نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (25)

آفران: تحولات مصر (25)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱۱/۳۰

تحولات کشور مصر 25




وقایع مهم مصر از تاریخ 23/11/91 تا 29/11/91

• همزمان با سالروز سقوط "حسنی مبارک" و فراخوان گروه ‌های مصری برای برگزاری تظاهرات، نیروهای امنیتی زیادی در اطراف کاخ الاتحادیه مستقر شدند.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، نیروهای امنیتی با 35 خودروی امنیت مرکزی و چهار خودروی زرهی مقابل دروازه‌های شماره 1 و 2 کاخ مستقر شدند و همچنین صدها سرباز امنیت مرکزی نیز در مقابل کاخ استقرار یافتند.
بر اساس این گزارش دروازه‌های شماره 3 و 4 کاخ به دلیل ایجاد دیوارهای آهنی و قرار دادن سیم خاردار از حضور نیروهای امنیتی خالی است.
خیابان‌های اطراف کاخ و اعم از خیابان‌های المیرغنی، ابراهیم اللقانی و الاهرام نیز شاهد ترافیک است.
این در حالی است که گروه بلک بلوک چند روز پیش در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که قصد دارد به کاخ الاتحادیه یورش ببرد. گروه‌ها و احزاب انقلابی مصر نیز اعلام کرده‌اند که در میدان التحریر و در مقابل کاخ ریاست جمهوری تظاهرات برگزار می‌کنند.

• سخنگوی ریاست جمهوری مصر گزارش داد که "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور عصر دوشنبه (91.11.23) کاخ الاتحادیه را ترک کرد.
به گزارش المصری الیوم، "یاسر علی" گفت که تیم ریاست جمهوری عصر دوشنبه کاخ را ترک کرد و مرسی هم اکنون در منزل خود در کوی پنجم است.
"یاسر علی" در گفتگوی تلفنی در برنامه "اینجا پایتخت" در کانال سی بی سی گفت: تغییر وزراء در آینده نزدیک صحت ندارد.
وی افزود که ما از همه احزاب و جبهه نجات ملی برای شرکت در گفتگوی ملی دعوت کرده‌ایم و مرسی بسیاری از مشکلات را با حزب النور بررسی کرد و در راستای تامین منافع کشور و شهروندان از همه برای شرکت در گفتگوی ملی دعوت بعمل خواهد آمد.

• وزیر دفاع و تولیدات جنگی مصر با فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا که به قاهره سفر کرده است، دیدار کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "عبدالفتاح السیسی" با ژنرال "جیمز ماتیس" و هیئت همراه وی دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار تعدادی از موضوعات و مسائل دارای اهتمام دو طرف و راهکارهای همکاری نظامی در زمینه‌های مختلف در سایه روابط متمایز بین دو کشور مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش همچنین"صدقی صبحی" رئیس ستاد مشترک ارتش مصر با ژنرال ماتیس دیدار و با وی درباره موضوعات مختلف مربوط به همکاری نظامی و آموزش‌های مشترک دو طرف بویژه تمرینات نظامی موسوم به به "ستاره درخشان" که قرار است در سال جاری در مصر برگزار شود، گفتگو کرد. در این نشست تعدادی از فرماندهان نیروهای مسلح و سفیر آمریکا در قاهره حضور داشتند.

• صدها نفر از دانشجویان دانشگاه اسکندریه مصر دوشنبه به مناسبت سالروز سقوط "حسنی مبارک" و کناره‌گیری وی از قدرت، تظاهرات برگزار کردند.
به گزارش پایگاه الشروق، دانشجویان دانشگاه اسکندریه همزمان با سالروز سقوط مبارک تظاهرات برگزار و به سمت ایستگاه الرمل حرکت کردند.
دانشجویان سپس سوار بر تراموا شده و در هر ایستگاهی که تراموا متوقف می‌شد، شعار سر می‌دادند تا اینکه تراموا به ایستگاه ویکتوریا رسید و دانشجویان نیز به تظاهرات مردمی پیوستند.
بر اساس این گزارش دانشجویان شعارهایی علیه نظام مصر سر می‌دادند.
از سوی دیگر ائتلاف بانوان انقلابی و انجمن زنان و توسعه با همکاری سازمان‌های زنان و احزاب سیاسی در اسکندریه در اعتراض به آزار و اذیت جنسی زنان در خیابان‌ها، در مقابل کتابخانه اسکندریه تظاهرات کردند.
11 فوریه همزمان با سالروز سقوط رژیم مبارک و کناره‌گیری وی از قدرت است و به همین مناسبت احزاب و گروه‌های انقلابی برای برگزاری تظاهرات مقابل کاخ ریاست جمهوری و میدان التحریر فراخوان داده‌اند.

• وزیر خارجه مصر با فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب دیدار و درباره تحولات سوریه با وی گفتگو می‌کند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد کامل عمرو" با "اخضر الابراهیمی" دیدار و با وی درباره بحران سوریه گفتگو می‌کند.
عمرو همچنین با "ریاض حجاب" نخست‌وزیر سابق سوریه که از نظام این کشور جدا شده است، دیدار و درباره راهکارهای توقف خونریزی در سوریه با وی رایزنی می‌کند.
از سوی دیگر سازمان ملل متحد اعلام کرد "اخضر ابراهیمی" با "احمد معاذ الخطیب" در قاهره، پایتخت مصر دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار ابراهیمی، معاذ الخطیب را تشویق کرد تا تلاش‌های خود برای آغاز مذاکره و گفتگو با نظام در سوریه را ادامه دهد. در این دیدار ریاض سیف و هیئت همراه نیز معاذ الخطیب را همراهی می‌کردند.

• هیئت عالی علمای الازهر شریف "شوقی عبدالکریم" را به عنوان مفتی جدید مصر و جانشین "علی جمعه" انتخاب کرد.
به گزارش پایگاه الشروق، "احمد الطیب" شیخ الازهر اعلام کرد: دکتر "شوقی" استاد فقه اسلامی و شریعت دانشگاه الازهر بخش طنطا بالاترین رأی را در میان نامزدهای پیشنهادی برای تصدی منصب مفتی مصر به دست آورد.
قرار است تعیین "شوقی" به عنوان مفتی جدید مصر به ریاست جمهوری برای تائید نهایی ارائه شود. عبدالکریم نخستین مفتی منتخب مصر پس از اصلاح قانون الازهر است که به هیئت عالی علمای الازهر حق انتخاب مفتی را اعطا کرده است.

• دادستانی کل اموال عمومی مصر دستور آزادی روسای سابق موسسه الاهرام با قید وثیقه 50 هزار پوندی را صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری الشروق، قاضی "مصطفی حسینی" دادستان کل دادستانی عالی اموال عمومی عصر دوشنبه (91.11.23) دستور آزادی "مرسی عطا‌الله"، "صلاح الغمری" و "عبدالمنعم سعید" روسای سابق شورای اداری الاهرام را صادر کرد. بر اساس این گزارش این سه نفر به قید وثیقه به ارزش 50 هزار پوند مصری آزاد شدند.
دادستانی، "ابراهیم نافع"، "مرسی عطاالله"،"عبدالله عبدالمنعم سعید" و "صلاح الغمری" را به خاطر قضیه اعطای هدایایی به ارزش 167 میلیون پوند به خاندان مبارک و برخی شخصیت‌های دوره وی در فاصله زمانی بین 2000 تا 2011، احضار کرده بود.

• نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت: درخواست سرنگونی دولت "محمد مرسی" رئیس‌جمهور مصر و لغو قانون اساسی با ایجاد نظام دموکراسی در مصر تعارض دارد.
"عبدالله الاشعل" نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر و معاون پیشین وزیر خارجه و همچنین دبیر کل شورای ملی حقوق بشر مصر اظهار داشت: درخواست سرنگونی دولت "محمد مرسی" و لغو قانون اساسی با تمایل مردم مبنی بر ایجاد نظام دموکراسی در کشور تعارض دارد.
وی نهاد ریاست جمهوری را به لزوم تمرکز بر اولویت‌های جامعه مصر فراخوانده و گفت: بی‌ثباتی سیاسی و تظاهرات مداوم بر امنیت ملی و اوضاع اقتصادی و سیاسی و نیز اجتماعی کشور تاثیر منفی برجا خواهد گذاشت و چه بسا منافع عالی کشور را در معرض خطر قرار دهد.
"الاشعل" افزود: تظاهرات غیر مسالمت‌آمیز، رویارویی با نهادهای امنیتی را به دنبال داشته و منجر به کشته و زخمی شدن جوانانی می‌شود که سرمایه توسعه و دفاع از خاک کشور هستند.
وی با تاکید بر اینکه تظاهرات مسالمت‌آمیز، حق قانونی همه است، نهادهای امنیتی را به خویشتنداری و حمایت از تظاهرات کنندگان مسالمت جو فراخواند و تصریح کرد: نباید اجازه داد که بدخواهان که وارد صفوف مردمی شده‌اند، تظاهرات مسالمت آمیز را به سمت و سوی دیگری هدایت کنند.
الاشعل همه مصری‌ها را به اولویت دادن اهداف ملی مصر فراخوانده و گفت: باید از این طریق زمینه رشد و توسعه کشور را فراهم کرد و دولت نیز باید بین تظاهرات مسالمت آمیز و کسانی که در صدد ضربه زدن به منافع ملی هستند تفاوت قائل شده و با آنان بر اساس اصول قانونی رفتار کند.
این نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر همچنین دولت را به مبارزه فوری با بیکاری و تامین فرصت های شغلی فراخواند.

