط به این حادثه تاکید کرد.
در طي وقوع انفجار در ساختمان خدماتی کلیسای مصری در شهر مصراته دو شهروند مصری کشته و دو نفر دیگر نیز زخمی شدند. قندیل این حادثه را به خانواده‌های قربانیان و همه مصری‌ها تسلیت گفت و از خداوند متعال خواست تا همه فرزندان ملت مصر در سراسر جهان را حفظ نماید.

• به گزارش الشرق الاوسط، "عصام العريان" با بيان اين مطلب افزود: پيش بيني مي شود حكومت رژيم صهيونيستي تا 10 سال آينده رو به زوال رفته و اين زوال به فروپاشي منتهي شود.
وي همچنين در ادامه از صهيونيست ها خواست با ترك اراضي فلسطيني به همانجايي برگردند كه در گذشته اقامت داشتند. "عصام العريان" با اشاره به اينكه صهيونيستها ارضي تاريخي فلسطيني را اشغال كردند از حق بازگشت فلسطيني ها به سرزمينشان حمايت كرد. اين در حالي است كه عصام العريان مشاور رئيس جمهور مصر و عضو شاخص اخوان المسلمين در روز شنبه هفته جاري با انتقاد از اشغالگري رژيم صهيونيستي اعلام كرده بود سرزميني به نام "اسرائيل" وجود ندارد.

• رهبر جماعت اخوان‌المسلمین مصر در پیامی به اعضای این جماعت تاکید کرد که اختلافات سیاسی کنونی با گروه‌های مختلف نباید وحدت ملت و وطن را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، دکتر "محمد بدیع" گفت: حوادث کنونی و پیامدهای آن اعم از فعالیت ‌های گروهی و منازعات سیاسی که گاهی به حد اختلافات می‌رسد نباید بر تعامل و دیدگاه ما در قبال جریان‌های سیاسی که نسبت به ثبات وطن و احترام به قانون و ابزارهای دموکراسی حریص هستند، تاثیر بگذارد.
وی افزود: هر فرد مخلص و صادقی گمان می‌کند بر اساس دیدگاه خود به کشورش خدمت می‌کند و ما باید به این مسئله احترام بگذاریم و نباید اختلافات سیاسی، وحدت ملت ما برای سازندگی کشور را تحت تاثیر قرار دهد. بدیع تاکید کرد: مصر متعلق به همه ما به طور مساوی است و ملک انحصاری هیچ کس نیست.

• در پی افشای خبر بازداشت یک افسر سابق ارتش رژیم صهیونیستی توسط نیروهای امنیتی مصر، منابع مصری گزارش دادند که این فرد مورد بازجوئی دستگاه امنیتی مصر قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، منابع آگاه گزارش دادند که دستگاه‌های امنیتی مصر از سرگرد سابق ارتش رژیم صهیونیستی که روز شنبه (91.10.09) مورخ 29 دسامبر به طور غیرقانونی وارد خاک مصر شده بود، بازجوئی کردند.
بر اساس این گزارش بازجوئی از این فرد که "اندریه یعقوب" نام دارد، توسط نیروهای امنیتی مصر همچنان ادامه دارد. منابع مصری گفتند که این فرد بدون داشتن هیچ گونه مجوزی به صورت غیرقانونی از مرز عبور کرده و وارد خاک مصر شده است.

• به گزارش روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت»، "آندری پشنیچنیکوف" كه از روز جمعه در مصر بازداشت شده است و وزارت خارجه رژيم صهيونيستي نیز با تایید این موضوع، بررسی بازداشت این جوان 24 ساله صهيونيست را آغاز کرده است.
دلیل بازداشت پشنیچنیکوف و حتی دلیل حضور وی در مصر نیز مشخص نیست. مادر این جوان 24 ساله گفت: پشنیچنیکوف پس از بازگشت از فرانسه به قاهره سفر کرد تا با برخی از دوستانش در آنجا دیدار کند. وی سرانجام هفته پیش ویزای خود را از مصر دریافت کرد و به ایلات رفت تا به صورت قانونی وارد مصر شود. وی افزود: پلیس در آنجا، پشنیچنیکوف را بازداشت کرد و مدعی شد که وی تلاش داشته به صورت غیر قانونی از مرز عبور کند. به وی گفته شده در صورتی که تعهدی را امضا کند که به مصر نمی‌رود، آزاد خواهد شد اما وی امتناع کرد و به همین دلیل هر دو پاسپورت روسی و "اسرائیلی" وی گرفته شد و به وی اجازه داده شد تا برود.
بر اساس گفته مادر این جوان صهيونيست، وی قصد داشت تا در ایلات باقی بماند اما روز بعد به مادرش زنگ زد و اعلام کرد که در «تبا»‌ بازداشت شده است. آن ها اجازه ندادند تا با وی صحبت کنم، صدایش مشکلی نداشت و گفت که شرایظش خوب است اما من نگران هستم. مادر پشنیچنیکوف ادامه داد: پسرم تکنسین کامپیوتری بوده و فعال صلح میان رژيم صهيونيستي و فلسطین است.

