نگاه آفران > آفران:تحولات مصر

آفران:تحولات مصر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۷/۲۴
New Page 1

تحولات مصر 8



وقایع مهم مصر از تاریخ 16/07/91 تا 22/07/91



• معاون نخست وزير رژيم صهيونيستي در اظهاراتي تاكيد كرد، رئيس جمهور مصر تاكنون مواضعي بي طرفانه اتخاذ كرده و به سرزمين هاي اشغالي حمله نكرده است.
به گزارش النشره لبنان، "دان مريدور" با ابراز نگراني از قدرت گرفتن جريان هاي اسلام گرا در خاورميانه، تاكيد كرد، كسي نمي تواند آينده اين كشورها را پيش بيني كند. وي در بخش ديگري از اظهاراتش افزود، "محمد مرسي" تاكنون مواضعي بي طرفانه اتخاذ كرده و به رژيم صهيونيستي حمله نكرده چون مصر به كمك هاي غرب براي بهبود وضعيت اقتصادي اش محتاج است.
معاون نتانياهو ابراز اميداوري كرد اين كمك ها به مصر همچنان بر موضع دولت مصر درباره تل آويو تاثير مثبت بر جاي بگذارد.

• دو تن از کارکنان محلی سفارت فلسطین در قاهره به جرم دست داشتن در قاچاق مواد مخدر توسط دستگاه ‌های امنیتی مصر بازداشت شدند.
به گزارش پایگاه الرساله، وزارت امور خارجه فلسطین اعلام کرد که قضیه بازداشت دو تن از کارکنان محلی سفارت فلسطین در قاهره به جرم قاچاق مواد ممنوعه را با قاهره پیگیری می‌کند.
وزارت خارجه فلسطین همچنین اعلام کرد که دو تن از کارکنان محلی سفارت فلسطین تحت بازجویی دستگاه‌های امنیتی هستند و اگر اتهام آن ها ثابت شود از کار در سفارت برکنار خواهند شد. بر اساس این گزارش منابع رسانه‌ای مصری نیز گزارش دادند که دستگاه‌های امنیتی مصر دو تن از کارکنان سفارت فلسطین در قاهره را به جرم دست داشتن در تجارت مواد مخدر با طرف صهيونيست از طریق خاک مصر، بازداشت کردند. یک منبع دیپلماتیک در سفارت فلسطین نیز به پایگاه الیوم السابع گفت که این قضیه در دستگاه قضایی مصر در حال پیگیری است.

• پزشكان در مصر عليه پائين بودن دستمزدهاي خود و نيز تجهيزات ناكافي بيمارستاني، اعتصاب كردند.
به گزارش شبكه الجزيره، پزشكان مصري كه در اعتراض به ناكافي بودن دستمزدهاي خود و نيز تجهيزات بيمارستاني در اعتصاب به سر مي برند، اعلام كردند تا رسيدگي به اعتراضات خود فقط به مراجعات اورژانس رسيدگي مي كنند. "شيرين تادروس" خبرنگار اين شبكه از يكي از اين پزشكان به نام "احمد فكري" گزارش تهيه كرده است كه مي گويد به علت مشكلاتي كه بيمارانش در بيمارستان با آن مواجه هستند، به اين اعتصاب پيوسته است.
وي مي گويد: واقعيت اين است كه ما دارو و تجهيزات كافي براي درمان بيماران نداريم. دولت مي گويد تلاش خود را كرده است كه آنچه مورد نياز است تامين كند اما واقعيت چنين نيست.
به گفته اتحاديه پزشكان مصر، دو سوم بيمارستان ها اكنون در اعتصاب به سر مي برند و فقط به موارد اورژانس پاسخ مي دهند. پزشكان مصر خواهان افزايش دستمزد خود هستند، آن ها اكنون 46 دلار در ماه دريافت مي كنند. آن ها همچنين مي خواهند هزينه هاي بهداشتي و درماني از چهار و هشت دهم درصد فعلي سه برابر شود و به 15 درصد بودجه دولت برسد.
مشكلات بيمارستان هاي مصر به حدي است كه به گفته پزشكان برخي بيماران بر روي زمين خوابيده اند و از خانواده هاي آن ها خواسته مي شود براي تامين خون لازم يا داروهاي مسكن اقدام كنند زيرا بيمارستان نمي تواند به نياز بيماران پاسخ دهد.
اعتصاب كنندگان مي گويند دولت تلاش مي كند اين اعتصاب را كم اهميت جلوه دهد. دكتر "ابراهيم مصطفي" معاون وزير بهداشت مصر اين اقدام پزشكان را غيرقابل قبول مي خواند. وي مي گويد، نماينده پزشكان با رئيس جمهور ملاقات كردند و او با تقاضاهاي آن ها موافقت كرد بنابراين دليلي براي اعتصاب وجود ندارد.
پزشكان معترض مصري اميدوارند با اين اعتصاب، نسل آينده از خدماتي كه بايد در مراكز درماني دريافت كند، بهره مند باشد.

• نیروی هوایی وابسته به نیروهای مسلح مصر به مناسبت سالروز جنگ اکتبر در آسمان 21 شهر واقع در 12 استان این کشور نمایش هوایی اجرا می‌کند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، تیم هوایی نیروهای مسلح مصر در استان‌های اسکندریه، البحیره، الشرقیه، الدقهلیه، الغربیه، اسماعیلیه، سوئز، پورت سعید، بنی سویف و المنیا و نیز قاهره و الجیزه نمایش هوایی برگزار می‌کند.
این مانور به مناسبت سی‌ونهیمن سالروز پیروزی‌های 6 اکتبر برگزار می‌شود و قرار است جشنی به همین مناسبت در قاهره برگزار شود.
در این نمایش هوایی، هواپیماهای مصر با ایجاد دودهای رنگی در آسمان مهارت‌های خود را به نمایش خواهند گذاشت و همچنین برخی از هواپیماها نیز پرچم مصر و پرچم نیروهای مسلح را در آسمان به اهتزاز درخواهند آورد.
از سوی دیگر مردم مصر برای شرکت در جشن بزرگ پیروزی اکتبر در استادیوم ورزشی قاهره گردهم آمده‌اند.

• برای نخستین بار رئیس سابق نیروهای مسلح مصر و رئیس سابق ستاد مشترک ارتش این کشور در جشن بزرگ سالروز پیروزی جنگ اکتبر حضور پیدا نکردند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، جشن بزرگ پیروزی اکتبر در استادیوم ورزشی قاهره با حضور "محمد مرسی" رئیس جمهور و تعدادی از شخصیت‌های سیاسی و حزبی و با حضور پرشکوه مردمی برگزار شد. برای نخستین بار "محمد حسین طنطاوی" و "سامی عنان" در این جشن‌ حضور نداشتند.
این نخستین جشن پیروزی اکتبر پس از عهده‌داری منصب ریاست جمهوری توسط مرسی است.

