نگاه آفران > آفران: تحولات مصر (28)

آفران: تحولات مصر (28)

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱۲/۲۲

تحولات کشور مصر 28



وقایع مهم مصر از تاریخ 13/12/91 تا 20/12/91


• وزیر امور خارجه آمریکا برای دیدار و گفتگو با رئیس جمهور مصر وارد کاخ ریاست جمهوری شد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "جان کری" از دروازه شماره 5 کاخ الاتحادیه ویژه ورود و خروج رئیس جمهور وارد کاخ شد.
بر اساس این گزارش نیروهای گارد ریاست جمهوری سیم‌های خاردار را از مقابل دروازه‌های شماره 3 و 4 برچیده‌اند تا کاخ الاتحادیه بدون سیم خاردار دیده شود.

• وزیر خارجه آمریکا در پایان سفر خود به مصر، از اختصاص بودجه‌ای معادل 190 میلیون دلار توسط دولت واشنگتن به مصر خبر داد.
به گزارش روزنامه اینترنتی "اینترنشنال بیزینس تایمز"، "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا یکشنبه (91.12.13) از اختصاص بودجه ای معادل 190 میلیون دلار برابر با 126 میلیون پوند برای حمایت از بودجه دولت قاهره خبر داد.
بر اساس این خبر،‌ کری با صدور بیانیه ای بعد از سفر خود به قاهره و نشست با "محمد مرسی" رئیس جمهوری مصر، اعلام کرد که واشنگتن این بودجه کمکی را با توجه به تعهد مرسی مبنی بر طرح های او در مسیر تکمیل پروسه صندوق بین المللی پول اختصاص داده است.
مصر اعلام کرده است که درصدد از سرگیری مذاکرات با صندوق بین المللی پول در رابطه با وام 4.8 میلیارد دلاری است. تخصیص این وام به مصر در نوامبر سال گذشته میلادی مورد موافقت قرار گرفت اما ارائه این وام بنا به درخواست قاهره بعد از به راه افتادن ناآرامی های خیابانی به حالت تعلیق در آمد.
وزیر خارجه آمریکا در شرایطی از اختصاص 190 میلیون دلار توسط واشنگتن به مصر خبر داده است که روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» از درخواست جمعی از قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا جهت تجدید نظر واشنگتن در اختصاص بودجه های مربوط به کمک های نظامی این کشور به مصر خبر داده است.
بر اساس نوشته این روزنامه، گروه رو به رشدی از قانونگذاران آمریکایی که نگران بی ثباتی سیاسی در مصر و از طرف دیگر کاهش بودجه دولت واشنگتن هستند، با ادعای نگرانی درباره امنیت رژیم صهیونیستی، عقلانیت تامین کمک های نظامی به ارزش 1.3 میلیارد دلار در سال برای قاهره را به چالش کشیده و اینطور استدلال کرده اند که بررسی اجرای چنین سیاستی در برابر مصر دیر شده است.

• یک منبع نظامی گزارش داد: وزیر دفاع و تولیدات جنگی مصر در دیدار با وزیر خارجه آمریکا بر عدم وجود اختلافات بین ارتش و نهاد ریاست جمهوری این کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد که "عبدالفتاح السیسی" در دیدار با "جان کری" تاکید کرد که هیچ اختلافی بین دو نهاد نظامی و ریاست جمهوری وجود ندارد.
این منبع گفت که السیسی در دیدار با کری که در مقر وزارت دفاع مصر برگزار شد، تاکید کرد که نیروهای مسلح در منازعه سیاسی حاضر در مصر بی‌طرف است.
به گفته وی السیسی تصریح کرد که ارتش مصر ضامن حقیقی برای امنیت کشور است و نهاد نظامی ماموریت‌های خود را به طور تمام و کمال انجام می‌دهد و برای این نهاد تنها ملت مصر اهمیت دارد و در درگیری‌ها و منازعات سیاسی دخالتی ندارد زیرا این امر بر امنیت ملی و ثبات داخلی تاثیر می‌گذارد.
بر اساس این گزارش در این دیدار همچنین روابط دوجانبه بین قاهره و واشنگتن و مشخصا جنبه‌های نظامی و اوضاع کلی مصر از نقطه نظر همکاری راهبردی اعم از سیاسی و امنیتی مورد بررسی قرار گرفت.

• رئیس سازمان امداد و اورژانس مصر اعلام کرد که در جریان درگیری بین معترضان و نیروهای امنیتی این کشور در استان پورت سعید، یک نفر کشته و 400 نفر نیز زخمی شدند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد سلطان" گفت که در جریان درگیری‌ها در پورت سعید فردی به نام "ابراهیم عبدالعظیم مصطفی" (21 ساله) در اثر اصابت گلوله به گردن وی کشته شد.
وی افزود که در جریان این درگیری‌ها همچنین 400 نفر زخمی شده و به بیمارستان پورت سعید منتقل شدند. بر اساس این گزارش همچنین 3 نفر نیز در میدان التحریر و شهر المنصوره زخمی شدند.
برخی منابع خبری نیز گزارش دادند که یک افسر ارتش مصر در جریان درگیر‌ی‌ها در شهر پورت سعید هدف تیراندازی از سوی افراد ناشناس قرار گرفت و کشته شد.

• عضو جنبش "قضات به خاطر مصر" تاکید کرد که قضات مصر و اعضای دادستانی کل هرگز نظارت بر انتخابات پارلمانی آینده را تحریم نخواهند کرد.
"ایمن الوردانی" رئیس دادگاه استیناف قاهره و عضو جنبش «قضات به خاطر مصر» تاکید کرد که قضات مصر همانند نظارت بر همه‌پرسی قانون اساسی و انتخابات ریاست جمهوری، بر انتخابات پارلمانی آینده نیز نظارت کرده و هرگز آن را تحریم نخواهند کرد.
الوردانی اظهار داشت که جنبش قضات به خاطر مصر و همه قضات در امر نظارت بر انتخابات پارلمانی مشارکت خواهند کرد و هرگز از ایفای نقش و وظیفه ملی محوله بر آن ها شانه خالی نخواهند کرد زیرا نظارت بر انتخابات وظیفه ملی و قانونی است.
وی افزود: قضات هرگز پشت ملت مصر را که به آن ها اعتماد کرده است، خالی نخواهند کرد، قضات حامی قانون و اراده مردمی هستند.
"محمد مرسی" رئیس جمهور مصر اعلام کرده است که برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور طی روزهای 22 و 23 آوریل (2 و 3 اردیبهشت ماه) آغاز خواهد شد.

• دادگاه استیناف قاهره 13 آوریل را برای محاکمه مجدد "حسنی مبارک" رئیس جمهور مخلوع مصر تعیین کرد.
به گزارش شبکه الجزیره در خبری گزارش داد که مبارک و "حبیب العادلی" وزیر کشور وی و دو تن از معاونان وی به اتهام قتل انقلابیون مصر روز 13 آوریل (24 فروردین) بار دیگر محاکمه می‌شود.
مبارک و العادلی به اتهام قتل انقلابیون به حبس ابد محکوم شده و اکنون در زندان در حال سپری کردن محکومیت خود هستند.

