نگاه آفران > نگاه آفران: تحولات مصر (52)

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۶/۲۰

تحولات مصر 52

 

وقایع مهم مصر از تاریخ 12/6/92 الی 18/6/92

·                     با گذشت دو ‌ماه از بركناري "محمد مرسي" از رياست‌ جمهوري مصر، اوضاع اين كشور همچنان غيرعادي است.

دستگاه قضايي مصر روز سه‌شنبه (92.06.12) اعلام كرد كه چهار شبكه تلويزيوني ازجمله شبكه الجزيره مباشر مصر و شبكه تلويزيوني احرار 25 وابسته به جماعت اخوان‌المسلمين به‌صورت نهايي تعطيل شده‌اند. دستور تعطيلي دو شبكه القدس و اليرموك هم صادر شده است.

روز پنجشنبه گذشته (92.06.07) مقام‌هاي امنيتي مصر سه خبرنگار شبكه الجزيره انگليسي را هم از كشور اخراج كردند. پيش از آن، دفاتر شبكه الجزيره عربي هم در اين كشور تعطيل شده بود. مقام‌هاي مصري و مطبوعات محلي شبكه الجزيره را به پوشش جانب دارانه رخدادها پس از عزل مرسي از رياست‌جمهوري متهم مي‌كنند. دستگاه قضايي مصر همچنين روز دوشنبه (92.06.11) شبكه اسلام گراي الحافظ را به اتهام متزلزل‌كردن وحدت ملي و تشويق به مسيحي‌ستيزي تعطيل كرد. طرفداران مرسي نيز پيش از اين، خبرنگار شبكه المحور را مجبور به پوشش زنده تظاهرات خود عليه نظام جديد كرده بودند.

اين اقدام درحالي صورت مي‌گيرد كه در اوايل جولاي گذشته و پس از عزل محمد مرسي از رياست‌جمهوري شماري از شبكه‌هاي وابسته به اخوان‌المسلمين تعطيل شدند.به موازات اين تحركات امنيتي، در شبه جزيره سينا و در گسترده‌ترين عمليات هوايي ارتش مصر دست‌كم 15 فرد مسلح كشته و شماري ديگر زخمي شدند. يك مقام امنيتي مصري تصريح كرد كه در اين عمليات بالگردهاي ارتش 13موشك به مواضع افراد مسلح در جنوب منطقه شيخ زويد در نزديكي مرز با غزه شليك كردند.

از زمان عزل محمد مرسي، حملات گروه‌هاي تروريستي به مقرهاي ارتش و پليس مصر در صحراي سينا ‌افزايش‌يافته و ارتش از آن زمان تاكنون حدود  60 فرد مسلح را در عمليات‌هاي مختلف كشته است. در مقابل، ‌71 نفر از نيروهاي امنيتي و 14 غيرنظامي در حملات گروه‌هاي مسلح كشته شده‌اند.ارتش مصر مي‌گويد كه اين عمليات پس از رصدكردن مقرها و اماكن تجمع گروه‌هاي مسلح در 2 منطقه مسكوني در نزديكي مرز با نوار غزه صورت گرفته است.

خبرگزاري فلسطين هم گزارش داد كه ارتش مصر منطقه‌اي حائل به عرض 500 متر در مرز با نوار غزه با هدف منع قاچاق و كنترل تونل‌هاي منتهي به اين باريكه ايجاد كرده است. مقام‌هاي كشوري مصر اعلام كردند اهالي منطقه مرزي ابلاغيه‌هايي از ارتش درباره ضرورت تخليه منازل خود دريافت كرده‌اند.

پيش از اين، ‌ارتش مصر 13 منزل را پس از يافتن دهانه‌هاي تونل‌ها در داخل آن ها منهدم كرده بود. مردم غزه كه تحت محاصره رژيم صهيونيستي قرار دارند، از اين تونل‌ها براي انتقال مايحتاج خود به داخل غزه استفاده مي‌كنند.اين اقدام ارتش مصر واكنش حماس را برانگيخته و اعلام كرده با ايجاد هرگونه منطقه حائل ميان غزه و مصر مخالف است. ايهاب الغصين سخنگوي دولت حماس با اعلام اينكه غزه خط نخست دفاع از مصر است، هشدار داد كه ايجاد چنين منطقه‌اي خطر تحميل محاصره به نواز غزه را تشديد مي‌كند و مشكلاتي را براي فلسطينيان رقم خواهد زد.

ارتش مصر مي‌گويد چنين تحركي را با هدف حمايت از امنيت ملي كشور و مبارزه با تروريسم در سينا و منع قاچاق سلاح از طريق تونل‌ها صورت مي‌دهد اما به‌نظر مي‌رسد اين اقدام بيش از همه‌‌چيز با هدف انتقام‌گيري از حماس صورت مي‌گيرد كه متهم به ايجاد ناآرامي در سينا و پناه دادن به برخي رهبران اخوان‌المسلمين ازجمله رهبر موقت اين جماعت است. يكي از اصلي‌ترين اتهامات محمد مرسي رئيس‌جمهور معزول مصر، ارتباط با جنبش حماس براي متزلزل‌كردن امنيت كشور بوده است. حماس اين اتهامات را به‌شدت رد كرده است.

 

·                     نيروهاي امنيتي مصر "مصطفي عيسي" يكي ديگر از رهبران جماعت اخوان‌المسلمين اين كشور را بازداشت كردند.

تلويزيون مصر اعلام كرد: نيروهاي امنيتي مصر "مصطفي عيسي" از رهبران جماعت اخوان المسلمين و استاندار سابق استان المنيا را بازداشت كردند.

از سوي ديگر جماعت اخوان المسلمين مصر، وزارت كشور و دادستاني كل اين كشور را مسئول جان "محمد بديع رهبر" و همه بازداشت شدگان دانست.

دادستاني كل در جنوب استان الجيزه ديروز تصميم گرفت محمد بديع رهبر گروه اخوان المسلمين را به مدت پانزده روز به اتهام تحريك به حوادث خشونت بار در منطقه اي در اين استان زنداني كند.

 

·                     يك منبع قضايي مصري كه در بعضي جلسات تحقيق و بازپرسي از محمد مرسي در محل بازداشت وي حضور داشته، گفت: مرسي هنگام ورود گروه بازپرسي دچار اضطراب و عصبانيت شديدي مي شود.

به گزارش پايگاه خبري العالم اين منبع آگاه افزود: در يكي از جلسات بازجويي مرسي با عصبانيت شديد سه بار فرياد زد: من رئيس جمهور قانوني هستم. و سپس گفت: من رئيس شما هستم و در هيچ مورد به شما پاسخگو نخواهم بود.

منبع مذكور ادامه داد: رئيس جمهور معزول به هيچ يك از سوالات گروه بازجويي پاسخ نداد؛ نه در بازداشتگاه اولش كه به وسيله قاضي تحقيق از وي به اتهام جاسوسي به همراه 33 نفر از سران اخوان المسلمين و فرار از زندان وادي النطرون تحقيق به عمل آمد و نه در مكان جديدش كه از سوي دادستان كل به اتهام تعرض به تظاهر كنندگان مقابل كاخ الاتحاديه مورد بازجويي قرار گرفت.

منبع آگاه دستگاه قضايي مصر افزود: مرسي حتي حاضر نشد صورت جلسه تحقيقات را امضا كند، اما اين امر تاثيري در قانوني بودن تحقيقات ندارد.

تا كنون درباره مرسي دو قرار حبس 15 روزه صادر شده كه يكي توسط قاضي تحقيق به اتهام جاسوسي صادر شد و اين حكم يك بار نيز تجديد گرديد؛ و ديگري توسط دادستان جديد مصر درباره حمله به تظاهركنندگان مقابل كاخ الاتحاديه صادر شد و مقرر گرديد اجراي حكم دوم به بعد از انتهاي مدت بازداشت براي اتهام نخست موكول شود.

 

·                     احزاب و گروه‌های سیاسی مصر از جمله جبهه نجات ملی مصر حمله نظامی علیه سوریه را توطئه‌ای خطرناک علیه امت عربی اعلام کردند. شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، جبهه نجات ملی مصر با حمله احتمالی به سوریه مخالفت کرد.

روزنامه الجمهوریه مصر نیز نوشت، احزاب و نیروهای سیاسی مصری تاکید کردند که تهدید به حمله علیه سوریه نقشه‌ای خطرناک علیه امت عربی است.

احزاب مصری تاکید کردند که مصر با سیاست سلطه طلبی و جنگ مخالف است آن ها از دولت‌های عربی خواستند موضع آشکار خود را در دفاع از وحدت و ثبات سوریه نشان دهند.

احزاب مصری تاکید کردند که حمله نظامی به سوریه با حملات به دیگر کشورهای عربی و در راس  آن مصر همراه خواهد بود.

"سکینة فؤاد" مشاور عدلی منصور رئیس جمهور موقت مصردر امور زنان درباره تقسیم سوریه هشدار داد.

وی تاکید کرد: حمله به سوریه تهدیدی برای امنیت ملی کشورهای عربی است که خط قرمز محسوب می‌شود و مصر قبول نمی‌کند که در هر حمله‌ای به کشوری برادر مشارکت کند.