• یکی از سران گروه جهادی مصر با اشاره به اینکه رویکرد کلی این گروه برای انتخابات پارلمانی آینده، پیوستن به ائتلاف بزرگ اسلامی است،ائتلاف با جماعت اخوان‌المسلمین را رد کرد.
"محمد ابو سمره" یکی از سران جمعیت جهادی مصر با بیان اینکه رویکرد کلی این گروه برای انتخابات پارلمانی آینده، ملحق شدن به ائتلاف بزرگ اسلامی است، اظهار داشت: با اخوان المسلمین ائتلاف نمی کنیم.
وی گفت: ائتلاف گسترده اسلامی، شامل حزب "صلاح ابواسماعیل" و "عمادالدین عبدالغفور" و مجموعه ای از جنبش ها و احزاب اسلامگرا است و ائتلاف مزبور در راستای اصول ثابت جمعیت جهادی مصر صورت می گیرد.
"ابوسمره" فاش کرد، اخوان المسلمین پیشنهاد کرد که با سهم اندکی در انتخابات پارلمانی شرکت کنیم اما این پیشنهاد نشان می دهد که اخوان المسلمین در صدد است با استفاده از جمعیت جهادی به عنوان جریانی تندرو در داخل پارلمان آینده، قوانین مورد نظر خود را تمدید کند و این چیزی است که ما به شدت در قبال آن محتاط هستیم.
وی تصرح کرد: جمعیت جهادی به منظور تصمیم نهایی در خصوص ائتلاف گسترده با گروه های اسلامی، تشکیل جلسه خواهد داد و قرار است در جلسه مزبور با توجه به میزان محبوبیت مردمی، اکثریت در پارلمان را مورد بررسی قرار دهد.
این عضو جمعیت جهادی مصر اظهار داشت: با توجه به محبوبیت مردمی شیخ "حازم ابواسماعیل" و جایگاه خوب بیشتر احزاب موجود در ائتلاف بزرگ اسلامی، ائتلاف جدید در انتخابات آینده نتایج خوبی را بدست خواهد آورد و به رقابت با احزاب بزرگ سیاسی خواهد رفت.

• سخنگوی جماعت اخوان‌المسلمین و عضو شورای حقوق بشر مصر تاکید کرد که امارات 11 مصری را به اتهام انتساب به اخوان‌المسلمین بازداشت کرده است.
به گزارش خبرگزاری المصریون، "محمود غزلان" گفت که شورای حقوق بشر از وزارت خارجه خواسته است تا با دولت امارات برای آزادی 11 بازداشتی مصری که به اتهام انتساب به اخوان‌المسلمین در این کشور بازداشت شده‌اند، وارد گفتگو شود. وی افزود که حملات علیه جماعت اخوان‌المسلمین در داخل و خارج بیشتر شده است. دو روز پیش نیز وزارت امور خارجه مصر اعلام کرد که تماس‌ های زیادی با مسئولان امنیتی و وزارت خارجه امارات به منظور اطلاع یافتن از علت اقدام مسئولان ناشناس امنیتی در بازداشت 3 پزشک مصری، برقرار کرده است.
"عمرو رشدی" سخنگوی وزارت خارجه مصر در این باره گفت که وزارت خارجه این کشور در تماس دائمی با سفارت و کنسولگری مصر در ابوظبی و دبی به منظور پیگیری تحولات مربوط به بازداشت تعدادی از اتباع مصری است.
این در حالی است که "ضاحی خلفان" رئیس پلیس دبی اخیرا نیز با انتقاد شدید‌اللحن علیه "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر و دکتر "محمد بدیع" رهبر جماعت اخوان‌المسلمین مصر به مبارزه علیه اخوان‌المسلمین در خلیج فارس تهدید کرد و این جماعت را عامل فتنه برشمرد.
درپی این موضع گیری ها بود که جماعت اخوان‌المسلمین و حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی این جماعت از امارات خواستند تا خلفان را به دلیل این اظهاراتش مجازات کند.
• ششمین دور نشست گفتگوی ملی به ریاست "محمود مکی" معاون رئیس جمهور مصر برگزار و طی آن شرکت‌کنندگان پیش‌نویس نهایی قانون انتخابات پارلمانی آینده را تهیه کردند.
تهیه این پیش‌نویس 15 ساعت طول کشید و برای تدوین آن از نقطه نظرات 5 گروه سیاسی از جمله جبهه نجات ملی که طرح خود را توسط "عبدالغفار شکر" رئیس حزب ائئلاف مردمی - سوسیالیستی ارسال کرده بود، استفاده شده است.
اعضای مجلس نمایندگان 498 عضو، دو سوم از فهرست سهمیه‌ای و یک سوم فردی بر اساس حوزه‌های انتخاباتی گذشته
ملزم کردن احزاب و افراد مستقل به نامزد کردن حداقل یک زن در قسمت اول فهرست به استثنای فهرست‌هایی که متشکل از 4 کرسی هستند.
شمارش آراء در کمیته ‌های فرعی با حضور نمایندگان و رسانه‌های خبری و سازمان ‌های جامعه مدنی انجام خواهد شد
در این پیش نویس تاکید شده است که انتخاب مجلس نمایندگان آینده باید بر اساس دو سوم کرسی ‌های مربوط به فهرست‌های سهمیه ‌ای احزاب و مستقل ‌ها به طور یکسان و یک سوم نیز فردی باشد و باید کرسی‌های فهرست دو سوم کرسی هر استان و کرسی‌های فردی نیز یک سوم کرسی هر استان باشد و اگر نماینده‌ای عنوان خود را از کشاورز یا کارگر به گروه‌های دیگر و یا بالعکس تغییر دهد، عضویت آن به خودی خود لغو می‌شود در رابطه با تغییر انتساب از مستقل به حزبی و یا بالعکس نیز اینچنین است (این متن از سوی عبدالغفار شکر و "وائل قندیل" روزنامه‌نگار و سردبیر الشروق ارائه شد.
در این پیش‌نویس همچنین تاکید شده است که انتخابات آینده با همان تقسیم‌بندی حوزه‌های فردی و فهرستی که در انتخابات گذشته بود، انجام شود و تعداد نمایندگان 498 و شروط نامزدی نیز این است که فرد در زمان ارائه مدارک نامزدی خود 25 سال کامل را دارا باشد و از خدمت نظامی فرار نکرده باشد و اینکه در آن واحد نماینده مجلس الشعب و مجلس شورا و یا پست وزارتی، استاندار و یا هیچ گونه مسئولیت اداری محلی نبوده و عضو شوراهای محلی نباشد.
در پیش‌نویس قانون جدید انتخابات همچنین آمده است که حد نصاب لازم برای ورود یک فهرست به پارلمان، دستیابی آن به یک سوم سهم کرسی واحد از آراء حوزه‌هاست و این در حالی است که اخوان‌المسلمین و سلفی‌ها اصرار داشتند که حد نصاب نصف سهم کرسی باشد و افراد مستقل شرکت‌کننده در گفتگو نیز گفتند که حدنصاب یک چهارم سهم کرسی باشد و بالاخره نیز یک حد متوسط را انتخاب کردند.
بر اساس این پیش‌نویس هر نامزد خواه مستقل و یا حزبی حق دارد در مقابل پرداخت 200 پوند به صورت سمبلیک لیست اسامی رأی‌دهندگان و حوزه‌های انتخاباتی آن ها را بر روی یک سی دی دریافت کند.
در این پیش‌نویس جدید همچنین آمده است که شمارش آراء و اعلام نتایج در کمیته‌های فرعی با حضور نمایندگان احزاب و نامزدها انجام خواهد شد و هر نماینده‌ای نسخه رسمی از هر کمیته فرعی دریافت خواهد کرد و همچنین رئیس کمیته فرعی یک نسخه رسمی از نتیجه کمیته عمومی دریافت می‌کنند و همچنین به رسانه‌های خبری و مسئولان جامعه مدنی اجازه داده شده تا در جریان برگزاری انتخابات و شمارش آراء و اعلام نتیجه حضور داشته باشند.
این پیش‌نویس قانون اساسی قرار است به مجلس شورای مصر جهت تصمیم‌گیری در مورد آن ارائه شود.