• احزاب معارض مصر اعم از الدستور، التجمع، جریان مردمی و جنبش 6 آوریل با هدف دعوت مردم به اجرای نافرمانی مدنی در المنوفیه زنجیره انسانی تشکیل دادند.
به گزارش پایگاه الشروق، بعد از ظهر یکشنبه (91.12.14) اعضای احزاب معارض مصری در مقابل مجتمع دانشکده‌های المنوفیه در شبین الکوم زنجیره انسانی تشکیل دادند تا دانشجویان دانشگاه‌ ها و همه شهروندان ساکن روستا و شهرهای این استان را به اجرای نافرمانی مدنی دعوت کنند.
"هیثم الشرابی" دبیرکل حزب التجمع در المنوفیه در این باره گفت که ما همبستگی خود را با استان‌های پورت سعید، سوئز، اسماعیلیه، المنصوره و دمیاط که اجرای نافرمانی مدنی را آغاز کرده‌اند، اعلام می‌کنیم.
وی اشاره کرد که این نافرمانی مدنی یکی از شیوه‌های مسالمت‌آمیز اعمال فشار بر مرسی و جماعت اخوان‌المسلمین برای تحقق خواسته‌های ملت و تکمیل اهداف انقلاب است.
"احمد عبدالعال" سخنگوی رسانه‌ای حزب الدستور در المنوفیه نیز اظهار داشت که اجرای این زنجیره انسانی برای چهارمین بار و به منظور دعوت از شهروندان برای آغاز نافرمانی مدنی، صورت می‌گیرد.
وی از همگان خواست تا از پرداخت قبوض برق، گاز، آب و همه قبوض دولتی اجتناب کنند.

• یک اندیشمند مصری اظهار داشت: مصر و ایران از کشورهای قدرتمند منطقه به شمار می آیند؛ به گونه ای که قادرند در مقابل غرب بایستند از همین رو غربی‌ها از اتحاد ایران و مصر بیم دارند.
"انور عکاشه" اندیشمند اسلامی و یکی از بنیانگذاران سازمان «الجهاد» در مصر اظهار داشت، با توجه به قدرت ایران و مصر در سطح منطقه و توانایی ها و ظرفیت هایی که برای مقابله با غرب در اختیار دارند، غربی ها از اتحاد دو کشور مزبور بیمناک هستند. وی با بیان اینکه ایران پس از انقلاب اسلامی جهش بزرگی داشته است، تصریح کرد، ایران از نظر صنعتی و کشاروزی از کشورهای پیشرفته به شمار می آید بنابراین مصر می تواند از تجارب و مهارت های آن استفاده کند.
وی با اعلام مخالفت خود با گردشگری موسوم به گردشگری مذهبی گفت این نوع گردشگری بیشتر مربوط به زیارت قبور و بارگاه ها است که با مذهب اهل تسنن تعارض دارد.
این اندیشمند مصری در عین حال اظهار داشت: با توجه به قدرت ایران و مصر و توانایی ها و ظرفیت های هر دو کشور برای مقابله با غرب، هر دو کشور می توانند همکاری های خود را در سطوح مختلف توسعه دهند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا از گسترش اسلام در منطقه بیم دارد، تصریح کرد: نیروهای غربی از اتحاد کشورهای اسلامی به ویژه مصر، سوریه و عراق و نیز سایر کشورهای اسلامی هراس دارند زیرا اتحاد بین آنان بر منافع غربی ها در منطقه خاورمیانه تاثیر منفی خواهد داشت.
عکاشه تاکید کرد ایران کشوری صاحب تجربه است و به منظور جلوگیری از بحران اقتصادی ناشی از تحریم آمریکا به سمت حذف درآمدهای ناشی از تولیدات نفتی در بودجه خود حرکت کرد.

• نخست‌وزیر مصر دوشنبه (91.12.14) به همراه 6 وزیر کابینه خود قاهره را به مقصد بغداد ترک کرد تا با مقامات عراقی دیدار کند.
به گزارش المصری الیوم، "هشام قندیل" در رأس یک هیئت بلندپایه شامل وزرای خارجه، نفت، برق، نیروی انسانی، صنایع و تجارت خارجی و برنامه‌ریزی و همکاری‌های بین‌المللی و همچنین هیئتی از بازرگانان شامل بیش از 60 نفر، عازم بغداد شد.
قندیل در این سفر با مقامات ارشد عراق دیدار و درباره مسائل تجاری و اقتصادی از جمله کارگران مصری مقیم عراق و دستمزدهای آن ها بحث و گفتگو خواهد کرد. منابع دیپلماتیک عراقی گفتند که قندیل در این سفر در خصوص مشارکت مصر در پروژه‌هایی که قرار است در آینده در عراق در زمینه‌های نفت، زیرساخت‌ها، برق، راه، مسکن و احداث واحدهای بهداشتی و ساختمان‌های دولتی اجرا شود، بحث و تبادل نظر خواهد کرد.
پیش از این یک منبع عراقی از پیشنهاد مصر به عراق در خصوص پالایش نفت عراق در پالایشگاه ‌های مصر خبر داده بود.

• نخست ‌وزیر مصر با همتای عراقی خود دیدار و درباره مسائل منطقه از جمله بحران سوریه گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "هشام قندیل" و "نوری المالکی" پس از دیدار با یکدیگر در کنفرانس خبری مشترک حاضر شدند. مالکی در این کنفرانس خبری بر یکی بودن مواضع عراق و مصر درباره مسائل منطقه و بحران سوریه و مخالفت با خشونت، افراطی‌گری و دخالت بیگانگان و نیز حمایت از میانه‌روی و راه حل‌های سیاسی برای توقف خونریزی‌ها در سوریه تاکید کرد.
قندیل نیز تاکید کرد که توافق شد بین مصر و عراق هماهنگی دائمی صورت گیرد و در خصوص ضرورت توقف خونریزی‌ها در سوریه و اهمیت راه‌حل سیاسی نیز توافق وجود دارد.
وی افزود که ما مخالف دخالت بیگانگان و استفاده از راه‌حل نظامی هستیم و در مورد این مسائل توافق حاصل شده است.
از سوی دیگر مالکی گفت که ما خواهان وجود وحدت و همکاری بین عراق و مصر برای حل قضیه سوریه و یا دیگر قضایا هستیم و ما به یک کارگروه برای بررسی اوضاع و دستیابی به راه‌حل ‌های مسالمت ‌آمیز برای تحقق خواسته‌ های ملت نیاز داریم.

• نخست ‌وزیر مصر در بغداد با همتای عراقی‌اش درباره نفت، تبادل زندانیان و تشکیل کارگروه مشترک گفتگو کرد
به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای "الحیات"، "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر در ديدار با "نوری المالکی" نخست‌وزیر عراق دیدار و درباره تبادل زندانیان دو کشور گفتگو کرد. مالکی در کنفرانس خبری مشترک با قندیل، اظهار داشت: کمیته عالی عراقی – مصری به زودی در قاهره تشکیل جلسه خواهد داد.
وی افزود: در این دیدار درباره صادرات نفت به مصر و امضای توافق‌نامه‌هایی در زمینه برق و بازرگانی میان دو طرف گفت‌وگو شد. همچنین قرار است از تجربه مصر در ساخت مجتمع‌های مسکونی و مدرسه سازی استفاده شود.
نخست‌وزیر مصر نیز اظهار داشت: ما طی این دیدار از تمایل و رغبت برادران عراقی برای گسترش و توسعه روابط اقتصادی دوجانبه آگاه شدیم. از همین رو از وزارت خارجه مصر خواهیم خواست تا روند ورود عراقی‌ها به مصر را تسهیل کند.
یک مقام مسئول و آگاه دولت عراق نیز به الحیات اعلام کرد، مالکی در دیدار با همتای مصری‌اش درباره مسائل مهمی نظیر انتخاب سازوکارهای مناسب برای تشکیل کارگروه مشترک عراق – مصر، زندانیان مصری در عراق، بحران‌های جاری در مصر و عراق و آینده روابط سیاسی دوجانبه گفتگو کرد.
بر اساس این گزارش، نزدیک به 100 زندانی مصری با اتهامات جنایی در زندان ‌های عراق به سر می‌برند.
قرار است، نخست‌وزیر مصر دیدارهای جداگانه‌ای نیز با برخی مقامات مسئول عراقی از جمله "اسامة النجیف" رئیس پارلمان و "حسین الشهرستانی" معاون نخست‌وزیر در امور انرژی داشته باشد.