"سید قاسم المصری" رئیس حزب الدستور مصر نیز گفت: توطئه‌ای خطرناک علیه ملت سوریه و امت عربی خصوص کشورهای اطراف فلسطین اشغالی طراحی شده است و همه شواهد نشان می‌دهد که طرفی که سلاح شیمیایی بکار گرفته است خیر و صلاح سوریه را نمی‌خواهد.

وی افزود: محال است که نظام سوریه از سلاح شیمایی استفاده کرده باشد بلکه این گروهک‌های تروریستی در سوریه بوده‌اند که سلاح شیمیایی به کار گرفته‌اند و ائتلاف ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی از این جنایت بین‌المللی استفاده می‌کند و همه این توطئه‌ها در راستای منافع رژیم صهیونیستی و به منظور ادامه جنگ داخلی سوریه است.

حزب سوسیال ائتلاف مردمی، حزب الکرامه، و حزب النصاری مصر نیز مخالفت خود را با هر گونه حمله نظامی علیه سوریه اعلام کردند.

 

·                     "عدلی منصور"، رئیس جمهور موقت مصر در اولین گفت‌وگوی تلویزیونی خود تاکید کرد: مصر با هر گونه دخالت نظامی در سوریه مخالف است.

وی افزود: باید راه حل های سیاسی برای بحران سوریه ایجاد شود و منتظر نتایج تحقیق های بازرسان سازمان ملل درباره بکارگیری سلاح شیمایی در سوریه هستیم.

عدلی منصور درباره موضوع انحلال جماعت اخوان المسلمین نیز گفت که این امر به دستگاه قضایی مصر مربوط می شود.

رئیس جمهور موقت مصر افزود: از اجرای نقشه راه برای مرحله انتقالی در مصر صرف نظر نکرده ایم و هیچ کدام از گروه های سیاسی در آن به حاشیه رانده نمی شوند زیرا آشتی با مجازات عواملی که در خشونت ها دست داشته اند در تضاد نیست.

منصور ضمن تاکید بر تعهد مصر به حمایت از قضیه فلسطین گفت: نقش مصر در قضیه فلسطین کم رنگ نمی شود کما اینکه مصر به معاهدات خود با رژیم صهیونیستی پایبند است.

وی در ارتباط با موضوع مخالف قطر با سرنگونی دولت "محمد مرسی" در مصر گفت: صبر ما در قبال دولت قطر به سر آمده است.

 

·                     سخنگوی دولت منتخب فلسطین در غزه به نخست‌وزیری "اسماعیل هنیه" اعلام کرد که 98 درصد تونل‌های غزه توسط ارتش مصر تخریب شده است.

پایگاه الیوم السابع گزارش داد، "اسلام شهوان" گفت که 98 درصد تونل‌های واقع شده بین نوار غزه و شهر رفح از کار افتاده است و بسیاری از این تونل‌ها توسط ارتش مصر منفجر و یا تخریب شده است.

شهوان اظهار داشت که هیچ هماهنگی بین مصر و نوار غزه در خصوص تونل‌ها بر عکس آن چیزی که قبلا بود، وجود ندارد و در گذشته مسئولان مصری پیش از تخریب تونل‌ها به منظور حفظ جان کسانی که در آن قرار داشتند، به حماس ابلاغ می‌کردند.

ارتش مصر از زمان عزل مرسی تخریب تونل‌های واقع در مرز نوار غزه و مصر را تشدید کرده است و بنا به گزارش منابع صهیونیستی طی دو ماه آینده همه تونل‌هایی که مردم محاصره شده غزه از آن برای انتقال کالاهای ضروری و مواد سوخت و مصالح ساختمانی از مصر به غزه استفاده می‌کردند، تخریب خواهد شد.

 

·                     وزیران امور خارجه مصر و ونزوئلا بر تقویت روابط دو جانبه در زمینه های
مختلف تاکید کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه مصر در بیانیه ای اعلام کرد "نبیل فهمی" و "الیاس خاوا" سه شنبه شب (92.06.12) در گفت و گوی تلفنی تازه ترین رویداد های منطقه ای و بین المللی مورد علاقه دو کشور و راه های توسعه و تحکیم روابط و مناسبات دوجانبه قاهره و کاراکاس را بررسی کردند.

الیاس خاوا در این تماس تلفنی گفت سفیر ونزوئلا به منظور از سرگیری فعالیت خود در مصر در روزهای آینده به قاهره باز خواهد گشت.

وزارت امور خارجه ونزوئلا دو هفته پیش سفیر این کشور را در قاهره به منظور رایزنی درباره تحولات سیاسی اخیر مصر و بررسی پایبندی مصر به قطعنامه ها و اصول و قوانین بین المللی فرا خواند.

به گزارش خبرگزاری آلمان از قاهره، سفیر روسیه در قاهره با نبیل فهمی درباره برخی مسایل مهم منطقه ای مورد علاقه طرفین از جمله مسئله فلسطین و بحران سوریه گفت و گو کرد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه مصر، نبیل فهمی و "ولادیمیر شیزهف" مناسبات دوجانبه قاهره و مسکو و راه های گسترش آن را با هدف تامین منافع دو کشور بررسی کردند.

 

·                     نیروهای ارتش مصر سه شنبه شب (92.06.12) یک تونل را در مرز مصر و فلسطین در غرب شهر رفح منهدم کردند.

ارتش مصر از مواد منفجره برای انهدام این تونل استفاده کرد و ستونی از دود از محل انفجار به هوا برخاست.

"ایهاب الغصین" سخنگوی حماس اعلام کرده است تخریب این تونل ها به تشدید بحران و سخت تر شدن زندگی مردم غزه منجر می شود به ویژه این که بیشتر کالاهای مورد نیاز فلسطینیان از طریق این تونل ها به غزه وارد می شود.

·                     پایگاه خبری «الیوم السابع» گزارش داد، "ثروت حماد" قاضی و رئیس کمیته تحقیقی در جرائم مربوط به توهین به مقامات قضایی حکم بازداشت چهار روزه "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده مصر برای ادامه روند بازجویی‌ها را صادر کرد.

حماد و تعدادی از قضات به محل حبس مرسی منتقل شده بودند تا به او اتهام توهین به مقامات قضائی کشور را تفهیم کنند.

مرسی متهم است که 22 قاضی مصری را متهم کرده که در سال 2005 در انتخابات پارلمانی کشور تقلب کرده‌اند و همچنین متهم است که در امور داخلی مربوط به دادستانی کل دخالت داشته است.

از سوی دیگر نیز مرسی هیچ کدام از اتهام‌های وارده را نپذیرفته است.

 

·                     سفیر اسبق فلسطین در قاهره، مواضع حماس در قبال امور داخلی مصر را قهرمان بازی خواند و افزود: این مواضع کمکی به آرمان فلسطین نمی‌کند.

"سعید کمال" سفیر اسبق فلسطین در مصر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، افزایش شهرکسازی‌های صهیونیست‌ها در سرزمین‌های فلسطینیان را ناشی از اختلاف بین فتح و حماس و مشغول شدن حماس در امور داخلی مصر خواند و افزود: گروه‌های فلسطینی باید تنها به آرمان فلسطین و دفاع از این قضیه مشغول شوند.

وی مواضع اخیر حماس در قبال امور داخلی مصر را قهرمان بازی خواند و افزود: این مواضع کمکی به آرمان فلسطین نمی‌کنند و لذا بر آن هاست که ملت مصر را به عنوان حامی آرمان فلسطین، از دست ندهند.

کمال، رهبران حماس را به تجدید نظر در مواضعشان فرا خواند و افزود:‌ همان طور که جمال عبدالناصر رئیس جمهور فقید مصر می‌گفت «ما تجدید نظر می‌کنیم ولی عقب‌نشینی نمی‌کنیم» و لذا معتقدم که خالد مشعل و دوستانش اکنون در حال تجدید نظر در مواضع خود هستند و به آن ها نصیحت می‌کنم که تنها به آرمان فلسطین، آشتی بین گروه‌های فلسطینی و کسب دوباره اعتماد ملت مصر اهتمام ورزند.

وی با اشاره به اختلافات بین فتح حماس، اقدامات اخیر کابینه رژیم صهیونیستی را امری طبیعی در سایه دو دستگی بین فتح و حماس خواند.

 

·                     وزارت کشور مصر از رسانه ها و پایگاه های اینترنتی خواست از انتشار جزئیات ترور نافرجام محمد ابراهیم وزیر کشور خودداری کنند.

به گزارش شبکه تلویزیونی النیل، وزارت کشور مصر تاکید کرد انتشار جزئیات ترور "محمد ابراهیم" می تواند تاثیر منفی بر روند تحقیقات برای شناسایی عاملان این ترور داشته باشد.

این وزارتخانه تاکید کرد تنها مسئول صدور بیانیه درباره این ترور است.
این در حالی است که وزارت کشور مصر از مرگ یکی از مجروحان در این حادثه خبر داد.

 

·                     حامیان دولت مصر با طرفداران اخوان المسلمین پس از نماز جمعه (92.06.15) در خیابان های اسکندریه درگیر شدند و به زد و خورد پرداختند.