• برخی منابع آگاه گزارش دادند که موسس جریان مردمی و از رهبران جبهه نجات ملی معارض مصر با درخواست اتحادیه اروپا برای گفتگوی بدون پیش ‌شرط با رئیس جمهور این کشور به منظور حل بحران کنونی آن مخالفت کرده است.
برخی منابع آگاه گفتند که "حمدین صباحی" در دیدار با "اندریاس رینیک" فرستاده اتحادیه اروپا در روند سازش با پیشنهاد وی برای گفتگو با "محمد مرسی" و تلاش برای خارج کردن کشور از بحران کنونی مخالفت کرده است.
این منابع گفتند: "صباحی" و هیئت همراه وی در دیدار با رینیک که در حضور "جیمز موران" سفیر اتحادیه اروپا در قاهره برگزار شد بر شروط جبهه نجات ملی بویژه اصلاح قانون اساسی و برکناری "هشام قندیل" نخست ‌وزیر مصر و تشکیل دولت نجات ملی و نیز تصویب قانون انتخابات با توافق گروه‌های سیاسی و برکناری دادستان کل تاکید کرد.
بر اساس این گزارش "صباحی" با درخواست اروپا برای آغاز گفتگوی بدون شرط با مرسی مخالفت کرده و مرسی را مسئول انفجار اوضاع مصر دانست و اظهار داشت که خشونت کنونی مصر نتیجه سیاست ‌های مرسی و تلاش ‌های جماعت اخوان ‌المسلمین برای سلطه بر ارکان دولت و اقدامات سرکوبگرانه وزارت کشور علیه جوانان است.

• جمعیت "الجهاد" مصر در قالب ائتلاف گسترده اسلامی و هماهنگی با بسیاری از گروه‌ های سیاسی اسلامی در انتخابات مجلس آینده مصر شرکت خواهند کرد.
"صالح جاهین" معاون موسس حزب اسلامی که بازوی سیاسی جمعیت الجهاد است، اظهار داشت: این جمعیت و حزب اسلامی آن در قالب ائتلاف گسترده اسلامی و با هماهنگی بسیاری از گروه‌ های سیاسی اسلامی در انتخابات مجلس آینده مصر شرکت خواهند کرد.
به گفته وی، تمام گروه ‌های لیبرال و سکولار مخالف طرح اسلامی درکنار یکدیگر قرار گرفته و در تلاش هستند در قالب یک فهرست در انتخابات شرکت کنند از همین رو اسلام‌گراها باید هرچه زودتر در خصوص انتخابات تصمیم گیری کنند. "جاهین" تصریح کرد: دفتر سیاسی جمعیت الجهاد و بازوی سیاسی آن از تظاهرات میلیونی علیه خشونت که جمعیت اسلامی مصر فراخوان آن را داد، حمایت می‌کند تا به تمام کسانی که عامل هرج و مرج و ناارامی بوده و پوشش و حمایت سیاسی آن را تامین می‌کنند اعلام کند که فقط آنان نیستند که در صحنه سیاسی حضور دارند.
در این میان، حزب اسلامی، رئیس و اعضای دفتر سیاسی را که بالاترین هیئت درون حزبی به شمار می‌آید، برگزید.
اعضای دفتر اجرایی حزب، 9 نفر را برای عضویت در دفتر سیاسی انتخاب کردند که به ترتیب آراء به دست آمده عبارتند از "محمد حجازی"، شیخ "اسامة قاسم"، "صالح جاهین"، "محمد نصر الدین الغزلانی"، شیخ "علی فراج"، "مصطفی دسوقی شعبان"، "عباس شنن"، "عصام عبدالجید عماد العدلی".

• نیروهای پلیس الشرقیه به ریاست "منصور ابوجبل" دبیر اتحادیه نیروهای پلیس این شهر در مقابل ساختمان اداره امنیت الشرقیه تحصن کردند.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، نیروهای پلیس الشرقیه با تحصن در مقابل ساختمان اداره امنیت این شهر، برکناری وزیر کشور و لغو قانون جدید تظاهرات را که نیروهای پلیس را از برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز منع می‌کند، خواستار شدند. "منصور ابوجبل" دبیر اتحادیه نیروهای پلیس الشرقیه گفت که حقوق این افراد اعم از تجهیز سلاح و درمان در بیمارستان پلیس سلب شده است همچنانکه بخشی از حقوق ماهیانه آن ها نیز به بیمارستان ‌های پلیس اختصاص می‌یابد بدون آنکه در این بیمارستان مورد معالجه قرار گیرند.
از سوی دیگر "السید العرباوی" مسئول فرهنگی و آگاهی ‌بخشی نیروهای پلیس در این اتحادیه نیز گفت که بخشی از حقوق سربازان و افسران پلیس به بیمارستان‌ های پلیس و بیمه تعلق می‌گیرد.
"سلامه حسین" سخنگوی رسانه ‌ای نیروهای پلیس قاهره نیز گفت که نیروهای پلیس مانعی برای وضع قوانین برگزاری تظاهرات در حمایت از املاک عمومی و خصوص نمی‌بینند اما باید قانون حمایت از نیروهای پلیس و تعامل با شهدای پلیس همانند شهدای انقلاب را اجرا کرد.

• نيروهاي امنيتي مصر بيست ويک نفر را دستگير کردند
مصر روز سه شنبه (91.11.24) دست‌کم 21 آشوبگر از جمله یک تبعه خارجی را بازداشت کرد.
یک روز پی از درگیری های شدید بین نیروهای امنیتی و آشوبگران در برابر کاخ ریاست جمهوری مصر ماموران پلیس دستکم 21 نفر را در قاهره دستگیر کردند. درگیری در اطراف کاخ ریاست جمهوری مصر پس از آن شدت گرفت که معترضان با تیراندازی به طرف نیروهای امنیتی مصر دست‌کم دو مامور امنیت مرکزی این کشور را زخمی کردند .
به گزارش خبرگزاری المان از قاهره، ماموران امنیتی مصر نیز برای متفرق کردن معترضان به طرف آنان گاز اشک آور شلیک کردند.
در همین حال ژنرال "محمد ابراهیم" وزیر کشور مصر از تشدید تدابیر امنیتی و مراقبتی در اطراف کاخ ریاست جمهوری و استقرار شمار زیادی از نیروهای امنیتی و پلیس و خودروهای زرهی در خیابان های منتهی به کاخ خبر داد .

• جمعیت اسلامی مصر تمام مقدمات لازم را برای برگزاری تظاهرات میلیونی روز جمعه با عنوان " نه به خشونت" فراهم کرده و در صدد ارسال پیام روشنی به افکار عمومی در ارتباط با مردود بودن خشونت است.
جمعیت اسلامی مصر و حزب سازندگی و توسعه، بازوی سیاسی آن، تمام مقدمات لازم را برای برگزاری تظاهرات میلیونی روز جمعه با عنوان "نه به خشونت" فراهم کرده و در صدد ارسال پیام روشنی به افکار عمومی است مبنی بر اینکه توسل به خشونت به عنوان ابزاری برای تغییرات سیاسی، مردود است.
این گروه همچنین در تلاش است با برگزاری تظاهرات روز جمعه بر لزوم حفظ وجهه مسالمت آمیز بودن انقلاب و اجرایی شدن اهداف آن تاکید کند.
"خالد الشریف" مشاور اطلاع رسانی حزب سازندگی و توسعه تصریح کرد: جمعیت اسلامی اقداماتی را در ارتباط با تظاهرات روز جمعه اتخاذ کرده است از جمله اینکه از "محمد العریفی" مبلغ مسلمان سعودی خواسته است خطبه نماز جمعه را در دانشگاه قاهره بخواند و از شیخ "محمد حسان" نیز دعوت شده است تا برای تظاهرات کنندگان سخنرانی کند.
وی تاکید کرد: تمام اعضا وسران جمعیت اسلامی در تظاهرات مزبور شرکت کرده و سخنرانی خواهند کرد.
الشریف اظهار داشت: جمعیت اسلامی از تمام احزاب و گروه های اسلامی دعوت کرده است تا در تظاهرات روز جمعه شرکت کنند و در این راستا از اخوان المسلمین، حزب آزادی و عدالت، سلفی ها، حزب النور و تمام گروه های اسلامی و ملی دعوت بعمل آورده است؛ زیرا اصل مخالفت با خشونت و حفظ مسالمت آمیز بودن انقلاب مورد تایید تمام گروه های سیاسی است.
وی گفت: جمعیت اسلامی در راستای تبلیغ و اطلاع رسانی تظاهرات روز جمعه، پوسترهایی را در میدان های قاهره و ایستگاه های اصلی مترو، راه آهن و مراکز استان ها توزیع کرده است و پیش بینی می شود تظاهرات مزبور گسترده بوده و به عاملی برای جلوگیری از خشونت و خونریزی و نجات کشور از گرفتار شدن در وضعیت نامعلوم تبدیل شود.
الشریف تصریح کرد: قرار است راهپیمایی هایی از مقابل تعدادی از مساجد چند استان مصر آغاز شود و بنابر هماهنگی های بعمل آمده ناوگان اتوبوسرانی در مناطق حومه قاهره و بیشتر استان های مصر آماده انتقال کسانی هستند که مایل اند در تظاهرات مزبور شرکت داشته باشند.
وی اظهارداشت: این تظاهرات پشتوانه مردمی با رویکرد مسالمت آمیز بوده و هدف از آن تاکید بر حفظ امنیت و ثبات کشور و تقویت مشارکت ملی است.
مشاور اطلاع رسانی حزب سازندگی و توسعه افزود، کار تشکیل کمیته های مردمی برای تامین امنیت تظاهرات میلیونی روز جمعه به پایان رسیده است و بر این اساس قرار است از ورود عناصر آشوب طلب در بین تظاهرات کنندگان جلوگیری بعمل آید.