• عضو مجلس شورای مصر از حزب سلفی النور تاکید کرد که قاهره به توصیه‌‌های وزیر امور خارجه آمریکا درباره وام صندوق بین‌المللی پول توجه نخواهد کرد.
دکتر "احمد توفیق" گفت که سفر "جان کری" به قاهره در شرایطی که مصر با نوعی تنش داخلی مواجه است و انتخابات پارلمانی را در پیش دارد، نشان می‌دهد که آمریکا به دنبال منافع خود است. وی ضمن مخالفت با توصیه کری درباره ضرورت گرفتن وام از صندوق بین‌المللی پول تاکید کرد که ما به توصیه‌هایی که بر خلاف شریعت خداوند باشد، گوش نمی‌دهیم؛ این وام ربا و شرعا حرام است و کری می‌داند دولتی که به گرفتن وام اتکا می‌کند دولت عاقلی نیست و آن ها می‌دانند که مصر از مدت‌ها پیش گرفتار این بدهی‌ها شده است و با وام جدید می‌خواهند گرفتاری مصر را بیشتر کنند.
توفیق همچنین اظهار داشت که روابط بین آمریکا و غرب روابط ثابتی است و تا زمانیکه تعدی از سوی آن ها وجود نداشته باشد، مانعی برای روابط با آن ها نداریم اما باید مصر دولت مستقل باشد تا بتواند دولتی قوی بوده و شاهد خیزش و پیشرفت باشد.

• منابع مصری از تشدید درگیری‌ها بین نیروهای امنیتی و معترضان در مقابل سفارت آمریکا در قاهره خبر دادند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، نیروهای امنیتی مصر به طور گسترده در مقابل سفارت آمریکا در قاهره مستقر شده‌اند. بر اساس این گزارش درگیری بین نیروهای امنیتی و معترضان شدت گرفته و نیروهای امنیتی برای پراکنده کردن معترضان به استفاده از گاز اشک‌آور روی آورده‌اند.
بر پایه این گزارش خودروهای زرهی نیروهای امنیتی معترضان را تحت تعقیب قرار داده‌اند تا آن ها را وادار به بازگشت به میدان التحریر نمایند.
ده‌ها نفر از معترضان به سمت نیروهای امنیتی سنگ پرتاب می‌کنند و نیروهای امنیتی نیز برای پراکنده کردن تظاهرات‌کنندگان به استفاده از گاز اشک‌آور روی آورده‌اند. بنابر این گزارش خیابان کورنیش النیل نیز شاهد ترافیک به خاطر شدت درگیری است.

• گروهی از معترضان باشگاه الاهلی مصر برای نخستین بار از زمان آغاز انقلاب مصر، جاده منتهی به فرودگاه بین‌المللی قاهره را مسدود کردند.
گروهی از معترضان مقر بانک مرکزی در مرکز قاهره را در اعتراض به باز شدن میدان التحریر محاصره کرده و قصاص شهدا را خواستار شدند.
قرار است دادگاه جنایی روز شنبه حکم نهایی در خصوص قضیه کشتار پورت سعید را که دادگاه پرونده 23 متهم از مجموع 74 متهم را به منظور تائید حکم اعدام آن ها به مفتی مصر ارجاع داده بود، صادر کند.
بر اساس این گزارش معترضان باشگاه الاهلی نیز برای نخستین بار از زمان آغاز انقلاب 25 ژانویه جاده منتهی به فرودگاه بین‌المللی قاهره را در مقابل عبور و مرور خودروها مسدود کردند و معترضان در این خیابان به طور گسترده لاستیک‌های خودروها را آتش زدند.
نیروهای امنیتی نیز به منظور جلوگیری از پیشروی معترضان به سمت فرودگاه، اطراف فرودگاه را محاصره کرده بودند.

• هیئت کمیته فنی اتحادیه اروپا بنا به درخواست مصر به منظور ارزیابی موضع خاص مربوط به پیگیری انتخابات پارلمانی آینده مصر، وارد قاهره می‌شود.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، هیئت اروپایی متشکل از 3 عضو اتحادیه اروپا به همراه سه کارشناس اعم از لوجستیکی و حقوقی وارد قاهره می‌شود.
یک منبع دیپلماتیک اروپایی گفت که این هیئت اروپایی در سفر چند روزه به مصر، گفتگوهایی با مسئولان مصری، سازمان‌های جامعه مدنی و طرف‌های ذینفع در انتخابات درباره مسائل مربوط به انتخابات آینده انجام خواهد داد.
وی افزود که هیئت کمیته فنی اروپا گزارش مفصلی از روند انتخابات پارلمانی در مصر به منظور ارائه آن به اتحادیه اروپا جهت اتخاذ تصمیم نهایی درباره پیگیری انتخابات پارلمانی آینده مصر، تهیه خواهد کرد.
در همین راستا "برناردینو لیون" فرستاده ویژه اتحادیه اروپا به جنوب دریای مدیترانه روز پنج‌شنبه گذشته طی اظهاراتی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که دولت مصر به طور رسمی از اتحادیه اروپا برای نظارت بر برگزاری انتخابات پارلمانی آینده درخواست کرده است.
وی اظهار داشت، این بهترین شیوه در سطح جهان برای نظارت بر انتخابات است بویژه اینکه ناظران دیگری از کشورهای جهان در کنار سازمان ‌های جامعه مدنی برای نظارت بر انتخابات دعوت شده‌اند و در این مرحله می‌توان گفت که نظارت بر این انتخابات در سطح عالی حرفه‌ای از سوی جامعه جهانی انجام خواهد شد.

• نایب رئیس حزب سلفی الوطن مصر به تعویق افتادن برگزاری انتخابات پارلمانی آینده تا زمان برقراری ثبات در این کشور را خواستار شد.
"یسری حماد" در مصاحبه با پایگاه الیوم السابع با اشاره به ناآرامی‌های امنیتی و کشته شدن چند نفر در برخی استان‌ها، به تعویق افتادن برگزاری انتخابات پارلمانی تا زمان برقراری ثبات در مصر را خواستار شد.
حماد افزود: من پیش از این نیز در جلسات گفتگوی ملی تلاش برای آرام کردن اوضاع در استان‌ها که ساکنان آن احساس خفقان می‌کنند و نیز حل مشکلات مردم پیش از برگزاری انتخابات را خواستار شدم زیرا انتخابات راه‌حل معجزه‌آسا برای برقراری ثبات نیست.
حماد اظهار داشت که به دلیل عدم وجود راه‌حل‌های عملی بویژه در پورت سعید و المنصوره، برگزاری انتخابات به بدتر شدن اوضاع منجر می‌شود و ضروری است که آشتی ملی و حل مشکلات به منظور انجام فعالیت‌های سیاسی مسالمت‌آمیز، وجود داشته باشد.

• رئیس حزب کنگره و از رهبران جبهه نجات ملی معارض مصر به تعویق افتادن برگزاری انتخابات پارلمانی آینده را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "عمرو موسی" طی اظهاراتی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: امنیت در کشور در معرض تهدید است، خون مصری‌ها در خیابان‌ها جاری است و اوضاع اقتصادی در حال فروپاشی است.
وی افزود، در حالی که خون مردم در خیابان ‌ها جاری است و نظام به خواسته های معارضین و مطالبات مردم توجه نمی‌کند پس چگونه ممکن است انتخابات برگزار شود در حالی که امنیت در معرض تهدید است و اوضاع اقتصادی نیز در حال فروپاشی است. وی تاکید کرد که به تعویق افتادن برگزاری انتخابات پارلمانی راه‌حل مشکل است و تحریم انتخابات ادامه دارد.
پیش از این جبهه نجات ملی معارض اعلام کرده بود که انتخابات پارلمانی آینده را تحریم خواهد کرد و خواستار تشکیل انحلال دولت قندیل و تشکیل دولت بی‌طرف شده بود.