• دبیرکل جماعت اخوان المسلمین انتشار شایعه نامزدی "خیرت الشاطر" برای پست نخست‌وزیری در رسانه‌های خبری را رد کرد.
به گزارش نقل از «المصری الیوم»، "محمود حسین" با رد شایعه نامزدی شاطر برای نخست‌وزیری گفت: این رئیس‌جمهور است که باید در رابطه با منصب نخست‌ وزیری تصمیم‌گیری کند و ما نیز همگی از وی حمایت می‌کنیم.
وی افزود: جماعت اخوان المسلمین به حضور برخی وزرا در کابینه "هشام قندیل" اعتراض دارد اما تغییر کامل اعضای کابینه را قبول ندارد زیرا این دولت موقتی است.
یکی از مقامات بلندپایه دولت اظهار داشت: رئیس‌جمهور به زودی تغییرات جدید در کابینه را اعلام خواهد کرد. این در حالی است که "محمد مرسی" پس از تصویب قانون اساسی جدید در مصاحبه تلویزیونی گفت: از نخست وزیر خواستم که برای مقابله با انواع مشکلات کوچک و بزرگ جامعه تغییرات مناسبی در کابینه ایجاد کند.

• یکی رهبران حزب الوسط اعلام کرد که این حزب به طور جداگانه و مستقل در انتخابات پارلمانی آینده شرکت می‌کند.
"عزت زغلول" از رهبران حزب الوسط و دبیر این حزب در استان منوفیه اظهار داشت: بیوگرافی برخی از شخصیت های حزبی که تمایل دارند برای انتخابات پارلمانی آینده در فهرست حزب الوسط، نامزد شوند در حال بررسی است.
وی افزود، حزب الوسط پرونده این افراد را از نظر محبوبیت و نیز حوزه‌های انتخاباتی که مایلند در آن نامزد شوند، بررسی خواهد کرد.
این رهبر حزب الوسط تصریح کرد: همچنین مواضع و رویکردهای سیاسی سابق این افراد مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مشخص شود چقدر با سیاست های حزب که مبتنی بر وطن پیش از حزب است، مطابقت دارد.
زغلول در مورد استعفای "محمد محسوب" وزیر امور پارلمانی مصر گفت: استعفای وی در راستای پایبندی به اصول انقلاب مصر و اعتراض به شکست کابینه "هشام قندیل" در تحقق اهداف انقلاب و نیز ابهام رویکردهای سیاسی دولت صورت گرفت. وی تاکید کرد: استعفای محسوب به مثابه اعتراض شخصی و حزبی او به سیاست‌های هشام قندیل نخست وزیر مصر است؛ زیرا این سیاست ها با مواضع محسوب و حزب او سازگاری ندارد.
زغلول اظهار داشت: حزب الوسط به دلیل مواضع آن در قبال قانون اساسی جدید که محمد محسوب و "ابوالعلا ماضی" و تعدادی از اعضای برجسته حزب در تهیه و تدوین آن مشارکت داشتند، با حمله بسیاری از نیروهای سیاسی روبه ر و شد.
به گفته وی، در چارچوب این حملات، سعی شد این گونه القا شود که حزب الوسط بازوی جدید اخوان المسلمین است، در حالی که کسانی که این اتهامات را به الوسط وارد آوردند، فراموش کردند که "عصام سلطان" یکی از سران الوسط در پارلمان سابق مصر، از مخالفان اخوانی ها بود. اعتماد مردم به الوسط در انتخابات پارلمانی نمود می یابد. این عضو سرشناس حزب الوسط افزود: علاوه بر این، حزب الوسط بسیاری از سیاست های دولتی را که حامی اخوانی‌ها است مورد انتقاد قرار داده و اعتراض خود را به آن اعلام داشت با این حال برخی از احزاب و گروههای سیاسی نمی‌خواهند درک کنند که حزب الوسط با اخوانی‌ها رابطه‌ای ندارد اما مردم مصر به الوسط اطمینان دارند و اعتماد آنان در انتخابات پارلمانی آینده که ما خود را از هم اکنون برای آن آماده می کنیم، نمود خواهد یافت.
وی در مورد تشکیل ائتلاف های مختلف برای مشارکت در انتخابات آینده گفت تاکنون هیچ درخواستی برای تشکیل ائتلاف در فهرست‌های مشترک دریافت نکرده ایم و ما جدا از دیگران در انتخابات شرکت خواهیم کرد.
زغلول تصریح کرد: هر اتفاقی که رخ دهد، ما با اعضای نظام حاکم وارد هیچ ائتلافی نخواهیم شد و در صورتی که ثابت شود هر یک از اعضای حزب در سیاست ها و یا فساد حزب ملی منحل شده مشارکت داشت، عضویت فرد مورد نظر لغو خواهد شد زیرا ما نمی توانیم حضور شخصی را که ضد انقلاب مصر و اهداف آن است در بین خود بپذیریم.