• مشاور سیاسی رئیس جمهور مصر اذعان کرد، منطقه سینا تحت حاکمیت این کشور نیست و رژیم صهیونیستی پس از انقلاب 25 ژانویه، 3 بار تهدید کرده است که این منطقه را اشغال کند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، "محمد عصمت سیف الدوله" گفت، پس از انقلاب 25 ژانویه، رژیم صهیونیستی موضوع سازمان های حمایت شده از سوی آمریکا را با اشغال دوباره سینا مرتبط کرد؛ و "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم اشغالگر نیز یکبار از آمریکا خواست که این رژیم دوباره سینا را اشغال کند.
"سیف الدوله" در مصاحبه با روزنامه الاهرام العربی تأکید کرد، همانگونه که "آوی دیختر" مشاور سابق امنیت ملی این رژیم اذعان کرد، نیروهای حافظ صلح دوست رژیم اشغالگر هستند. سیف الدوله ادامه داد: ماده چهارم معاهده کمپ دیوید آزادی مصر را نقض کرده است و قبل از آنکه سینا برای همیشه از دست برود، باید اصلاح شود. "سیف الدوله" اظهار داشت: در سایه اوضاع فعلی در سینا و محدود کردن نیروهای مصر و تسلیح آن ها، و قرار داشتن نیروهای حافظ صلح تحت سلطه آمریکا، همواره این نگرانی وجود دارد که تجاوز سال های 1956 و 1967 دوباره تکرار شود.
وی خاطرنشان کرد: تهدید رژیم اشغالگر برای اشغال سینا ما را غافلگیر کرد. نخستین بار در ژوئن 2011 بود، که در آن هنگام "نبیل العربی" وزیر امورخارجه وقت تأکید کرد، مصر گنج راهبردی رژيم صهيونيستي نیست. همچنین پایگاه خبری صهیونیستی نیوز وان فاش کرد که "نتانیاهو" در تماسی با اوباما گفته این رژیم تحولات مصر را تحمل نمی کند، و همه گزینه ها در برابر این رژیم از جمله اشغال دوباره سینا روی میز قرار دارد. دومین بار نیز کشته شدن 5 نظامی مصر در نقطه مرزی به دست نیروهای صهیونیستی بود. تهدید سوم نیز در ارتباط با متهمان آمریکایی بازداشت شده در مصر بود؛ در آن هنگام یکی از کارشناسان نظامی مصری در یکی از شبکه ها اعلام کرد، مجبور شدیم آن‌ها را به آمریکا باز گردانیم، زیرا آمریکا به ما ابلاغ کرد که اگر آن ها بازگردانده نشوند، با واکنش تلافی جویانه رژيم صهيونيستي در سینا مواجه می شویم.
سیف الدوله با اشاره به مخالفت سران رژیم صهیونیستی با تعدیل کمپ دیوید گفت، مصری ها این موضوع را نمی پذیرند و بر تعدیل این معاهده اصرار دارند.

• رئیس صندوق بین‌المللی پول هرگونه پیش‌شرطی را برای دور بعدی مذاکرات با مصر در ماه اکتبر رد کرد.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، "کریستین لاگارد" در کنفرانس خبری اجلاس مقامات ارشد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس اعلام کرد، صندوق بین‌المللی پول مذاکرات خود را با مصر برای اعطای وام 4.8 میلیارد دلاری به این کشور در ماه اکتبر از سر می‌گیرد. وی افزود، در این مذاکرات هیچ پیش ‌شرطی به مصر تحمیل نخواهد شد و انتظار می رود این مذاکرات در پایان ماه جاری آغاز شود.
این در حالی است که چندی قبل مقامات صندوق بین‌المللی پول مذاکره با مصر را به تعویق انداختند تا قاهره فرصت داشته باشد برنامه اصلاحات اقتصادی خود را به اجرا در آورد. "جری رایس" سخنگوی صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده بود که برنامه اصلاحات اقتصادی مصر که تا به حال نیز اجرا نشده است، باید بتواند به لحاظ اقتصادی از اقشار آسیب‌پذیر جامعه محافظت نماید.

• شیخ الازهر مصر اقدام نظامیان رژیم صهیونیستی در یورش به صحن ‌های مسجدالاقصی و ضرب و جرح نمازگزاران با استفاده از باتوم و گاز اشک‌آور را محکوم کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، دکتر "احمد الطیب" ضمن محکوم کردن حمله صهیونیست ‌ها به نمازگزاران فلسطینی در مسجدالاقصی، به رژیم صهیونیستی هشدار داد که ادامه این سیاست منطقه را وارد یک درگیری دینی و جنگ ‌های جدید خواهد کرد که صهيونيست ‌ها مسئول آن هستند.
وی تاکید کرد که شهر قدس و در رأس آن مسجدالاقصی «خط قرمز» است که تجاوز از آن ممکن نیست و هر گونه تجاوزی به آن امنیت و ثبات منطقه و کل جهان را تهدید می‌کند و رژیم صهیونیستی باید درک کند که مسجدالاقصی مقدس ‌ترین مقدسات عربی و اسلامی است که تحت هیچ شرایطی نباید آسیبی به آن برسد.
شیخ الازهر در ادامه نسبت به افزایش این تجاوزات و طرح ‌های تجاوزکارانه علیه مسجدالاقصی و تحریک احساسات یک میلیارد و 500 میلیون مسلمان هشدار داد و جامعه مسلمان و جامعه جهانی را به ضرورت دخالت فوری برای توقف این تجاوزات و تلاش برای حمایت از قدس به عنوان میراث تمدن انسانی اسلامی و مسیحی فراخواند.
وی از همه آزادگان جهان خواست تا از حق اعراب برای آزادسازی قدس و فلسطین کمک کنند. نیروهای اشغالگر صهیونیست پس از اقامه نماز جمعه از سمت باب المغاربه به نمازگزاران فلسطینی حمله کرده و آن ها را با باتوم، بمب‌های صوتی و گازهای سمی اشک‌آور مورد ضرب و جرح قرار دادند.

• شمار زیادی از زنان مصر در حمایت از حقوق خود و اعتراض به حضور تعداد اندکی از نمایندگان زنان در مجلس موسسان قانون اساسی تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم جنبش های زنان و فعالان حقوق زنان در مقابل کاخ ریاست جمهوری مصر تجمع و به اهانت هایی که به زنان می شود اعتراض کردند. زنان همچنین به حضور ضعیف زنان در مجلس موسسان قانون اساسی اعتراض کردند و خواستار تضمین حقوق آن ها در قانون اساسی جدید شدند.
"اسلام ابوالمجد" خبرنگار این شبکه در مصر در گزارشی با اشاره به این که زنان دوشادوش مردان در انقلاب 25 ژانویه شرکت داشتند و اکنون حقوق خود را می خواهند افزود، زنان با تجمع و تشکیل زنجیره انسانی در مقابل کاخ ریاست جمهوری و اماکن دیگر به سلب حقوق خود اعتراض کردند.
"هبه الجناینی "مهماندار هواپیما که در این تجمع اعتراض آمیز شرکت داشت گفت: روز به روز شاهد نقض حقوق زنان در داخل منزل و خیابان و مترو و همه جا هستیم.
"کریمه الحفناوی" از حزب سوسیالیست مصر نیز که در این تجمع حضور داشت گفت: اگر زنان نصف جامعه را تشکیل می دهند پس چرا حضور آن ها در مجلس موسسان قانون اساسی این اندازه ضعیف و کم رنگ است. ما خواستار تشکیل مجدد مجلس موسسان هستیم. ما خواستار تصریح به حقوق اساسی زنان در قانون اساسی هستیم.
"مجدی عبدالحمید" رئیس جمعیت تقویت مشارکت اجتماعی گفت: مردان و زنان مصر از رئیس جمهور می خواهند حقوق زنان مصر رعایت شود و از حقوق زنان دفاع کند.

• شیخ "طریقت عزمیه" مصر، مخالفت رژیم صهونیستی با برقراری روابط بین مصر و ایران را با ممانعت از سفر ایرانی ها به مصر برای گردشگری مرتبط دانست.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، "علاء ابوالعزائم" گفت، باید شعارهای ادعایی رژیم مبارک در خصوص خطر شیعه را فراموش کرد. ابوالعزائم، پنج‌شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در قاهره که از سوی کمیته اقتصادی تحت عنوان گردشگری دینی برگزار شده بود، تأکید کرد: هدف ممانعت از سفر سیاحتی ایرانی ها به مصر، خدمت به رژیم اشغالگر است که همواره مخالف روابط طبیعی مصر با ایران بوده است. ابوالعزائم از رئیس جمهور مصر خواست سیاست های رژیم سابق را تکرار نکند.

• معاون وزیر امور خارجه روسیه به منظور دیدار و گفتگو با مقامات مصری وارد قاهره پایتخت این کشور شد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "میخائیل اودیانوف" از مسکو وارد قاهره شد و قرار است این سفر وی دو روز به طول انجامد. این مسئول روسی در این سفر خود با مقامات ارشد مصر دیدار و درباره آخرین تحولات منطقه و روابط دوجانبه بین قاهره و مسکو گفتگو خواهد کرد. اودیانوف در بدو ورود به فرودگاه مورد استقبال تعدادی از اعضای سفارت روسیه در قاهره و برخی از مسئولان وزارت خارجه مصر قرار گرفت.