• الازهر آزادگان جهان را به اتخاذ موضع قاطع در قبال اهانت صهیونیست‌ها به قرآن فراخواند.
به گزارش المصریون، الازهر در بیانیه‌ای با اشاره به اقدام یک نظامی صهیونیست به اهانت به قرآن و لگدمال کردن قرآن تاکید کرد، این حادثه بخشی از زنجیره تجاوزات آشکار علیه قدس، مقدسات و ساکنان آن است که متاسفانه جهانیان آن را نادیده می‌گیرند.
در این بیانیه آمده است که این اقدام اهانت‌آمیز در واقع اهانت به بیش از یک میلیارد و 500 میلیون مسلمان است و احساسات آن ها را جریحه‌دار می‌کند همچنانکه نقض معاهدات بین‌المللی و اصول تمدن انسانی است.
الازهر در این بیانیه همچنین از امت عربی و اسلامی و همه آزادگان جهان خواست تا در برابر این تجاوز تبهکارانه علیه کتاب خداوند و اهانت عمدی به زنان مسلمان فلسطینی، موضع جدی اتخاذ کنند. الازهر همچنین نهادهای بین‌المللی را به وضع قانونی مبنی بر جرم دانستن اهانت به ادیان آسمانی و مقدسات پیروان آن فراخواند.

• عضو مجلس شورای مصر از جماعت اسلامی از تصمیم جبهه نجات ملی در خصوص تشکیل پارلمان موازی با مجلس نمایندگان آینده ابراز نارضایتی کرد.
"طارق الزمر" گفت: تصمیم جبهه نجات ملی برای تشکیل پارلمانی موازی با پارلمان آینده تلاش معارضین برای دور زدن قانون و اراده مردمی است که "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر را انتخاب کرده است.
الزمر تاکید کرد که تصمیم جبهه نجات ملی برای تحریم انتخابات پارلمانی آینده در نتیجه اطمینان آن ها از شکست خود و عدم دستیابی به کرسی‌های زیاد در پارلمان است.
وی افزود که پارلمان آینده در تشکیل دولت جدید صاحب اختیار خواهد بود و به اختیاراتی دست خواهد یافت که ممکن است اختیارات رئیس جمهور را نیز بیشتر کند و در نتیجه بهتر بود که جبهه نجات ملی به جای تحریم انتخابات، با قدرت در انتخابات شرکت می‌کرد.
وی دلیل حمله دائمی جبهه نجات ملی به جریان اسلام‌گرای سیاسی را تلاش این جبهه برای ایجاد تفرقه و دودستگی بین گروه ‌ها و جریان‌ های سیاسی و نیز تمایل آن ها برای دخالت دادن آمریکا و رژيم صهيونيستي در حوادث جاری در صحنه مصر دانست و بر مخالفت با هر گونه دخالت بیگانگان در امور داخلی تاکید کرد.

• نخست ‌وزیر مصر که در رأس یک هیئت عالی‌رتبه به عراق سفر کرده است با رئیس مجلس اعلای اسلامی این کشور دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، هشام قندیل" سه‌شنبه (91.12.15) با "عمار حکیم" دیدار و در ضیافت ناهاری که عمار به افتخار قندیل و هیئت همراه وی ترتیب داده بود، شرکت کرد.
قندیل همچنین با "ابراهیم الجعفری" نخست‌وزیر سابق و رئیس ائتلاف ملی عراق دیدار و دو طرف درباره روابط دوجانبه گفتگو و بر ثبات دو کشور تاکید کردند. قندیل همچنين با "نوری المالکی" نخست‌وزیر عراق دیدار کرد و پس از آن دو طرف در یک کنفراس خبری حاضر شدند و مالکی در این کنفرانس بر یکی بودن مواضع عراق و مصر درباره مسائل منطقه و بحران سوریه و مخالفت با خشونت، افراطی‌گری و دخالت بیگانگان و نیز حمایت از میانه‌روی و راه‌حل ‌های سیاسی برای توقف خونریزی ‌ها در سوریه تاکید کرد.
قندیل نیز تاکید کرد که توافق شد بین مصر و عراق هماهنگی دائمی صورت گیرد و در خصوص ضرورت توقف خونریزی‌ها در سوریه و اهمیت راه‌حل سیاسی نیز توافق وجود دارد. وی افزود که ما مخالف دخالت بیگانگان و استفاده از راه‌حل نظامی هستیم و در مورد این مسائل توافق حاصل شده است.

• رئیس‌ جمهور مصر تأکید کرد: این کشور حساس‌ترین مراحل تاریخی خود را تجربه می‌کند و مردم آن باید برای عبور از این مرحله همکاری کنند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "محمد مرسی" در دیدار با نمایندگان قبایل عرب از استان‌ های مختلف مصر که در کاخ ریاست جمهوری برگزار شد، تاکید کرد که این دیدار در راستای تمایل وی برای برقراری ارتباط با همه فرزندان ملت مصر است. وی تصریح کرد که مصر حساس ‌ترین مرحله تاریخی خود را تجربه می‌کند و هیچ جایگزینی برای همکاری ملت به منظور غلبه بر مشکلات و پشت سر گذاشتن این مرحله و حرکت به سمت تحقق امنیت، ثبات و توسعه وجود ندارد.
از سوی دیگر نمایندگان قبایل عرب نیز از رئیس جمهور به خاطر دعوت از آن ها برای دیدار و برقراری ارتباط با آن ها تقدیر و تشکر کردند. نمایندگان قبایل عرب همچنین تصریح کردند که آن ها نیز جزئی از بافت این کشور هستند و در حفظ امنیت و ثبات آن سهیم می‌باشند و از رئیس جمهور خواستند تا در راستای تحقق امنیت و ثبات در مصر گام بردارد و به کسانی که سعی دارند خواسته ‌ها و آمال و آرزوهای ملت را به نابودی بکشانند، توجه نکند.
آن ها همچنین خواستار تامین امنیت بیشتر مناطق مرزی به عنوان امتداد امنیت ملی مصر و توجه به شهروندان مصری در استان ‌های مرزی شدند و گفتند که تمایل دارند رئیس جمهور به خواسته‌های آن ها عمل کند تا آن ها نیز احساس کنند که ظلم چند دهه در مصر به پایان رسیده است.

• معترضان مصری سه‌شنبه (91.12.15) مقر دستگاه امنیت ملی واقع در خیابان 23 جولای در حی الشرق استان پورت سعید را به آتش کشیدند.
به گزارش پایگاه الشروق، معترضان مصری با پرتاب کوکتل مولوتف به مقر دستگاه امنیت ملی در استان پورت سعید آنجا را به آتش کشیدند و همچنین 5 دستگاه خودرو و موتور سیکلت در این مکان را آتش زدند.
بر اساس این گزارش در جریان این حادثه دو تن از روسای پلیس دچار سوختگی شدند.
شاهدان عینی گفتند که برخی اخبار حاکی از این بود که نیروهای دستگاه امنیت ملی از تظاهرات‌کنندگان در مقابل اداره امنیت پورت سعید و استانداری تصویربرداری کرده‌اند و همین امر باعث شد که معترضان به سمت مقر دستگاه‌ های امنیت ملی هجوم آورده و آنجا را به آتش بکشند.
• نشست اتحادیه عرب با حضور وزرای امور خارجه کشورهای عضو در قاهره آغاز شد.
به گزارش شبکه خبری «اسکای نیوز»، نشست اتحادیه عرب در قاهره با حضور وزرای امور خارجه 12 کشور عضو برگزار شد. در این نشست وزرای امور خارجه عراق، مصر، اردن، لبنان، فلسطین، عربستان، قطر، کویت، عمان، یمن، سودان و الجزائر حضور دارند و بحران سوریه و برنامه نشست بعدی اتحادیه که در پایان ماه مارس در دوحه برگزار خواهد شد در دستور کار قرار گرفت.
درگیر ی‌های تظاهرات کنندگان و نیروهای امنیتی در میدان التحریر در قاهره موجب شد که نشست اتحادیه عرب در مقر دائمی‌اش برگزار نشود و وزرای امور خارجه کشورهای عضو در یکی از هتل‌ های قاهره به دور از درگیری‌های خیابانی گرد هم آمدند.
"عدنان منصور" وزیر امور خارجه لبنان در این نشست تأکید کرد که اقدامات اتحادیه عرب به بدتر شدن اوضاع در سوریه کمک کرده است. منصور خواستار لغو تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب شد.