• روزنامه «الخلیج» نوشت که مراجع امنیتی امارات متحده عربی یک باند شامل بیش از 10 نفر از اعضای اخوان‌المسلمین مصر را بازداشت کرده‌اند.
به گزارش الخلیج با اشاره به بازداشت بیش از 10 نفر از رهبران و اعضای جماعت اخوان‌المسلمین مصر در امارات نوشت که تحقیقات و پیگیری‌ها درباره رهبران و عناصر تشکیلات اخوان‌المسلمین از چندین سال قبل در حال انجام است و این باند در امارات تشکیلاتی ایجاد و نشست‌های محرمانه در مناطق مختلف برگزار و با عنوان «دفاتر اداری» اقلیت‌های مصری در امارات را جذب تشکیلات خود می‌کردند.
بر اساس این گزارش این گروه همچنین شرکت‌های صوری در امارات تشکیل و پول‌های زیادی را از این طریق به دست آورده و به صورت غیرقانونی به جماعت اخوان‌المسلمین در مصر حواله می‌کردند.
الخلیج همچنین نوشت که تحقیقات نشان داد برخی از رهبران و اعضای این تشکیلات در جمع‌آوری اطلاعات محرمانه درباره اسرار دفاعی امارات دست داشته‌اند. این روزنامه همچنین به نقل از یک منبع آگاه از وجود ارتباط تنگاتنگ بین این تشکیلات سری در امارات و جماعت اخوان‌المسلمین در مصر خبر داد و نوشت که تشکیلات اخوان‌المسلمین در امارات سخنرانی‌ها و جلسات محرمانه زیادی درباره انتخابات مصر و روش‌ های تغییر نظام حکومتی در کشورهای عربی برگزار کرده است.
این منبع پیش‌بینی کرد که در آینده اطلاعات خطرناکی در رابطه با توطئه علیه امنیت ملی امارات فاش شود و انتظار می‌رود تحقیقات در این باره افراد زیادی را شامل شود و نام برخی از عناصر در لیست افراد ممنوع الخروج به دلیل احضار آن ها برای انجام تحقیقات قرار داده شده است.

• سخنگوی جماعت اسلامی مصر از ادامه مذاکرات گروه‌های اسلام‌گرا برای تشکیل یک ائتلاف سیاسی با هدف شرکت در انتخابات پارلمانی آینده خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «مصرس»، "طارق الزمر" با اشاره به مذاکرات گروه‌های اسلام‌گرا برای تشکیل ائتلاف سیاسی جهت شرکت در انتخابات پارلمانی گفت: در این مذاکرات حزب آزادی و عدالت جماعت اخوان المسلمین شرکت ندارد و هیچ عضوی از آن در ائتلاف سیاسی موردنظر حضور نخواهد داشت.
وی افزود: اگر چه جماعت اسلامی در انتخابات پارلمانی پیشین فهرست نهایی حزب آزادی و عدالت را اعلام کرده بود اما نتیجه نهایی رضایت‌بخش نبود و از این رو، جماعت اسلامی قصد دارد تا نوع دیگری از ائتلاف اسلام‌گرایان را در انتخابات آتی وارد صحنه سازد.
زمر تصریح کرد: مذاکرات کنونی در مقر اصلی جماعت اسلامی در قاهره از روز پنج‌شنبه گذشته همچنان ادامه دارد و "عماد عبدالغفور" رئیس سابق حزب «النور» در این جلسات حضور دارد.
بر اساس این گزارش، حزب سلفی النور به همراه برخی دیگر از احزاب سیاسی سلفی در انتخابات پارلمانی سال 2011 حاضر نشدند به ائتلاف انتخاباتی اخوان المسلمین موسوم به «اتحاد دموکراتیک» بپیوندند و به جای آن ائتلاف دیگری تحت عنوان «جبهه اسلامی» تشکیل دادند که توانست بیش از 20 درصد کرسی پارلمان را به خود اختصاص دهد.

• کارشناسان معتقدند کاهش ارزش لیره مصر در برابر دلار و نیز فرار سرمایه‌های خارجی از این کشور ادامه خواهد یافت.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مسئولان بانک ها و کارشناسان اقتصادی پیش بینی کردند؛ در صورتی که درآمد کشور بهبود پیدا نکند، کاهش ارزش لیره مصر در برابر دلار آمریکا همچنان در آغاز سال جدید و هفته های آینده ادامه پیدا کند. از سوی دیگر بانک مرکزی مصر ساز و کاری را برای جلوگیری از کاهش ذخایر ارزی کشور در پیش گرفته است. ذخایر ارزی مصر از 36 میلیارد دلار در سال 2010به 15میلیارد دلار در پایان سال 2012 کاهش یافته است.
"عبدالبصیر حسن" خبرنگار این شبکه در قاهره در گزارشی در این باره گفت: طبق گزارش های اقتصادی مختلف طول دوره انتقالی در مصر، ناآرامی های سیاسی، تحصن ها، اعتصابات کارگری، ناامنی و برخوردهای خیابانی از جمله مهمترین عوامل کاهش ذخایر ارزی مصر به شمار می رود و در همین حال کاهش سرمایه گذاری های خارجی در این کشور و کاهش درآمدهای صنعت گردشگری در کشوری که برای پرداخت هزینه واردات خود به سالانه 60 میلیارد دلار نیاز دارد، نیز بر مشکلات موجود در مصر می افزاید.
در ادامه گزارش آمده است، در همین حال به گفته مقامات وزارت دارایی مصر پیش بینی می شود کسری بودجه مصر در سال مالی جدید از 26 میلیارد دلار در سال مالی گذشته به بیش از 31 میلیارد دلار در سال مالی جدید برسد اما نخست وزیر و رئیس جمهور مصر فروپاشی اقتصادی مصر را بعید می دانند.
"احمد الوکیل" رئیس اتحادیه اتاق های بازرگانی مصر گفت: کاهش ذخایر ارزی کشور به 15 میلیارد دلار به هیچ وجه نگران کننده نیست.
عبدالبصیر حسن در ادامه گزارش خود گفت: با وجود ساز و کار بانک مرکزی برای جلوگیری از کاهش ذخایر ارزی، کارشناسان پیش بینی می کنند کاهش ارزش لیره مصر در برابر دولت و خروج سرمایه های خارجی از کشور همچنان ادامه پیدا کند. از سوی دیگر مصر هفته آینده امکان دریافت وام چهار میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول را با این صندوق بررسی می کند اما بحران مصر به راه حل های دیگری نیاز دارد.
مصطفی عبدالسلام کارشناس مسائل اقتصادی گفت: درآمدها باید افزایش یابد و برنامه اصلاحات اقتصادی که دولت متعهد آن شده است اجرا شود.
هدفمندی هزینه های عمومی و نیز هدفمندی یارانه سوخت و اصلاح مالیات‌ها یا درآمدهای دولت باید اجرا شود.