• اخوان المسلمين مصر از تظاهرات مسالمت آميز روز جمعه حمايت مي کند
منابع خبری در مصر نوشتند: اخوان المسلمین با بیان اینکه از برگزاری راهپیمایی مسالمت آمیز در کشور حمایت می کند، مشارکت یا عدم مشارکت در تظاهرات روز جمعه را به نتیجه نشست چهارشنبه خود (91.11.25) موکول کرد.
در پی فراخوان جماعت اسلامی مصر برای تظاهرات روز جمعه (91.11.27) که با عنوان ( با هم علیه خشونت... انقلاب مسالمت آمیز ادامه دارد" برگزار می‌شود، اخوان المسلمین مصر در بیانیه ای اعلام کرد؛ در نشست خود مشارکت یا عدم مشارکت اخوانی ها در این تظاهرات بررسی خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری محیط، این جنبش در واکنش به برخی خبرها مبنی بر اینکه فراخوان تظاهرات روز جمعه را اخوان المسلمین صادر کرده است، چنین خبری را تکذیب کرد و گفت:‌ در نامه ای که از جماعت اسلامی به ما رسیده است اخوان المسلمین برای مشارکت در تظاهرات روز جمعه که از مقابل مسجد جامع قاهره آغاز می شود دعوت شد. در بیانیه مذکور از اقدام جماعت اسلامی مصر تقدیر شد و آمده است، اخوان المسلمین از آزادی عقیده و پیگیری آزادی بیان از راه های مسالمت آمیز حمایت می کند.

• یک منبع امنیتی عالی‌رتبه در وزارت کشور مصر اعلام کرد که دستگاه ‌های امنیتی این کشور در جریان درگیری‌های در مقابل کاخ الاتحادیه 21 نفر را بازداشت کرده‌اند.
به گزارش پایگاه الشروق، یک منبع امنیتی در وزارت کشور مصر گفت که 21 نفر در حوادث کاخ الاتحادیه بازداشت و اقدامات قانونی درباره آن ها اتخاذ و به دادستانی مصر الجدیده منتقل شدند.
این منبع امنیتی اظهار داشت: دستگاه‌ های امنیتی همچنین 18 نفر را در استان الغربیه در جریان درگیری بین معترضان و نیروهای امنیتی بازداشت کردند.
این منبع همچنین در رابطه با 19 نفری که در حوادث خشونت‌بار کاخ موسوم به جمعه کرامت بازداشت و دادستانی قرار آزادی آن ها را صادر کرده بود، گفت که همگی به زندان طره منتقل شدند.
بر اساس این گزارش قاضی "ابراهیم صالح" رئیس دادستانی مصر الجدیده نسبت به حکم دادگاه الجنح مبنی بر آزادی 19 متهم به ایجاد اغتشاش و خشونت در مقابل کاخ الاتحادیه اعتراض کرده و قرار است فردا چهارشنبه جلسه‌ای برای رسیدگی به این اعتراض برگزار شود.

• جبهه نجات ملي مصر هنوز موضع مشخصي در قبال گفتگوي ملي مصر اتخاذ نکرده است.
موسس جریان ملی در مصر و نامزد انتخابات ریاست جمهوری اخیر این کشور اعلام کرد جبهه نجات ملی، اصلی ترین ائتلاف مخالفان در کشور، هنوز برای مشارکت در گفتگوی ملی تصمیم خاصی اتخاذ نکرده است .
به گزارش پایگاه خبری محیط،‌ "حمدین صباحی" که یکی از رهبران جبهه نجات ملی به حساب می آید در صفحه شخصی اش در توئیتر نوشت من یکی از حامیان اندیشه ضرورت برکناری "محمد مرسی" و برگزاری انتخابات زودهنگام در کشور هستم و جبهه نجات ملی در کنار مردم است و از خواسته های مردم حمایت می کند.

• شبکه تلویزیونی فرانس 24 گزارش داد، کارنامه اقتصادی مصر پس از انقلاب در این کشور فاجعه بار است و مردم همچنان به دنبال نان و آزادی هستند.
ارائه کارنامه سیاسی دو سال پس از سقوط "حسنی مبارک" در مصر کاری دشوار است، اما می توان گفت که کارنامه اقتصادی فاجعه بار بوده است. مواجه شدن این کشور با بحران شدید اقتصادی با این انقلاب که برای عدالت اجتماعی بیشتر آغاز شده بود، در تناقض است.
امروز ارزش واحد پول ملی مصر به پائین ترین سطح در برابر دلار رسیده است، قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته است. مصری ها در مورد آزادی و نان با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
گزارشگر این شبکه گفت: در این بخش از قاهره معروفترین بخش اقتصادی مصر، دوخت لباس قرار دارد. کارگران کارگاه های تولیدی به سختی کار می کنند اما نمی توانند به اندازه کافی درآمد داشته باشند. "احمد رئیس" این کارگاه تاکید کرد که کارش به شدت تحت تاثیر سقوط ارزش پول مصر در برابر دلار و بحران سیاسی و اقتصادی قرار گرفته است.
وی از وضعیت اقتصادی پس از انقلاب و ورود کالاهای چینی شکایت کرد.
گزارشگر ادامه داد: اخوان المسلمین حزب حاکم مصر برای بهبود بازسازی مصر طرحی را ارائه کرده اند. آن ها اعلام کرده اند که از حمایت برخی تجار مصری برخوردارند و وعده اقدامات خیریه داده اند. تمهیدات دولت از سوی عده زیادی مورد انتقاد قرار گرفته است. "محسن سالامونی" استاد اقتصاد گفت: اخوان المسلمین زیادی روی مسایل شرعی متمرکز شده اند. آن ها برای اداره کشوری مثل مصر، هیچ تجربه ای برای اداره امور اقتصادی ندارند.
گزارشگر ادامه داد: در این بازار که در پایتخت واقع شده است، فروشندگان از افزایش قیمت ها می گویند. فروشنده مصری از دو برابر شدن میوه سخن به میان آورد.
این گزارشگر افزود: نتیجه افزایش قیمت استقبال ضعیف مشتریان است. مصری ها اکنون تنها برای رفع نیازهای اولیه شان تلاش می کنند و این وضع مردم مصر را عصبی کرده است. این زن مصری رئیس جمهوری را متهم کرد که وی بیشتر به حفظ قدرتش فکر می کند، تا اقتصاد. نیمی از مردم مصر زیر خطر فقر و مستقیما تحت تاثیر تورم قرار دارند. دو سال از انقلاب مصر که عدالت اجتماعی از اصلی ترین مطالبات آن بود می گذرد. اما مصری ها هنوز به دنبال کسب نان و آزادی هستند.

• یکی از رهبران جهادی مصر تاکید کرد که آمریکا و رژیم صهیونیستی نسبت به از سرگیری روابط مصر و ایران احساس نگرانی می‌کنند.
"محمد ابوسمره" گفت که تشکیلات جهادی به صراحت اعلام کرد که به قضایای فرعی مربوط به اختلافات بین سنی و شیعه توجهی ندارد و قضیه اصلی مربوط به جهاد صلیبی‌ها و یهودیان و حامیان آن ها است اما قضایای فرعی هیچ تاثیری ندارد همچنانکه در قرآن کریم نیز به صراحت اعلام شده است که یهودیان و صلیبی‌ها دشمنان اسلام هستند و تشکیلات جهادی نیز این موضوع را اصل قرار داده است.
وی به تلاش برخی قدرت‌ها از جمله آمریکا برای ممانعت از وجود هر گونه رابطه بین مصر و ایران اشاره کرد و از آن هایی که از گسترش مذهب شیعه در مصر ترس دارند، خواست تا دست از این ترس و ادعای خود بردارند زیرا حکومت شیعه به مدت 200 سال در مصر استمرار داشت اما هیچ تاثیری در این کشور بر جای نگذاشت.
وی اظهار داشت: آمریکا از پدید آمدن "غول اسلامی" در منطقه هراس دارد و همین ترس آمریکا باعث شده است که به ایجاد پایگاه ‌های نظامی در عربستان با هدف ضربه زدن به جهادی‌ها روی آورد و صراحتا نیز این موضوع را اعلام کرده است.
ابوسمره بر ضرورت از سرگیری روابط بین مصر و ترکیه و ایران تاکید کرد و گفت که شیفته این کلام امام خمینی(ره) است که گفت: تعجب می‌کنم از قومی که بر سر سرزمینی که ملک آن ها نیست با یکدیگر منازعه می کنند و منظور ایشان نیز سرزمین اسلامی است که صهیونیست ‌ها و صلیبی‌ها آن را اشغال کرده و با مسلمانان بر سر حکومت بر آن منازعه می‌کنند.