• سخنگوی ارتش مصر اخبار برخی رسانه‌ها در خصوص ماموریت نیروهای مسلح این کشور در شهر پورت سعید برای حفظ امنیت آن را رد کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، سرهنگ "احمد محمد علی" سخنگوی ارتش مصر گفت که اخبار مربوط به اینکه نیروهای مسلح برای انجام ماموریت‌ های امنیتی در شهر پورت سعید مامور شده‌اند، صحت ندارد.
وی افزود که حضور نیروهای مسلح در شهر پورت سعید یکی از ماموریت های استثنائی است که در راستای حمایت از نیروهای وزارت کشور برای انجام ماموریت‌ اصلی خود در حفظ امنیت و ثبات این شهر اتخاذ شده است.
در همین راستا سخنگوی "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر نیز خبر مربوط به مامور شدن نیروهای مسلح برای تامین امنیت شهر پورت سعید را رد کرد.
از سوی دیگر مرسی در دیدار با نمایندگان قبایل عرب از استان‌های مختلف مصر که در کاخ ریاست جمهوری برگزار شد، تاکید کرد که مصر حساس‌ترین مرحله تاریخی خود را تجربه می‌کند و هیچ جایگزینی برای همکاری ملت به منظور غلبه بر مشکلات و پشت سر گذاشتن این مرحله و حرکت به سمت تحقق امنیت، ثبات و توسعه وجود ندارد.

• رئیس حزب مصر قوی سه‌شنبه (91.12.15) رسما اعلام کرد که حزب وی در انتخابات پارلمانی آینده شرکت خواهد کرد.
به گزارش پایگاه الشروق، "عبدالمنعم ابوالفتوح" با اعلام مشارکت حزب مصر قوی به ریاست وی در انتخابات پارلمانی آینده، گفت که ما خواهان تضمین برای برگزاری سالم انتخابات هستیم.
وی افزود، چه کسی روند انتخابات را از حمایت‌ های مالی سیاسی حفظ خواهد کرد؟ ما با هر گونه حمایت مالی بازرگانان برای حمایت از این حزب در انتخابات مخالفت کردیم.
ابوالفتوح اظهار داشت، هیچ کس ما فوق مواخذه قانونی و نظارت مردمی قرار ندارد. وی درباره حوادث پورت سعید نیز اظهار داشت: نقش دستگاه‌ های امنیتی این است که جان شهروندان و حق آن ها در بیان مسالمت‌آمیز دیدگاه خود را حفظ نمایند.
وی تصریح کرد که ما از هر وسیله ‌ای برای بیان مسالمت ‌آمیز دیدگاه ها در اعتراضات مردمی پورت سعید حمایت می‌کنیم و به خاطر شهادت چند نفر در این حوادث اندوهگین هستیم.

• وزارت بهداشت مصر اعلام کرد که در جریان درگیری ‌های سه‌شنبه (91.12.15) بین معترضان و نیروهای امنیتی مصر 210 نفر زخمی شدند.
به گزارش المصری الیوم، دکتر "حلمی المغنی" قائم مقام وزارت بهداشت پورت سعید گفت که 210 نفر در حوادث پورت سعید زخمی شدند که 37 مورد آن ها مورد اصابت گلوله قرار گرفته و 8 مورد نیز دچار شکستگی شده و بقیه نیز دچار خفگی در اثر استنشاق گاز شدند.
دکتر "یحيی موسی" سخنگوی رسانه‌ ای وزارت بهداشت مصر نیز اظهار داشت که تعداد زخمی ‌های درگیری های قاهره نیز به 5 نفر رسید و مورد فوتی گزارش نشده است.
وی افزود که زخمی ‌های درگیری ‌های قاهره در بیمارستان قصرالعینی و بیمارستان نظامی العجوزه و همه زخمی‌های پورت سعید نیز در بیمارستان عمومی این شهر تحت درمان هستند. به گفته وی هیچ مورد فوتی در درگیری‌ سه شنبه قاهره و یا پورت سعید گزارش نشده است.

• سفر نخست‌وزیر مصر در رأس یک هیئت عالی‌رتبه این کشور به بغداد و دیدار وی با "نوری المالکی" همتای عراقی خود، خشم روزنامه سعودی "الشرق الأوسط" را برانگیخت.
روزنامه الشرق الأوسط سفر "هشام قندیل" نخست‌وزیر مصر و دیدار وی با مالکی را مورد انتقاد قرار داد.
این روزنامه به قلم "طارق الحمید" سردبیر آن در مقاله‌ای نوشت که این اقدام مصر بر اساس منطق «دشمنِ دشمن من دوست من است» صورت گرفت.
سردبیر این روزنامه در مقاله خود همچنین مصر را تهدید کرده و از آن می‌خواهد که بین ایران یا کشورهای حوزه خلیج فارس یکی را انتخاب کند و در پایان نیز با این جمله مقاله خود را به پایان می‌برد که «اخوان‌المسلمین که در منطقه از اصل دشمنِ دشمن من دوست من است، پیروی می‌کند، آیا باید انتظار آن را داشته باشیم که قندیل به دیدار "بشار اسد" نیز برود؟»

• دادگاه جنایی قاهره یک افسر امنیت مرکزی معروف به «شکارچی چشم‌ها» را به دلیل حوادث خیابان محمد محمود منتهی به ساختمان وزارت کشور، به 3 سال حبس محکوم کرد.
به گزارش شبکه سی ان ان عربی، سرگرد "محمود صبحی الشناوی" افسر امنیت مرکزی مصر که در رسانه‌ ها به شکارچی چشم‌ها معروف است به اتهام دست داشتن در حوادث خیابان محمد محمود در نوامبر 2011، به 3 سال حبس محکوم شد.
"طارق جمیل عزیز" وکیل این افسر مصری گفت که موکل وی متهم به آغاز کشتار و حوادث خونین است که مجازات این قبیل اتهامات نیز در صورت محکومیت به 15 سال حبس می‌رسد اما دادگاه جنایی وی را به 3 سال حبس محکوم کرد. وی اظهار داشت که منتظر مشخص شدن دلیل حکم به منظور ارائه اعتراض به دادگاه فرجام است.
الشناوی به هدف قرار دادن چشمان تظاهرات‌کنندگان و تیراندازی به سمت آن ها در جریان تظاهرات‌ های سال 2011 متهم است به گونه‌ای که تظاهرات ‌کنندگان تصویر و اسم و درجه نظامی وی را نوشته و در چندین نقطه در میدان التحریر به دیوار چسبانده و زیر آن نوشته‌اند که وی تحت تعقیب است.
به گفته "علاء محمود» "خنگوی وقت وزارت کشور، الشناوی در شکار کردن چشمان مردم مهارت ویژه‌ای دارد و برای این کار آموزش دیده است.