روز جمعه هزاران نفر از هواداران "محمد مرسی" بعد از نماز عصر به خیابان ها ریختند و خواستار بازگشت مرسی به قدرت شدند.در قاهره از یک سو تظاهرات طرفداران اخوان المسلمین برگزار شد و در سمت دیگر شهر تظاهرات حامیان دولت و مخالفان اخوان المسلمین برگزار شد.

درگیری های روز جمعه (92.06.15) در استان های اسکندریه و دلتای نیل دو کشته و ده ها زخمی بر جای گذاشت.

درگیری ها در اسکندریه بین مخالفان و موافقان مرسی در منطقه سیدی جابر یک کشته و بیش از هفت زخمی بر جای گذاشت. نیروهای امنیتی مصر تعدادی از اعضای اخوان المسلمین و هوادارانش را در این شهر دستگیر کردند.

در شهر طنطا نیز دست کم سی تن از اخوان المسلمینی ها بازداشت شدند.

تظاهرات در شهر سوئز دست کم یک زخمی برجای گذاشت. در استان المنیا نیز ماموران امنیتی احمد ناجی محمود از اعضای ارشد اخوان المسلمین را به اتهام تحریک مخالفان بازداشت کردند. در این استان صدها تن از هواداران اخوان المسلمین یک پاسگاه پلیس که گفته می شود اعضای اخوان در آن در بازداشت هستند را محاصره و سپس مورد حمله قرار دادند. در درگیری هایی که بین دو طرف به وجود آمد یک دختر بچه رهگذر کشته شد و چندین نفر دیگر هم زخمی شدند.

تظاهرات حامیان مرسی را ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت و رد کودتا سازماندهی کرده بود. این درگیری ها در حالی رخ داد که امروز اخبار ضد و نقیضی از انحلال اخوان المسلمین با تصویب دولت موقت مصر منتشر شده است.
حامیان اخوان المسلمین در تظاهرات علیه دولت موقت و ارتش مصر شعار «مرگ بر حکومت نظامی» سردادند.

 

·                     ارتش مصر در ادامه تخریب گسترده تونل‌های واقع در مرز نوار غزه و مصر، سه تونل دیگر در شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تخریب کرد.

شبکه خبری فلسطین الیوم گزارش داد، شاهدان عینی گفتند که دو تونل در نزدیکی حی السلام که برای اهداف تجاری استفاده می‌شد، تخریب شد.

بر اساس این گزارش، ارتش مصر همچنین یک تونل دیگر را که برای واردات سوخت بکار می‌رفت، با استفاده از ماده دینامیت منفجر کرد.

ارتش مصر از زمان عزل مرسی به بهانه نفوذ گروه‌های مسلح به سینا، تخریب تونل‌های نوار غزه که فلسطینیان محاصره شده غزه از آن ها برای انتقال کالاهای ضروری از مصر به غزه استفاده می‌کنند، تشدید کرده‌اند و بنا به گفته منابع مصری و فلسطینی 98 درصد تونل‌های غزه از کار افتاده‌اند.

تونل‌های مرزی از 7 سال پیش و به دنبال محاصره جائرانه دشمن صهیونیستی بر این منطقه و عدم دسترسی فلسطینیان به مایحتاج خود کانال اصلی ساکنان نوار غزه برای دستیابی به کالاهای اساسی و ضروری خود بوده و تعطیلی آن بحران های زیادی را برای نزدیک به دو میلیون نفر که نوار غزه زندگی می کنند، به همراه داشته است.

 

·                     دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل نگرانی عمیق خود را از اقدامات امنیتی و محدودیت های تشدید یافته ای که بر گذرگاه رفح و تونل ها بین مصر و نوار غزه اعمال شده است ابراز داشت.

"فرحان حق" سخنگوی سازمان ملل روز جمعه (92.06.15) ضمن اعلام این خبر افزود: این محدودیت ها باعث ایجاد تاخیر برای دانشجویان و بیمارانی شده است که در جستجوی درمان فوری پزشکی هستند و همچنین کمبود مصالح ساختمانی ، سوخت و ملزمات پزشکی را موجب شده است.

حق اظهار داشت: هزاران فلسطینی در هر دو سوی مرز گرفتار شده اند. منابع محلی خاطر نشان کرده اند که برای دومین هفته متوالی اندکی بیش از 10 تونل فعال بوده است در حالی که در هفته های قبل شمار این تونل ها حدود 50 و قبل از اعمال محدودیت های فعلی حدود 300 عدد بود. این اقدامات همچنین باعث کمبود مزمن سوخت شده است.

به گفته حق دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل خواستار بازگشایی تمام گذرگاه ها برای واردات و صادرات قانونی و رفت و آمد غیرنظامیان شده است.

به گزارش خبرگزاری شین هوا از نیویورک، رفح اصلی ترین دروازه نوار غزه با جهان خارج است چون سایر گذرگاه ها و مناطق انتقالی در مرز این منطقه با رژیم صهیونیستی در معرض محدودیت های شدیدی قرار دارند.

 

·                     "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه روز چهارشنبه (92.06.13) بازگشت قریب الوقوع سفیر ترکیه در قاهره را تایید کرد.

اعلام بازگشت سفیر ترکیه سه هفته پس از فراخوانی وی برای رایزنی در واکنش به سرکوب خشونت آمیز تظاهرات طرفداران "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده مصر صورت می گیرد.

اردوغان در برابر خبرنگاران در فرودگاه آنکارا و پیش از عزیمت به نشست گروه 20 در سن پترزبورگ روسیه گفت : فراموش نکنید که ما سفیر خود را برای رایزنی هایی فرا خوانده بودیم.

وی افزود: ما این تدبیر را به عنوان بستن سفارتخانه خود اتخاذ نکردیم . رایزنی ها انجام شد ؛ درپی آن ما او را به محل ماموریت خود در مصر بازگرداندیم.

نخست وزیر ترکیه در عین حال هشدار داد این تصمیم ممکن است باتوجه به تحولات اوضاع در مصر مورد بازنگری قرار گیرد.

وی تاکید کرد: در صورتی که شرایط در مصر مسیر متفاوتی در پیش گیرد ، ما بار دیگر اوضاع را مورد بازنگری قرار خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از آنکارا، یک منبع دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود چهارشنبه (92.06.13) اعلام کرد "حسین اونی بوتسالی" سفیر ترکیه قرار است به قاهره بازگردد.

 

·                     خبرگزاری رویترز به نقل از پایگاه خبری الاخبار مصر گزارش داد دولت این کشور    تصمیم به انحلال جماعت اخوان‌المسلمین گرفته است.

پایگاه خبری «رویترز» به نقل از پایگاه خبری الاخبار مصر گزارش داد که دولت "حازم الببلاوی" تصمیم به انحلال جماعت اخوان المسلمین گرفته است.

شبکه خبری العربیه نیز به نقل از رسانه های مصری گزارش داد که دولت مصر تصمیم گرفته است که جماعت اخوان‌المسلمین مصر را منحل کند.

هنوز این خبر از سوی مقامات رسمی مصر تائید نشده است.

روسیا الیوم نیز گزارش داد که وزارت همکاری اجتماعی مصر در پی پایان مهلت قانونی گروه اخوان المسلمین برای پاسخگویی در قبال اتهام هایی که به این گروه وارد شده است در چند روز آینده حکم انحلال جماعت اخوان المسلمین را صادر خواهد کرد.

پایگاه خبری «الیوم السابع» نیز به نقل از یک منبع آگاه در دولت موقت تأکید کرد که «حازم الببلاوی» نخست وزیر مصر موافقت وزارت همکاری اجتماعی و کمیته تشخیص صلاحیت برای انحلال جماعت اخوان المسلمین را دریافت کرده است. این منبع افزود که این تصمیم در جلسه بعدی دولت در دستور کار قرار خواهد گرفت و بررسی خواهد شد.

پیشتر "عدلی منصور" رئیس جمهور موقت مصر درباره موضوع انحلال جماعت اخوان المسلمین نیز گفته بود که این امر به دستگاه قضایی مصر مربوط می شود.

 

·                     روزنامه نگار مصری گفت: منحل کردن جماعت اخوان المسلمین کمکی به حل بحران مصر نمی کند.

"محمد جمال عرفه" در گفتگو با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی از قاهره درباره تلاش دولت مصر برای منحل کردن جماعت اخوان المسلمین گفت: دولت مصر چنین تهدیداتی را علیه اخوان المسلمین مطرح می کند تا تظاهرات طرفداران این جریان در مصر پایان یابد و اخوانی ها وارد روند سیاسی نظام جدید این کشور شوند. تظاهرات کنونی در مصر که با حمایت ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت صورت می گیرد بیانگر حمایت گسترده از اخوان المسلمین و متحدان این گروه است که باعث نارضایی نظام کنونی شده است و تلاش می کند اخوان المسلمین را منحل کند. منابع دولتی مصر اعلام کردند این جریان از طریق دستگاه قضایی مصر منحل خواهد شد. تفاوتی نمی کند اگر این جریان منحل شود یا نشود تاثیری بر تظاهرات مردمی اخوانی ها علیه کودتای نظامی در مصر نخواهد داشت و شاید باعث پیچیده شدن مشکلات کنونی در این کشور شود. اخوان المسلمین به همراه دیگر گروه های اسلامی و سیاسی مخالف کودتای نظامی هستند و بر بازگشت دولت سابق این کشور تاکید دارند.

