نگاه آفران > آفران: تحولات آفريقاي عربي

آفران: تحولات آفريقاي عربي

تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۳/۱
New Page 1

مصر

- شبکه های تلویزیونی نقش کلیدی در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مصر ایفا می کنند.
"عطیه نبیل" خبرنگار شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی گفت، میلیون ها مصری با نشستن در پای تلویزیون نخستین مناظره در تاریخ مصر بین دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری را مشاهده کردند. هر چند که این تجربه جدید با انتقاداتی روبرو شد.
"مامون فندی" روزنامه نگار مصری گفت: بازرگانان و ثروتمندان به نمایندگی از ملت مصر دو نامزد مناسب مورد نظر خود را انتخاب کردند تا بین آن ها مناظره انجام شود. پول های هنگفتی به نامزدان انتخابات پرداخت شد و شبکه های مختلف تلویزیونی، زمانی را برای تبلیغات به بعضی نامزدان اختصاص می دادند که به 23 دقیقه در هر روز می رسید. این مسئله به معنای آن است که شما هر روز به رئیس جمهور آینده یک میلیون لیره مصر رشوه می دهید.
در ادامه این گزارش آمده است، آزادی رسانه ها در مصر وجود دارد و شبکه های تلویزیونی مختلفی پس از انقلاب 25 فوریه ایجاد شد. برنامه های گفتگو با نامزدان انتخابات ریاست جمهوری تاثیر زیادی بر رویکرد رای دهندگان مصری داشت. بعضی از ناظران معتقدند، شبکه های تلویزیونی، رئیس جمهور آینده را تعیین می کنند.
"احمد سرحان" سخنگوی ستاد تبلیغاتی "احمد شفیق" در این باره تصریح کرد: برنامه های انتخاباتی نامزد جنبش اخوان المسلمین به طور کامل در رسانه ها پوشش داده می شود و شبکه های ماهواره ای دینی هم برای تبلیغ نامزدان اسلام خواه تبلیغ می کنند. بعضی مطبوعات داخلی مصر هم رویکرد خاصی را در تبلیغ یک نامزد دنبال می کنند.
خبرنگار این شبکه افزود، معیارهایی که در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مصر در شبکه های تلویزیونی از آن ها استفاده می شود، به طور کامل شبیه تبلیغات تجاری کالاهاست. بعضی از ناظران می گویند که بعضی از این شبکه های تلویزیونی، پیش از آنکه با نامزدان به توافق برسند، در مورد پخش مصاحبه با آنان تبلیغ می کردند. هر نامزد از سوالاتی که در مصاحبه مطرح خواهد شد، اطلاع داشت. گفته می شود معامله هایی برای پخش مصاحبه های تلویزیونی نامزدان انجام شده است. بعضی از ناظران بر این باورند که آزادی رسانه ها و تحول دموکراتیک در مصر، مهمترین دستاورد انقلاب در این کشور بود. اما همه توافق دارند که آزادی که در چارچوب قانون نباشد، می تواند برای همه هزینه های سنگینی داشته باشد.

- مدير سازمان اطلاعات مصر در سفري غيرمنتظره راهي قطر شد كه اين امر نگراني ها را درباره احتمال بحث و گفتگوي وي با مسئولان قطري درباره انتخابات رياست جمهوري آينده مصر برانگيخته است.
پايگاه خبري نهرين نت گزارش داد، سرلشكر "مراد موافي" رئيس سازمان اطلاعات مصر در سفري غيرمنتظره راهي شهر دوحه پايتخت قطر شد كه اين اولين سفر از نوع خود به قطر است و چند روز به طول مي انجامد.
سفر سرلشكر موافي باعث شك و ترديد برخي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر درباره زمان غيرمنتظره انجام آن شده است.
وي در اين سفر با شماري از مسئولان قطري ديدار مي‌كند.
سرلشكر موافي قرار است به موضوعات كلي و در صدر آن ها تحولات منطقه بويژه بحران سوريه و وضعيت سرزمين اشغالي فلسطين بپردازند و همچنين درباره آينده روابط قطر و مصر بحث و گفتگو كند.
اما منابع نزديك به نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر گفتند كه اين سفر در ارتباط با انتخابات سرنوشت ساز هفته جاري در مصر براي انتخاب رئيس جمهور آينده كشور است كه درسايه نگراني آمريكا، رژيم صهيونيستي و كشورهاي عرب حوزه خليج فارس از پيروزي يك نامزد اسلامگرا و از دست رفتن "فرصت تاريخي" نامزدهاي وابسته به رژيم گذشته براي بازگشت به پست رياست جمهوري در مصر برگزار خواهد شد.
به گفته اين منابع، مجموع سوالات مطرح شده در شبكه هاي اجتماعي مربوط به جوانان انقلاب 25 فوريه مصر منعكس كننده نگراني واقعي از همدستي مسئولان حكومت الجنزوري و شوراي نظامي با طرح هاي رسانه اي و سياسي است كه عربستان، قطر و امارات براي تاثير گذاري بر افكار عمومي مصر و برنامه ريزي براي تقلب در انتخابات اجرا مي كنند تا برتري كفه ترازو را به نفع نامزدهاي وابسته به رژيم گذشته يعني عمرو موسي و احمد شفيق تضمين كنند.
جوانان انقلاب 25 فوريه سوالاتي را درباره سفر سرلشكر موافي به قطر مطرح كرده اند از جمله اينكه آيا وي با افسران قطري يا روساي افسر آمريكايي و صهیونیستی آن ها ديدار خواهد كرد؟
آن ها همچنين اين سوال را مطرح كرده اند كه آيا اين سفر به حساسترين مرحله مصر يعني مرحله انتخابات رئيس جمهور بعد از دوره مبارك را كه منافع آمريكايي ها، صهیونیست ها و كشورهاي عرب حوزه خليج فارس را تهديد مي كند، ناديده خواهد گرفت؟
جوانان 25 فوريه همچنين اين سوال را مطرح كرده اند كه آيا اين سفر نظير دوران مبارك، قدرت اطلاعاتي مصر را در خدمت كشورهاي عرب حوزه خليج فارس قرار خواهد داد؟
آن ها در شبكه هاي اجتماعي اين پرسش را نيز مطرح كرده اند كه آيا اين سفر با طرح امنيتي درحال اجراي دولت الجنزوري و شوراي نظامي عليه ايران و تلاش براي خدشه وارد كردن به رويكرد درهاي باز ايران درقبال مصري ها كه با استقبال گسترده اقشار مختلف اين كشور روبرو شده است، درارتباط است؛ بويژه درپي رويكرد باز نيروهاي اسلامي و ترقيخواه مصر در قبال ايران بعد از حمله هفته گذشته اداره امنيت كشور مصر به دفتر شبكه العالم كه زير فشارهاي عربستان و رژیم صهیونیستی براي جلوگيري از ايفاي نقش رسانه اي موثر اين شبكه درقبال انتخابات رياست جمهوري مصر صورت گرفت.