• صدها نفر از نیروهای پلیس مصر پنجشنبه (91.12.17) در راستای خواسته خود برای برکناری وزیر کشور جدید مصر دست از کار کشیدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، صدها نفر از نیروهای پلیس مصر اعتصاب کرده و خواستار برکناری وزیر کشور جدید شدند. مسئولان امنیتی مصر با اعلام این خبر افزودند این نیروها وزیر کشور را متهم کرده اند که از نیروهای امنیتی برای تحقق اهداف سیاسی استفاده می کند.
برپایه این گزارش، این حرکت نیروهای پلیس مصر از چند هفته پیش به طور پراکنده آغاز شد اما امروز صدها نفر از آن ها در شهرهای قاهره، اسکندریه و همچنین برخی استان ها در الصعید و الدلتا و کانال سوئز و شبه جزیر سینا دست از کار کشیدند.
براساس این گزارش، ده ها نیروی پلیس در مرکز شهر قاهره اداره پلیس قصر النیل را بسته و خواهان برکناری سرلشکر "محمد ابراهیم" وزیر کشور شدند که وی را به همراه "محمد مرسی" رئیس جمهوری مصر به استفاده از نیروهای پلیس برای رسیدن به اهداف سیاسی متهم می کنند.
این اعتصاب کنندگان خواهان مشخص شدن حد و حدود اختیارات و تعهدات خود به همراه مجهز شدن به سلاح و تجهیزات لازم جهت توانایی به منظور مقابله با تظاهرات مستمر در مصر هستند.
به گفته تلویزیون مصر، در شهر ساحلی اسکندریه در شمال مصر، صدها نفر از نیروهای نظامی، پست های خود جلوی مقر کل نیروهای امنیت مرکزی را ترک کرده و از محافظت از این ساختمان خودداری کردند.
صدها افسر نیروی امنیت مرکزی در استان الدقهلیه در شمال اعتصاب کردند و برخی از آن ها بسیاری از مراکز پلیس را بستند.
یکی از افسران در پاسخ به سوال یک شبکه تلویزیونی خصوصی مصر گفت: ما فقط می خواهیم خارج از (بازی) سیاسی باشیم. وی افزود: ما علیه مردم نیستم. تظاهرات کنندگان بستگان ما هستند. ما ملت و برادران خود را از دست می دهیم. برادرم در بین تظاهرات کنندگان است.
این افسر تصریح کرد، ما قانونی می خواهیم که از ما محافظت کند. آن ها از ما می خواهند با تظاهرات کنندگان مقابله کنیم و وقتی این کار را انجام می دهیم ما را به زندان می اندازند.
برپایه این گزارش، تعدادی زیادی از تجمع های مخالف رئیس جمهور مصر در هفته های اخیر به درگیری های شدیدی با نیروهای امنیتی منجر شده است که برای مقابله با بمب های آتش زا و سنگ های تظاهرات کنندگان، از شلیک گاز اشک آور و ماشین های آب پاش استفاده می کنند.

• نیروهای امنیتی مامور تامین امنیت منزل "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر نیز پست خود را رها کرده و به جمع همکاران خود که در مقابل مرکز پلیس قاهره تحصن کرده‌اند، پیوستند.
به گزارش رسانه‌های خبری مصر، نیروهای امنیتی مامور حفاظت از منزل مرسی در راستای همبستگی با "محمود ابوالعز" افسر قدیمی مصر، پست خود را رها کرده و به جمع اعتصاب‌کنندگان پیوستند.
یک منبع امنیتی در اداره امنیت قاهره تاکید کرد که هیچ افسر وزارت کشور در اطراف منزل مرسی حضور ندارد و کسانی که در آنجا مستقر هستند از نیروهای گارد ریاست جمهوری هستند.
مسئولان امنیتی مصر با اعلام این خبر افزودند این نیروها وزیر کشور را متهم کرده اند که از نیروهای امنیتی برای تحقق اهداف سیاسی استفاده می کند.
برپایه این گزارش، این حرکت نیروهای پلیس مصر از چند هفته پیش به طور پراکنده آغاز شد اما صدها نفر از آن ها در شهرهای قاهره، اسکندریه و همچنین برخی استان ها در الصعید و الدلتا و کانال سوئز و شبه جزیر سینا دست از کار کشیدند.
براساس این گزارش، ده‌ها نیروی پلیس در مرکز شهر قاهره اداره پلیس قصر النیل را بسته و خواهان برکناری سرلشکر "محمد ابراهیم" وزیر کشور شدند که وی را به همراه محمد مرسی رئیس جمهوری مصر به استفاده از نیروهای پلیس برای رسیدن به اهداف سیاسی متهم می کنند.
این اعتصاب کنندگان خواهان مشخص شدن حد و حدود اختیارات و تعهدات خود به همراه مجهز شدن به سلاح و تجهیزات لازم جهت توانایی به منظور مقابله با تظاهرات مستمر در مصر هستند.

• درگیری‌ها به صورت پراکنده بین نیروهای پلیس و تظاهرات کنندگان برای چهارمین روز متوالی در جاده کورنیش النیل ادامه دارد.
درگیری‌ها در جاده "کورنیش النیل" به صورت پراکنده ادامه دارد و معترضان به سمت نیروهای امنیتی سنگ پرتاب می‌کنند و آن ها نیز با شلیک گاز اشک‌آور پاسخ می‌دهند.
بر اساس این گزارش، گروه موسوم به «التراس ثورجی» نیز حمله به نیروهای پلیس در مرکز شهر و خودروهای پلیس و نیز ربودن افسران در واکنش به بازداشت تعدادی از اعضای این گروه در جریان درگیری‌های کورنیش النیل تهدید کرده است.
این در حالی است که ده‌ها نفر نیز با برگزاری تظاهراتی از میدان طلعت حرب به سمت اداره امنیت قاهره، حوادث پورت سعید را محکوم کردند.
بر پایه این گزارش گروهی از نوجوانان نیز به سمت نیروهای پلیس مستقر در اطراف سفارت انگلیس سنگ پرتاب می‌کردند که این نیروها را به واکنش واداشت و آن ها نیز به سمت معترضان گاز اشک‌آور شلیک کردند اما معترضان با آتش زدن لاستیک‌های خودرو و با استفاده از تنه درخت جاده کورنیش النیل را به طور کامل مسدود کردند.
از سوی دیگر "راجیه عمران" وکیل حقوقی گفت که تعداد بازداشتی‌های درگیری‌های کورنیش النیل از سه روز پیش به 40 نفر رسیده است که به دادستانی قصرالنیل به اتهام تجاوز علیه نیروهای امنیتی، مسدود کردن راه و تخریب تاسیسات عمومی ارجاع داده شدند.
در همین راستا جنبش 6 آوریل نیز روز گذشته راهپیمایی از میدان طلعت حرب به سمت اداره امنیت قاهره در محکومیت حوادث خشونت‌بار استان پورت سعید برگزار کرد.
در همین رابطه "شریف الروبی" عضو دفتر سیاسی جنبش 6 آوریل گفت که این راهپیمایی در محکومیت آن چه سیاست سرکوبگرانه وزارت کشور در تعامل با حوادث اخیر خواند، برگزار می شود و افزود که وزیر کشور کنونی «منشی دفتر ارشاد اخوان‌المسلمین» است.

• نیروهای پلیس مصر جمعه (91.12.18) از اداره امنیت پورت سعید خارج شده و تامین امنیت مقر اداره امنیت و خیابان‌های اطراف آن را به نیروهای ارتش واگذار کردند.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، نیروهای پلیس مصر تامین امنیت ساختمان اداره امنیت پورت سعید را به نیروهای ارتش واگذار کردند.
نیروهای ارتش دو تیم از سربازان پیاده‌نظام را در خیابان 23 جولای و تقاطع خیابان عرابی و محمد علی مستقر کرده‌اند تا با تظاهرات و راهپیمایی‌ها که از مقابل مسجد به سمت اداره امنیت پورت سعید برگزار می‌شود، مقابله کنند.
بر اساس این گزارش نیروهای پلیس پس از مداخله سرلشگر "عادل الغضبان" حاکم نظامی پورت سعید برای مذاکره با سرلشگر "سید جاد الحق" مدیر امنیت این شهر برای پایان دادن به درگیری بین معترضان و امنیت، از اداره امنیت پورت سعید عقب ‌نشینی کردند.