• سخنگوی رسمی جبهه نجات ملی معارض مصر تاکید کرد که خواسته این جبهه انحلال دولت "هشام قندیل" است.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "خالد داوود" اعلام کرد که رهبران این جبهه و حزب النور در خصوص ضرورت انحلال دولت هشام قندیل و تعیین دادستان کل جدید به روش قانونی از طریق شورای عالی قضائی توافق کردند.
وی افزود: حزب النور نتایج این نشست را به ریاست جمهوری اعلام خواهد کرد. "داوودی" اظهار داشت: انحلال دولت کنونی نشان‌دهنده حسن نیت خواهد بود و در آن صورت جبهه نجات ملی نیز به سمت گفتگوی ملی خواهد رفت و ما آماده گفتگوی ملی با رئیس جمهور به شرط نشان دادن حسن نیت هستیم.
وی تصریح کرد: جبهه نجات ملی تصمیم دارد نشست دیگری را طی روزهای یکشنبه و دوشنبه آینده (29 و 30بهمن ماه) به منظور ارائه طرح‌هایی برای گفتگوی ملی و دستیابی به توافق دیگر گروه‌های سیاسی تشکیل دهد.
این در حالی است که ریاست جمهوری مصر نشست گفتگوی ملی را که قرار بود چهارشنبه گذشته انجام شود به دلیل مخالفت جبهه نجات ملی برای شرکت در این نشست، آن را به هفته دیگر موکول کرد.
"یاسر علی" سخنگوی ریاست جمهوری مصر در این باره گفت که ریاست جمهوری امیدوار است همه گروه‌ها به خصوص جبهه نجات ملی در نشست گفتگوی ملی شرکت کند.

• منابع پزشکی مصر اعلام کردند که یک معترض مصری در درگیری‌های صورت گرفته با نیروهای امنیتی مقابل کاخ «القبه» ریاست جمهوری، کشته شد.
به گزارش المنار، کاخ القبه ریاست جمهوری واقع در شمال قاهره شاهد تظاهرات مخالفان "مرسی" بود و معترضان به سمت کاخ سنگ و کوکتل مولوتف پرتاب می‌کردند.
نیروهای امنیتی مامور حمایت از کاخ نیز با استفاده از آب‌پاشی سعی داشتند تظاهرات‌کنندگان را متفرق کنند. این در حالی بود که مقابل کاخ الاتحادیه ریاست جمهوری هیچ معترضی نبود و اوضاع اطراف کاخ آرام بود.
از سوی دیگر هزاران نفر از حامیان "مرسی" پس از گذشت سه هفته از وقوع خشونت و تظاهرات معارضان در چندین شهر مصر، در قاهره تظاهرات کردند.
این تظاهرات بنا به دعوت حزب سازندگی و توسعه شاخه سیاسی جماعت اسلامی با عنوان "همه با هم علیه خشونت" در میدان مقابل دانشگاه قاهره برگزار و طی آن تظاهرات‌کنندگان، معارضان مصر را عامل درگیری‌های خشونت‌بار با پلیس دانسته و آن ها را محکوم کردند.
جماعت اخوان‌المسلمین نیز اعلام کرده بود که به صورت سمبلیک در این تظاهرات شرکت می‌کند و این در حالی است که حزب سلفی النور با شرکت در این تظاهرات مخالفت کرده و اخیرا باب گفتگو با معارضان برای یافتن راهکاری برای خروج از بحران سیاسی کنونی در مصر را آغاز کرده است.
تظاهرات‌کنندگان پلاکاردهایی در مخالفت با جبهه نجات ملی به عنوان ائتلاف اصلی معارضان در مصر که متشکل از احزاب لیبرال و چپ‌گراست در دست داشتند.

• نیروهای امنیتی مصر در راستای آمادگی برای برگزاری تظاهرات میلیونی مخالفت با خشونت در این کشور، در اطراف دانشگاه قاهره به حال آماده‌باش درآمدند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، نیروهای امنیتی مصر جمعه (91.11.27) به منظور آمادگی برای برگزاری تظاهرات میلیونی تحت عنوان "همه باهم علیه خشونت" که قرار است بنا به دعوت جماعت اسلامی در مقابل دانشگاه قاهره برگزار شود، در محوطه دانشگاه و اطراف آن مستقر شدند.
نیروهای امنیتی همچنین در خیابان‌های منتهی به مکان برگزاری تظاهرات نیز به صورت گسترده مستقر شدند.
در همین راستا گشتی‌های امنیتی نیز با هدف تامین امنیت منطقه تظاهرات در میدان تمثال نهضت مصر استقرار یافتند و تعدادی از فرماندهان امنیتی از جمله معاون مدیر اداره کل تحقیقات الجیزه بر این عملیات نظارت دارند.
جماعت اسلامی مصر طی فراخوانی از مردم این کشور خواسته است تا به منظور مخالفت با هر گونه خشونت در مقابل دانشگاه قاهره تظاهرات میلیونی برگزار کنند. جماعت اخوان‌المسلمین نیز اعلام کرده است که در این تظاهرات شرکت می کند.

• برخی منابع مصری از تعدیل در کابینه "هشام قندیل" نخست وزیر مصر و تغییر تعدادی از وزرا در آینده نزدیک خبر دادند.
به گزارش المصری الیوم، یک منبع مسئول عالی‌رتبه دولتی گفت که رایزنی‌هایی بین ریاست جمهوری و قندیل برای تغییر سرلشگر "محمد ابراهیم" وزیر کشور صورت گرفته است زیرا ریاست جمهوری و نخست‌وزیری از عملکرد وی راضی نبوده‌اند.
در همین راستا "قندیل" در برنامه‌ای در تلویزیون مصر گفت که از پرونده امنیتی و عملکرد پلیس و دو وزارتخانه حمل و نقل و کشاورزی راضی نیست.
به گفته منبع مسئول مصری، قندیل تعدادی از شخصیت‌های امنیتی نامزد جانشینی وزیر کشور از جمله سرلشگر "احمد جاد" رئیس دانشکده پلیس دیدار کرد.
بر اساس این گزارش دلایل زیادی برای تغییر وزیر کشور از جمله موضوع شکنجه در اردوگاه‌های امنیت مرکزی، هرج و مرج امنیتی، گسترش جرم و جنایت و عدم توانایی وزیر برای مهار خشم روزافزون علیه وزارتخانه، وجود دارد.
از سوی دیگر برخی منابع ریاست جمهوری اخبار مربوط به انحلال دولت قندیل و مامور کردن "کمال الجنزوری" نخست‌وزیر سابق برای تشکیل دولت جدید را رد کردند. این منابع گفتند که موضوع دولت در میز گفت‌وگوی ملی که قرار است هفته آینده برگزار شود، مطرح خواهد شد اما با این حال ریاست جمهوری ترجیح می‌دهد که دولت قندیل تا پایان برگزاری انتخابات پارلمانی، تداوم داشته باشد.

• یک منبع ریاست جمهوری مصر تاکید کرد که احتمالا "محمد مرسی" رئیس جمهور این کشور تا چند روز آینده ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات پارلمانی را اعلام می‌کند.
به گزارش روزنامه الحیات به نقل از یک منبع ریاست جمهوری مصر نوشت که قانون اساسی جدید رئیس جمهور را ملزم می‌کند تا اقدامات مربوط به برگزاری انتخابات پارلمانی را طی گذشت 60 روز از زمان برگزاری همه پرسی یعنی پیش از پایان ماه جاری، آغاز کند.
بر اساس قانون اساسی جدید رئیس جمهور ملزم است بدون ایجاد تغییر در دولت کنونی و با وجود مخالفت‌های معارضین با تداوم این دولت، انتخابات را برگزار کند در حالی که به آرام شدن اوضاع سیاسی پس از برگزاری این انتخابات امید زیادی وجود دارد.
از سوی دیگر حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی جماعت اخوان‌المسلمین حاکم در مصر کنفرانس سالانه خود را طی دو روز برگزار و در جریان آن آمادگی برای برگزاری انتخابات را بررسی می‌کند و این در حالی است که احتمال تحریم انتخابات از سوی معارضین وجود دارد.
بنابر این گزارش در صورت تحریم انتخابات از سوی معارضین، بحران داخلی و خارجی مصر تشدید خواهد شد.
"خالد داوود" سخنگوی جبهه نجات ملی در این باره اعلام کرد که رهبران این جبهه و حزب النور در خصوص ضرورت انحلال دولت "هشام قندیل" و تعیین دادستان کل جدید به روش قانونی از طریق شورای عالی قضائی توافق کردند. وی افزود که حزب النور نتایج این نشست را به ریاست جمهوری اعلام خواهد کرد.