• ادامه یافتن روند نزولی ارزش لیره مصر در برابر دلار آمریکا موجب شد بانک مرکزی مصر تدابیری برای آزاد کردن ارزش لیره اتخاذ کند.
"رجاء شکری" گزارشگر شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی در این باره گزارش داد، پیامدهای بحران سیاسی اخیر در مصر به ناخرسندی مردم و تشدید اختلافات سیاستمداران محدود نشد بلکه بحران کاهش ارزش لیره مصر نیز به چالش های که "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر با آن مواجه است افزوده شد. با این حال مرسی ابراز امیدواری کرد لیره مصر ثبات پیدا کند و افزود کاهش ارزش آن مایه نگرانی نیست و فقط ظرف چند روز تعادل در بازار برقرار خواهد شد. "محسن عادل" تحلیلگر اقتصادی مصری گفت به توافق رسیدن دولت مصر با صندوق بین المللی پول برای دریافت وام تاثیر زیادی در آرام کردن اوضاع در بازار ارز خواهد داشت. کاهش ارزش پول مصر به میزانی بی سابقه موجب شد بانک مرکزی این کشور تدابیری برای آزاد کردن نرخ ارز و جلوگیری از فروپاشی مالی کشور و تضمین وجود ذخایر ارزی کافی برای واردات غذا و سوخت اتخاذ کند.
"محمد ابوپاشا" کارشناس اقتصادی مصری معتقد است، برای مقابله با بحران کنونی، دولت باید مالیات های جدیدی مثل مالیات بر فروش کالاها و خدمات دریافت کند و کسری بودجه را از طریق کاهش یارانه انرژی کنترل کند؛ به ویژه آن که حدود یک چهارم بودجه مصر صرف این گونه یارانه ها می شود.
گزارشگر افزود: احساس ناامنی مصری ها پس از ناآرامی های سیاسی که در روند تصویب قانون اساسی ایجاد شد موجب شده است بسیاری از مصری ها در صدد برآینده اندوخته خود را به دلار تبدیل کنند. این حرکت موجب کاهش شدید ارزش لیره مصر شده است هرچند مقامات مصری مقدار پول نقدی را که هر مسافر می تواند به خارج از کشور ببرد محدود کرده اند.

• تعدادی از خانواده‌های پزشکان و مهندسان بازداشت‌شده مصری در امارات امروز در اعتراض به بازداشت بدون اتهام فرزندانشان در مقابل سفارت امارات در قاهره تظاهرات کردند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، محیط اطراف سفارت امارات در قاهره مملو از نیروهای امنیت مرکزی بود که برای جلوگیری از وقوع خشونت و درگیری در آنجا مستقر شده بودند. در همین راستا "وفاء سلیمان" همسر دکتر "عبدالله زعزع" گفت که همسرش به هیچ جریان سیاسی و یا اخوان‌المسلمین وابسته نیست و پلیس امارات بدون هیچ اتهامی وی را بازداشت کرده است و نیروهای پلیس وی را در مطب محل کارش دستگیر کرده‌اند.
وی تصریح کرد: وزارت خارجه و سفارت مصر در امارات خواسته‌اند تا این قضیه را رسانه‌ای نکنیم تا شاید بازداشت‌شدگان بدون پیچیده شدن امور آزاد شوند. تظاهرات‌کنندگان فریاد می‌زدند: «ملت انقلابی در هر مکانی هست.... انقلاب، انقلاب علیه همه زندانبانان»
در همین راستا روزنامه «الخلیج» نوشت که مراجع امنیتی امارات عربی متحده یک باند متشکل از بیش از 10 نفر از اعضای اخوان‌المسلمین مصر را بازداشت کرده‌اند. روابط مصر و امارات اخیرا در پی موضع گیری رئیس پلیس دبی علیه اخوان المسلمین که این جماعت را عامل فتنه در منطقه نامید، متشنج شد.
"ضاحی خلفان" رئیس پلیس دبی با انتقاد شدید‌اللحن علیه "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر و دکتر "محمد بدیع" رهبر جماعت اخوان‌المسلمین مصر به مبارزه علیه اخوان‌المسلمین در خلیج فارس تهدید کرد و این جماعت را عامل فتنه برشمرد. درپی این موضع گیری ها بود که جماعت اخوان‌المسلمین و حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی این جماعت از امارات خواستند تا خلفان را به دلیل این اظهاراتش مجازات کند.

• استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی قاهره و مدیر سابق مرکز پژوهش های راهبردی الاهرام گفت راه برقراری ثبات در مصر، تشکیل جامعه ای دموکراتیک و تحقق رشد اقتصادی است.
دکتر "جمال عبدالجواد" در گفتگو با شبکه تلویزیونی الحره گفت: مردم مصر نگران بی ثباتی سیاسی و تنش های ناشی از اعتراضات و تظاهرات و خشونت ها هستند. این مسائل طبعا موجب فشار روانی بر مردم می شود که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند. نرخ بیکاری در مصر از 9 درصد در سال 2010 به 13 درصد افزایش یافته و نرخ تورم نیز بالای 10 درصد است. تنش های سیاسی و بی ثباتی امنیتی و وخامت شدید اوضاع معیشتی موجب شده است بسیاری از مصری ها به فکر ترک کشورشان حتی از طریق مهاجرت غیرقانونی بیفتند. مردم تصور می کردند بعد از انقلاب اوضاع کشور به سرعت بهبود می یابد ولی در عمل این گونه نشد.
اکنون مصر با مشکل فرار مغزها مواجه است که قابل جایگزین نیست. مصر برای آن که رونق اقتصادی و جایگاه خود را به دست آورد به نخبگان خود نیاز دارد.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: به رغم همه مشکلات، من معتقدم ظهور مخالفان سیاسی واقعی در مصر پس از چندین دهه دیکتاتوری، عامل امیدواری است و به پیشرفت کشور در آینده کمک خواهد کرد.

• رئیس جمهور مصر و دبیرکل سازمان ملل متحد در گفتگوی تلفنی تحولات داخلی مصر و مسائل مهم منطقه را بررسی کردند .
"بان کی مون" در تماس تلفنی با "محمد مرسی" اقدامات و برنامه های اخیر مصر در زمینه پیشبرد دموکراسی در این کشور و تصویب قانون اساسی جدید را او تبریک گفت .
بان کی مون ابراز امیدواری کرد؛ انتخابات پارلمانی آینده مصر نیز به همین صورت برگزار شود .به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان از قاهره، بان کی مون در گفتگوی تلفنی با مرسی از تلاش های مصر برای حل بحران سوریه قدردانی کرد .مرسی نیز به بان کی مون گفت: در شرایط فعلی موضوع پرونده آشتی ملی فلسطین اهمیت ویژه ای برای مصر دارد و در هفته دوم ژانویه رهبران گروه های فلسطینی را برای از سرگیری گفتگوها درباره آشتی ملی به قاهره دعوت خواهد کرد.

• پایگاه اینترنتی ویکیلیکس بر اساس اسنادی محرمانه، اقدام سفارت آمریکا را به حمایت و تامین مالی برخی فعالان مصری طی سال های اخیر بر ملا کرد.
این منبع اعلام کرد: فهرستی از اسامی برخی شخصيت های عمومی و حقوقی مصری بر ملا شده است که در دوره ریاست جمهوری "حسنی مبارک" به سفارت آمریکا رفت و آمد داشته اند.
"هشام قاسم" بنیانگذار روزنامه المصری الیوم و برنده جایزه دمکراسی سال 2007، "اسامه الغزالی" حرب عضو سندیکای روزنامه نگاران مصری و عضو حزب سابق دمکرات حاکم، "انور عصمت السادات" عضو سابق حزب حاکم،
و حسن نافعه استاد معروف مصری، از جمله بیست و پنج شخصیت مصری هستند که در این فهرست به نامشان اشاره شده است.
• رئیس‌جمهور مصر تاکید کرد: روابط بین‌المللی قاهره بر توازن، احترام متقابل و تحقق منافع مشترک استوار است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" طی اظهاراتی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت که اولویت دولت با توسعه اقتصادی است و برای این منظور تصمیم گرفته شد شورای توسعه اقتصادی به عنوان موسسه وابسته به ریاست جمهوری تشکیل شود.
وی افزود: هدف از تشکیل این شورا، حمایت از مطالبات مردم مصر برای پیشرفت حقیقی است و توصیه بنده برای اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های مربوط به عدالت اجتماعی، مبارزه با گرانی و فقر و رفع بیکاری کاملا روشن است.
وی همچنین گفت که روابط بین‌المللی ما بر اساس توازن در روابط بین گروه‌های مختلف جهان، احترام متقابل و تحقق منافع مشترک استوار است.

• منابع مصری اعلام کردند: ۱۰ وزیر کابینه "هشام قندیل" نخست‌وزیر این کشور تغییر کرده‌اند و وزرای جدید، قرار است فردا در برابر رئیس‌جمهور سوگند یاد کنند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع گزارش داد که تعدیل کابینه قندیل شامل 10 وزیر اعم از وزیر کشور، محیط زیست، حمل‌ونقل، امور پارلمانی، برق، خواربار، دارایی، ارتباطات، هواپیمایی کشور، توسعه محلی بوده است. بر اساس این گزارش وزرای جدید قرار است یکشنبه (91.10.17) در مقابل "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر سوگند یاد کنند.
پیش از این مرسی با ابقای قندیل در منصب نخست‌وزیری تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی و اجرای برخی تغییرات در کابینه موافقت کرده بود.

• "محمد کامل عمرو" وزیر امور خارجه مصر در پایان دیدار دو روزه از ریاض پایتخت عربستان، به قاهره بازگشت. وی در ریاض با ولیعهد عربستان دیدار و پیام "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر را به وی تسلیم کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان از قاهره، وزیر امور خارجه مصر همچنین با "سعود الفیصل "همتای عربستانی خود درباره تازه ترین تحولات در منطقه به ویژه بحران سوریه و همچنین راه های تقویت روابط بین مصر و عربستان گفتگو کرد. این دیدار در چارچوب نخستین نشست کمیته پیگیری مصر و عربستان در زمینه هماهنگی و رایزنی سیاسی صورت گرفت.