• وزیر کشور مصر سرلشکر "ماجد نوح" فرمانده نیروهای ضد شورش مصر را برکنار کرد.
به گزارش خبرگزاری خاورمیانه مصر، سرلشکر "محمد ابراهیم الجمعه" وزیر کشور مصر فرمانده نیروهای ضد شورش مصر را برکنار و سرلشکر "اشرف عبدالله" را به جای وی منصوب کرد. بر پایه این گزارش، وزیر کشور دستور تعیین سرلشکر "اشرف عبدالله" را به عنوان معاون خود در بخش امنیت مرکزی (نیروهای ضد شورش) به جای سرلشکر «ماجد نوح» صادر کرد.
این دستور بعد از اعتراضات گسترده نیروها در بخش‌ های زیادی از دستگاه امنیت مرکزی در طول 48 ساعت اخیر صورت گرفت که خواهان وارد نکردن افسران و نیروهای دستگاه امنیت مرکزی در کشمکش ‌های و اختلافات سیاسی در مصر هستند.

• معترضان مصری استاندار پورت سعید را مجبور به ترک استانداری کردند
به گزارش پایگاه الیوم السابع، ده‌ها نفر از معترضان سرلشگر "احمد عبدالله" استاندار پورت سعید را که با سرلشگر "احمد وصفی" فرمانده ارتش دوم میدانی نشست برگزار کرده بود، طرد کردند.
بر اساس این گزارش فرمانده ارتش دوم میدانی در حین بازدید از شهر پورت سعید با مردم این شهر دیداری برگزار کرد که استاندار نیز در آن حاضر شده بود اما تلاش‌ های استاندار برای گفت‌وگو با شهروندان بی‌نتیجه بود و عاقبت وی مجبور شد ساختمان استانداری را ترک کند.

• دادگاه اداری مصر طی حکمی دستور توقف اجرای دستور رئیس جمهور در خصوص برگزاری انتخابات پارلمانی را صادر کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، دادگاه اداری مصر به ریاست قاضی "عبدالمجید المقنن" نایب رئیس شورای دولت طی حکمی توقف اجرای فرمان "محمد مرسی" به شماره 134 سال 2013 و شماره 148 سال 2013 و توقف برگزاری انتخابات پارلمانی در تاریخ 22 آوریل را صادر کرد.
این دادگاه قانون شماره 2 سال 2013 ویژه انتخابات مجلس نمایندگان(پارلمان) را به دادگاه عالی قانون اساسی به منظور بررسی قانونی بودن آن ارجاع داد.
پیش از این دادگاه عالی قانون اساسی، قانون انتخابات را به مجلس شورا بازگرداند تا برخی اصلاحات را در مورد 5 ماده آن از جمله ماده مربوط به تقسیم حوزه‌ها و شروط لغو عضویت انجام دهد.

• سخنگوی ریاست جمهوری مصر به دنبال اقدام دادگاه اداری این کشور مبنی بر لغو برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه آوریل، اعلام کرد که ریاست جمهوری اقدام بعدی در این باره را در دست بررسی دارد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، "ایهاب فهمی" تاکید کرد که نهاد ریاست جمهوری تصمیم بعدی که قرار است در خصوص انتخابات پارلمانی اتخاذ شود، در دست بررسی دارد.
وی افزود که ریاست جمهوری هر تصمیمی را در چارچوب احترام و رعایت قانون اساسی اتخاذ خواهد کرد. فهمی درباره حوادث پورت سعید نیز اظهار داشت که وزارت کشور همچنان به ماموریت اصلی خود در شهر پورت سعید که همان حفظ امنیت است، ادامه می‌دهد و نهاد نظامی مامور حفظ تاسیسات و مایملک عمومی است.

• دیدگاه احزاب مصر درباره حکم قضایی لغو انتخابات پارلمانی
حکم دادگاه اداری مصر در خصوص توقف اجرای دستور "مرسی" در خصوص انتخابات پارلمانی در واقع تائید خواسته حزب سلفی النور و تاکیدی بر این گفته جبهه نجات ملی بود که اخوان‌المسلمین با هدف سلطه این جماعت بر حکومت، قوانین را سریعا صادر کردند.
واکنش‌های ریاست جمهوری در قبال این حکم نیز ضد و نقیض بود به گونه‌ای که "فؤاد جاد الله" مشاور حقوقی مرسی گفت که ریاست جمهوری به زودی به این حکم دادگاه اداری اعتراض خواهد کرد اما سخنگوی رسمی ریاست جمهور این گفته جاد الله را رد و تاکید کرد که ریاست جمهوری احکام قضایی را محترم می‌شمارد و هر گونه اطلاعی از ریاست جمهوری را باید از طریق سخنگوهای رسمی آن دریافت کرد.
در همین رابطه "عمرو موسی" رئیس حزب کنگره از صدور حکم دادگاه اداری درباره توقف انتخابات پارلمانی آینده و توقف اجرای فرمان رئیس جمهور درباره دعوت از رأی دهندگان به انتخابات و ارجاع دادن قانون انتخابات به دادگاه عالی قانون اساسی استقبال کرد.
وی تصریح کرد که همواره خواستار ضرورت به تعویق افتادن انتخابات بوده است و از جمله دلایل این خواسته وی نیز این است که شرایط سیاسی و امنیتی مصر و حوادث پورت سعید، المحله الکبری، المنصوره، قاهره و غیره شرایط مناسب برای برگزاری انتخابات نیست و علاوه بر آن نیز اوضاع نابسامان اقتصادی است که انتظار می‌رود در همان زمانی که برگزاری انتخابات تعیین شده است، میزان ذخیره ارزی به نقطه پایانی برسد.
موسی تاکید کرد که به تعویق افتادن انتخابات فرصت جدیدی در خصوص انتخابات و اعتبار آن فراهم می‌آورد و من از رئیس جمهور می‌خواهم که به این حکم اعتراضی نکند.
به گفته وی، این حکم دادگاه نه تنها یک حکم بلکه یک هدیه آسمانی است و باید بدون لجبازی به تدبیر امور پرداخته و بدانیم که توقف انتخابات به نفع همه است و این مهلت پیش آمده فرصت زیاد و مثبتی فراهم می‌کند.
"صلاح عبدالمعبود" عضو مجلس شورا از حزب سلفی النور گفت: که این حکم مطابق با نگرانی‌های این حزب از انحلال مجلس در آینده صورت گرفت و این حزب از نهاد ریاست جمهوری برای بازگرداندن قانون انتخابات به دادگاه عالی قانون اساسی درخواست کرده بود تا پارلمان آینده نیز به سرنوشت پارلمان قبلی دچار نشود اما ریاست جمهوری و اخوان‌المسلمین به خواسته‌های حزب النور گوش ندادند و در اعلام ثبت‌نام از نامزدهای انتخاباتی عجله کردند.
در همین رابطه "طارق الزمر" عضو دفتر سیاسی حزب سازندگی و توسعه سیاسی جماعت اسلامی نیز تصریح کرد که باید فورا قانون انتخابات را به دادگاه عالی قانون اساسی به منظور صدور حکم درباره آن ارجاع داد.
وی هر گونه شک و تردید درباره سلامت دستگاه قضایی مصر را رد کرد و از دادگاه قانون اساسی خواست تا هر چه سریع‌تر به قانون انتخابات رسیدگی کرده و نظر نهایی درباره آن را ارائه کند تا بتوانند موسسات دولت را بسازند.
از سوی دیگر "مراد علی" مشاور رسانه‌ای حزب آزادی و عدالت تاکید کرد که هیچ مانعی برای بازگرداندن قانون انتخابات به دادگاه عالی قانون اساسی وجود ندارد.
وی به پایبندی مجلس شورا به مفاد قانون انتخابات بر اساس اصلاحاتی که دادگاه قانون اساسی در آن انجام داده است، تاکید کرد و گفت که هیچ ترسی از بازگرداندن قانون به دادگاه وجود ندارد و این یک وظیفه برای احترام گذاشتن به حکم دادگاه اداری است.
مراد افزود که فرصت برای همه گروه‌ های سیاسی به منظور منصرف شدن از تصمیم خود برای تحریم انتخابات پارلمانی فراهم شده است.