- بنابر قانون مصر، از نيمه شب شنبه (91.02.30) به وقت محلي، زمان سكوت انتخاباتي و ممنوعيت تبليغات نامزدهاي رياست جمهوري آغاز شده و مقامات مصري هشدار داده اند كساني كه در اين زمينه تخلف كنند با مجازات سختي مواجه خواهند شد.
بر اساس اين قانون، سكوت انتخاباتي براي نخستين انتخابات رياست جمهوري مصر پس از سقوط حسني مبارك، 48 ساعت پيش از آغاز اين انتخابات شروع شده و در اين مدت هيچ نامزدي حق تبليغات ندارد.
"حاتم بجاتو " دبير كل كميته عالي انتخابات رياست جمهوري اعلام كرد كه پس از پايان راي گيري از شهروندان مصري، ‌شمارش آرا ابتدا در كميته هاي فرعي انجام مي شود و سپس اين آراء در كميته هاي كل جمع بندي شده و نتايج نهايي اعلام مي گردد.
از سوي ديگر يك مقام قضايي بلندپايه در كميته عالي انتخابات رياست جمهوري مصر گفته است كه نامزدهاي رياست جمهوري از ديشب به مبالغ باقي مانده در حساب هاي بانكي آن ها كه براي هزينه كردن در تبليغات انتخاباتي خود افتتاح كرده اند، دسترسي نخواهند داشت و نمي توانند آن را برداشت كنند.
وي تاكيد كرد كه اين كميته پس از پايان يافتن انتخابات، اين مبالغ را در ميان گشايندگان حساب و كساني كه مبلغي براي اين كار كمك كرده اند، بازپرداخت خواهد شد.
اين قاضي اضافه كرد كه هر نامزد تا 15 روز پس از اعلام نتايج انتخابات گزارشي شامل مجموع درآمدها و منبع آن و همچنين چگونگي به دست آوردن اين مبالغ و همچنين هزينه هاي خود در تبليغات انتخاباتي را بايد به اين كميته اعلام كند.
تبليغات انتخاباتي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر از سه هفته پيش آغاز شده بود و طي دو روز باقيمانده تا برگزاري راي گيري از شهروندان اين كشور، هيچ نامزدي حق تبليغ ندارد و انجام تبليغات انتخاباتي، پيگرد قانوني خواهد داشت.

- در حالي‌كه وزارت كشور مصر از اتخاذ تدابير لازم براي برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري اين كشور خبر مي‌دهد، سنديكاي قضات بعنوان ناظر و نيروي پليس و مسئول تامين امنيت انتخابات، تهديد به تحريم انتخابات كردند.
روزنامه المصري‌اليوم گزارش داد، در حالي‌كه وزارت مصر اعلام كرده است كه اتخاذ تدابير لازم براي برگزاري انتخابات رياست جمهوري اين كشور را به پايان رسانده، سنديكاي قضات مصر كه مسئوليت نظارت و نيروي پليس اين كشور كه مسئوليت تامين امنيت انتخابات را برعهده دارند، تهديد به تحريم انتخابات كردند.
سنديكاي قضات مصر و نيروهاي پليس اين كشور اعلام كردند كه اعتراض آن ها به تدابير اتخاذ شده و برنامه‌هاي وزارت كشور براي تامين امنيت انتخابات و نظارت بر آن هاست.
اين دو نهاد مصري به شدت نسبت به بودجه اختصاص يافته به آن ها براي تامين امنيت و نظارت بر انتخابات معترض هستند و تاكيد مي‌كنند كه با نظام و ميزان پرداخت در نظر گرفته شده توسط وزارت كشور در تامين امنيت انتخابات حضور نخواهند داشت.
براساس برنامه وزارت كشور مصر، قرار است 13 هزار شعبه فرعي و 357 شعبه اصلي كار اخذ راي از 50 ميليون شهروند مصري را انجام دهد كه مجاز به شركت در انتخابات هستند و در اين بين 15 هزار قاضي بر روند برگزاري سالم انتخابات نظارت خواهند داشت.
همچنين تمام نيروهاي مسلح كشور به حالت آماده باش درآمده و تامين امنيت انتخابات را برعهده خواهند گرفت.