• دادگاه جنایی الجیزه، حکم به برائت "فاروق حسنی" وزیر فرهنگ دوره "حسنی مبارک" از اتهام وارده به وی مبنی بر سوءاستفاده از قدرت و کسب مال نامشروع به ارزش ۹.۸۱۳ میلیون پوند مصری، صادر کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، تحقیقات ستاد مبارزه با کسب درآمد نامشروع اتهاماتی به فاروق حسنی وارد کرده بود مبنی بر اینکه وی در دوره مابین 13 اکتبر سال 1987 تا 31 ژانویه 2011 از منصب خود سوء استفاده کرده و به مبلغی بالغ بر 9 میلیون و 813 هزار و 929 پوند مصری به صورت غیرقانونی دست یافته است، بر اساس این اتهام، متهم به موجب مفاد قانون شماره 62 سال 1975 مربوط به کسب درآمد نامشروع، مرتکب جنایت شده است.
تحقیقات هیئت نظارت اداری نشان داد که حسنی از منصب خود به عنوان وزیر فرهنگ در راستای منافع شخصی خود سوء استفاده کرده است و بر اساس این اتهامات ستاد مبارزه با کسب درآمد نامشروع، دستور توقیف اموال و ممنوعیت وی از دخل و تصرف در اموال منقول و غیرمنقول و حساب‌های بانکی وی صادر کرده بود.

• رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز چهارشنبه این هفته (91.10.20) به قاهره سفر می‌کند و در جریان این سفر با رئیس جمهور مصر دیدار خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین «وفا»، "محمود عباس" در دیدار با "یاسر عثمان" سفیر مصر در نزد تشکیلات خودگردان گفت که مشتاق است در روز 9 ماه جاری در سفر به قاهره با "محمد مرسی" دیدار و درباره مسائل دارای اهتمام مشترک با وی گفتگو کند.
پیش‌بینی می‌شود؛ در این دیدار ازسرگیری تلاش‌ها برای تحقق آشتی فتح و حماس که از زمان امضای توافقنامه آشتی در جولای گذشته متوقف شده است، مورد بحث قرار گیرد.
عباس همچنین از سفیر مصر دعوتنامه‌ای برای حضور در نشست‌های اجلاس اسلامی که قرار است روزهای 6 و 7 ماه آینده برگزار شود، دریافت کرد.
عباس تاکید کرد که این دعوت را پذیرفته و در نشست‌های اجلاس اسلامی شرکت خواهد کرد.

• حمله افراد مسلح در شهر الشیخ زوید واقع در شمال سینا منجر به کشته شدن 4 نفر شد که به بیمارستان مرکزی العریش انتقال داده شدند.
منابع امنیتی در اداره امنیت شمال سینا گزارش دادند: افراد مسلح به دو تن از افراد قبیله السوارکه در حین رانندگی در جاده بین‌المللی العریش-شیخ زوید حمله کردند که باعث کشته شدن این دو نفر به نام‌های "کامل حماد ابو ملحوس" و "سلامه سلام ابوملحوس" شد.
بر اساس این گزارش افراد مسلح جلوی خودروی این دو نفر را گرفته و به سمت آن ها تیراندازی کرده و سپس فرار کردند. در حمله دومی افراد ناشناس به دو نفر از قبیله الریاشات که در یک مرکز تجاری در جاده بین‌المللی شیخ زوید- رفح حضور داشتند، تیراندازی کردند که باعث کشته شدن این دو نفر شد و مجرمان نیز از محل گریختند.

• دستگاه‌های امنیتی مصر در سینا توانستند؛ یک انبار موشک‌های مدرن و پیشرفته ضد تانک و هواپیما را کشف و ضبط کنند.
به گزارش پایگاه «عرب 48»، منابع امنیتی در العریش گزارش دادند که دستگاه ‌های امنیتی مصر در سینا یک انبار موشک‌های مدرن و پیشرفته ضد تانک و هواپیما را که قرار بود به غزه ارسال شود، کشف و ضبط کردند.
منابع امنیتی گفتند: اطلاعاتی به دست وزارت کشور مصر رسیده بود مبنی بر اینکه یک محموله موشکی از طریق تونل‌ها به نوار غزه ارسال خواهد شد و هم اکنون این موشک‌ها در یک انبار سری در منطقه صحرایی در جنوب العریش جاسازی شده است.
بر اساس این گزارش به محض دریافت این اطلاعات یک گروه امنیتی از پلیس مصر به فرماندهی سرلشگر "احمد حلمی" و سرلشگر "سید شفیق" معاونان وزیر کشور در امور امنیت عمومی تشکیل و تحقیقات و بازرسی از منطقه "بئر لحفن" در جنوب العریش که به منطقه ذخیره مواد منفجره و سلاح معروف است، آغاز شد.
بنابر این گزارش نیروهای امنیتی مصر توانستند انبار سری این سلاح‌ها را پیدا کنند که در آن 6 فروند موشک ساخت آمریکا در یک حفره زیرزمینی بزرگ جاسازی شده بود تا از طریق تونل‌ها به نوار غزه انتقال داده شود و این موشک‌ها دارای تجهیزات کامل و جدید بودند و هر موشک دارای سامانه پرتاب موشک بود که احتمالا از لیبی به سینا قاچاق شده است.
بر اساس این گزارش طول هر موشک 75 سانتی‌متر و قطر آن 40 سانتی‌متر و برد آن نیز 2 کیلومتر است. پیش از این نیز نیروهای مصری در اواسط ماه گذشته در همین منطقه یک انبار حاوی 17 موشک فرانسوی که برای انتقال به غزه از طریق تونل‌ها آماده شده بود، کشف کردند.

• وزیر صنایع و بازرگانی خارجی مصر با اعلام برگزاری مزایده یک‌هزار قطعه زمین برای سرمایه‌گذاری و توسعه صنعتی، هدف از این اقدام دولت را تشویق سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری عنوان کرد.
به گزارش پایگاه خبری «اهرام آنلاین»، "حاتم صالح" گفت: دولت با هدف ترغیب سرمایه‌گذاران یک‌هزار قطعه زمین به مساحت تقریبی پنج میلیون متر مربع را به مزایده می‌گذارد که ظرف دو هفته آینده برگزار خواهد شد.
وی افزود: این زمین‌ها همه امکانات رفاهی موردنیاز را دارا هستند و به سرمایه‌گذارانی تحویل خواهد شد که پس از احداث تاسیسات موردنظر به شرکت‌های فعال فروخته شوند.
وزیر صنایع مصر تاکید کرد: این مزایده بخشی از طرح‌های اقتصادی دولت برای تشویق سرمایه‌گذاری و کاهش بیکاری است و کمبود زمین برای مصارف صنعتی همواره یکی از مشکلات تجار و سرمایه‌گذاران مصر بوده است.
وی همچنین اظهار داشت: در واقع، مشکل اصلی در این کشور عدم هماهنگی بین ارگان‌های مختلف دولت است.