• ضربه به وحدت و استقلال سوریه و تضعیف ارتش این کشور هدفی آمریکایی، غربی و صهیونیستی در راستای تکمیل طرح تجزیه کشورهای عربی در منطقه خاورمیانه است.
به گزارش خبرگزاری سوریه سانا از قاهره، شخصیت های سیاسی و حزبی مصر و برخی دیگر از کشورهای عربی در نشستی تحت عنوان ائتلاف ملی مستقل در مصر درباره طرح آمریکایی صهیونیستی برای تجزیه کشورهای عربی از طریق فتنه قومی و مذهبی و تقویت رژيم صهيونيستي در منطقه هشدار دادند.
شرکت کنندگان در این نشست ضمن بررسی ابعاد این طرح و پیامدهای آن به مشکلات عراق از زمان اشغال، تجزیه سودان، مشکلات لیبی، یمن و مصر اشاره کردند. آنان همچنین بر لزوم وحدت تلاش ها و پایبندی به وحدت ملی، قومی و ایستادگی در کنار سوریه و مقاومت، برای نابودی توطئه گران و ایجاد آینده این کشور بدست مردم آن تاکید کردند.

• "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر در سفر به منطقه سینای شمالی قول داد از خانواده های قبطی که بعد از دریافت تهدید از طرف گروهی های تندرو مجبور به ترک خانه و کاشانه شدند در برابر هر گونه تهدیدی دفاع خواهدکرد.
مرسی در جریان این سفر که در ساعات اولیه روز جمعه (91.07.14) صورت گرفت به خانواده های قبطی اطمینان داد «امنیت شما امنیت ما نیز است».
این سخن وی به منزله پیامی قوی برای هزاران مسیحی قبطی در سراسر مصر است که به شدت از به حاشیه رانده شدن در جامعه ای که اسلامگرایان در آن تسلط دارند در هراس هستند. مرسی با تاکید بر اینکه تهدید کردن قبطی ها در حکم «رفتاری شخصی ومجرمانه» است گفت آن هایی که مسئول این قبیل تهدیدها هستند باید مجازات شوند.
رئیس جمهور مصر گفت‌: هر کسی که ملیت مصری دارد از حقوقی برابر برخوردار است. وی افزود این قبیل تهدیدها علیه قبطی ها تکرار نخواهد شد. مرسی گفت مصری ها نباید به سبب اختلاف در مذهب و یا جنسیت مورد تبعیض قرار گیرند. "اکرام لامی" استاد الهیات تطبیقی در دانشگاه قاهره گفت شرایط زندگی قبطی ها در دوره مرسی نسبت به دوره حکومت "حسنی مبارک" بهبود یافته است. این استاد دانشگاه قاهره ضمن تمجید از اظهارات مرسی در منطقه سینا گفت وعده های مرسی باید در عمل اجرا شود تا قبطی ها از احساس امنیت لازم در مصر برخوردار باشند.
وزارت آموزش و پرورش مصر اخیرا تصمیم گرفت برای اولین بار در این کشور از برخی آیات کتاب مقدس مسیحیان در کتب درسی دوره دبیرستان در سال تحصیلی جاری استفاده کند. استاد لامی از این اقدام جدید وزارت آموزش و پرورش نیز استقبال کرد و گفت طرفداران جنبش های سلفی که به دنبال تشکیل سرزمینی مستقل برای خود در شبه جزیره سینا هستند پشت سر تهدیدهای اخیر علیه قبطی های این منطقه قرار دارند.
این استاد دانشگاه قاهره از رسانه ها و نیز ادارات و نهادهای دولتی خواست نگاه امنیتی به مسائل مربوط به قبطی ها را کنار بگذارند. وی با اشاره به اینکه تبعیض علیه قبطی ها در زمینه کسب مشاغل عمومی مهمترین چالش رو در روی مسیحیان ساکن مصر است گفت انتخاب یک قبطی به عنوان مشاور مرسی می تواند به عنوان یک گام مثبت احساس تبعیض را در میان قبطی ها از میان ببرد.
مرسی در تاریخ 27 ماه اوت "سمیر مارکوس" از اندیشمندان برجسته قبطی مصر را به عنوان دستیار خود در امور مربوط به دموکراسی منصوب کرد.
استاد دانشگاه قاهره گفت قانون اساسی جدید مصر که در حال تدوین است باید بر اساس اصول شهروندی، حقوق بشر و دفاع از آزادی های عمومی باشد.
از سوی دیگر استاد "ایمان عقیل" رئیس مرکز مطالعات قانون اساسی و حقوق بشر گفت وضع قبطی های مصر نه تنها به سیاست های مرسی بلکه به فضای کلی فرهنگ جامعه نیز بستگی دارد که مانعی عمده برای سر راه شکل گیری رابطه ای هماهنگ و موزون میان قبطی ها و مسلمانان است.
ایمان عقیل معتقد است بهبود شرایط کلی جامعه مصر باعث خواهد شد مردم این کشور از شر افکار کنونی که در آن قبطی ها به عنوان غریبه در نظر گرفته می شوند رها شوند. وی نیز با تاکید بر اینکه تقویت حقوق شهروندی و مجازات افرادی که این حقوق را نقض می کنند بهترین راه برای بهبود شرایط زندگی قبطی هاست گفت وعده هایی که مرسی داده است یکروزه محقق نخواهد شد.
• رئیس جمهور مصر بار دیگر بر گرفتن انتقام شهدای انقلاب 25 ژانویه مصر و آزادی بقیه زندانیان انقلاب از زندان‌ها تاکید کرد.
"محمد مرسی" طی سخنانی در جشن بزرگ سالروز پیروزی اکتبر که در استادیوم ورزشی قاهره برگزار شد، درباره طرح 100 روزه دولت گفت: دولت توانست 70 درصد اهداف مربوط به امنیت را در طرح 100 روز اول برنامه انتخاباتی خود محقق کند همچنانکه 75 درصد برنامه سوخت، 40 درصد برنامه نظافت شهر، 80 درصد پرونده نان و 60 درصد پرونده حمل و نقل را اجرا کند و به طور کلی 65 درصد پرونده‌های این پنج محور را تحقق بخشیده است.
اجازه نمی‌دهیم هیچ طرفی خواسته خود را بر ما تحمیل کند
وی همچنین اظهار داشت که نسبت سودی که مصر برای وام گرفتن از صندوق بین‌المللی پول تقاضا کرده است 1/1 درصد است و این ربا نیست و ما هرگز نمی‌پذیریم که مصری‌ها از ربا بخورند و وام این صندوق ربا نیست و پس از انقلاب 25 ژانویه ممکن نیست کسی خواسته خود را بر ما تحمیل کند.
وی افزود، برخی کشورهای دوست در بانک مرکزی سپرده‌گذاری کرده و نسبت سود آن ها کمتر از 0.3 درصد است که پس از 10 سال آغاز می‌شود اما ما گرسنه می‌مانیم ولی ربا نمی‌خوریم.
مرسی در ادامه بار دیگر بر گرفتن انتقام شهدای انقلاب 25 ژانویه تاکید و خطاب به قبطی‌های رفح نیز گفت: حمله به شما حمله به شخص من هست.
وی متعهد شد که بقیه زندانیان انقلاب به زودی آزاد شوند و قراردادهای غیرقانونی زمین نیز بازنگری شود. رئیس جمهور مصر نقش نیروهای مسلح در جریان جنگ و ایستادگی آن ها در کنار ملت در جریان انقلاب را ستود و خواستار حرکت سومی به سمت مصر جدید پس از 6 اکتبر و 25 ژانویه شد. وی همچنین اظهار داشت که سالروز پیروزی اکتبر یادآور آن است که ملت مصر و سوریه یک جسم واحد هستند و باید ملت سوریه را تا تحقق آزادی آن یاری کنیم. مرسی اشاره کرد که نرخ تورم در ماه سپتامبر گذشته به 6.3 درصد رسید و این رقم نسبت به 10 سال گذشته در پائین‌ترین حد است و ما تلاش می‌کنیم که از این هم کم‌تر شود.
وی افزود که در حال تدوین برنامه‌ای برای حمایت از مصرف‌کنندگان و مبارزه با مفاسد اقتصادی هستیم زیرا برخی‌ها کالاها را به قیمتی بالاتر به شهروندان می‌فروشند اما دستگاه ‌های نظارتی در تلاش برای مبارزه با این افراد هستند.
کمک غذایی و دارویی به غزه اعطا می‌کنیم.
رئیس جمهور مصر درباره نوار غزه نیز تاکید کرد که مرزهای ما کاملا امن است و ما قادر هستیم امنیت مرزهای خود را تامین کنیم و ممکن نیست در حق فلسطینیان کوتاهی کنیم.
وی افزود، ما کمک غذایی و دارویی به مردم غزه اعطا می‌کنیم و اینکه از گذرگاه تردد کنند بدون اینکه امنیت ملی ما به خطر افتد، ما همواره به حمایت از قضیه فلسطین پایبند هستیم آن ها از ما و ما از آن ها هستیم.
وی تصریح کرد، فلسطینیان به سرزمین خود عشق می‌ورزند و ما نیز می‌دانیم که پای خود را کجا می‌گذاریم؛ شک و تردید راه ندارد و مسئولیت کامل نیز با من است و شما نیز با من هستید.
• دفتر ریاست جمهوری مصر گزارشی از عملکرد "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور در ماه سپتامبر را در فیس بوک منتشر کرده است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، گزارش عملکرد مرسی حاوی جزئیات کامل تصمیمات مهم داخلی رئیس جمهور و نیز قراردادهای منعقده با کشورهای خارجی و عکس‌های مربوط به سفرهای خارجی مرسی است که بر روی سایت فیس بوک قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، علاقمندان می توانند گزارش عملکرد رئیس جمهور مصر را به صورت آنلاین در فضای مجازی مطالعه کنند. دفتر ریاست جمهوری مصر در این گزارش ویژه 28 صفحه ای عملکرد محمد مرسی را در ماه سپتامبر 2012 تشریح نموده است که از جمله آن ها می توان به دیدارهای وی با مقامات بین المللی و سخنرانی ایشان در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک اشاره کرد. این گزارش به دستاوردهای مرسی در حوزه حقوق افراد و شهدای انقلاب و نیز برنامه های 100 روز اول ریاست جمهوری نیز اشاره دارد. در این گزارش مهم‌ترین قراردادهای اقتصادی که رئیس جمهور مرسی در سفرهای خود به اروپا، آفریقا و آسیا امضا نموده است، فهرست شده‌اند.