- با انتشار خبر جدیدی مبنی بر تلاش شورای عالی نیروهای مسلح مصر برای تعیین اختیارات ریاست جمهور آینده، بار دیگر اختلاف میان این شورا و جماعت اخوان المسلمین شدت گرفت.
"محمود غزلان" سخنگوی رسمی اخوان المسلمین در این باره گفت:‌ اخوان المسلمین هرگونه تلاش شورای نظامی برای تعیین حوزه اختیارات ریاست جمهوری و اعطای حق انحلال پارلمان به رئیس جمهوری را رد می کند.
وی افزود: این شورا حق ندارد در حوزه تعیین اختیارات ریاست جمهوری یا تعیین نوع نظام سیاسی آینده وارد عمل شود زیرا تا چند هفته دیگر باید اداره امور کشور را واگذار کند.
به گزارش پایگاه خبری البشیر، غزلان تصریح کرد:‌ بر اساس قانون، اختیارات رئیس جمهوری در کشور روشن و آشکار است و در حال حاضر نیز بر اساس این اختیارات مشخص شده است که شورای نظامی امور کشور را اداره می کند.
وی اختیارات رئیس جمهوری را بر اساس ماده 56 قانون اساسی ده مورد خواند و گفت: با واگذاری اختیارات حوزه قانونگذاری به پارلمان، این اختیارات به هشت مورد کاهش پیدا کرده است.

- روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با اشاره به تبرئه افسرانی که در جریان انقلاب 25 ژانویه مصر متهم به قتل تظاهرکنندگان مصری شده بودند تأکید کرد، فعالان مصری نگران این هستند که مسئولان تمایلی به مجازات متهمان قتل انقلابیون و از جمله حسنی مبارک دیکتاتور مخلوع ندارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، واشنگتن پست در مطلبی نوشت دادگاه مصر روز پنج شنبه (91.02.28) 14 تن از نیروهای پلیس را در ارتباط با قتل تظاهرکنندگان در جریان انقلاب بیگناه دانست، این امر بیانگر آن است که مسئولان روش خاصی را در خصوص افسران پلیس در ارتباط با این پرونده در پیش گرفته اند.
در ادامه این مطلب آمده است: شماری از افسران و حدود 200 تن از مسئولان رژیم سابق از جمله حسنی مبارک در ارتباط با مرگ بیش از 850 نفر از تظاهرکنندگان در جریان انقلاب محاکمه می شوند. همچنین پیش بینی می شود که حکم مبارک در ارتباط با این پرونده ماه آینده صادر شود.
واشنگتن پست افزود: بسیاری از مصری ها مسئولان فعلی را به مجازات نکردن عاملان قتل انقلابیون و تردید در محاکمه جنایتکاران، متهم می کنند.

- نيروهاي امنيتي مصر موفق شدند در بزرگراه شهر بورسعيد ده ها قبضه سلاح سنگين را از قاچاقچيان سلاح كشف و ضبط كنند.
پايگاه خبري البشير در بيانيه اي كه سرويس امنيتي مصر صادر كرد آورده است: بر اساس اطلاعاتي كه به نيروهاي امنيتي رسيده بود مشخص شد قاچاقچيان سلاح در پي آن هستند تا محموله اي تسليحاتي را از طريق بزرگراه بورسعيد به قاچاقچيان مواد مخدر تحويل دهند در نتيجه وارد عمل شدند و توانستند اين محموله را ضبط كنند.
در اين بيانيه آمده است محموله كشف شده شامل 108 موشك كوتاه برد، 30موشك زمين به هوا، پنج قبضه آر پي چي و تعدادي فشنگ و سلاح ديگر بوده است.

- "محمد مرسي" نامزد حزب آزادي و عدالت، شاخه سياسي گروه اخوان المسلمين مصر تصريح كرد كه مصري ها بر انتخاب يك رئيس جمهور غيرنظامي اصرار دارند.
محمد مرسي گفت: ما در جو و شرايط انقلابي به سر برده ايم و اين مسئوليت بزرگي است و به همين دليل بايد به مبارزه خود براي حمايت و دفاع از وطن ادامه دهيم و اكنون ما رحمت هاي خداوند بر خود را احساس مي كنيم و در چهار راه تعيين سرنوشت وطن گام بر مي داريم
وي شنبه شب (91.02.30) در نشستي با حضور مردم گفت: ما به دليل كارهايمان، در درگاه خداوند مورد سوال قرار مي گيريم و اگر خداوند ببيند كه ما از چه چيزهاي با ارزشي گذشته ايم، اين مردم و رهروان اين راه را پيروز مي گرداند
مرسي در ادامه افزود كه در مصر اشخاص نيك زيادي وجود دارند و اخوان المسلميني ها به آينده بسيار خوشبين اند و در مقابل همه گونه فسادها مي ايستند؛ اين انقلاب سنگ بناي مبارزه با فساد را گذاشته است زيرا انقلاب، فساد و ايادي آن را زير پاي خود لگد كوب كرد و اين مبارزه ادامه خواهد يافت و هر كس بخواهد در مقابل اين جريان بايستد و آن را نابود كند، زير چكمه هاي آن لگد مال مي شود
وي در ادامه گفت : خون شهدا پايمال نخواهد شد و ما با قانون و عدالت و نه با فتنه و غوغا، آنان را قصاص مي كنيم و تا زماني كه مصر روي آرامش و ثبات را نبيند، ما آرام نخواهيم نشست، حقوق كساني كه حقشان پايمال شده را مي گيريم و كسي هم نخواهد توانست روند دموكراسي را به تعويق اندازد .
مرسي افزود: مردمي كه موفق شدند انقلاب را حفظ كنند و انتخابات پارلماني برگزار نمايند، مي توانند انتخابات رياست جمهوري را هم به خوبي برگزار كنند و اراده خود را بر مقامات حاكم و قوه مجريه تحميل نمايند تا قوه مجريه به رئيس جمهور منتخب مردم واگذار شود
وي خاطر نشان ساخت كه در مهم ترين برنامه هايش براي رياست جمهوري كه به طرح نهضت معروف شده، بر برخورداري همه گروه هاي مصري از عدالت و حقوق خود و توسعه كشور در همه زمينه ها و از جمله، كشاورزي، صنعت، بخش توليد، مسائل اداري، اسلحه سازي، دارو سازي، صنايع راهبردي و غذا تاكيد شده است.
اين نامزد حزب آزادي و عدالت در پايان با درخواست از حاضران براي نيكي به خانواده ها و همسايه هاي خود چه مسلمانان و چه غير مسلمانان گفت كه براي وي قابل قبول نيست كه مصر از خارجي ها فرمان بگيرد و تاكيد كرد كه از اين به بعد تصميمي با ديكته طرف هاي خارجي انجام نمي شود و مردم با اراده خود، و بدون توجه به تهديد ها و ديكته هاي خارجي ها، رئيس جمهور خود را انتخاب مي كنند
از سوي ديگر "محمد البلتاجي" عضو مجلس و نيز عضو دفتر اجرايي حزب آزادي و عدالت گفت: برنامه هاي محمد مرسي موسوم به طرح نهضت، آرزوي اخواني ها از 80 سال پيش تاكنون بوده و آنان در طي اين مدت به مبارزه خود ادامه دادند تا پرچم اصلاحات در مصر بر افراشته شود و البته اين امر هزينه هاي زيادي براي آنان داشت و بسياري از آنان زنداني شده و شغل خود را از دست دادند و اموال و دارايي هايشان مصادره شد و با اين حال هچنان به راه خود براي اصلاح مردم و پيشرفت آن ادامه دادند .