• هیأت مصری که برای بررسی موضوع بازداشت اتباع این کشور در امارات به این کشور رفته بود، به سفر خود پایان داد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، هیئت رسمی مصر متشکل از دکتر "عصام الحداد" معاون رئیس جمهور در امور روابط خارجه و همکاری بین‌المللی، "رأفت شحاته" رئیس اطلاعات عمومی و مهندس "خالد القزاز" منشی رئیس جمهور در امور خارجه به سفر خود به امارات پایان داد.
ریاست جمهوری مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد که الحداد نامه شخصی "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر به شیخ "خلیفه بن زاید آل نهیان" رئیس دولت امارات عربی متحده را به شیخ "محمد بن راشد آل مکتوم" نایب رئیس دولت امارات و در حضور شماری از مسئولان ارشد این کشور، تقدیم کرد. در این بیانیه آمده است که هیئت مصری در دیدار با مقامات امارات، راهکارهای تقویت روابط مشترک بین دو کشور در تمامی زمینه‌ها و همچنین اوضاع اقلیت مصری در امارات را بررسی کرد.
در همین راستا روزنامه اماراتی «الخلیج» نوشت که امارات با آزادی 11 مصری بازداشت شده به اتهام تلاش برای اقدام علیه امنیت امارات مخالفت و تاکید کرد که دستگاه قضایی سرنوشت آن ها را تعیین خواهد کرد.
این روزنامه نوشت، امارات به درخواست هیئت مصری پاسخ داد و تاکید کرد که «آزادی سیاسی درکار نیست و فصل الخطاب دستگاه قضایی است»
به نوشته این روزنامه، آزادی سیاسی براساس آداب و عرف و سازوکار معمول در کشور امارات وارد نیست.
این روزنامه افزود، تحقیقات از 11 فرد بازداشت شده در دادستانی امنیت کشور به اتهامات خطرناک علیه امنیت کشور درجریان است و پرونده‌های ارجاع شده به دستگاه قضایی تنها با احکام قضایی بسته می شود.

• "محمود غزلان" سخنگوی اخوان‌المسلمین مصر اتهامات امارات به اتباع مصری را غیر واقعی و در واقع توهم برشمرد و گفت که با هرگونه اعمال فشار علیه مصر مقابله می‌کنیم.
محمود غزلان" سخنگوی اخوان المسلمین درباره دستگیری اتباع مصری و اعضای اخوان المسلیمن در امارات افزود: اتهاماتی که امارات به اتباع مصری وارد آورده، غیر واقعی و در واقع توهم است و ما با هرگونه اعمال فشار علیه مصر مقابله می‌کنیم. وی اظهارداشت، مصری‌های بازداشت شده در امارات، هیچ گونه اقدامی در خصوص راه اندازی گروهک به منظور براندازی نظام حاکم انجام نداده اند بلکه تلاش های آنان در چارچوب بالا بردن سطح درآمد از طریق کار و فعالیت جا دارد.
غزلان در مورد مواضع خصمانه امارات علیه مصر به ویژه اظهارات ضاحی خلفان گفت: اظهارات وی ارزش واکنش ندارد و من نیز به هیچ وجه در صدد واکنش به آن نیستم. وی با ابراز شگفتی از مواضع دولت امارات، اظهار داشت: تمام سران و مسئولان مصر و نیز رهبران اخوان المسلمین در مناسبت های مختلف تاکید کردند که مصر در صدد صدور انقلاب نیست و حتی از این هم فراتر رفته و اعلام کردند که امنیت تمام کشورهای عربی،به مثابه خط قرمزی برای مصر و بخشی از امنیت آن است.
سخنگوی اخوان المسلمین در مورد اینکه آیا اقدامات امارات در راستای اعمال فشار بر دولت مصر و اخوان المسلمین صورت گرفته است؟ اظهار داشت، ما با هرگونه دخالت درمسائل داخلی مصر و نیز دخالت در مسائل سایر کشورها مخالفیم و به هیچ کشوری اجازه نخواهیم داد که مصر را تحت فشار قرار داده و یا در مسائل داخلی آن دخالت کند.
وی با اشاره به اینکه دولت مصر تاکنون در تلاش برای حل دیپلماتیک بحران بوده است، تاکید کرد: دولت باید تمام اقدامات لازم را برای حمایت از اتباع خود بر اساس قوانین بین المللی اتخاذ کند.

• روزنامه کویتی «القبس» به نقل از منابع بلندپایه امنیتی مصر ادعا کرد که سردار "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس ایران طی دیداری 5 روزه از قاهره، با "عصام الحداد" مسئول روابط خارجی دفتر ریاست جمهوری مصر دیدار و مذاکره داشته است.
این منابع تأکید کردند که موضوع مذاکرات دوطرف چگونگی تسلط و کنترل بر سرویس اطلاعات و امنیت مصر بوده است.
این دیدار در یکی از مشهورترین هتل‌های شهر قاهره انجام شد و طی آن واحدهای امنیتی دفتر ریاست جمهوری مصر با ایجاد یک حصار امنیتی در اطراف هتل، مانع از ورود نیروهای پلیس وزارت کشور مصر به این هتل شدند.
رهبران اخوان‌المسلمین نه تنها از این دیدار مطلع بودند؛ بلکه خود هماهنگ‌کننده انجام این دیدار بودند. به ادعای این منابع، نیروهای وزارت کشور مصر به شدت از این دیدار خشمگین هستند. نیروهای امنیتی مصر موفق به رصد کردن تماس‌های مقامات ایرانی و رهبران اخوان‌المسلمین برای تأسیس نمایندگی یک خبرگزاری ایرانی در نزدیکی دفتر نخست‌وزیر مصر شده‌اند.


 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