محافل سیاسی در مصر تاکید می کنند تنها راه حل بحران این کشور این است که طرف های درگیر در مذاکره سیاسی واقعی از مواضع خود عقب نشینی کنند. تلاش برای منحل کردن اخوان المسلمین کمکی به حل و فصل سیاسی بحران مصر نمی کند.

وی افزود: باید دولت جدید در مصر سران بازداشت شده اخوان المسلمین و حزب آزادی و عدالت را آزاد کند.

همچنین پس از این کودتای نظامی شمار زیادی از شهروندان مصری کشته شدند. اتحادیه پزشکان مصر اعلام کردند سه هزار نفر در میدان رابعه العدویه کشته شدند. پزشکی قانونی مصر اعلام کرد اجساد سوخته شده پنجاه و چهار نفر هنوز شناسایی نشده است و باید به این مسئله در مذاکره سیاسی اخوان المسلمین با دولت اشاره شود و کسانی که دست به این جنایت زدند، محاکمه شوند.

 

·                     گروه‌های اسلامگرای مصری هم‌صدا انفجار تروریستی روز گذشته در قاهره را محکوم کردند تا زمینه برای بهره‌برداری دولت و ارتش را فراهم نکنند.

روزنامه السفیر لبنان در گزارشی درباره بمب‌گذاری روز جمعه (92.06.15) در قاهره در نزدیک منزل وزیر کشور مصر تاکید می‌کند که تمام گروه‌های اسلامگرای سیاسی مصر به جز گروه‌های جهادی این حمله را محکوم کردند.

در همین زمینه "عمرو دراج" از رهبران اخوان المسلمین در پیامی در توئیتر خود ضمن محکوم کردن این حمله خواستار تحقیقات کاملی در این زمینه شد.

"ائتلاف ملی برای حمایت از مشروعیت" نیز که مجموعه‌ای تحت هدایت اخوان است، این حمله را محکوم کرد و هرگونه بکارگیری خشونت را بر خلاف مبارزه مسالمت آمیز دانسته است.

"یونس مخیون" رئیس حزب سلفی «النور» هم در بیانیه‌ای تاکید کرد که چنین اقداماتی نتیجه‌ای جز پیچیده‌تر کردن اوضاع به ضرر منافع ملی ندارد.

روزنامه السفیر با اشاره به حوادث دهه 70 میلادی در مصر که به بهانه اقدام تروریستی توسط طرفداران اخوان، دولت جمال عبدالناصر اقدام به دستگیری گسترده اعضای اخوان المسلمین کرد، تصریح می‌کند که چنین سناریویی در شرایط کنونی بعید به نظر می‌رسد.

این روزنامه در پایان تصریح می‌کند که این حمله احتمالاً توسط گروه‌های تندرو القاعده‌ای کوچکی که به تازگی در صحرای سینا فعال شده‌اند، انجام گرفته است.

روز جمعه (92.06.15) انفجار تروریستی در منطقه نصر قاهره باعث زخمی شدن هشت نفر شد ولی در این حادثه وزیر کشور مصر جان به در برد.

 

·                     "عدلی منصور" در جریان دیدار خود با یک هیئت از کنگره آمریکا تاکید کرد که اصرار آمریکا درخصوص حمله احتمالی به سوریه بدون موافقت شورای امنیت سازمان ملل متحد را نمی‌فهمیم.

سایت اخبار مصر گزارش داد، عدلی منصور رئیس جمهوری مصر امروز در جریان دیدارش با هیئت اعزامی کنگره آمریکا درخصوص اوضاع سوریه و احتمال حمله نظامی آمریکا به این کشور گفت: مصر اصرار آمریکا در رفتار یکسویه بدون موافقت شورای امنیت و بدون التزام به قوانین و موازین بین‌المللی را درک نمی‌کند.

وی افزود: چنین حمله‌ای تبعات منفی برای منطقه به همراه خواهد داشت و خطر انفجار اوضاع منطقه را در بر دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا چند روز پیش در سخنرانی کاخ سفید اعلام کرد اگرچه می‌تواند بدون مجوز کنگره به سوریه حمله کند اما تصمیم دارد برای اقدام نظامی در سوریه از کنگره اجازه بگیرد.

این اظهارات رئیس جمهور آمریکا در حالی مطرح شد که رأی کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل درباره استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه هنوز اعلام نشده است.

ادعای توسل دولت سوریه به حمله شیمیایی در روز 21 آگوست، در حالی صورت گرفت که بازرسان سازمان ملل به درخواست دولت سوریه به دمشق سفر کرده بودند تا درباره یک حمله شیمیایی دیگر که چند ماه پیش در منطقه خان‌العسل صورت گرفته بود، تحقیق کنند.

دولت سوریه به شدت این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید در شرایطی که پیروزی‌های نظامی به دست آورده و بازرسان سازمان ملل در سوریه به سر می‌برده‌اند، نیروهای دولتی دلیلی برای استفاده از تسلیحات شیمیایی نداشته‌اند.

 

·                     یکی از اعضای ارشد «جمعیت ملی برای تغییر» مصر با اشاره به بررسی ماده ۲۱۹ قانون اساسی این کشور، گفت: این ماده با حضور حزب سلفی «النور » مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتیجه نهایی آن اعلام خواهد شد.

"أحمد دراج"، عضو ارشد «جمعیت ملی برای تغییر» مصر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره تاکید کرد: رای گیری درباره ماده 219 قانون اساسی، تعیین خواهد کرد که آیا ین ماده لغو شود یا باقی خواهد ماند؟

وی در توضیح این مطلب اظهار داشت: «کمیته پنجاه» به همراه حزب سلفی النور موارد مورد اختلاف در قانون اساسی را بررسی خواهند کرد و این ماده در نهایت بین اعضای کمیته با در نظر گرفتن جلب آرای اکثریت 75 درصد، به رای گذاشته خواهد شد.

دراج افزود: این رای گیری است که تعیین خواهد کرد که ماده 219 قانون اساسی لغو شود یا خیر و همه شرکت‌کنندگان در رای گیری، باید به نظر کمیته مزبور احترام بگذارند.

وی تصریح کرد: تهدید حزب النور مبنی بر خروج از کمیته موسسان قانون اساسی، بر کار این کمیته تاثیری نخواهد داشت، اگرچه به نظر نمی‌رسد، حزب النور این تهدید را به اجرا در آورد، بنابراین رایزنی در جمیعت ملی برای تغییر در خصوص ماده مزبور در نهایت منجر به رائه راه حل خواهد شد.

این عضو ارشد جمعیت ملی برای تغییر با اشاره به تدوین قانون اساسی جدید برای کشور، تاکید کرد که مصر سخت‌ترین روزهای خود را سپری می‌کند، زیرا قانون اساسی، اصولی کلی است که تعامل با مردم از طریق آن صورت می‌گیرد و در واقع رابطه بین حاکم و مردم را سمت و سو می‌دهد و همچنین چگونگی رفتار مسالمت آمیز نظام حاکم را مشخص می‌کند و علاوه بر این پشتوانه هویت کشور و فرهنگ آن است و راه هرگونه تلاش برای به بازی گرفتن مردم و یا خدشه وارد کردن به خواست و اراده آنان را سد می‌کند.

دراج در خصوص وضعیت کنونی اخوان المسلمین در مصر تصریح کرد: اعتراض‌های اخوان المسلمین درحال حاضر بر اوضاع کنونی کشور تاثیری ندارد.

اختلاف نظر در خصوص ماده 219 قانون اساسی مصر درحالی است که در این ماده، اصول شریعت اسلامی تفسیر شده است.

 

·                     یکی از رهبران جبهه نجات و جمعیت ملی مصر برای تغییر تاکید کرد که دولت موقت مصر باید تمام تلاش خود را برای تحقق آمال و آرزوهای مردم مصر به کار ‌گیرد و قانون اساسی جدید مصر باید پاسخگوی آمال و خواسته‌های مردم باشد.

"احمد بهاء الدین شعبان"، یکی از رهبران جبهه نجات و جمعیت ملی برای تغییر مصر در قاهره تاکید کرد که «کمیته پنجاه» که موظف به تعدیلات و اصلاحات قانون اساسی مصر است، مسئولیت بزرگی را بر عهده دارد.

شعبان تاکید کرد که انجام این اصلاحات و تعدیلات بسیار حساس و مهم است، چون این قانون مانند سایر قانون‌های اساسی مصر یا هر کشور دیگری نیست. این قانون اساسی، قانونی برخاسته از انقلاب ژانویه 2011 است و باید به خواسته‌های ملت مصر پاسخ گوید که مردم به آن چشم دوخته‌اند.

وی افزود: عدالت انتقالی از جمله امور مهمی است که باید به خاطر تحقق آن در شرایط فعلی تلاش کنیم و حضور سران نظام مبارک و شخص مبارک خارج از زندان به دلیل عدم اجرای عدالت انتقالی در مصر است.