• نایب رئیس حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی جنبش اخوان‌المسلمین تاکید کرد که ملت قادر است از صندوق‌های رأی در انتخابات حمایت کند.
به گزارش المصری الیوم، "عصام العریان" گفت که اظهارات برخی‌ها در خصوص عدم مشارکت در انتخابات آینده بیانگر عدم احساس مسئولیت آن ها است.
وی افزود: کسانی که شرایط کنونی را با شرایط قبل از 25 ژانویه مقایسه می‌کنند، در توهم هستند و همه باید برای پاسخگوئی به نیازهای ملت تلاش کنند.
العریان اظهار داشت: ملت قادر است از صندوق‌های رأی در برابر هر گونه تقلب حمایت کند و هرگز اجازه تقلب را نخواهد داد؛ ممکن است مشکلات اندکی رخ دهد اما تا زمانی که ملت در روند انتخابات شرکت می‌کنند، هرگز تقلبی اتفاق نخواهد افتاد.
وی افزود: حزب آزادی و عدالت خواهان دولت گسترده است و شرکایی هستند که مسئولیت دارند و آن ها نیز به ساختن کشور تمایل دارند اما مشکل در توافق بر سر برنامه است.
العریان همچنین تصریح کرد که نمی‌توان پیش‌بینی کرد این حزب در انتخابات آینده چه میزان رأی را کسب خواهد کرد و صندوق‌های رأی نشان خواهد داد که محبوبیت اخوان‌المسلمین تا چه اندازه است.

• دبیر کل حزب ‌النور با اشاره به اینکه راه حل بحران کنونی در مصر گفتگو گروه‌های مختلف با یکدیگر است، ابراز اطمینان کرد که مخالفان این بار با گفتگو مخالفت نخواهند کرد.
"جلال المرة" دبیر کل حزب سلفی النور با بیان اینکه دست های پنهانی در صدد ایجاد بی ثباتی وناامنی در مصر هستند، راه نجات از وضعیت کنونی را گفتگو دانسته و اطمینان داد که مخالفان این بار با گفتگو مخالفت نخواهند کرد.
وی افزود، تظاهرات کنندگان در برابر کاخ الاتحادیه، نیروهای انقلابی نیستند بلکه عوامل آشوب طلبی هستند که با قواعد سیاسی از جمله گفتگو آشنایی ندارند.
"المره" با بیان اینکه بنابر اصول قانونی، خشونت های اخیر در مصر و کشتار مردم و تخریب کشور جرم است، تاکید کرد، تمام گروه ها و جریان های سیاسی باید به منظور نجات کشور از بحران های موجود که آن را به سمت نامعلومی سوق می دهد، در گفتگوی ملی حضور یابند. وی در مورد موضع مخالفان در قبال گفتگوی ملی ابراز اطمینان کرد که آنان این بار با گفتگو مخالفت نخواهند کرد.

• دادگاه جنایی قاهره حکم آزادی "سبیل زکریا عزمی" رئیس دفتر "حسنی مبارک" را که به اتهام کسب درآمد نامشروع حبس شده بود، صادر کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "زکریا عزمی" با خودرویی از زندان طره به مقر اداره امنیت قاهره انتقال داده شد.
بر اساس این گزارش قرار است اقدامات قانونی برای آزادی وی به دنبال صدور حکم دادستانی انجام شود.
بر اساس این گزارش دادگاه جنایی قاهره پس از پذیرش اعتراض "زکریا عزمی" به حکم حبس وی به اتهام کسب درآمد نامشروع، با آزادی وی موافقت کرد.
یک ساعت پیش از صدور حکم دادگاه، دادستانی اموال عمومی ماموری برای احضار عزمی به منظور آغاز تحقیقات از وی به اتهام دریافت هدایایی از دو موسسه الاهرام و اخبار الیوم اعزام کرد اما در جریان تحقیقات پنج ساعته مشخص شد که وی یک میلیون و 450 هزار پوند به الاهرام و 400 هزار پوند نیز به اخبارالیوم پرداخت کرده است و به همین دلیل دادستانی کل اموال عمومی نیز با آزادی وی موافقت کرد.
از سوی دیگر دادگاه فرجام قاهره با محاکمه مجدد "احمد نظیف" نخست‌وزیر اسبق و "حبیب العادلی" وزیر کشور اسبق مصر در مورد قضیه ورق‌های فلزی موافقت کرد.

• برخی منابع نزدیک به ریاست جمهوری مصر اعلام کردند که نهاد ریاست جمهوری طی چند روز آینده تیمی از سخنگویان رسانه‌ای به شیوه کاخ سفید تشکیل می‌دهد.
این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که تیم سخنگویان ریاست جمهوری از مسئولان دیپلماتیک به ریاست "ایمن نور" مشاور رئیس جمهور در امور مصری‌های مقیم خارج خواهد بود.
بر اساس این گزارش "یاسر علی" سخنگوی ریاست جمهوری مصر در تاسیس تیم رسانه‌ای جدید کمک خواهد کرد. بنابر این گزارش نهاد ریاست جمهوری مصر همچنین یاسر علی را به عنوان مدیر "مرکز اطلاعات و پشتیبانی تصمیم‌گیری" وابسته به کابینه تعیین کرد.
در این گزارش آمده است که انتخاب علی برای این سمت به منزله دور کردن وی از نهاد ریاست جمهوری نیست بلکه وی به عنوان حلقه اتصال بین دولت و نهاد ریاست جمهوری خواهد بود تا ریاست جمهوری تصمیماتی بر اساس معیارهای افکار عمومی اتخاذ کند.

• سفیر آمریکا در قاهره تلاش دارد تا با دخالت در معادلات سیاسی مصر نقشی فعال‌تر ایفا کند.
به گزارش روسیا الیوم، سفیر آمریکا تلاش دارد تا نقش میانجی بین دولت مصر با مخالفان را در راستای گفتگو ایفا کند.
بنابراین گزارش سفیر آمریکا در قاهره می‌کوشد تا "حمدین صباحی"، "عمرو موسی" و "محمد البرادعی" 3 رهبر مخالف "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر را پای میز مذاکره بکشاند. این درحالی است که برخی منابع خبر دادند که آمریکا قصد دارد 20 هواپیما اف-16 به مصر تحویل دهد.

• سفیر رژیم صهیونیستی در میان تدابیر شدید امنیتی وارد فرودگاه قاهره شد و این شهر را به مقصد تل‌آویو ترک کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "یعقوب امیتای" سفیر رژیم صهیونیستی به همراه 3 نفر از کارکنان سفارت وارد فرودگاه قاهره شد و با یک هواپیمای ویژه شرکت صهيونيستي "ایر سینا"عازم تل‌آویو شد.
بر اساس این گزارش امیتای در میان تدابیر شدید امنیتی وارد سالن تشریفات فرودگاه شد و پس از خداحافظی با تعدادی از اعضای سفارت، قاهره را ترک کرد.

• منابع مصری اعلام کردند که هیئت امنیتی رژیم صهیونیستی در سفر به قاهره، تحولات سینا و اوضاع سوریه را با مسئولان مصری بررسی کرد.
به گزارش پایگاه الشروق، هیئت امنیتی رژيم صهيونيستي متشکل از 4 نفر پس از سفری چند ساعته به قاهره، با یک هواپیمای جنگی فرودگاه قاهره را ترک کرد. بر اساس این گزارش این هیئت صهيونيست با همان هواپیمایی که از تل‌آویو به قاهره آمده بود، به تل‌آویو بازگشت.
منابع امنیتی مسئول در فرودگاه به محض ورود هیئت امنیتی رژيم صهيونيستي به قاهره گفتند که این هیئت با مسئولان مصری از جمله "رأفت شحاته" رئیس سازمان اطلاعات این کشور و تعدادی از شخصیت‌های امنیتی مصر دیدار و درباره روند سازش بین رژيم صهيونيستي و فلسطینیان، اوضاع امنیتی شبه جزیره سینا و حملات اخیر رژيم صهيونيستي علیه سوریه گفتگو خواهد کرد.
حمله اخیر رژیم صهیونیستی به مرکز پژوهش های نظامی سوریه و تجاوز به خاک این کشور که به کشته و زخمی شدن چندین نفر منجر شد، با محکومیت های بین المللی مواجه گشت و این رژیم از ترس انتقام گیری سوریه از این قضیه همچنان در حال آماده باش است.

• یک هیئت نظامی مصر به ریاست "صدقی صبحی" رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور قاهره را به مقصد امارات عربی متحده ترک کرد.
این هیئت شامل تعدادی از مسئولان نظامی مصر است که در این سفر با شماری از مسئولان سیاسی و نظامی امارات دیدار و همکاری دوجانبه بین قاهره و دبی را بررسی خواهند کرد. "صبحی" در این سفر همچنین از یازدهمین دور نمایشگاه «آیدکس 2013» بازدید و در کنفرانسی که به همین مناسبت برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد.
این کنفرانس روز 17 فوریه با مشارکت بیش از 77 وزیر دفاع و 79 شخصیت نظامی برجسته اعم از روسای ستاد مشترک ارتش و فرماندهان و هیئت‌های نظامی 82 کشور در مرکز ملی ابوظبی برگزار خواهد شد.