• یک مقام بلندپایه نظامی مصر از اعزام تانک‌ ها و خودروهای زرهی گشتی به صحرای سینا به منظور تامین امنیت شهر رفح خبر داد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، نیروهای مسلح مصر وجود خودروهای گشتی زرهی برای تامین امنیت رفح و پاکسازی آن از تمامی عناصر تروریستی مسلح را تائید کردند. بر اساس این گزارش این گشتی‌های مامور حفظ جان و مایملک شهروندان بویژه قبطی‌ها هستند. در همین راستا یک مقام بلندپایه نظامی گفت: 9 خانواده قبطی در رفح از نیروهای نظامی مستقر در شبه جزیره سینا خواستند تا برای محافظت از آن ها بر تعداد نیروهای امنیتی افزوده شود و ارتش نیز در پاسخ به این درخواست قبطی‌ها تانک و خودروی زرهی بیشتری به منطقه اعزام کرد.
این مقام نظامی همچنین اظهار داشت، رئیس‌جمهور مرسی به ارتش دستور داد تا امنیت را در این شهر کاملاً‌ برقرار سازد. این در حالی است که روز گذشته یک مسئول امنیتی گفت که افراد مسلح به منزل یک قبطی در شهر رفح تیراندازی کردند که البته آسیبی به کسی نرسید. بر اساس این گزارش سه فرد مسلح سوار بر یک خودرو به سمت منزل "مجدی نیروز" تیراندازی کرده و فرار کردند.

• همزمان با سالروز پیروزی جنگ اکتبر گروهی از هکرهای مصری به سایت‌های رژيم صهيونيستي نفوذ کرده و تصاویر سربازان و پرچم‌های مصر را در این سایت‌ ها قرار دادند.
به گزارش المصری الیوم، تعدادی از سایت ‌های غیر رسمی اين رژيم همزمان با سالروز جنگ اکتبر هدف حمله هکرهای مصری قرار گرفت. هکرها با نفوذ به سایت http://gevanimcenter.org/ تصویر سربازان مصری در حین برافراشتن پرچم پیروزی در سینا و نیز تصویر به اسارت گرفته شدن نظامیان صهيونيست توسط نیروهای مصری را قرار داده و به زبان عبری نوشتند، امروز سالروز پیروزی عظیم اکتبر را جشن می‌گیریم، مصر آزاد و مستقل است.
هکرها همچنین با نفوذ به سایتhttp://infodiknas.com/ تصویر پرچم مصر که بر روی آن نوشته شده بود «مصری هستم و به آن افتخار می‌کنم» و نیز سرودهای ملی مصر درباره جشن این پیروزی را قرار دادند.
صفحه «عقاب مصر» که ویژه دفاع از مصر در سایت فیس بوک است، نوشت که گروهی از هکرهای مصر با نفوذ به سایت‌های دولتی و غیر دولتی رژيم صهيونيستي مطالبی درباره پیروزی جنگ اکتبر نوشته و عبارت‌هایی مبنی بر اینکه ما شما را در جنگ اکتبر در زیر پایمان له کردیم، قرار دادند.

• مجلس موسسان تدوین قانون اساسی هفته آینده در میان اعضای این مجلس درباره مفاد قانون جدید رأی‌ گیری می‌کند.
به گزارش المصری الیوم، "صبحی صالح" عضو مجلس موسسان تدوین قانون اساسی در همایشی که حزب آزادی و عدالت در اسکندریه برگزار کرد، گفت: که اعضای مجلس موسسان هفته آینده به مفاد قانون اساسی رأی خواهند داد و پیش‌بینی می‌شود که 90 درصد اعضای این مجلس با قانون جدید موافقت کنند.
در همین راستا کمیته پیشنهادات این مجلس به ریاست دکتر "محمد البلتاجی" عضو پارلمان منحله مصر دوره‌های آموزشی برای 63 جوان از حزب آزادی و عدالت در مجلس شورا قرار داده است تا نحوه آماده‌سازی شهروندان برای پذیرش قانون جدید را آموزش ببینند.
این کمیته همچنین به پیشنهادات 5 عضو دادستانی اداری که خواستار اختیارات دادستانی در قانون اساسی و قرار دادن آن در چارچوب کمیسیون عالی انتخابات شده بودند، گوش فرا داد.

• دادگاه جنایی الجیزه ساعاتی پیش سومین جلسه محاکمه پسران مبارک به اتهام کلاهبرداری از بورس را آغاز کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، سومین جلسه رسیدگی به اتهام "علاء" و "جمال مبارک" و 6 نفر دیگر از بازرگانان، مسئولان و اعضای سابق شورای اداری بانک ملی در دادگاه الجیزه در دانشکده پلیس در حال برگزاری است.
بر اساس این گزارش این دادگاه به ریاست قاضی "محمدرضا شوکت" رئیس دادگاه و عضویت قاضی "حسین قندیل" و قاضی "احمد ابوالفتوح" برگزار می‌شود. این جلسه رسیدگی به اتهامات جمال و علاء مبارک و 6 بازرگان، مسئول و اعضای سابق شورای اداری بانک ملی مبنی بر اختلاس 2 میلیارد و 51 میلیون و 28 هزار و 648 پوند از بورس، حیف و میل بیت المال، وارد کردن خسارت به اقتصاد مصر و نابودی سیستم بانکی کشور است.

• رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در قاهره با تعدادی از مسئولان مصری از جمله رئیس سازمان اطلاعات این کشور دیدار و درباره تعطیلی تونل‌های غزه و جایگزین‌ های آن گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری معا، "خالد مشعل" با مقامات مصری از جمله "رأفت شحاته" رئیس سازمان اطلاعات مصر دیدار و درباره مسائل جهان عرب و به خصوص قضیه فلسطین بحث و گفتگو کرد. برخی منابع جنبش حماس گفتند که از مهم‌ترین مسائلی که مشعل با مسئولان مصری بررسی کرد، اوضاع غزه بویژه در سایه محاصره نفس‌گیر نوار غزه، تعطیلی تونل‌ها در سایه عدم وجود راهی برای ارسال کالاها، مواد غذایی، پزشکی و دارویی به غزه و نیز ضرورت بازگشایی دائمی گذرگاه رفح است.
مشعل همچنین ایفای نقش مصر برای به جریان انداختن تلاش‌ های آشتی و کاهش درد و رنج مردم غزه در نتیجه محاصره تحمیلی بر غزه را مورد بررسی قرار داد. این منابع گفتند که مشعل از طرف مصری خواست تا توافقنامه آشتی ملی را به جریان انداخته و سعی کند با جنبش فتح به یک دیدگاه روشن درباره افق ‌های آشتی دست یابد. بر اساس این گزارش مشعل همچنین از طرف مصری خواست تا ایده ‌هایی که دولت منتخب فلسطین در خصوص ایجاد منطقه آزاد تجاری و حل بحران برق مطرح کرده است، بررسی کند.