وی تاکید کرد که ما هیچ شکی در نتیجه دادگاه نداریم، اما جرایمی وجود دارد که نیازمند اجرای عدالت انتقالی است و این موضوع در هر کشوری همچون مصر که انقلاب در آن رخ دهد، وجود دارد.

این رهبر جبهه نجات و جمعیت ملی برای تغییر مصر با اشاره به اینکه دولت موقت مصر تاکنون هیچ تصمیم مثبتی برای تحقق آمال و آرزوهای ملت مصر اتخاذ نکرده، تصریح کرد: میلیون‌ها مصری که در 25 ژانویه از خانه‌های خود خارج شدند، همچنان دارای آرزوها و رویاهایی هستند که محقق نشده است.

شعبان گفت:‌ تنها آرزو و خواسته مردم مصر این است که ببینند در تحقق اهداف و آمالشان تلاش صورت می‌گیرد و در راس این اهداف و آمال عدالت انتقالی قرار دارد. مردم مصر همچنین خواهان برآوردن نیازهای اساسی معیشتی خود و رفع ظلم از طبقات فقیر هستند.

وی خاطر نشان کرد: کمبود منابع دولت هم اکنون از جمله دلایلی است که مانع گام برداشتن دولت ببلاوی در این مسیر می‌شود، با اینکه در این خصوص با وی صحبت‌های صورت گرفته و تاکید شده، باید اقداماتی در جهت تحقق عدالت اجتماعی به عنوان تضمینی برای دستیابی شهروندان به حقوقشان آغاز شود.

شعبان درباره اختلاف احزاب برسر برگزاری انتخابات به صورت لیستی و فردی گفت: بسیاری از احزاب سیاسی مصر معتقدند که برگزاری انتخابات در قالب سیستم لیستی با توجه به شرایط حاکم بر مصر منفعت بیشتری برای کشور دارد، اگرچه ما بر این باوریم که این سیستم معایبی هم دارد.

وی با بیان اینکه می‌توان در آینده عیوب سیستم لیستی را بر طرف کرد، گفت: برگزاری انتخابات در سیستم فردی به دادن رشوه، رای عشیره‌ای و آرای مذهبی منتهی می‌شود و این موجب بروز اشتباه و اخلال در روند انتخابات خواهد شد.

با این حال شعبان تاکید کرد که ما پایبند اجرای قانون اساسی خواهیم بود و در انتخابات پارلمانی آینده به هر صورت برگزار شود چه فردی و چه لیستی، شرکت خواهیم کرد.

 

·                     مصر جمعه (92.06.15) نیز شاهد ادامه درگیری‌ها بین طرفداران اخوان و هواداران شورای نظامی بود و دست‌کم دو نفر در این درگیری‌ها کشته و ده‌ها نفر نیز دستگیر شدند.

یوم السابع گزارش داد، شهرهای مختلف مصر امروز هم شاهد درگیری بین هواداران محمد مرسی و طرفداران شورای نظامی بود، به طوری در اسکندریه این درگیری‌ها به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن هفت تن منجر شد.

نیروهای امنیتی 20 نفر از اعضای اخوان را در این شهر دستگیر کردند.

نیروهای امنیتی در طنطا نیز 29 نفر از اعضای اخوان المسلمین را دستگیر کردند. همچنین یک نفر نیز در تظاهرات ضد اخوان المسلمین در شهر سوئز زخمی شد.

از سوی دیگر نیروهای امنیتی "احمد ناجی محمود" یکی از رهبران اخوان المسلمین را به اتهام تحریک معترضان در استان المنیا دستگیر کردند.

این در شرایطی است که امروز برخی منابع اعلام کردند که دولت قاهره جماعت اخوان المسلمین را منحل کرده است.

 

·                     منابع خبری گزارش داده‌اند که اخوان‌المسلمین، گروه اصلی مخالف حکام قاهره، سوءقصد به جان وزیر کشور مصر را محکوم کرده است.

گلف‌نیوز گزارش داد، رهبری اخوان‌المسلمین سوءقصد به جان وزیر کشور مصر را محکوم کرد.

گلف‌نیوز مشخص نکرده است که کدام‌یک از رهبران اخوان‌المسلمین این حمله را محکوم کرده است. بسیاری از رهبران این جنبش اکنون در زندان‌های مصر به‌سر می‌برند.

منابع خبری اعلام کردند که حمله به خودروی "محمد ابراهیم" وزیر کشور مصر 8 زخمی برجای گذاشته است ولی وزیر آسیبی ندیده است.

این در حالی است که وزیر کشور در پیامی که تلویزیون دولتی مصر آن را اعلام کرد این حمله را تروریستی خوانده و آن‌ را محکوم کرده است.

وی همچنین گفته است که این حمله آغاز موج تروریستی در کشورش خواهد بود.
خبرنگار شبکه اسکای نیوز نیز خبر داد که این حمله 20 مجروح برجای گذاشته که 10 تن از مجروحان از نیروهای امنیتی بودند.

 

·                     سه قانون گذار آمريكايي كه اظهارات شان درباره اسلام و اخوان المسلمين جنجال برانگيز شد، روز شنبه (92.06.16) يك نوار ويدئويي منتشر كردند كه در آن با تمجيد از ارتش مصر از اقدامات سركوبگرانه آن در سوم ژوئيه و پس از آن بر ضد اخوان المسلمين "دشمن مشترك" شان قدرداني كردند.

واشنگتن پست گزارش داد، در اين نوار ويدئويي كه ظاهرا چند ساعت پس از ملاقات با ژنرال عبدالفتاح السيسي رهبر كودتا در قاهره تهيه شده بود، "ميشل باكمن" عضو مجلس نمايندگان آمريكا در حاليكه "استيو كينگ" و "لوئي گومرت" دو عضو ديگر مجلس نمايندگان در طرفين وي ايستاده اند، بيانيه اي را قرائت مي كند.

باكمن طي اين بيانيه ظاهرا با حمايت كينگ و گومرت به نحوي چاپلوسانه از كودتا در مصر و اقدامات بعدي دولت تحت رهبري ارتش تمجيد و سركوب تحصن كنندگان و تظاهركنندگان را "خط مقدم در جنگ با تروريسم" توصيف مي كند.

وي اخوان المسلمين را دشمن مشترك و "شيطان بزرگ" مي خواند و تلويحا آن را مسئول حملات يازده سپتامبر 2001 به آمريكا معرفي مي كند. باكمن همچنين بر حمايت از ادامه كمك هاي نظامي و مالي آمريكا به ارتش مصر تاكيد كرد. كينگ و گومرت مطالبي مشابه را با لحني معتدل تر بيان كردند.

اظهارات باكمن عميقا در راستاي تبليغات دولت مصر به نظر مي رسد كه اخوان المسلمين را به عنوان يك سازمان تروريستي سري و يك دشمن داخلي به تصوير كشيده است. اين ادعاها در هيچ جاي ديگر تاييد نشده است. غيرنظامياني كه در عمليات سركوب در مصر كشته شدند،‌ تقريبا همگي غيرمسلح بودند.

در عين حال كه بسياري ها نسبت به محمد مرسي رئيس جمهور بركنار شده بدگمان بودند، حكومت نظاميان ناظر بر خشونت دولتي وسيع و كشته شدن صدها غيرنظامي و عقب گرد سريع پيشرفت هاي دموكراتيك جزئي در اين كشور بوده است. بخش كوچي از ناظران حوادث مصر در اولين روزهاي پس از كودتا خوش بيني هاي محتاطانه اي ابراز داشتند. اما در واقع طي دو ماه گذشته هيچ چيز بجز فاجعه كامل مشاهده نشده است و نه تنها دولت مصر بلكه جامعه اين كشور چنان درهم شكسته است كه اصلاح آن سال ها طول خواهد كشيد.

 

·                     جريان ناصريست هاي مصر به رياست "عبدالحكيم جمال عبدالناصر" روز دوشنبه تظاهرات ضد جنگ در مقابل سفارت آمريكا در قاهره برپا مي كنند.

پايگاه خبري العهد گزارش داد: منابع خبري گزارش دادند: جريان ناصريست هاي مصر به رياست "عبدالحكيم جمال عبدالناصر" فرزند ارشد "جمال عبدالناصر"روز دوشنبه (92.06.18) براي اعلام حمايت خود از سوريه ومخالفت با هرگونه مداخله خارجي در اين كشور وهمچنين اتخاذ موضع عربي جدي براي منع مداخله آمريكا در امور كشورهاي عربي در مقابل سفارت آمريكا در قاهره تظاهرات برپا مي‌كنند.

 

·                     روزنامه المنار به نقل از منابع آگاه آورده است: دستگاه هاي امنيتي مصري اطلاعاتي درباره طرح خصمانه براي به تعطيلي كشاندن عبور و مرور در كانال سوئز به دست آورده است.

اين منابع فاش كردند: گروه هاي تروريستي مورد حمايت تركيه، قطر و آمريكا در پشت پرده اين طرح قرار داشته اند.

منابع آگاه در قاهره به المنار بيان كردند: هدف از اين طرح فروپاشي اقتصاد مصر و به دنبال آن تضعيف مصر از نظر نظامي براي مقابله با دستاوردهاي ملت مصر عليه طرح هاي خصمانه آمريكا و رژيم اسرائيل است.