• رئیس هیئت گفتگوی جنبش فتح اعلام کرد که هیئت ‌های فتح و حماس دوشنبه (91.11.28) به منظور ارزیابی دستاوردهای مربوط به پرونده آشتی ملی، در قاهره دیدار می‌کنند.
به گزارش شبکه خبری «فلسطین الیوم»، "عزام الاحمد" پنج‌شنبه (91.11.26) گفت: که دوشنبه آینده 18 فوریه (91.11.30) همزمان با پایان کار کمیته انتخابات مرکزی، جنبش‌های فتح و حماس نیز با هم دیدار می‌کنند تا تشکیل دولت وفاق ملی و اسامی پیشنهادی برای تصدی مناصب وزارتی و همچنین دستاوردهای مربوط به توافق آشتی ملی را بررسی کنند.
الاحمد درباره اظهارات اخیر وزیر دارائی رژیم صهیونیستی نیز که تحویل درآمدهای مالیاتی تشکیلات خودگردان را به عدم آشتی با حماس مشروط کرده بود، گفت که این اظهارات نتایج عکس داشته و هر دو طرف سعی می‌کنند توافق را بر اختلافات ترجیح دهند.
وی تاکید کرد که پاسخ عملی به این باج‌ خواهی رژيم صهيونيستي پیشرفت در دیدارهای فتح و حماس و دستیابی آن ها به توافق خواهد بود که نخستین این دیدارها نیز دوشنبه آینده در قاهره است.
"محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که رایزنی‌ها درباره تشکیل دولت توافق ملی آغاز شده است و تشکیل دولت همزمان با اعلام فرمان تعیین زمان انتخابات اعلام خواهد شد. وی افزود که به عنوان رئیس دولت آتی اعضای دولت را پس از رایزنی و مشورت انتخاب خواهد کرد.
• جبهه نجات ملی معارض مصر شنبه (91.11.28) با برگزاری نشستی بار دیگر به تحریم انتخابات پارلمانی تهدید کرد.
به گزارش پایگاه الشروق، جبهه نجات ملی با روسای سندیکاهای مستقل کارگری جلسه‌ای را تشکیل داد. در این جلسه حاضرین در خصوص تشکیل کمیته مشترک بین جبهه نجات ملی و سندیکاهای کارگری به منظور معرفی نامزدهای خود توافق کردند و این کمیته متشکل از "عبدالغفار شکر"، "جرج اسحاق"، "عاطف مغاوری" از جبهه نجات ملی و "کمال ابوعیطه"، "کمال عباس" و "احمد البرعی" از سندیکاهای مستقل کارگری خواهد بود.
همچنین توافق شد روز جمعه برابر با 1 مارس ((91.12.11)، تظاهرات میلیونی تحت عنوان "می‌خواهم زندگی کنم" برگزار و نیز کمیته‌ای به منظور اجرای تعدیل در قانون کار ایجاد شود.
بر اساس این گزارش دو طرف در نشست همچنین در خصوص تحریم انتخابات پارلمانی آینده توافق کردند مگر اینکه دولت با خواسته‌های آن ها مبنی بر پایبندی به بی‌طرفی از طریق نظارت بین‌المللی بر انتخابات، تعدیل قانون انتخابات و تشکیل دولت مستقل برای اداره انتخابات موافقت کند.
این در حالی است که نایب رئیس حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی جنبش اخوان‌المسلمین تاکید کرد که ملت قادر است از صندوق‌های رأی در انتخابات حمایت کند.
"عصام العریان" گفت که اظهارات برخی‌ها در خصوص عدم مشارکت در انتخابات آینده بیانگر عدم احساس مسئولیت آنهاست. وی افزود: کسانی که شرایط کنونی را با شرایط قبل از 25 ژانویه مقایسه می‌کنند، در توهم هستند و همه باید برای پاسخگوئی به نیازهای ملت تلاش کنند.
العریان اظهار داشت: ملت قادر است از صندوق‌های رأی در برابر هر گونه تقلب حمایت کند و هرگز اجازه تقلب را نخواهد داد؛ ممکن است مشکلات اندکی رخ دهد اما تا زمانی که ملت در روند انتخابات شرکت می‌کنند، هرگز تقلبی اتفاق نخواهد افتاد.

• سخنگوی وزارت کشور مصر اعلام کرد که دستگاه‌ های امنیتی این کشور در جریان درگیری‌های در چند استان، 62 متهم را بازداشت کردند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، سرلشگر "هانی عبداللطیف" سخنگوی رسمی وزارت کشور مصر گفت که در جریان درگیری‌های اخير در چند استان این کشور، 62 متهم بازداشت و برای انجام تحقیقات به مراکز بازجویی انتقال داده شدند.
وی تصریح کرد که دستگاه ‌های امنیتی در قاهره 30 متهم را بازداشت کردند و در این استان 2 سرباز در اثر اصابت گلوله زخمی شدند.
بر اساس این گزارش در الغربیه نیز 15 متهم در طنطا بازداشت شدند و یک افسر نیز زخمی شد، در المحله 6 متهم بازداشت و یک افسر و 12 سرباز زخمی شدند. بر پایه این گزارش در اسکندریه نیز 6 متهم و در البحیره نیز 5 متهم بازداشت و یک افسر پلیس نیز زخمی شدند.
کاخ القبه ریاست جمهوری واقع در شمال قاهره شاهد تظاهرات مخالفان "مرسی" بود و معترضان به سمت کاخ سنگ و کوکتل مولوتف پرتاب می‌کردند.

• مسئولان مصری همزمان با تشدید خشونت‌ها در کشور و با هدف بهبود شرایط کاری نیروهای پلیس رده پایین، آن ها را به سلاح کمری مجهز می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری المنار، یک منبع امنیتی مصر اعلام کرد که در پی اعتراضات اخیر نیروهای پلیس به شرایط کاری خود همزمان با تشدید خشونت ‌ها در کشور، مسئولان مصری نیروهای پلیس رده پایین را به سلاح کمری مجهز می‌کنند.
این منبع گفت که پس از گذشت حدود یک هفته از اعتراضات پلیس، "محمد ابراهیم" وزیر کشور با واردات 100 هزار اسلحه کمری موافقت کرده است.
بر اساس این گزارش افسران پلیس مصر و برخی از سربازان اسلحه سبک و گاهی نیز تفنگ حمل می‌کنند اما نیروهای پلیس رده پایین غیرمسلح هستند و این در حالی است که میزان جرم و جنایت پس از سرنگونی رژیم حسنی مبارک در اوایل سال 2011 بیشتر شده است.
بنابر این گزارش حدود 30 پلیس در جریان انقلاب مصر که 18 روز به طول کشید، کشته و تعدادی از مراکز پلیس نیز به آتش کشیده شدند همچنانکه از آن زمان تا کنون 138 نیروی پلیس به قتل رسیده‌اند.

• اخوان المسلمین با شرکت در تظاهرات، در صدد ارسال پیام های مختلفی به مخالفان بود از جمله اینکه خشونت راه به جایی نمی‌برد.
اخوان المسلمین مصر با شرکت در تظاهرات روز گذشته موسوم به "نه به خشونت" کوشید این پیام را به مخالفان ارسال کند که خشونت راه به جایی نمی‌برد و اگر بخواهد می‌تواند میلیون‌ها تظاهرات کننده مصری را گرد آورد.
پیام اخونی‌ها بیشتر متوجه گروه های سیاسی مخالف و پیش از همه جبهه نجات ملی بود.
در این میان، "محمد البلتاجی" دبیر حزب آزادی و عدالت خطاب به جبهه نجات ملی گفت: ما اسلامگراها می توانستیم دو برابر تعدادی که در تظاهرات حضور یافتند، جمع آوریم اما به منظور تاکید بر مخالفت با خشونت و نیز تقویت رویکرد مسالمت آمیز، ترجیح دادیم تظاهرات را به شکل محدود برگزار کنیم.
وی همچنین خطاب به مخالفان "مرسی" تصریح کرد: حوادث مقابل کاخ الاتحادیه، اقدام سیاسی نیست بلکه جنایتی است که باید عاملان آن به شدت مورد محاسبه قرار گیرند زیرا به منظور ایجاد تغییرات مورد نظر خود به خشونت متوسل شدند.
"البلتاجی" با اعتراف به وجود برخی اختلاف‌ها بین جریان های اسلامی در عین حال بر لزوم وحدت اسلامی تاکید کرده و گفت: جریان‌های اسلامی در نهایت حامی طرح اسلامی و حفظ هویت کشور و مقابله با هر نوع تلاش برای خرابکاری و ایجاد هرج‌ومرج هستند.
در همین راستا "احمد عارف" سخنگوی رسمی اخوان المسلمین نیز گفت: خشونت، هرگز نمی‌تواند منجر به سرنگونی رئیس جمهور منتخب شود و کسانی که در تلاش برای تغییر او هستند باید فقط از طریق انتخابات اقدام کنند. وی برخی جریان‌های سیاسی را مسئول فرهنگ خشونت طلبی دانسته و اظهار داشت: این اقدام در ایجاد هرگونه تغییری ناکام خواهد ماند.