• وزارت کشور مصر اعلام کرد که بنا به دستور رئیس جمهور اقدامات لازم برای محاکمه مجدد 252 نفر از ساکنان سینا که در دوره "مبارک" به صورت غیابی محکوم شده بودند، آغاز شد.
به گزارش رسانه‌های مصر، سرلشگر "احمد حلمی" معاون وزیر کشور در امور امنیت عمومی گفت که محاکمه مجدد 252 نفر از ساکنان سینا که پیش از این به صورت غیابی محکوم شده بودند، ازسر گرفته می‌شود. وی افزود که توافق بین وزارت کشور و وکلای دادستانی‌های اسماعیلیه در خصوص آزادی محکومان به محض پایان اقدامات قانونی حاصل شده است.
"حلمی" اظهار داشت که رئیس جمهور به وزارت کشور دستور داده تا تمامی اقدامات و تصمیمات اتخاذ شده در خصوص زندانیان سیاسی مورد بررسی دقیق قرار گرفته و از آن ها رفع ظلم شود.

• برخی منابع وزارت هواپیمایی مصر فاش کردند که پنج وزارتخانه و 15 نهاد دولتی در سرمایه‌گذاری برای ساخت باغ "سوزان مبارک" مشارکت داشتند.
به گزارش المصری الیوم، برخی منابع وزارت هواپیمایی مصر گفتند که در احداث باغ سوزان مبارک وابسته به انجمن توسعه خدمات مصر جدید در شهر الرحاب، 5 وزارتخانه و 15 نهاد دولتی مشارکت داشتند و وزارت هواپیمایی تنها طرف در این قضیه نبوده است.
بر اساس این گزارش تعدادی از رهبران سابق و کنونی این وزارتخانه و وزرای سابق از جمله دکتر "ایمن فرید ابوحدید" وزیر اسبق کشاورزی، "ابراهیم مناع" وزیر سابق هواپیمایی این پرونده را با همه پروتکل‌های آن تهیه کردند که به امضای انجمن توسعه خدمات مصر جدید با وزارت کشاورزی، نفت، ارتباطات، محیط زیست و مسکن رسید و همه نهادهای دولتی از اعتبارات مالی، خدماتی و فنی پروژه باغ سوزان مبارک حمایت کردند.
به گفته این منابع این پروژه نزدیک به یک میلیارد پوند مصری هزینه داشته است که شرکت‌های وابسته به وزارت نفت حدود 300 میلیون پوند و هواپیمایی 6 میلیون پوند آن را تقبل کردند و ادارات کانال سوئز، شرکت صنایع عربی، کتابخانه اسکندریه و شرکت گردشگری و سینما و 10 نهاد دیگر در 60 درصد هزینه آن سهیم هستند.
بنابر این گزارش همچنین وزارت مسکن زمین این باغ را به صورت رایگان در اختیار انجمن یاد شده قرار داد و "محمد حسین طنطاوی" رئیس سابق نیروهای مسلح مصر نیز در تاریخ 30 مارس 2011 با صدور فرمانی این باغ را با همه تجهیزات آن به وزارت کشاورزی واگذار کرد و سرمایه‌گذاری و مدیریت آن همانند دیگر باغ‌ها از قبیل باغ اورمان و ازبک است و کمیته‌ای متشکل از این وزارتخانه‌ها به منظور پیگیری و تکمیل این پروژه تشکیل شد.

• واکنش مردم مصر نسبت به سخنرانی اخیر رئیس جمهور این کشور متفاوت بوده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العراقیه، "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر در سخنرانی خود گفته بود به اندازه کافی اهدافی را که وعده داده بود محقق نشده است. یک شهروند مصری گفت: سخنرانی او خوب بود و مردم از آن خوشحال هستند. یک شهروند دیگر تصریح کرد، اگر او حتی توانسته باشد 50 درصد از وعده هایش را در صد روز اول محقق کند، من از او حمایت می کنم.
یک مرد مصری خاطر نشان کرد، مصر مانند یک بیمار قلبی است که عمل جراحی انجام داده است و نباید از او انتظارات زیادی داشت.
بعضی از مردم مصر در مقابل معتقدند آمار و ارقامی که "مرسی" اعلام کرده مبالغه آمیز بود و وضع مردم چندان تغییر نکرده است. یک شهروند مصری گفت: ما انتظار سخنرانی قدرتمندانه تری از او داشتیم. او باید درباره مسایل بیشتری سخن می گفت. اما او حرف هایی زد که ما از آن ها اطلاع داشتیم و سخنانش تکراری بود.
یک جوان مصری تصریح کرد، مرسی فقط کلماتی را که برایش نوشته شده بود قرائت کرد.

• یک مسئول نظامی مصری دوشنبه (91.07.17) اعلام کرد: نیروهای دریایی مصر و ترکیه رزمایش مشترک یک هفته ای را در شرق دریای مدیترانه آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، این رزمایش سالانه که «دریای دوستی» نام دارد یکشنبه آغاز شد و یکی از رزمایش های مشترکی است که بین مصر و ترکیه انجام می شود. این مسئول نظامی که خواست نامش فاش نشود با اعلام این خبر افزود، پنج یگان نیروی دریایی مصر و نیروی هوایی در این رزمایش شرکت دارند.
وی افزود: مصر نیمه دوم سال 2013 نیز رزمایشی مشترک با ارتش آمریکا انجام خواهد داد.
این رزمایش که هر دو سال یک بار برگزار می شد در سال دو هزار و یازده به علت ناآرامی های سیاسی در مصر لغو شده بود.

• همایشی در قاهره با مشارکت هئیتی از مخالفان و احزاب بحرینی درباره انقلاب بحرین برگزار می شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، "شیخ علی سلمان" رئیس جمعیت اسلامی وفاق ملی بحرین در گفتگو با مطبوعات مصری بر ادامه انقلاب تا تحقق همه خواسته های ملت این کشور تأکید کرد. این در حالی است که حکومت بحرین به نقض حقوق بشر علیه شهروندان و بازداشت شدگان سیاسی ادامه می دهد .

• کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از پناهنده شدن بیش از 40 هزار آواره سوری به مصر خبر داد.
به گزارش «المصری الیوم»، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: بیش از 40 هزار آواره سوری به مصر پناهنده شدند اما تا ماه ژوئن فقط اسامی 1000 نفر در فهرست این سازمان ثبت شده است.
بر اساس این گزارش، پس از تلاش‌های دفتر این کمیساریا در قاهره و برقراری ارتباط بین پناهندگان سوری و نمایندگان سازمان درخواست پناهندگان برای ثبت‌نام در فهرست پناهندگان این سازمان افزایش یافته است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد تصریح کرد: تا اوایل ماه اکتبر 3‌هزار و 767 شهروند سوری نام خود را در فهرست پناهندگان ثبت کردند.
در این بیانیه همچنین آمده است: این کمیسیون انتظار دارد در صورتیکه روند ثبت‌نام به همین منوال پیش برود، ثبت‌نام پناهندگان سوری در مصر افزایش یافته و تا پایان سال جاری به 12 هزار نفر برسد. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در ادامه اعلام کرد، بیشتر پناهندگان سوری از شهر «حمص» هستند اما تعدادی از آن ها نیز از شهر «حلب» و «طرطوس» آمده‌اند.
بر اساس این گزارش، از اواسط ماه اکتبر کلیسای «الزمالک» مقر اصلی ثبت‌نام پناهندگان سوری خواهد بود و انتظار می‌رود روزانه 120 پناهنده نام خود را در فهرست پناهندگان این کمیسیون ثبت کنند.
در این بیانیه همچنین آمده است که تا به حال تقریباً 294 هزار شهروند سوری از این کشور نقل مکان کرده‌اند.