• نخست ‌وزیر مصر اعلام کرد دولت از ارائه هرگونه حمایتی به کمیته عالی انتخابات به منظور برگزاری انتخابات سالم، آزاد و شفاف دریغ نخواهد کرد.
به گزارش رسانه‌های مصر، "هشام قندیل" طی سخنانی در نشست با کمیته هماهنگی انتخابات بر عزم دولت به منظور ارائه هر گونه خدمات لوجستیکی به کمیته عالی انتخابات به منظور تضمین برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و سالم که در خور مصر انقلابی باشد، تاکید کرد.
وی افزود، از دیدگاه دولت برگزاری انتخابات آزاد که جهان شاهد آن باشد، اولویت اصلی دولت در مرحله آتی است تا این انتخابات نیز به دستاورد های این دولت افزوده شود.
در همین راستا "عبدالمنعم ابوالفتوح" با اعلام مشارکت حزب «مصر قوی» به ریاست وی در انتخابات پارلمانی آینده، گفت که ما خواهان تضمین برای برگزاری سالم انتخابات هستیم.
وی افزود، چه کسی روند انتخابات را از حمایت ‌های مالی سیاسی حفظ خواهد کرد؟ ما با هر گونه حمایت مالی بازرگانان برای حمایت از این حزب در انتخابات مخالفت کردیم.
این در حالی است که برخی از احزاب از جمله حزب سلفی الوطن و حزب کنگره به ریاست "عمرو موسی" به تعویق افتادن برگزاری انتخابات پارلمانی را خواستار شده‌اند.

• رئیس اداره امنیت شهر پورت سعید مصر در پی ادامه خشونت و ناآرامی ناشی از درگیری معترضان و نیروهای امنیتی در این شهر برکنار شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات امنیتی مصر به خبرگزاری فرانسه گفتند که سرلشکر "محسن راضی" رئیس اداره امنیت شهر پورت سعید در شمال شرق مصر از کار برکنار شده است.
برکناری سرلشکر راضی در پی ادامه خشونت‌ها در پورت سعید، این شهر واقع در کنار کانال سوئز صورت گرفت. وی افزود، رئیس برکنار شده اداره امنیت پورت سعید به درخواست اهالی این شهر به اداره زندان‌ها در قاهره منتقل شده است تا اوضاع در پورت سعید آرام شود.
وزیر کشور مصر مسئولیت اداره امنیت پورت سعید را به سرلشکر سید "جاد حکمدار" واگذار کرده است. درگیری‌های جدیدی بین پلیس و تظاهرات کنندگان در پورت سعید روی داد و تظاهرات کنندگان به سوی نیروهای پلیس که اقدام به شلیک گاز اشک آور کرده بودند سنگ پرتاب می کردند.

• معاون رئیس جمهور مصر در امور روابط اجتماعی و رئیس حزب الوطن تاکید کرد که تصمیم جبهه نجات ملی برای تحریم انتخابات پارلمانی آینده «خودکشی سیاسی» است.
دکتر "عماد عبدالغفور"» گفت که تصمیم جبهه نجات ملی برای تحریم انتخابات عجولانه و بدون بررسی کامل همه جوانب بوده است.
وی بر مشارکت همه گروه‌ های سیاسی در انتخابات پارلمانی آینده تاکید کرد و گفت که مشارکت معارضین در انتخابات باعث می‌شود که جریان ‌های سیاسی متعددی در پارلمان حضور داشته باشند.
عبدالغفور درباره پیشنهادات برخی از اعضای جبهه نجات ملی در خصوص تشکیل پارلمان موازی تصریح کرد که این امر قانون شکنی است و بر اساس متون قانون اساسی و قانون مصر جرم محسوب می‌شود.
وی بر ضرورت وحدت گروه ‌های سیاسی مصر برای خروج از بحران کنونی که این کشور طی دو سال گذشته با آن مواجه است، تاکید و تصریح کرد که ساز و کارهای خروج از دودستگی و جنجال فعلی بین گروه ‌های سیاسی، مراجعه به مردم و صندوق ‌های رأی‌ و پذیرش چیزی است که همه جریان‌ها را دور هم جمع کند و به همه اختلافات پایان دهد.
جبهه نجات ملی در نشست اخیر خود خواستار تحریم انتخابات پارلمانی آینده و تلاش برای تدوین قانون اساسی و تشکیل پارلمان موازی و نیز تشکیل دولت سایه به عنوان جایگزین دولتی شد که بر پارلمان آینده نظارت کند . بسیاری از کارشناسان سیاسی این اقدام مخالفان را اهرم فشاری علیه نظام حاکم مصر می‌دانند که تلاش دارند تا خواسته های خود را از این راه پیش ببرند.

• یک منبع نظامی مصر اعلام کرد که نیروهای ارتش مصر برای اجرای بزرگ‌ترین عملیات پاکسازی شبه جزیره سینا از کانون‌ های جنایتکاران و تخریب تونل‌های واقع در مرز نوار غزه و سینا آماده می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری سما، یک منبع نظامی مصر گفت که در جریان عملیات بزرگ پاکسازی سینا از تجهیزات و سلاح‌ های مهندسی نظامی که تجهیزات سنگین برای تخریب است، جهت تخریب تونل‌ها استفاده خواهد شد.
وی تصریح کرد که این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که ارتش به شکست ایده استفاده از آب برای پر کردن تونل‌ها به دلیل وجود بلوک‌های سیمانی در داخل تونل‌ها و مقاوم بودن آن ها در برابر آب، اعتراف کرد.
این منبع گفت که عملیات تخریب تونل‌ها تحت نظارت نیروهای ارتش انجام خواهد شد تا از هر گونه حمله احتمالی صاحبان تونل به سمت نیروها جلوگیری شود بویژه این که پیش از این نیز بارها این نیروها از سوی افراد ناشناس هدف حمله قرار گرفته‌اند.
این در حالی است که تونل‌های غزه به عنوان شریان حیات حدود 7/1 میلیون فلسطینی در غزه است و 30 درصد کالاهای مصرفی نوار غزه که از بیش از 7 سال پیش تحت محاصره رژيم صهيونيستي قرار دارد، از طریق این تونل‌ها وارد نوار غزه می‌شود.

• وزیر امور خارجه لبنان در نشست امروز اتحادیه عرب در قاهره ریاست یکصد و سی و نهمین دوره شورای وزارتی این اتحادیه را به وزیر خارجه مصر واگذار کرد.
به گزارش پایگاه الیوم السابع، در نشست اتحادیه عرب که در هتل "فیرمونت" در قاهره برگزار شد، "عدنان منصور" ریاست یکصد و سی و نهمین دوره شورای وزارتی این اتحادیه را به "محمد کامل عمرو" واگذار کرد.
عدنان طی سخنانی ابراز امیدواری کرد که مصر در رهبری شورا در دوره جدید به منظور تحقق خواسته‌های ملت‌های عربی موفق باشد.
نشست اتحادیه عرب در قاهره با حضور وزرای امور خارجه 12 کشور عضو برگزار شد. در این نشست وزرای امور خارجه عراق، مصر، اردن، لبنان، فلسطین، عربستان، قطر، کویت، عمان، یمن، سودان و الجزائر حضور دارند و بحران سوریه و برنامه نشست بعدی اتحادیه که در پایان ماه مارس در دوحه برگزار خواهد شد در دستور کار قرار گرفت.


 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