 

·                     حزب آزادي وعدالت مصر در بيانيه اي به شكست "محمد مرسي" رئيس جمهور بركنار شده اين كشور در سياست هايش اعتراف كرد.

العربيه گزارش داد: حزب آزادي وعدالت مصر در بيانيه اي كه روز يكشنبه (92.06.17) منتشر شده با اعتراف به شكست سياست هاي محمد مرسي از ملت مصر به دليل خودرايي "مرسي" در زمان قدرت عذرخواهي كرد.

حزب آزادي وعدالت همچنين از ارائه طرحي ابتكاري براي آشتي ملي ودوري از خشونت خبر داد.

 

·                     در پی تلاش‌ مشکوک برخی جریان‌ها در دعوت از سیسی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، "حمدین صباحی" نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری و رهبر "جریان مردمی" مصر گفت: "عبدالفتاح سیسی" فرمانده کل نیروهای مسلح نباید نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده مصر شود.

پایگاه طریق الاخبار مصر گزارش داد، حمدین صباحی در سخنانی در مقر حزب الوفد در حاشیه نشست جبهه نجات ملی گفت: ملت مصر هرگز حضور هیچ نامزد نظامی را نخواهد پذیرفت و فقط نامزد غیرنظامی را قبول خواهیم کرد.

وی که از اعضای جبهه نجات ملی است، افزود: ما رئیس جمهوری را که بیانگر انقلاب است، تایید می کنم و یک نامزد غیرنظامی مورد توافق همگان می باشد نه یک نامزد نظامی و سرلشکر السیسی نظامی. در نتیجه با وجود احترام کامل خودم به نهاد نظامی که به ملت در انقلابش ملحق شد و به پاسداری از میهن و مرزهایش ادامه می دهد، هر نامزد نظامی را هرگز قبول نخواهیم کرد.

صباحی تاکید کرد: سرلشکر السیسی اعلام کرده که در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نخواهد شد و ما این را باور می کنیم اما طرح هر نامزد نظامی در دوره آینده مردود است و من درسایه احترام کامل خود به نهاد نظامی، نامزد غیرنظامی را تایید می کنم که بیانگر انقلاب باشد.

وی درباره اولویت های اعضای جبهه نجات ملی در قانون اساسی جدید گفت: اولویت ما تاکید بر هویت مصر و پایبندی ما به شریعت اسلامی به عنوان یک منبع اساسی در قانونگذاری بعلاوه مسئله عدالت انتقالی است.

صباحی درخصوص نظام انتخاباتی گفت: نظام انتخاباتی برای انتخابات باید درقانون باشد نه در قانون اساسی و ما به عنوان اعضای جبهه نجات با تعویق سخن درباره آن تا زمان پایان یافتن کار تدوین قانون اساسی توافق نظر کردیم؛ اما به شرط اینکه در چارچوب نظارت کامل قضایی باشد.

 

·                     رسانه هاي مصري از بازداشت عصام العريان يكي از رهبران بلندپايه اخوان المسلمين خبر دادند.

اليوم السابع گزارش داد: "مُنا الشاذلي" يكي از افراد رسانه اي مصر در كانال "ام بي سي" اين كشور از بازداشت "عصام العريان" يكي از رهبران بلندپايه اخوان المسلمين ونائب رئيس حزب حزب آزادي وعدالت در يكي از ساختمان هاي استان "الجيزه" خبر داد.

 

·                     مصر، روز شنبه (92.06.17)، هرگونه معامله يا هماهنگي با آمريكا براي تغيير موضع قاهره در قبال حمله احتمالي نظامي به سوريه را تكذيب كرد.

روزنامه «الاهرام» گزارش داد، "بدر عبدالعاطي" سخنگوي وزارت خارجه مصر در مصاحبه با شبكه ماهواره اي الحيات گفت: هيچ گونه تماسي ميان مصر و آمريكا براي تجديد نظر قاهره درخصوص حمله احتمالي آمريكا به سوريه در ازاي عادي شدن روابط با واشنگتن صورت نگرفته است.

عبدالعاطي تأكيد كرد: قاهره بر مواضع خود در مخالفت با حمله نظامي به سوريه به عنوان يك كشور عربي ثابت قدم است و همواره در راستاي دستيابي به يك راه حل سياسي براي بحران سوريه تلاش مي كند.

سخنگوي وزارت خارجه مصر درخصوص ديدار "محمد توفيق" سفير اين كشور در واشنگتن با "كالين پاول" وزير خارجه پيشين آمريكا گفت: پاول و توفيق تحولات عرصه سياسي مصر و همه گام هايي كه بايد در اين مسير برداشته شود را بررسي كردند.

 

·                     منابع امنيتي مصر اعلام كردند كه در حملات هوايي و زميني ارتش اين كشور به پايگاه‌هاي افراد تندرو در شبه جزيره سيناء 30 تن كشته و زخمي شدند.

پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره گزارش داد، منابع مصري تصريح كردند كه در اين حملات ارتش مصر به شبه جزيره سيناء ده فرد تندرو كشته و 20 تن ديگر زخمي شدند.

منابع امنيتي مصر همچنين عنوان داشتند كه در جريان اين عمليات در جنوب شهر "الشيخ زويد" واقع در شمال صحراي سيناء 15 تن از افراد تندرو نيز بازداشت شدند.

خبرگزاري فرانسه به نقل از يك منبع امنيتي مصري گزارش داد كه اين حملات عليه "كانون‌هاي تروريستي احتمالي" در شهر الشيخ زويد انجام شده كه در اين عمليات از هلي‌كوپترهاي آپاچي استفاده مي‌شود.

منابع مصري اعلام كردند كه مسئولان اين كشور بر اين باور هستند كه اين افراد بازداشت شده در حمله به تاسيسات و نهادهاي نظامي و امنيتي دست داشته‌اند.

تلويزيون مصر گزارش داد كه با توجه به ادامه عمليات نظامي اين احتمال مي‌رود كه تعداد كشته شدگان و مجروحان افزايش مي‌يابد

منابع مصري اعلام كردند كه ارتش مصر مناطق استقرار افراد مسلح را هدف قرار داده و از خودروهاي زرهي براي بازداشت افراد مسلح استفاده كرد.

پيشتر گروه‌هايي از ارتش مصر و نيروهاي ضدترور با هلي كوپتر و خودروهاي زرهي حمله‌ به چند منطقه در شهر الشيخ زويد را آغاز كردند.

به گفته منابع، اين حمله در ظرف چند ماه اخير گسترده‌ترين عمليات ارتش مصر به شمار مي‌آيد.

 

·                     در حمله گسترده زمینی و هوایی ارتش مصر به شمال سینا دست‌کم 10 نفر کشته و 20 تن زخمی شدند.

شبکه خبری «المیادین» گزارش داد، در عملیات گسترده زمینی و هوایی ارتش مصر در شمال سینا دست کم ده نفر کشته و 20 تن دیگر زخمی شدند.

خبرگزاری «رویترز» تعداد کشته و زخمی‌ها را 31 نفر گزارش داد.

 

·                     ارتش مصر عملیات خود در مناطق مختلف جنوبی شیخ زوید را برای پاکسازی منطقه از پایگاه‌های تروریست‌ها آغاز کرده است و بالگردهای ارتش اهداف مختلفی را مورد هدف قرار داده‌اند که منجر به زخمی شدن تعدادی از تروریست‌ها شده است.

پایگاه خبری «الیوم السابع» گزارش داد، "ثروت حماد" قاضی و رئیس کمیته تحقیقی در جرائم مربوط به توهین به مقامات قضایی حکم بازداشت چهار روزه "محمد مرسی" رئیس جمهور برکنار شده مصر برای ادامه روند بازجویی‌ها را صادر کرد.

حماد و تعدادی از قضات به محل حبس مرسی منتقل شده بودند تا به او اتهام توهین به مقامات قضائی کشور را تفهیم کنند.

مرسی متهم است که 22 قاضی مصری را متهم کرده که در سال 2005 در انتخابات پارلمانی کشور تقلب کرده‌اند و همچنین متهم است که در امور داخلی مربوط به دادستانی کل دخالت داشته است.

از سوی دیگر نیز مرسی هیچ کدام از اتهام‌های وارده را نپذیرفته است.

 

·                     "عمرو موسی" به عنوان رئیس کمیته 50 نفره تعدیل قانونی اساسی در مصر انتخاب شد.

شبکه «العربیه» گزارش داد، عمرو موسی به عنوان رئیس کمیته 50 نفره تعدیل قانونی اساسی در مصر انتخاب شد.

وی با کسب 30 رأی در مقابل «سامح عاشور» رئیس کانون وکلای مصر که 16 رأی را از آن خود کرده بود به ریاست این کمیته انتخاب شد.

عمروموسی از شخصیت های معارض اخوان، دبیرکل سابق اتحادیه عرب و یکی از نامزدهای مطرح ریاست جمهوری بود که در مقابل مرسی شکست خورد.

کمیته پنجاه نفره تعدیل قانون اساسی که به مدت 60 روز مسئولیت تعدیل قانون اساسی و اعلام آن را دارد، بعد از انتخاب رئیس این کمیته و معاونانش کمیسیونی فنی تشکیل خواهد داد که لائحه داخلی و ساز و کار فعالیت کمیته را در 60 روز آینده تعیین می‌کند.