- دبیر کمیته های جوانان حزب آزادی و عدالت مصر و یکی از رهبران این حزب گفت: پیش افتادن نامزدهای اسلامخواه در انتخابات ریاست جمهوری از سایر رقبا در خارج از کشور، نشانه مخالفت مردم مصر با بقایای رژیم سابق است.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه العالم، "علی خفاجی" در گفت وگو با این شبکه گفت: جنجال آفرینی در این زمینه که اعلام نتایج شمارش آرای انتخابات در خارج بر رای دهندگان در داخل تاثیر گذار است، سخنی نادرست است زیرا اعلام نتایج براساس قوانین انتخابات در مصر انجام شد.
به گفته خفاجی، رای دادن اتباع مصری مقیم خارج به اسلامخواهان، بر خلاف تلاش عده ای برای عجیب نشان دادن آن، اصلا عجیب نیست؛ زیرا بسیاری از خانواده های مصری به خاطر رفتار رژیم سرنگون شده مبارک مجبور به مهاجرت شدند بنابرین آیا عقل و منطق می پذیرد که به نفع نامزدهای رژیم مبارک رای دهند.
این سیاستمدار مصری تصریح کرد: نتایج اعلام شده انتخابات در خارج پس از پایان شمارش آرا که با حضور اعضای سفارتخانه های مصر و نمایندگان مصریهای مقیم خارج صورت گرفت، نشان می دهد انتخابات در کمال شفافیت و دمکراسی و بدون مداخله هیچ طرفی انجام شده است. لذا اگر قرار باشد دراین باره ابراز تردید شود حزب آزادی و عدالت در این زمینه محق تر از سایرین است، چراکه بسیاری از متصدیان امور در سفارت خانه های مصر در خارج همچنان از بقایای رژیم مخلوع مبارک هستند.
به گفته خفاجی، کمیته عالی انتخابات ریاست جمهوری، نتایج شمارش آرا را با ارقام و بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده پس از پایان شمارش و ارسال آن به وزارت خارجه مصر که مسئول تحویل نتایج به کمیته عالی انتخابات است، اعلام خواهد نمود.
خفاجی یادآور شد: این شیوه در چند دهه گذشته و حتی در انتخابات و همه پرسی هایی که در زمان رژیم سابق برگزار شد، مرسوم بود.