• رئیس حزب الدستور و یکی از رهبران جبهه نجات ملی معارض مصر، دستگاه قضایی این کشور را به بدنام کردن معارضان متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "محمد البرادعی" طی اظهاراتی در صفحه فیس بوک خود نوشت، وقتی که دستگاه قضائی به تحقیق در ابلاغیه‌های بیهوده که هدف از آن بدنام کردن معارضان است، ادامه می‌دهد و بدون مجازات ارائه‌کنندگان این ابلاغیه پرونده را می‌بندد، ما نیز به فهرست نظام‌های پلیسی می‌پیوندیم.
برخی وکلا طی ماه ‌های گذشته با ارائه ده‌ها ابلاغیه رسمی به دادستان کل مصر، رهبران و شخصیت‌های برجسته این کشور را به تلاش برای کودتا علیه نظام حاکم و تهدید امنیت ملی و دستیابی به حمایت مالی از بیگانگان خارجی متهم کرده بودند.
از جمله این ابلاغیه‌ها این بود که البرادعی و رهبران جبهه نجات ملی معارض را به اجرای طرحی با هدف ربودن "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر و انتقال وی به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس با این ادعا که تحت فشارهای معارضان فرار کرده است، متهم کرده بود.

• گروه‌ موسوم به "بلک بلوک" مسئولیت ربایش عضو سابق مجلس الشعب (پارلمان) از اعضای جماعت اخوان‌المسلمین و چهار نفر دیگر در المحله را بر عهده گرفت.
گروه "بلک بلوک" در صفحه اینترنتی خود در فیس بوک اعلام کرد که "عبدالحلیم هلال" عضو سابق پارلمان مصر از اعضای جماعت اخوان‌المسلمین و چهار نفر دیگر را در روستای الراهبین در جاده المحله- المنصوره ربوده است.
در سایت این گروه آمده است، ما مسئولیت ربودن عبدالحلیم از اعضای اخوان‌المسلمین و چهار نفر دیگر در روستای الراهبین وابسته به مرکز سمنود در جاده المحله - المنصوره را اعلام می‌داریم.
این گروه سپس در صفحه خود این مطلب را قرار داد: "عبدالحلیم هلال" و چهار نفر دیگر پس از ارائه تعلیم به آن ها آزاد شدند.
پیش از این "ابراهیم الدراوی" مدیر مرکز "مطالعات فلسطین" با اشاره به اینکه جریان "بلک بلوک" عامل اجرای نقشه بین المللی برای تخریب مصر و ایجاد هرج و مرج در آن است، اظهار داشت: آژانس بین المللی امنیت در راستای تخریب موسسات ملی و دولتی مصر، در تامین مالی و آموزش جوانان جریان بلک بلوک دست دارد. دومین سالگرد انقلاب در مصر شاهد خروج گروهی به نام بلوک سیاه یا بلک بلوک در میان تظاهر کنندگان بود.‬
این بار این گروه در اسکندریه ظاهر شدند؛ گروهی که به ایجاد آشوب و اغتشاش از جمله آتش زدن یکی از مراکز إخوان المسلمین در قاهره و اقدام به ایجاد حریق در کاخ ریاست جمهوری و تهدید به حمله به ساختمان مجلس شورا متهم می باشد.
ابراهیم الدراوی تاکید کرد، آژانس مزبور با وسوسه جوانان مصری و عرب به تامین فرصت‌های شغلی، آنان را برای ایجاد هرج و مرج و خرابکاری در کشور، تحت آموزش‌های فشرده ای قرار می دهد.

• هزاران نفر از اسلامگرايان در حمايت از "محمد مرسي"، رييس جمهور مصر و سياست هايش مقابل دانشگاه قاهره تظاهرات كردند.
تظاهرات حاميان دولت اخوان المسلمين درحالي برگزار شد كه چند صد نفر از مخالفان محمد مرسي هم در اعتراض به سياست هاي دولت، قانون اساسي جديد و همچنين محقق نشدن وعده هاي انقلاب عمدتا مقابل يكي از كاخ هاي رياست جمهوري در شمال قاهره تجمع كردند. يورونيوز گزارش داده است كه اسلامگرايان به دعوت سلفي ها و گروه "جماعه اسلامي" نزديك به اخوان المسلمين، به خيابان آمده بودند با شعار"همه با هم، عليه خشونت"، "نه به خشونت، آري به شريعت"با اعتراض به خشونت هاي مخالفان دولت، تاكيد كردند رئيس جمهوري كه از راه قانوني و دموكراتيك به قدرت رسيده را نمي‌توان با چند عدد سنگ و كوكتل مولوتوف در اجراي اهدافش سست كرد. يورونيوز گزارش داده كه تعدادي از مخالفان "محمد مرسي" در اعتراض هاي خود در شمال قاهره ادامه دادند و در مواردي با پرتاب سنگ و بمب هاي آتش زا با نيروهاي امنيتي درگير شدند. پليس براي متفرق كردن مخالفان به آب فشار قوي و گاز اشك آور متوسل شد.

• دبیر کل حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی جماعت اخوان‌المسلمین مصر تاکید کرد که این حزب گفتگوی بدون پیش شرط که دارای تضمین‌های جدی باشد، می‌پذیرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "حسین ابراهیم" طی سخنانی در کنفرانس مطبوعاتی حزب آزادی و عدالت که در مقر این حزب برگزار شد، گفت که این حزب در امور دستگاه قضایی مصر و یا موسسات دولت دخالتی نمی‌کند.
وی افزود، کسانی که از خشونت و اقدامات خشونت‌آمیز پشتیبانی سیاسی بعمل می آورند به اقتصاد مصر ضرر می‌رسانند، حزب آزادی و عدالت دیدگاه ‌های فنی و طرح‌هایی را به نهاد ریاست جمهوری ارائه می‌کند و امیدوار است که دیگر گروه‌های سیاسی نیز همین کار را انجام دهند.
دبیرکل حزب آزادی و عدالت تاکید کرد که تظاهرات مسالمت‌آمیز حق ملت مصر است که از زمان انقلاب 25 ژانویه به این حق دست یافته است، این حزب قانون تظاهرات را بررسی نکرده و همراه با همه برای توسعه اقتصادی و بالا بردن سطح معیشت مردم تلاش می‌کند.
وی تصریح کرد: ما باید به ثبات سیاسی و امنیتی به منظور رونق بخشیدن به اقتصاد مصر دست یابیم و راه برون رفت از بحران کنونی نیز توقف خشونت و اجرای قانون اساسی و عدم حمایت سیاسی از خشونت‌هاست.

• رئیس حزب غد الثوره (فردای انقلاب) با "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر دیدار و درباره تحولات کشور گفتگو کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "ایمن نور" پس از دیدار با مرسی گفت که با "عمرو موسی" از رهبران جبهه نجات ملی معارض دیدار می‌کند و تاکید کرد که این دیدار آن ها در راستای روابط دوستانه است و ارتباطی به دیدار وی با مرسی ندارد. "ایمن نور" اظهار داشت: "مرسی" در این نشست بار دیگر بر تعهد خود برای تعدیل همه مواد توافق شده و ارائه آن به مجلس نمایندگان آینده تاکید کرد. وی افزود که در این نشست نگرانی‌ های گروه ‌های مدنی و دیدگاه ‌های آن ها درباره انتخابات را به مرسی انتقال داده و مرسی نیز متعهد شده است با تضمین‌های مورد توافق احزاب موافقت خواهد کرد.
وی گفت که در این دیدار با مرسی درباره دولت کنونی گفتگو کرده اما رئیس جمهور دیدگاه کامل خود درباره دولت کنونی و یا تغییر وزارتی و تشکیل دولت جدید بیان نکرده است.
نور تاکید کرد که در رابطه با همه گروه‌های مدنی، اسلامی و یا نهاد ریاست جمهوری بی‌طرف است و مرسی نیز تصریح کرد که برای همه گروه‌های ملی معارض از جمله جبهه نجات ملی احترام قائل است.

• فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب یکشنبه (91.11.29) با دبیرکل این اتحادیه دیدار و درباره طرح‌های مربوط به حل بحران سوریه با وی گفتگو خواهد کرد.
به گزارش پایگاه العهد، یک مقام مسئول سازمان ملل در قاهره که خواست نامش فاش نشود، گفت که "اخضر ابراهیمی" یکشنبه با "نبیل العربی" دیدار و نتایج نشست هفته گذشته خود با نمایندگان ائتلاف معارض سوریه را بررسی خواهد کرد.
وی افزود: "ابراهیمی" در این دیدار همچنین به بررسی نتایج تماس های اخیر خود با دو طرف روسی و آمریکایی و نیز برخی کشورهای عضو شورای امنیت خواهد پرداخت. در همین راستا یک منبع دیپلماتیک بین‌المللی نیز از جلسه هفته گذشته "ابراهیمی" با سفیر چین در قاهره در پشت درهای بسته خبر داد.
به گفته وی در این جلسه دو طرف تحولات سوریه را مورد بررسی قرار دادند و همچنین مسئولیت کشورهای عضو شورای امنیت در پایان دادن به خشونت در سوریه مورد ارزیابی قرار گرفت و "ابراهیمی" بر اتخاذ طرح‌هایی به منظور پایان دادن به کشتارها در سوریه و یافتن راه‌حل سیاسی برای متقاعد کردن طرف‌های درگیری برای ورود به گفتگوی جدی تاکید کرد.