 

·                     سخنگوی رسانه‌ای حزب آزادی و عدالت مصر ضمن تأکید بر اینکه هم اخوان و هم کودتاچیان در جریان تحولات اخیر کشور دچار اشتباهاتی شده‌اند، راهکارهایی را برای حل‌وفصل بحران کنونی کشور ارائه کرد.

پایگاه خبری «آزادی و عدالت» گزارش داد، "حمزه زوبع" یکی از رهبران حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی گروه اخوان المسلمین تأکید کرد که اخوان المسلمین اعتراف کرده اند که در دوران حکومت خود مرتکب اشتباهاتی شده اند.

وی ضمن تأکید بر اینکه اشتباهات اخوان با ارتش قابل قیاس نیست و ارتش دست به کشتار مردم زده است، برای خروج از بحران راهکارهایی را ارائه داده است.

وی در مقاله ای که در سایت رسمی حزب آزادی و عدالت منتشر شده است، نوشت: حکومت در مصر غنیمت نیست بلکه حافظ وطن است و هدف نهایی و نهایت آرزوی همگان است بنابراین باید همه به صورتی فکر کنند که گردهم جمع کند نه اینکه به دنبال به دست آوردن دستاوردهای سیاسی در ازای اصول و ارزش های عالی باشیم که همه به ما پایبندیم.

همه باید به اشتباهی که مرتکب شده‌اند اعتراف کنند و ما که در دوران حکومت خود اشتباه کرده بودیم به اشتباه خود اعتراف کردیم و کسانی که در کودتا مرتکب اشتباه شدند نیز نباید با گناه کردن مغرور شوند.

وی افزود: ادامه همین روش به معنای شکست برای همگان است که تنها پیروز در این میان دشمن و تاجران جنگ خواهد بود.

زوبع تأکید کرد که کنار گذاشتن اخوان المسلمین از صحنه سیاسی و تلاش برای مجرمانه خواندن فعالیت های آن ها به عنوان یک حزب سیاسی اگر غیر ممکن نباشد بسیار دشوار خواهد بود و برای تعامل با دیدگاه و عقیده افراد نباید از قدرت سرکوب و نابودی جمعی استفاده کرد بلکه باید از قدرت حجت و استدالال و رقابت و نقد استفاده کرد.

وی تأکید کرد که ارتش مصر نقشی اساسی و تأثیرگذار بر زندگی عمومی و سیاسی مردم دارد و بدون شک اگر تنها نقش حرفه ای خود را بر عهده بگیرد تأثیر بیشتری خواهد گذاشت و اگر دیدگاه و نظری دارد می‌تواند نظرش را مانند دیگران اعلام کند نه اینکه نظرش به فصل الخطاب تبدیل شود.

این کارشناس مصری افزود: نهاد امنیتی و نهاد سیاسی کشور از آن همه ملت است و نمی‌تواند در انحصار یک گروه خاص باشد و یا از گروه خاصی حمایت کند و باید از هرگونه نزاع و رقابت سیاسی دوری کند.

وی تأکید کرد که حق رقابت سیاسی باید به صورت بدون قید و شرط برای همه مردم فراهم شده باشد و رقابت سیاسی به تنهایی باید از طریق آراء مردم داوری شود زیرا مردم هستند که مشروعیت می‌دهند و آن را پس میگیرند و باید به خواست و اراده ملت احترام گذاشت.

زوبع افزود: باید تأمل کرد زیرا کشور در آتش می‌سوزد در حالی که برخی معتقدند که تحولات اخیر کشور جنگ علیه گروهی خاص است که با پیروزی به پایان خواهد رسید در حالی که حقایق موجود این مسئله را رد می‌کند و اگر هم صورت بگیرد تاوان سنگینی باید بابت آن پرداخت شود و کسانی که دست به این اقدام زده‌اند مورد مواخذه قرار خواهند گرفت.

وی تأکید کرد که فروکش کردن آتش موجود مستلزم آن است که مسئولان کشوری از عملیات های امنیتی و رسانه‌ای دست بردارد و به بازداشت مرسی و دیگر بازداشتی ها پایان دهند.

وی خواستار تشکیل کمیته بررسی شد که می‌تواند از نیروهای بین المللی و تجربه های بین المللی آن ها استفاده کند و همچنین خواستار برپایی نشست آشتی ملی که با حضور همه گروه‌ها سیاسی و اجتماعی برگزار شود.

در این یادداشت آمده است: همه جریان‌ها و گروه‌ها باید به صورت کامل بر اساس قانون اساسی و با شفاف سازی به فعالیت‌های خود ادامه دهند و فرماندهی ارتش مصر اعلام کند که به هیچ وجه در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت نخواهد داشت و بعد از تشکیل پارلمان و انتخاب رئیس جمهور تنها به مسئولیت های خود پاییند خواهند بود.

وی تأکید کرد که همه گروه‌ها و جریان های سیاسی باید با خشونت مقابله کنند و از استفاده از آن برای رسیدن به دستاوردهای سیاسی خودداری کنند و اعلام کنند که اجازه دخالت خارجی در امور کشور را به هیچ کشوری نخواهند داد.

نیروهای ارتش و امنیتی باید از کشته شدن تعدادی از شهروندان مصری و زخمی شدن آن ها عذرخواهی کند و با تشکیل و اجرای دستورات کمیته بررسی حوادث موافقت کند و از انتخاب آن اعتراض نکند.

 

·                     معاون رئيس كميته تدوين قانون اساسي جديد مصر عذر خواهي اعلام شده از سوي جماعت اخوان المسلمين اين كشور از ملت را بسيار دير هنگام توصيف كرد.

پايگاه خبري الشروق  گزارش داد، دكتر "كمال الهلباوي" انديشمند مصري و معاون رئيس كميته تدوين قانون اساسي جديد مصر، ضمن تاكيد بر اين نكته كه هرگز تمايلي براي احراز اين سمت نداشته چرا كه افراد شايسته تر از خود را براي اين سمت مي شناسد، گفت: در وهله نخست كه اين سمت به من پيشنهاد شد از پذيرفتنش خودداري كردم اما بعد از مواجه شدن با فشارهايي از سوي ديگر اعضا براي قبول آن ناگزير به پذيرش اين سمت شدم.

كمال الهلباوي در ادامه به تحولات جاري در كشورش مصر پرداخت و در اين زمينه گفت: عذر خواهي جماعت اخوان المسلمين مصر از ملت كه از طريق حمزه زوبع سخنگوي حزب آزادي و عدالت بيان شده است بسيار دير هنگام مطرح شده است.

وي در اين باره چنين گفت: چرا حالا عذر خواهي مي كنند؟ و اصولاً عذر خواهي آنان از بابت چيست؟ چرا كه من براي اولين بار در طول عمرم اين بار نخست است كه از بخشي از ملت مصر متنفر مي شوم و آن بخش هم اعضاي جماعت اخوان المسلمين هستند.

كمال الهلباوي در بخش ديگري از سخنانش افزود: من به هيچ حزب و جناح سياسي خواه اسلامي يا ليبرال گرايشي ندارم، از اين رو خيالم بسيار راحت است كه در تصميم گيري ها تحت فشار هيچ جناحي قرار نخواهم گرفت.

 

·                     روزنامه اماراتی نوشت: ارتش مصر، تسلیحات متنوع از جمله موشک های مدل «سام هفت» را در شمال سینا کشف کرد.

روزنامه الخلیج در شماره امروز (92.06.18) خود نوشت: نیروهای ارتش مصر با همکاری نیروهای پلیس به پایگاه گروه های تروریستی در شمال سینا حمله کردند و توانستند نه تن از اعضای گروه های تکفیری را بکشند و نه تن دیگر را بازداشت و سه انبار سلاح ومهامات، دستگاه های بی سیم و رایانه را کشف کنند.

یک منبع نظامی در این باره تصریح کرد: هفت موشک مدل (سام -هفت) در شمال سینا کشف شد و این نشان می دهد تسلیح گروه های تروریستی به چه حدی رسیده است. این مسئله همچنین نشان می دهد تندروها می خواهند ( در شمال سینا) امارت اسلامی و ارتشی شبیه ارتش آزاد( سوریه) تشکیل دهند و این مسئله به امنیت ملی صدمه می زند.

این منبع در ادامه افزود :« کشف این مدل از موشک ها، نشان می دهد اگر بالگردهای آپاچی به مناطق گروه های تروریستی حمله کند، این موشک ها به سوی این بالگردها شلیک خواهد شد». وی با اشاره به این که « یافتن چنین سلاح هایی نشان می دهد گروه های ترویستی درمورد استفاده از سلاح های سنگین آموزش دیده اند»، از کشف موشک های ار پی جی،‌ دوربین های دید در شب و سلاح های سبک در انبار وابسته به یکی از مساجد منطقه «الشیخ زوید» خبر داد.

 

·                     مصر پس از ترور نافرجام سرلشكر "محمد ابراهيم" وزير كشور، وارد آخرين مرحله از حوادثي است كه شاهد آن بود و حمله به مراكز امنيتي و آتش زدن آن‌ها كاهش پيدا مي‌كند. احمد شفيق: آشتي با اخوان‌المسلمين كفر است.