• سفارت مصر در امان روز دوشنبه (91.07.17) به شهروندان مصری درباره خطرات سفر غیرقانونی به سوریه با توجه به شرایط کنونی هشدار داد.
اخیرا به طرف چهار شهروند مصری که قصد داشتند به صورت قاچاق وارد خاک سوریه شوند تیراندازی شد که در پی آن دو نفر از آن ها زخمی شدند.
سفارت مصر در اردن در بیانیه ای با اعلام این خبر افزود همه شهروندان مصری مقیم اردن را به «توقف تلاش ها برای عبور غیرقانونی به خاک سوریه و از آنجا به هر یک از کشورهای همسایه سوریه به ویژه با توجه به شرایط امنیتی کنونی در سوریه» تشویق می کند.
این سفارتخانه افزود وضعیت شهروندان مصری را که در مرز اردن با سوریه مورد اصابت گلوله قرار گرفتند دنبال می کند. این مصری ها قصد داشتند از سوریه به لبنان بروند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از امان، در این بیانیه آمده است: نیروهای مرزبانی اردن پنجشنبه گذشته مجبور شده بودند با تیراندازی از عبور غیرقانونی چهار مصری به خاک سوریه جلوگیری کنند.
در این اقدام دو مصری زخمی و دو نفر دیگر نیز بازداشت شدند. بر اساس آمار وزارت کار اردن حدود 263 هزار کارگر غیر اردنی در این کشور کار می کنند که 67 درصد آن ها را مصری ها تشکیل می دهند.

• زندانیانی که از زمان آغاز قیام مردمی در مصر بازداشت شده اند، عفو می‌شوند.
"محمد مرسی" رئیس جمهوری مصر روز دوشنبه (91.07.17) تصمیم گرفت افرادی را که به اتهام حمایت از انقلاب از آغاز قیام مردمی تا ژوئن 1012 - زمان به قدرت رسیدن مرسی - بازداشت شده اند، عفو کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، "مرسی" با صدور فرمانی که در صفحه فیس بوک وی نیز منتشر شد، اعلام کرد ریاست جمهوری مصر کسانی را که در ارتباط با حمایت از انقلاب و تحقق اهداف آن از 25 ژانویه 2011 تا 30 ام ژوئن دو 2012 بازداشت شده اند، به جز مرتکبین به قتل های عمد، عفو می کند. بر اساس متن این فرمان، عفو ریاست جمهوری کسانی را که پیشتر محاکمه شده، یا پرونده آنان روند قضایی و تحقیقاتی را سپری می کنند، شامل می‌شود.

• بانک مرکزی مصر دوشنبه (91.07.17) اعلام کرد ذخایر ارزی این کشور در ماه سپتامبر با 100 میلیون دلار کاهش به 15 میلیارد دلار رسیده است.
بانک مرکزی مصر در بیانیه ای با اعلام این خبر افزود، ذخایر ارزی کشور از 15 میلیارد و 100 میلیون دلار در ماه اوت به 15 میلیارد دلار در ماه سپتامبر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از قاهره، "محسن عادل" نائب رئیس مرکز مطالعات سرمایه گذاری مصر گفت: کاهش ذخایر ارزی کشور به افزایش تقاضای واردات دولت برای پوشش کالاهای مورد نیاز و فرآوردهای نفتی و تقاضای شرکت های خصوصی برای برطرف کردن نیازهای خود برای توسعه سرمایه گذاری بر می گردد.
ذخایر ارزی مصر در ماه اوت نیز به میزان 707 میلیون دلار کاهش یافته بود که بالاترین کاهش از زمان پیروزی انقلاب مصر در 25 ژانویه 2011 به شمار می آید.

• وزیر آثار باستانی مصر اعلام کرد که مسئولان فرودگاه بین المللی قاهره تلاش برای قاچاق یک محموله آثار باستانی مصر را ناکام گذاشتند.
به گزارش الشروق، "محمد ابراهیم" گفت: مسئولان فرودگاه قاهره تلاش یک فرد قاچاقچی برای خروج غیرقانونی چهار آثار باستانی مربوط به دوران اسلامی را ناکام گذاشتند..وی افزود، این چهار اثر تاریخی در چمدان یک فرد قاچاقچی جاسازی شده بودند، در فرودگاه قاهره کشف و ضبط شد.
"ابراهیم" همچنین اظهار داشت، از قرار معلوم، مقصد نهایی این محموله قاچاق امارات عربی متحده بوده است.

• رئيس هیئتی ازگروه اخوان المسلمین اردن برای گفتگو با مقامات مصر روز سه شنبه (91.07.18) وارد قاهره شد .
این هیئت به ریاست "همام سعید" رئیس گروه اخوان المسلمین اردن در سفر چند روزه به قاهره با مسئولان و شخصیت های مصری درباره مسائل مختلف از جمله افزایش صادرات گاز مصر به اردن گفتگو خواهد کرد .
"همام سعید" در این سفر از مقامات مصر خواهد خواست میزان صادرات گاز مصر به اردن به روال عادی آن در زمان گذشته بازگردد. پس از انقلاب 25 ژانویه در مصر صادرات گاز مصر به اردن به علت انفجار خطوط انتقال گاز چند بار متوقف شد. به گزارش خبرگزاری آلمان، "علاء البطانیه" وزیر انرژی و منابع معدنی اردن اواخر ماه گذشته از کاهش صادرات گاز مصر به اردن خبر داد. البطانیه گفته بود صادرات گاز مصر به اردن روزانه به چهل میلیون متر مکعب رسیده است که تنها 16درصد از کل قرار داد امضا شده بین دو کشور را شامل می شود.

• وزیر خارجه مصر بار دیگر با اشاره به نقش حیاتی ایران در حل بحران سوریه تاکید کرد که در این قضیه ایران را نمی‌توان نادیده گرفت.
"محمد کامل عمرو" در گفتگو با روزنامه مصری الاهرام در خصوص کمیته چهارجانبه حل بحران سوریه اظهار داشت: طرح ابتکاری مصر که ترکیه، عربستان و ایران را وارد آن کرد و با وجود اینکه برخی‌ها می‌گفتند ایران در میز مذاکرات جایی ندارد اما ما معتقد هستیم که ایران را نمی‌توان نادیده گرفت.
وی تصریح کرد: ما در مصر تلاش می‌کنیم که به یک موضع واحد همسو با دیدگاه و اصول مصر مبنی بر حاشیه قرار دادن دخالت نظامی بیگانگان در سوریه برسیم زیرا این امر مشکل را پیچیده‌تر می‌کند و خسارت ‌های بزرگتری وارد می‌آورد، راه‌حل بهتر است در چارچوب عربی باشد و آینده سوریه باید توسط مردم سوریه و از طریق گفتگوی فعال و موثر بین همه طیف‌های معارض و بخشی از نظام تعیین شود.
"عمرو" همچنین با اشاره به دشوار بودن ماموریت "اخضر ابراهیمی" در سوریه گفت که قاهره با وی رایزنی می‌کند و اخیرا نیز با وی در نیویورک دیدار کرده است. وی تاکید کرد که دخالت نظامی بیگانگان در سوریه عواقب وخیمی در پی خواهد داشت و مشکل را پیچیده‌تر می‌کند.

• افسر سابق گارد ریاست جمهوری و یکی از افسران محافظ "انور سادات" رئیس جمهور اسبق مصر تاکید کرد که مصر هرگز برای دومین بار به دست صهيونيست ها نخواهد افتاد.
سرلشگر "احمد الف ولی" گفت که مصر هرگز بار دیگر به دست صهيونيست‌ها نخواهد افتاد و محال است که اين رژيم همانند اتفاقی که در فاجعه سال 1967 اتفاق افتاد، وارد سینا شود اما با این حال نیروهای مسلح باید از طریق دستگاه‌های اطلاعاتی تهدیدات اين رژيم را جدی بگیرند.
وی افزود که رژيم صهيونيستي بر طبق عادت خود دائما از برگه‌های فشار استفاده می‌کند اما نیروهای مسلح باید به نقش کامل خود عمل کرده و همواره هوشیار باشند.
رژیم صهیونیستی اخیرا به اشغال مجدد سینا تهدید کرده و در گفتگوی تلفنی اخیر "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا با "بنیامین نتانیاهو" نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نتانیاهو تهدید کرد که در صورت عدم توقف تهدیدات مصر پس از انقلاب علیه امنیت تل‌آویو، سینا را دوباره اشغال خواهند کرد و این تهدیدات بویژه پس از حادثه سفارت اين رژيم، قطع صادرات گاز و بازگشایی گذرگاه رفح تشدید شده است.