- کارشناس سیاسی مصری گفت: تشدید رقابت سیاسی و تبلیغات گسترده نامزدهای انتخابات رای دهندگان مصری را مرددکرده است.
"بشیر عبدالفتاح" در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی العالم از قاهره درباره احتمال وضع انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت: نتیجه انتخابات آرای مصری های مقیم خارج نمی تواند نشانه ای کلیدی برای ارزیابی اوضاع داخلی و انتخابات روزهای چهارشنبه (91.03.03) و پنجشنبه (91.03.04) آینده مصر باشد. اختلافات زیادی میان داخل و خارج مصر وجود دارد و شهروندان مصری در داخل و خارج دارای تفاوت های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هستند. می توان مصری های مقیم خارج را در دو گروه دانست. گروه نخست مصری هایی هستند که در کشورهای عرب خلیج فارس زندگی می کنند و گروه دوم کسانی اند که در اروپا و آمریکا زندگی می کنند. مصری های گروه نخست با جریان های اسلامی ارتباط دارند و از آن حمایت می کنند و اخوان المسلمین حضور گسترده ای در این کشورها دارد.
مصری های این منطقه به محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین و سپس عبدالمنعم ابوالفتوح رای دادند. ولی مصری های مقیم غرب به نامزدهای لیبرال نظیر عمرو موسی،حمدبن صباحی و احمد شفیق تمایل دارند. شمار زیادی از مسیحیان مصری در اروپا و آمریکا زندگی می کنند.
وی افزود: از سوی دیگر مشکلاتی در رای گیری انتخابات در خارج رخ داد. به طوری که حوزه های رای گیری در مناطق مشخصی برگزار شد و بسیاری به دلیل فاصله جغرافیایی زیاد نتوانستند در این انتخابات شرکت کنند. همچنین این انتخابات در روزهای پنج شنبه و جمعه که روزهای تعطیل در غرب نیست برگزار شد ولی پنج شنبه و جمعه روزهای تعطیل در کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است و به این دلیل مشارکت مصری ها در این منطقه بیشتر از اروپا و آمریکا بود که به سود نامزد اسلامخواهان تمام شد.
عبدالفتاح در ادامه درباره نتایج متفاوت نظرسنجی های داخل مصر درباره نتایج انتخابات افزود: مصر در ابتدای توسعه دموکراتیک قرار دارد و شاید از بسیاری از معیارهای پیشرفته در خصوص برگزاری نظرسنجی را برخوردار نیست و به این دلیل شاهد اختلاف نظرسنجی ها هستیم که نمونه آن را قبل از انتخابات مجلس اخیر مصر شاهد بودیم. از سوی دیگر به دلیل ابهامی که در عرصه سیاسی مصر وجود دارد هنوز شمار زیادی از مصری ها تصمیم نگرفته اند به چه کسی رای بدهند. برخی نامزدهای انتخابات از انقلابیون هستند ولی از سابقه سیاسی چندانی برخوردار نیستند. برخی از نامزدها دارای سابق فعالیت های اسلامی هستند و شک و تردیدهایی درباره اهداف آنان وجود دارد. همچنین شماری از نامزدهای عوامل رژیم گذشته وجود دارند که به دلیل ارتباطات خوبی که با شورای عالی نیروهای مسلح دارند می توانند برنامه انتخاباتی خود را در صورت پیروزی اجرا کنند.
وی تصریح کرد: نامزدهای رژیم گذشته بر خلاف دیگر نامزدها از حمایت های منطقه ای و بین المللی برخوردارند. شاید نامزدهای انقلابی و اسلامخواه از حمایت های گسترده ای در داخل مصر برخوردار باشند ولی چالش های داخلی و خارجی مصر باعث می شود نتوانند برنامه های خود را در صورت پیروزی در انتخابات اجرا کنند. آنچه که به ابهام در وضع سیاسی افزوده مناظرات سیاسی و حضور گسترده شبکه های تلویزیونی و تبلیغات گسترده است که شهروند مصری را آشفته کرده است.
عبدالفتاح درباره نگرانی شهروندان مصری از تقلب در انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: این نگرانی به حق است چرا که در انتخابات رژیم گذشته به صورت گسترده تقلب صورت می گرفت و این تقلب انتخابات در شمارش آرا، فراهم کردن مقدمات انتخابات و نتایج انتخابات روی می داد و شمار زیادی از رای دهندگان از اموات،کودکان و مهاجران بودند و شمار زیادی از نهادهای دولتی در روند انتخابات دخالت می کردند. از سوی دیگر در حال حاضر شاهد رقابت شدید میان نامزدهای انقلابیون، عوامل رژیم گذشته و ضد انقلاب ها هستیم. ملت انقلابی مصر از برخی از نامزدها حمایت کنند، ضد انقلاب ها و شورای نظامی نیز از برخی از نامزدها حمایت کنند. تشدید این رقابت ها باعث افزایش شک و تردید مصری درباره احتمال وقوع تقلب در این انتخابات شده است.
برای این که شاهد انتخابات سالمی در مصر باشیم باید تدابیر متعددی اتخاذ شود و از نظارت بین المللی و داخلی استفاده کرد و رای دهندگان با امنیت و آسانی در حوزه های رای گیری حاضر شوند و بر آنان اعمال فشار نشود. باید نمایندگان دستگاه های قضایی و کمیته نظارت بر انتخابات در حوزه های رای گیری حضور داشته باشند.
همچنین باید شمارش آرا به صورت قانونی و بدون هیچ دخالتی باشد. وی تاکید کرد: در شرایط کنونی بعید است نهادهای حاکم فعلی در مصر بتوانند در روند انتخابات دخالت کنند چرا که نهادهای جامعه مدنی مصری و فعالان این کشور و ناظران بین المللی بر این انتخابات نظارت دارند. باید به این وضع نظارت رسانه ها و خود مردم را اضافه کرد. تنها شورای نظامی در صورتی به این یقین برسد که یکی از نامزدهای انتخابات که مورد رضایت محافل عدیده داخلی، منطقه ای و بین المللی نیست و ممکن است به پیروزی برسد در روند انتخابات به نوعی دخالت خواهد کرد و مانع از پیروزی وی خواهد شد. برای شورای نظامی و ارتش مصر مهم است که امتیازات و اختیارات خود را حفظ کند.