• جنبش حماس اقدام مصر مبنی بر مسدود کردن تونل‌های مرزی با استفاده از پر کردن آب در داخل این تونل‌ها را محکوم کرد و آن را "تجدید محاصره غزه" خواند.
به گزارش پایگاه الشروق، "خلیل الحیه" از رهبران جنبش حماس گفت که تونل‌های واقع در مرز مصر و نوار غزه، تنها راه فلسطینیان برای مقابله با محاصره است و پر کردن این تونل‌ها با آب در سایه محاصره حکم بازگشت دوباره به محاصره با تصمیم رسمی است. وی از مصر خواست تا گذرگاه مرزی رفح را برای ورود کالاها و افراد باز کند و همچنین رژيم صهيونيستي را به بازگشایی گذرگاه‌ها و پایان دادن به محاصره کامل نوار غزه مجبور سازد.
برخی از منابع امنیتی اعلام کردند که دستگاه‌ های امنیتی مصر بسیاری از تونل‌های واقع در طول مرز مصر با نوار غزه را با پمپاژ فاضلاب به داخل این تونل‌ها مسدود کرده اند.

• دادگاه جنایی جنوب قاهره یک تبعه اردنی را به اتهام جاسوسی برای رژیم صهیونیستی محاکمه می‌کند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، دادگاه جنایی جنوب قاهره در جلسه‌ای به ریاست قاضی "عادل عدلی" نخستین جلسه محاکمه "بشار ابراهیم ابوزید" مهندس ارتباطات را به اتهام جاسوسی برای رژیم صهیونیستی برگزار می‌کند.
بر اساس این گزارش جلسه سابق محاکمه این فرد به طور سری و به مدت 5 دقیقه برگزار شد و وکلای حاضر در جلسه از جمله "احمد الجنزوری" خواستار لغو قانون وضعیت اضطراری و محاکمه متهم در دایره جنایی عادی و نه دادگاه عالی امنیت دولت شدند.
دادستانی عالی امنیت دولت دو متهم اردنی و صهيونيستي را متهم کرده است که مکالمات تلفنی مصر با مقامات بین‌المللی را در اختیار دستگاه‌های امنیتی و جاسوسی رژيم صهيونيستي به منظور شنود مکالمات قرار داده و همچنین اطلاعاتی در خصوص اماکن حضور نیروهای مسلح و نیروهای پلیس، تعداد نفرات و تجهیزات آن ها را به رژيم صهيونيستي تحویل داده است.

• "داني ايالون" معاون وزير خارجه رژيم صهيونيستي، سخنان "اسامه كمال" وزير نفت مصر كه خواستار گرفتن غرامت نفت به غارت رفته كشورش در زمان اشغال صحراي سينا شد را رد كرد و ان را مورد تمسخر قرارداد.
به گزارش روز يكشنبه (91.11.29) پايگاه خبري «فلسطين اليوم»، پايگاه خبري صهيونيستي «نيوز 1» در گزارش خود به نقل از "ايالون" اعلام كرد: اين مطالب خيالي است ودر تاريخ روابط ديپلماتيك بين الملل، بي سابقه است.
"ايالون" اشاره كرد: مصر نمي تواند از رژيم صهيونيستي به دليل استفاده از منابع طبيعي و معادن شبه جزيره سينا، طي مدتي كه در آنجا بود غرامت بگيرد.
اين مقام صهيونيستي افزود: اين درخواست به ثبات وهمكاري با مصر كمك نمي كند و قرارداد صلح كه ميان تل آويو و قاهره به امضا رسيد شامل همه درخواست ها مي شود و امكان مطرح شدن دوباره اين موضوع وجود ندارد.
ايالون اظهار اميدواري كرد "محمد مرسي" رئيس جمهور و "هشام قنديل" نخست وزير مصر از سخنان وزير نفت تبري جويند.
"اسامه كمال" قبلا اعلام كرد مصر درصدد است طي روزهاي آينده شكايت رسمي خود از رژيم صهيونيستي را به دادگاه عدل بين المللي (لاهه) به دليل سرقت حجم زيادي از منابع طبيعي اين كشور در زمان اشغال آن از سوي اين رژيم در سال 1967، تقديم كند.
وزير نفت مصر تاكيد كرد: كميته اي از كارشناسان متخصص براي بررسي و اقدام لازم جهت گرفتن غرامت نفت مصر از رژيم صهيونيستي كه بالغ بر 480 ميليارد دلار است تشكيل شده است.

• سازمان صهیونیست آمریکا از پیشنهاد سنا برای توقف ارسال تسلیحات نظامی به مصر قدردانی کرد.
سازمان‌ها و گروه‌های صهیونیستی در تلاش هستند که با شیوه‌های مختلف بر دولت مصر اعمال فشار کرده و بدین وسیله این کشور را ملزم به ادامه صلح با رژیم صهیونیستی و پذیرش خواسته‌های این رژیم کنند.
کمک‌ های اقتصادی و نیز نظامی آمریکا به مصر یکی از مهمترین عرصه‌های عمل صهیونیسم بین‌الملل در راستای این هدف است. آنان با لابی گری‌های مختلف با اعضای کنگره و کابینه تلاش می‌کنند تا حمایت آمریکا از مصر را منوط به پذیرش شرایط صهیونیست‌ها از سوی دولت مرسی کنند.
سازمان صهیونیست آمریکا به عنوان یکی از مهمترین سازمان ‌های صهیونیستی جهان، از پیشنهاد توقف فروش تسلیحات نظامی به مصر ابراز خرسندی کرده و در بیانیه‌ای اظهار داشت، ما از سناتور "راند پاول" که آمریکا را فراخوانده است تا فروش تسلیحات نظامی به رژیم اسلام گرا و ضد صهيونيستي "مرسی" را متوقف کند، قدردانی می‌کنیم. آمریکا در روزهای اخیر محموله‌ای از هواپیماهای اف-16 را به قاهره ارسال کرد. این تنها بخشی از تسلیحات نظامی است که آمریکا طی تعهد سال 2010 با حسنی مبارک قرار است به مصر تحویل دهد. سناتور پاول پیشنهاد داده که سنا در مورد تحویل سلاح‌های نظامی که به رژیم سابق مصر تعهد داده بود، تجدیدنظر کند.»
این سازمان صهیونیستی افزود، بر اساس گزارشات رسیده به سازمان صهیونیست آمریکا، لابی آیپک در این تصمیم نقشی نداشته است، در صورت صحت این امر، ما از آیپک انتظار داریم که هرچه سریع‌تر اقدام کرده و در راستای تصویب این اصلاحیه در سنا گام برارد.
"مورتون کلین" رئیس این سازمان صهیونیستی نیز عنوان کرد: ما از تلاش‌ های سناتور پاول برای توقف فروش تسلیحات نظامی به مصر بسیار سپاسگزاریم. این امر موضع محکم ماست که برای نیل به آن تلاش می‌کنیم. ما خواهان قطع تمام معاملات نظامی با مصر هستیم تا وقتی که محمد مرسی به تداوم صلح با رژيم صهيونيستي تعهد داده و اساسنامه اخوان المسلمین بر مبنای دشمنی با رژيم صهيونيستي را، انکار نماید. پاول ادعا کرده است، من بر این اعتقادم که ارسال تانک‌های نظامی و تسلیحات پیشرفته به مصر در این موقعیت که انتظار بی ثباتی در این کشور روز به روز افزایش می‌یابد، اقدامی غیرعاقلانه است.
وی افزود: این تصمیم یک اشتباه بزرگ است زیرا ما این تعهدات را به رهبر سابق مصر داده‌ایم و اینک باید تسلیحات را به "محمد مرسی" تحویل دهیم، شخصی که مواضع ضد صهيونيستي آن غیر قابل انکار است.
این در حالی است که یکی از صهیونیست‌های بزرگ جهان نیز چندی پیش اظهار کرده بود، مرسی به کمک‌های مالی و نظامی آمریکا نیاز دارد و شرط دستیابی به آن، تنها در حفظ صلح با اين رژيم است.

• وزیر امور خارجه مصر تلفنی با رئیس ائتلاف گروه‌های معارض سوریه گفتگو و آخرین تحولات این کشور را بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، "یاسر علی" سخنگوی وزارت خارجه مصر گفت که عصر "محمد کامل عمرو" وزیر خارجه مصر تلفنی با "معاذ الخطیب" گفتگو کرد.
بر اساس این گزارش خطیب و کامل عمرو در این گفتگوی تلفنی گزینه ‌های مطرح برای توقف خونریزی ها در سوریه و فراهم کردن زمینه تحقق خواسته ‌های مردم برای انتقال به مرحله جدید را بررسی کردند.
وزیر خارجه مصر همچنین از همتای ایتالیایی خود تماس تلفنی دریافت کرد و طی آن وزیر خارجه ایتالیا، "عمرو" را به مشارکت در نشست گروه کوچک موسوم به "دوستان ملت سوریه" که مصر نیز جزئی از آن است، دعوت کرد.
قرار است این نشست در اواخر ماه جاری میلادی در رم پایتخت ایتالیا برگزار شود.
به گفته "نزیه النجاری" نایب سخنگوی وزارت خارجه مصر، این تماس‌ ها در آستانه سفر وزیر خارجه مصر به روسیه برای شرکت در نشست انجمن همکاری عربی - روسی صورت می‌گیرد و پیش‌بینی می‌شود در این سفر موضوع سوریه نیز مورد بررسی قرار گیرد.




 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