• وزیر آب و فاضلاب مصر شایعه صادرات آب رود نیل به رژیم صهیونیستی و یا هر کشور خارجی دیگر را رد کرد.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، "دکتر محمد بهاء‌الدین" اعلام کرد که مصر آب رود نیل را به سرزمين هاي اشغالي، فلسطین و یا کشور دیگری صادر نکرده و نخواهد کرد.
وی افزود: مصر در حال حاضر از کمبود سالانه آب که به بیش از هفت میلیارد متر مکعب می‌رسد، رنج می‌برد. وزیر آب و فاضلاب مصر همچنین تصریح کرد، قاهره به قوانین و اصول حقوق بین‌الملل در خصوص رودخانه‌ های مشترک که بر ممنوعیت نقل و انتقال آب رودخانه مشترک بین‌المللی تاکید دارد، پایبند است. این اظهارات بهاءالدین در واکنش به سخنان "عبادی زیمن" سفیر اتیوپی در سودان بیان شد که مدعی شده بود قاهره تصمیم دارد آب رود نیل را به فلسطين اشغالي صادر کند.

• رئیس جمهور مصر قاهره را به مقصد اوگاندا ترک کرد تا در جشن ‌های عید ملی و استقلال این کشور شرکت کند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" در جریان سفر به اوگانادا با "یوری موسونی" همتای اوگاندایی خود دیدار و در خصوص پرونده کشورهای حوزه رود نیل و راهکارهای حمایت و تقویت روابط دوجانبه با وی گفتگو خواهد کرد. "یاسر علی" سخنگوی رئیس جمهور مصر در این باره گفت که مرسی در اوگاندا با روسای جمهور 6 کشور آفریقایی دیدار می‌کند.
وی افزود که مرسی علاوه بر دیدار با موسونی با "ژاکوب زوما" رئیس جمهور آفریقای جنوبی، "حسن شیخ محمود" رئیس جمهور سومالی و "مایکل ساتا" رئیس جمهور زامبیا دیدار و گفتگو می‌کند.
وی همچنین یادآور شد، قاهره درصدد تحکیم روابط مصر با کشورهای آفریقایی در دوران پس از انقلاب است. علی افزود، در این راستا، مصر به زودی برنامه‌های تحت حمایت صندوق توسعه آفریقا و پروژه های مشترک بین کشور های آفریقایی را آغاز می کند. این دومین سفر مرسی به آفریقا است و وی پیش از این در ماه جولای به منظور شرکت در اجلاس سران آفریقا به «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی سفر کرده بود.
این در حالی است که رئیس جمهور مصر دو روز پیش در سخنرانی خود در استادیوم قاهره با اشاره به ابعاد مثبت سفرهای خارجی بر ضرروت جلب سرمایه‌ گذاری های خارجی و تقویت روابط با کشورهای آفریقایی تاکید کرد.
• در پي اعتراضات گوناگون به پيش‌نويس قانون اساسي مصر، كميته‌ تدوين قانون اساسي بخش‌هايي از اين پيش‌نويس را منتشر كرد. منتقدان نگران نقض حقوق‌بشر از جمله آزادي دين و برابري جنسيتي در پيش‌نويس قانون اساسي جديد هستند.
به گزارش شبكه خبري دويچه وله،‌ كميته تدوين قانون اساسي مصر بخش‌هايي از پيش نويس قانون اساسي جديد اين كشور را تحت عنوان «قانون اساسي خود را بشناس» منتشر كرد. هدف اين اقدام ايجاد بحث عمومي درباره‌ي قانون اساسي جديد است.
اعضاي كميته‌ي تدوين پيش‌نويس قانون اساسي در زمينه‌هاي گوناگون، از جمله نقش دين در جامعه و استقلال قوه‌ي قضاييه اختلاف‌ نظر دارند. نيروهاي سكولار و ليبرال نگرانند كه به دليل حضور پررنگ اسلام‌گرايان در كميته‌ي تدوين قانون اساسي، حقوق زنان و اقليت‌ها و نيز آزادي مذهب و آزادي بيان و عقيده محدود شود. پس از انتشار بخش‌هايي از پيش نويس قانون اساسي، "محمد البلتاجي"، نماينده‌ اخوان المسلمين براي آرامش‌خاطر منتقدان اعلام كرد، ما براي بحث وگفتگو در باره‌ي پيش نويس آماده‌ايم و اگر لازم باشد، آن را تغيير خواهيم داد. وي تاكيد كرد كه ساكنان شهرها و روستاها موظفند در روزهاي آينده در باره‌ي بخش‌هايي از پيش نويس قانون اساسي كه منتشر شده‌، بحث و اظهار نظر كنند.
نمايندگان اقليت مسيحي بيش از هر چيز با بند يك پيش نويس مخالفند. در اين بند تاكيد شده است، ملت مصر بخشي از جهان عرب و اسلام است.
فعالان حقوق زن به بند ديگري از پيش نويس معترضند كه تاكيد مي‌كند، دولت بايد «تا جايي كه مغاير با شريعت اسلام نيست» از برابري زن و مرد حمايت كند. پيشتر سازمان ديده‌بان حقوق بشر به پيش نويس قانون اساسي مصر اعتراض كرده بود.
در بيانيه‌ي ديده‌بان حقوق بشر آمده است كه بند ۵ پيش‌نويس قانون اساسي مصر شكنجه را ممنوع نمي‌كند، و بند ۶ نيز كه هنوز در حال بررسي است، به شدت آزادي بيان و آزادي مذهب را تهديد خواهد كرد. پيش نويس قانون اساسي كه توسط هيئتي متشكل از 100 تن به رياست "حسام الغرياني"، قاضي ارشد مصري، تدوين مي‌شود، قرار است تا ۱۲ دسامبر سال جاري آماده گردد و اوايل سال ۲۰۱۳ به راي گذاشته شود. اما پيش از آن، يك دادگاه ويژه بايد صلاحيت كميته‌ي تدوين را تاييد كند. گفته مي‌شود كه اين دادگاه روز ۱۶ اكتبر (۲۵ مهر) راي خود را صادر خواهد كرد.
در صورتي كه اين دادگاه صلاحيت كميته را رد كند، بحث در باره‌ي پيش‌نويس قانون اساسي نيز منتفي خواهد شد. شماري از سياستمداران شناخته ‌شده‌ي مصري خواهان تحريم كميته‌ي تدوين قانون اساسي شده‌اند؛ زيرا به اعتقاد آن ها اين كميته تحت نفوذ اخوان المسلين و سلفي‌ها است.

• يك منبع آگاه در حكومت مصر از سفر قريب الوقوع "محمد مرسي" رئيس جمهور اين كشور به امارات، همزمان با بالا گرفتن تنش ها بين دو كشور خبر داد.
به گزارش روزنامه الزمان عراق؛ اين منبع آگاه كه نخواست نامش در رسانه ها فاش شود، با اعلام اين مطلب افزود: طي روزهاي اخير، تنش صورت گرفته بين جماعت اخوان المسلمين مصر و مقامات اماراتي موجب شده روابط دو كشور به تيرگي بگرايد. در همين حال، اين منبع آگاه از درخواست رهبران جماعت اخوان المسلمين مصر از وزير خارجه كشور مبني بر فراخواندن وزير امارات در اين كشور خبر داد و خواستار عذرخواهي مقامات اماراتي از اظهارات چند روز گذشته خود شدند. اين منبع آگاه مصري، همچنين هرگونه رابطه تيرگي روابط بين مصر و امارات به دليل حضور "احمد شفيق" نخست وزير سابق اين كشور را تكذيب كرد.