- "احمد شفيق" آخرين نخست وزير حسني مبارك مانند رئيس جمهوري سابق كه روياي جانشين او را در سر مي پروراند، دست پرورده دوران نظامي مصر است.
خبرگزاري فرانسه گزارش داد، اين ژنرال كه رئيس ستاد نيروي هوايي بوده است، پس از تصويب قانوني كه مقامات بلند پايه دوره مبارك را از نامزدي در انتخابات رياست جمهوري مصر منع مي كرد، در آستانه رد صلاحيت قرار داشت اما سپس در آخرين دقايق وارد رقابت هاي انتخابات رياست جمهوري شد.
در هفته هاي اخير، او به تبليغات انتخاباتي خود سرعت بخشيد.
براساس برخي از نظرسنجي ها، او اكنون جزو سه فرد اولي است كه به همراه عمرو موسي وزير امور خارجه پيشين مصر و عبدالمنعم ابوالفتوح بيشترين بخت را براي پيروزي در اين انتخابات دارد.
شفيق 70 ساله كه به فن سالاري خوب شهرت دارد، در آخرين روزهاي حكومت مبارك در تلاش براي آرام كردن قيام مردمي كه با سرنگوني رئيس جمهوري پيشين در 11 فوريه 2011 به نخست وزيري مصر منصوب شد.
اما احمد شفيق به سبب داشتن روابط نزديك با حكومت سابق براي اينكه شمار زيادي از وزيران رئيس جمهوري سابق را در كابينه خود نگاه داشته بود، مورد انتقاد گرفت و مجبور شد حدود يك ماه بعد از اين مقام كناره گيري كند.
اين كناره گيري موجبات رضايت جواناني را كه قيام را آغاز كردند، فراهم كرد.
او كه مانند مبارك خلبان بوده است، دانش آموخته آكادمي هوانوردي نظامي است. او از موفقيت هاي نظامي و غير نظامي به خود مي بالد. حتي گروه تبليغاتي شفيق به تازگي گفته اند او دو فروند هواپيماي صهیونیستی را در يكي از جنگ ها عليه این رژیم سرنگون كرده است.
"احمد شفيق" همچنين از اينكه شركت هواپيمايي ملي مصر و فرودگاه بين المللي قاهره را نوسازي كرده است، به خود افتخار مي كند.
در كشوري كه همه روساي جمهوري پس از سقوط پادشاهي در سال 1952 از ارتش بوده اند، ژنرال شفيق به اينكه مثلا "فرزند نيروهاي مسلح است" به خود مي بالد.
شفيق كه عقيده دارد گذشته نظامي اش به او امكان مي دهد روابط رواني با ارتش داشته باشد، برگ برنده اي در اين دوره انتقالي در مصر محسوب مي شود.
اما اين وابستگي او به ارتش امتياز منفي نزد بخشي از مردم محسوب مي شود كه مي خواهند مرزي بين رياست جمهوري و ارتش وجود داشته باشد.
شفيق به سبب تجربه طولاني به خود مي بالد و اطمينان مي دهد انتقادات را مي پذيرد اما توانسته است در برخي مصاحبه هاي تلويزيوني خود را مستبد و بي حوصله نشان دهد.
وي به تازگي گفته است: چه كسي مي گويد من مخالف حكومت مبارك نبوده ام؟ شفيق ادعا مي كند با شمار زيادي از تصميمات حكومت سابق مخالفت كرده است و فكر مي كرده است با كار كردن در درون حكومت، مفيد تر بوده تا اينكه از مقام خود كناره گيري كند.
شفيق امنيت و مبارزه با جنايت را از موضوعات اصلي مبارزه انتخاباتي خود تعيين كرده است. وي مي گويد اگر به اين مقام انتخاب شود، آماده است يك معاون اسلام خواه براي رياست جمهوري انتخاب كند، حال اين معاون مي تواند از اخوان المسلمين باشد يا سلفي ها يا هيچكدام.

- نتایج نظرسنجی که روز یکشنبه (91.02.31) سه روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری مصر منتشر شد، نشان می دهد احمد شفیق آخرین نخست وزیر دوران حکومت حسنی مبارک از سایر رقبای خود پیش است.
این نظرسنجی که در روزنامه مستقل الشروق منتشر شده است، نشان می دهد شفیق از عمر موسی وزیر خارجه اسبق مصر و دبیر کل سابق اتحادیه عرب، پیش است.
نتایج این نظرسنجی حاکی از آنست که شفیق با 15.8 درصد آرا از موسی با 15.1 درصد آرا، پیش است.
براساس این نظرسنجی، عبدالمنعم ابوالفتوح اسلام خواه میانه رو با 13.2 درصد آرا در مکان سوم و حمدین صباحی چپگرا با 12.3 درصد در جایگاه چهارم قرار گرفته اند.
محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین نیز با 9.5 درصد آرا در رده پنجم قرار دارد.
نزدیک به 30 درصد افراد شرکت کننده در این نظرسنجی نیز اعلام کرد اند هنوز تصمیم خود را نگرفته اند.
این در حالی است که 33.6 درصد رای دهندگان در نظرسنجی قبلی که دو هفته پیش انجام شد، گفته بودند هنوز تصمیم نگرفته اند.
این سومین نظرسنجی در یک هفته گذشته است که نشان می دهد شفیق 70 ساله از سایر رقبای خود پیش است.
فعالان مخالف که شفیق را یادآور دوران حکومت مبارک می دانند، هشدار داده اند در صورتیکه وی در انتخابات ریاست جمهوری مصر پیروز شود، به خیابان ها خواهند ریخت.

- معاون رئيس كل اخوان المسلمين مصر درباره تلاش هاي عناصر باقي مانده از رژيم سابق براي خريد آراء مردم و تاثيرگذاري بر آن ها براي احياي رژيم گذشته هشدار داد.
شبكه تلويزيوني العالم گزارش داد، "خيرت الشاطر" ضمن اعلام اين مطلب افزود: همسر "احمد عز" يكي از اعضاي حزب ملي منحل شده ميلياردها ليره مصري براي خريد آراء مردم به نفع نامزدهاي وابسته به رژيم سابق هزينه كرده است.
الشاطر از اعضاي جماعت اخوان المسلمين خواست با جديت براي پيروزي محمد مرسي نامزد اين جماعت در انتخابات رياست جمهوري آينده تلاش كنند تا انقلاب را خطراتي كه موجوديت آن را تهديد مي كند نجات دهند. وي افزود: مرسي مي تواند كشور را به پيش ببرد و آن را بازسازي كند.