"احمد شفيق" نخست‌وزير اسبق مصر آشتي با اخوان‌المسلمين اين كشور را كفر دانست.

بوابه الشروق گزارش داد، شفيق در گفت‌و‌گو با شبكه ماهواره‌اي "دريم دو" با اعلام اين‌كه كه آشتي با اخوان‌المسلمين كفر است، اعضاي اين گروه را به راه انداختن ترور متهم كرد.

نامزد سابق رياست‌جمهوري مصر تصريح كرد كه به اعتقاد وي اخوان در فعاليت سياسي انسان‌هاي حقيري هستند.

شفيق در اين گفت‌و‌گو بيان كرد كه اخوان به خوبي مي‌داند كه چگونه شهروندان مصري را بترسانند.

وي مدعي شد كه مصر پس از ترور نافرجام سرلشكر محمد ابراهيم وزير كشور، وارد آخرين مرحله از حوادثي شده است كه شاهد آن بود و حمله به مراكز امنيتي و آتش زدن آن‌ها كاهش پيدا مي‌كند اما مرحله ترساندن شهروندان ده ماه طول مي‌كشد.

سخنان شفيق در حالي بيان مي‌شود كه حمله نيروهاي امنيتي مصر به تحصن اعضاي اخوان‌المسلمين و هواداران "محمد مرسي" رئيس‌جمهوري بركنار شده مصر در تاريخ چهاردهم ماه آگوست، صدها كشته و زخمي بر جاي گذاشت.

 

·                     خبرگزاری فرانسه گزارش داد، یک گروه جهادی موسوم به انصار بیت المقدس مسئولیت ترور ناکام وزیر کشور مصر را برعهده گرفت.

به دنبال انفجار پنجشنبه گذشته یک خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی منزل وزیر کشور مصر چند تن کشته و زخمی شدند.

وزیر کشور مصر در زمان وقوع انفجار در منزل خود حضور نداشتند.

 

 

·                     معاون رئیس حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی گروه اخوان المسلمین در پیامی به همه کسانی که با کودتای نظامی مخالف هستند تأکید کرد که با توجه به دلایلی پایان کودتای نظامی در مصر نزدیک است.

پایگاه خبری «الشرق» گزارش داد، "عصام العریان"، معاون رئیس حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی گروه اخوان المسلمین یکشنبه (92.06.18)  در پیامی به همه کسانی که با کودتای نظامی مخالفند گفت که بر اساس دلایلی پایان این کودتا نزدیک است.

العریان تأکید کرد که کودتاچیان در جا انداختن کودتایشان در جامعه با مشکل روبرو شده‌اند زیرا بخش عظیمی از مردم آن را رد کرده‌اند و هر روزه بر تعداد مخالفان آن افزوده می‌شود زیرا واقعیت‌ها در برابر مردم روشن شده است.

وی افزود: ملت مصر ثابت کردند که از حقوق خود دفاع خواهند کرد برای اینکه جنبش ادامه پیدا کند جنبشی که یکی از عظیم ترین حرکت‌های مردمی نامیده شده و ملت مصر حق دارند که در میان دیگر ملل افتخار کنند.

العریان خطاب به زنان، مردان و جوانان مصری گفت: شما در خیابان‌ها ثابت کردید که توانستید توطئه کودتا را شکست دهید.

وی افزود: کشور در پرتگاه اقتصادی و مالی قرار گرفته و این ممکن است به پایان کودتا منجر شود زیرا نه امنیتی برپاست و نه توسعه‌ای صورت می‌گیرد و دولت کارایی خود را از دست داده و این به معنای نافرمانی مدنی واقعی است و اینجاست که گور کودتاچیان کنده خواهد شد و پایان توطئه کودتای نظامی رقم خواهد خورد.

در دو روز گذشته نیروهای امنیتی مصری تلاش کرده‌اند که العریان را بازداشت کنند که تا کنون موفق نبوده‌اند.

اغلب رهبران گروه اخوان المسلمین در پی برکناری مرسی به وسیله نیروهای امنیتی به اتهام تحریک به خشونت و تظاهرات در حبس به سر می‌برند.

 

·                     ارتش مصر در ادامه عملیات خود در شمال منطقه سینا، چند فروند موشک «سام 7» را کشف و توقیف کرد.

به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، "اسامه العسکر" فرمانده لشکر سوم ارتش مصر اعلام کرد موشک های سام هفت در مسجدی در شهر شیخ زوید کشف شد.

یک منبع نظامی مصر از تخریب سه انبار سلاح و انهدام سی خودروی حامل تیربار در منطقه سینا خبر داد.

ده ها تانک و زره پوش با حمایت بالگردهای نظامی ارتش مصر در عملیات در منطقه سینا مشارکت دارند. چند قبضه آر پی جی و تجهیزات دید در شب هم در منطقه سینا کشف شد.

"نبیل فهمی" وزیر امور خارجه مصر در دیدار با جان کری همتای آمریکایی خود بر تصمیم قاهره برای مبارزه با تروریسم در سینا تاکید کرد.

 

·                     با وجود مخالفت نیروهای انقلابی مصر، شورای اجرایی فراخوان موسوم به «کمل جمیلک» در مصر از آغاز جمع آوری 30 میلیون امضا در شانزدهم سپتامبر برای حمایت از نامزدی سرلشکر "عبدالفتاح السیسی" در انتخابات ریاست جمهوری آتی خبر داد.

شبکه العالم گزارش داد، شورای اجرایی فراخوان «کمل جمیلک» که خواهان حمایت و نامزدی السیسی است برای آغاز برنامه‌های مربوط به این فراخوان تشکیل جلسه داد.

"خالد العدوی" یکی از هماهنگ کنندگان فراخوان گفت: مراسم و برنامه‌های این فراخوان از 16 سپتامبر جاری برای جمع آوری 30 میلیون امضا به منظور درخواست از سرلشکر السیسی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده آغاز خواهد شد و این امر دشوار نیست زیرا جنبش تمرد پیش از این توانست 22 میلیون امضا جمع کند.

این درحالی است که در پی تلاش‌ مشکوک برخی جریان‌ها در دعوت از السیسی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، حمدین صباحی نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری و رهبر «جریان مردمی» مصر گفت: عبدالفتاح السیسی فرمانده کل نیروهای مسلح نباید نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده مصر شود.

حمدین صباحی در سخنانی در مقر حزب الوفد در حاشیه نشست جبهه نجات ملی گفت: ملت مصر هرگز حضور هیچ نامزد نظامی را نخواهد پذیرفت و فقط نامزد غیرنظامی را قبول خواهیم کرد.

صباحی تاکید کرد: سرلشکر السیسی اعلام کرده که در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نخواهد شد و ما این را باور می‌کنیم اما طرح هر نامزد نظامی در دوره آینده مردود است و من در سایه احترام کامل خود به نهاد نظامی، نامزد غیرنظامی را تایید می‌کنم که بیانگر انقلاب باشد.

وی درباره اولویت‌های اعضای جبهه نجات ملی در قانون اساسی جدید گفت: اولویت ما تاکید بر هویت مصر و پایبندی ما به شریعت اسلامی به عنوان یک منبع اساسی در قانونگذاری بعلاوه مسئله عدالت انتقالی است.

جریان‌های انقلابی مصر نامزد شدن السیسی در انتخابات ریاست جمهوری آینده را به منزله تلاش دوباره نظامیان برای قبضه مستقیم قدرت سیاسی در این کشور می‌دانند.

 

·                     دادستانی کل مصر ضمن اعلام تمدید دوره بازداشت" محمد بدیع" رهبر اخوان المسلمین مصر تا پانزده روز دیگر گفت که وی به دلیل اتهام دیگری در ارتباط با حادثه کشته شدن هفت تن در الجیزه محاکمه می‌شود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد، منابع قضایی مصر به نقل از دادستانی کل مصر یکشنبه (92.06.18) اعلام کردند که بازداشت محمد بدیع به دلیل تحقیقات در چارچوب دومین پرونده درباره اتهام وارد بر وی مبنی بر تحریک به خشونت در جریان حادثه ای دیگر که با کشته شدن شماری همراه بود برای پانزده روز دیگر تمدید شد.

این منابع تصریح کردند: 14 نفر از جمله شماری از اعضای اخوان المسلمین به همراه بدیع در این محاکمه که تاریخ آن مشخص نشده است محاکمه خواهند شد.

این افراد پس از مرگ هفت نفر در روز 16 ژوئیه در جریان تظاهراتی در خیابان البحر الأعظم در الجیزة که شرکت کنندگان در آن بازگشت محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده مصر را به قدرت درخواست می کردند، تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند.

دادستانی کل مصر در 22 آگوست گذشته محمد بدیع رهبر گروه اخوان المسلمین مصر را به مدت پانزده روز به اتهام تحریک به قتل و شکنجه معترضان در جریان یورش به گارد ریاست جمهوری بازداشت کرد.

جاسوسی برای کشورهای خارجی اتهام دیگری است که به محمد بدیع وارد شده است. وی تمام این اتهامات را رد کرده است.

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