• دادگاه جنائي مصر تمام متهمان يكي از پرونده‌هاي كشتار تظاهركنندگان در ميدان التحرير در روزهاي 2 و 3 فوريه 2011 را تبرئه كرد.
به نوشته روزنامه فرامنطقه‌اي القدس العربي، دادگاه جنايي مصر در پايان جلسات خود درخصوص بررسي اتهامات افرادي كه به دست داشتن در كشتار تظاهركنندگان در روزهاي 2 و 3 فوريه 2011 متهم هستند، اعلام كرد كه تمامي 25 متهم اين پرونده تبرئه شده‌اند.
در راس اين متهمان رئيس دو بخش پارلمان مصر "فتحي سرور" و "صفوت شريف" و رئيس اتحاديه سنديكاي كارگران مصر و تعدادي از اعضاي حزب حاكم سابق اين كشور بودند. دادستان كل مصر اتهامات اين افراد را كشتار تظاهركنندگان با اهداف تروريستي و حمله به آن ها با هدف پايان بخشيدن تظاهرات و ترك كردن ميدان التحرير دانسته بود.
دادستان كل همچنين اعلام كرده بود كه بر اساس شواهد موجود صفوت شريف كه دبيركل حزب حاكم سابق نيز به شمار مي‌آمد، عامل اصلي اين حملات است. بر اساس اين شواهد متهمان تعدادي از گروه‌هاي اراذل و اوباش را براي حمله به تظاهركنندگان در ميدان التحرير با استفاده از چهارپايان از جمله اسب و شتر اجير كرده بودند.

• "عبدل مقيد محمود"، دادستان كل مصر با ناديده گرفتن حكم رئيس جمهور اين كشور گفته است به دستور او از مقام خود كناره‌گيري نخواهد كرد.
به گزارش شبكه پرس تي وي؛ محمود روز پنج‌‌شنبه (91.07.20) به خبرنگاران گفت: من در پست خود مي‌مانم. بر اساس قانون، يك مقام اجرايي نمي‌تواند يك مقام قضايي را بركنار كند.
تلويزيون دولتي مصر روز پنج‌شنبه اعلام كرد: "محمد مرسي"، رئيس جمهور اين كشور با صدور حكمي اين مقام پيشين حكومت مبارك را از مقام خود بركنار كرد. رئيس جمهور مصر اين حكم را يك روز پس از آن صادر كرد كه دادگاهي در اين كشور به بي‌گناهي ۲۴ تن از مقام‌هاي پيشين، در ارتباط با سركوب معترضان و سازمان‌ دادن حمله شترسواران در ميدان آزادي (التحرير) قاهره در اوج اعتراض‌هاي مردمي راي داد و آن‌ها را تبرئه كرد. در حمله شترسواران ۲۱ نفر كشته و صدها نفر مجروح شدند.
تلويزيون مصر افزود، "مرسي" در حكمي "محمود" را به عنوان نماينده اين كشور در واتيكان منصوب كرد. سخنگوي رئيس جمهور مصر گفت كه تصميم براي بركناري "محمود"، پاسخي مستقيم به خواسته‌هاي مردم مصر است.

• يك نماينده پارلمان مصر از سكوت دولت در مورد حضور نيروهاي آمريكايي در كشورش انتقاد كرد.
به گزارش پايگاه خبري «محيط»، "محمد ابوحامد "سياستمدار مصري و نماينده پارلمان منحل شده مصر گفت: اطلاعات به دست آمده نشان مي دهد كه نيروهاي آمريكايي در مصر حضور دارند، اما دولت در اين مورد سكوت اختيار كرده است. وي اظهار داشت، در روزهاي اخير شاهد سكوت دولت در مورد حوادث صحراي سينا و حضور نيروهاي آمريكايي در مصر بوده ايم، اما اطلاعات به دست آمده حاكي از زد و بندهايي در اين مورد است.
"ابوحامد" افزود؛ براساس اطلاعاتي كه از منابع وابسته به يكي از شركت هاي زيرنظر ارتش آمريكا به دست آمده است، اين شركت موفق شده است با امضاي توافقنامه 95 ميليون دلاري با نيروهاي آمريكايي، پشتيباني يك ساله از نيروي هوايي آمريكا مستقر در مصر را به دست آورد.
اين سياستمدار مصري با انتقاد شديد از حضور نيروهاي خارجي در كشورش خاطرنشان كرد، مسئولان بايد دليل حضور نيروهاي آمريكايي در مصر و تعداد آن‌ها را براي مردم توضيح دهند و به مردم بگويند كه پنتاگون در مصر به دنبال چيست؟ و چرا اين نيروها بدون آگاهي افكار عمومي در كشور حضور يافته اند؟
وي زمان امضاي توافقنامه شركت زير نظر ارتش آمريكا را در ماه مارس 2012 دانست و گفت: اين تاريخ مربوط به زماني است كه هنوز پارلمان در كشور فعال بود و راي انحلالش از طرف دادگاه صادر نشده بود، هر چند كه اهميت اين موضوع به حدي است كه حتي پارلمان هم صلاحيت تصميم گيري درباره آن را ندارد و بايد به همه پرسي گذاشته مي شد.
سخنان اين سياستمدار مصري در حالي عنوان شده است كه مصر و آمريكا همكاري تنگاتنگي را در زمينه تسليحاتي و مسائل نظامي دارند و در اين راستا كاخ سفيد سالانه مبالغي را به قاهره اختصاص مي دهد. اما اين موضوع پس از پيروزي اسلامگرايان در انتخابات رياست جمهوري دچار جزر و مدهاي شديدي شده است.

• 21 حزب سياسي به همراه شماري از جريان هاي انقلابي مصر به منظور پيگيري اجراي وعده ها و مصوبات دولت، نخستين دستگاه نظارت بر عملکرد دولت و رئيس جمهوري را تأسيس کردند.
100 روز از آغاز رياست جمهوري "محمد مرسي"، رئيس جمهوري مصر گذشته و مدتي که وي براي اجراي وعده هاي انتخاباتي خود مقرر کرده بود، به پايان رسيده است. اين وعده ها داراي 5 محور اساسي شامل تامين امنيت، رفع ترافيک، تامين بهداشت، سوخت و نان بود. اگر چه مرسي در تحقق اين وعده‌ها به خودش نمره خوبي داده، اما احزاب سياسي مخالف نظر ديگري دارند و معتقدند تعداد کمي از وعده هاي اصلي، محقق شده است .
"احمد الفضالي" رئيس حزب صلح گفت: اين دستگاه نظارتي، عملکرد رئيس جمهور و همه وزرا و استانداران وي را پيگيري مي کند. اما طرفداران "مرسي" معتقدند مهلت 100 روزه براي روشن شدن نتايج يک طرح تجاري ساده هم کافي نيست؛ چه برسد به آشکار شدن علائم پيشرفت در کشوري مانند مصر.
آن ها تاکيد مي کنند که رئيس جمهور توانسته است با سرعت بي نظيري طرح ها را سر و سامان دهد، چنانکه وي 6 هفته بعد از آغاز رياست جمهوري، رئيس شوراي نظامي و سران ارتش را بازنشسته کرد و به سلطه ارتش بر مصر پايان داد.
"صلاح عبدالمعبود" از اعضاي انجمن مؤسسان قانون اساسي مصر نيز گفت: برکناري "طنطاوي" و "سامي عنان" و جايگزين کردن آن ها با افراد جديد به معناي پايان حکومت نظامي در مرحله پس از انقلاب بود و بزرگترين دستاورد دولت محسوب مي شود که هيچ کس تصور نمي کرد محقق شود. بنا بر اين بهترين داور براي عملکرد رئيس جمهور، مردم مصر هستند که خواهان زندگي آزاد و همراه با کرامت و عدالت اجتماعي هستند.

• حزب آزادي و عدالت وابسته به اخوان المسلمين مصر اعلام كرد: دو مسئول بلندپايه اين حزب براي رياست حزب رقابت مي كنند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، "حسين ابراهيم" رئيس كميسيون برگزاري انتخابات حزب آزادي و عدالت اعلام كرد "عصام العريان" رئيس فعلي و "سعد الكتاتني" رئيس سابق پارلمان و دبير كل اين حزب نوزدهم اكتبر در انتخابات داخلي رقابت خواهند كرد. "ابراهيم" در يك كنفرانس مطبوعاتي اعلام كرد شش نفر از جمله يك زن نامزد بودند اما چهار نفر از آن ها شرايط لازم را كسب نكردند.





تاریخ : 22/07/91
 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