- عضو مرکز مطالعات سیاسی و حقوقی قاهره گفت: پیش بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری مصر ممکن نیست.
"ولید حجاج" در گفتگو با شبکه تلویزیونی العالم از قاهره درباره انتخابات ریاست جمهوری مصر گفت: مصری ها تا ساعت آینده خود را آماده شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور آماده می کنند تا رئیس جمهور جدید این کشور که از اعتماد مردمی برخوردار است انتخاب شود؛ رئیس جمهوری که در انتخابات سالم و آزاد در تاریخ مصر انتخاب خواهد شد و دموکراسی، شفاف سازی، امنیت و استقلال دستگاه های قضایی مصر را تقویت خواهد کرد.
مصری ها انتظار دارند این انتخابات بیانگر آرای آنان باشد. در حال حاضر شاهد تحرکات سیاسی گسترده میان گروه های سیاسی و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر هستیم و هیچ تحلیلگری قادر نیست پیروز این انتخابات را مشخص کند.
تمرکز اصلی این رقابت میان پنج نامزد شامل محمد مرسی، عبدالمنعم ابوالفتوح، عمرو موسی، حمدین صباحی و احمد شفیق است.
امیدواریم با برگزاری انتخابات شاهد گام های بیشتری برای تقویت آزادی و دموکراسی در مصر باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: مصر 90 میلیون جمعیت دارد و گروه های سیاسی زیادی در این کشور فعالیت می کنند.
برخی به اسلامخواهان و برخی دیگر به وابستگان رژیم گذشته و مستقلان وابسته بوده و همه به دنبال زندگی بهتری هستند. باید به برنامه انتخاباتی نامزدها بدون در نظر گرفتن پیشینه و سابقه وی توجه داشت.

- مصري هاي مقيم اراضي اشغالي فلسطين در جريان انتخابات رياست جمهوري مصر در خارج، به احمد شفيق، آخرين نخست وزير دوران حسني مبارك رأي دادند.
شبكه خبري العالم گزارش داد، احمد شفيق توانست در انتخابات رياست جمهوري كه در خارج از مصر برگزار شد، در اراضي اشغالي فلسطين بالاترين رأي مصري هاي مقيم اين اراضي را كسب كند.
براساس اين گزارش، احمد شفيق 49 رأي از مصري هاي مقيم اراضي اشغالي را كسب كرد و بدين ترتيب توانست بالاترين رأي را در اين اراضي به دست آورد.
عمرو موسي، وزير خارجه اسبق مصر در دوران مبارك، پس از احمد شفيق توانست با هشت رأي جايگاه دوم را كسب كند.
حمدين صباحي در اين انتخابات چهار رأي، عبدالمنعم ابوالفتوح سه رأي، و پس از آن ها محمد مرسي و محمد سليم العوا هركدام با دو رأي جايگاه بعدي را به دست آوردند.

- وزير امور خارجه مصر روز سه شنبه (91.03.02) اين هفته براي ديداري دو روزه از عربستان سعودي به اين كشور سفر مي كند.
خبرگزاري آلمان گزارش داد، "عمرو رشدي" سخنگوي رسمي وزارت خارجه مصر روز يكشنبه (91.02.31) با اعلام اين خبر افزود: نخستين روز سفر "محمد كامل عمرو" به عربستان به ديدار با همتاي سعودي اش "سعود الفيصل" اختصاص خواهد داشت و دو طرف درباره روابط دو جانبه و راه هاي توسعه همكاري و رايزني بين دو كشور برادر بحث و تبادل نظر خواهند كرد. مسائل كنوني عربي نيز در دستور كار اين مذاكرات قرار دارد.
رشدي گفت : دومين روز سفر عمرو نيز به شركت در سومين نشست گروه دوستان يمن اختصاص خواهد داشت كه عربستان ميزبان‌ آن است. عمرو ديدگاه مصر را در خصوص چاره انديشي براي چالش هايي كه يمن با آن روبروست مطرح خواهد كرد.
رشدي گفت : گروه دوستان يمن يك تشكل بين المللي است كه مي كوشد راه هاي حمايت از يمن را در چهار پرونده مهم يعني امنيت، روند سياسي، كمك هاي بشردوستانه آوارگان و پرونده اقتصادي بررسي كند.
مصر در دومين نشست مربوط به يمن در نيويورك در سال 2010ميلادي ديدگاه هاي خود را در خصوص راه هاي تعامل با اين چهار موضوع مطرح كرد.

- یک منبع پزشکی فلسطین روز یکشنبه (91.02.31) از جان باختن یک فلسطینی در تونلی زیرزمینی در مرز جنوبی نوار غزه و مصر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری شین‌هوا از غزه، این فلسطینی به سبب سقوط در چاه 20 متری این تونل در جنوب نوار غزه جان باخت.
بر اساس این گزارش،‌ یک کارگر فلسطینی دیگر نیز به سبب برق گرفتگی در این تونل به شدت زخمی شد.
روز پنجشنبه هفته گذشته (91.02.28) یک کارگر فلسطینی در تونل زیر زمینی در نوار غزه و مصر جان خود را از دست داد
سال گذشته 24 تن از کارگران فلسطینی در حوادث مربوط به تونل های زیر زمینی جان خود را از دست داده اند.

- سخنگوي حزب سلفي نور در مصر اظهارات رئيس دفتر حفاظت از منافع ايران در قاهره درباره وجود ارتباط ميان دو طرف را تكذيب كرد.
سايت مصري اليوم السابع گزارش داد، رئيس دفتر حفاظت از منافع ايران در قاهره پيش از اين گفته بود كه از سلفي ها در مصر نگراني نداريم و با آن ها گفتگو مي كنيم و داراي كانال هاي ارتباطي ميان يكديگر هستيم.
"مجتبی اماني" در واكنش به اين سخنان، سخنگوي حزب سلفي نور در مصر با انتقاد شديد از ايران گفت: با اين كشور ارتباطي نداريم و از ايراني ها مي خواهيم گسترش مذهب شيعه را در مصر متوقف كنند.
"محمد نور" مسئول روابط خارجي در حزب نور و سخنگوي رسمي اين حزب گفت كه اظهارات مجتبي اماني درباره وجود كانال هاي ارتباطي ميان ايران و سلفي ها نادرست است.
وي ادامه داد: پيش از اين هم گفته ايم اگر دولت ايران به دنبال برقراري روابط با مصر است اين مسئله بايد بر پايه همكاري محترمانه و عادلانه ميان دو كشور باشد. دولت ايران بايد حسن نيت خود را نشان دهد و گسترش فتنه در همه كشورهاي عربي و به ويژه مصر را متوقف كند.
سخنگوي حزب نور همچنين از ايران خواست تا مشكلات خود را با كشورهاي عربي به ويژه كشورهاي جنوب خليج فارس حل كند.
وي با محكوميت موضع حمايت آميز دولت ايران از حكومت سوريه گفت: موضع ايران در برابر ملت سوريه و پشتيباني از حكومت سوريه كه ملت خود را مي كشد انتقاد برانگيز است.
جبهه سلفي ها در مصر هم در اين باره اعلام كرد كه اين گروه هيچ نوع هم پوشاني با ايران ندارد.
"خالد سعيد" سخنگوي جبهه سلفي ها اظهارات رئيس دفتر حفاظت از منافع ايران را درباره وجود كانال هاي ارتباطي با سلفي هاي مصر، خيالي و غيرعاقلانه توصيف كرد.
اين سخنگو همچنين از ايران به دليل آنچه كمك به اشغال عراق توسط آمريكا توصيف شده انتقاد كرد و گفت: سلفي ها با دولت ايران به دليل اختلاف در مذاهب فكري ، روابطي ندارند.
سلفي ها يا همان افراط گرايان اسلامي هم اكنون دومين فراكسيون بزرگ را در پارلمان مصر در اختيار دارند. ارتباط اصلي اين مجموعه با عربستان سعودي است.

لیبی

- "عبدالباسط المقرحي" مظنون بمب‌گذاري لاكربي در ليبي درگذشت. شبكه تلويزوني سي‌ان‌ان دقايقي پيش با قطع برنامه‌هاي فوري خود، اعلام كرد: عبدالباسط المقرحي درگذشت.
بنابر اين گزارش، يكي از خويشاوندان نزديك عبدالباسط المقرحي پيش از اين اعلام كرده بود كه وي در بيمارستان بستري شده و در وضعيت جسماني بسيار وخيمي قرار دارد
المقرحي مظنون به بمب‌گذاري سال 1988 هواپيماي پان امريكن بر فراز لاكربي است كه 270 نفر در آن پرواز كشته شدند.
اين افسر سابق اطلاعات ليبيايي، در يك اقدام بسيار بحث‌برانگيز در آگوست سال 2009 به دليل بيماري سرطان و آنكه سه ماه ديگر بيشتر زنده نيست، از زندان اسكاتلند آزاد شد و پس از بازگشت به ليبي تحت مراقبت‌هاي پزشكي قرار گرفت.

- رئیس جمهور بلاروس نیز گفت "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور سابق فرانسه صد میلیون دلار از قذافی گرفته بود.
شبکه تلویزیونی حزب ضدصهیونیستی فرانسه گزارش داد "الکساندر لوکاشنکو" اعلام کرد سارکوزی برای تامین منابع مالی تبلیغات انتخاباتی اش در سال 2007، 100 میلیون دلار از دیکتاتور سابق لیبی گرفته بود.


تونس

- وزارت حقوق بشر وعدالت تونس با صدور بيانيه اي اعلام كرد كه اين كشور به ايجاد سازوكارهايي براي پيشگيري ازشكنجه تا قبل از پايان ماه ‍ژوئيه آينده ازجمله بازديدهاي دوره اي از زندان ها و مراكز پليس و همچنين حمايت از شاهدان و تضمين محرمانه باقي ماندن شهادت آنان در دادگاه ها متعهد شد.
خبرگزاري رسمي تونس(وات) گزارش داد، در بيانيه وزارت حقوق بشر تونس كه در پايان همايش بررسي سازوكارهاي مبارزه با شكنجه در اين كشور صادر شد، آمده است: نهادي براي تدوين پيش نويس قانون كميته ملي پيشگيري از شكنجه تشكيل مي شود و اين كميته جديد از لحاظ ساختاري و محتوايي كاملا با گذشته متفاوت است.
در اين بيانيه تاكيد شده است كه كميته جديد از لحاظ ماموريت، اداري و مالي از قوه مجريه و احزاب مستقل است و اعضاي آن از مصونيت برخودار و شرايط آنان براي اقدامات لازم و تحركات ميداني مهيا خواهد بود.
تونس در ‍ژوئن سال 2011 ( تيرماه 1390) پرتوكول سازمان ملل متحد عليه شكنجه را داوطلبانه امضا كرد.
" سمير ديلو" وزير حقوق بشر تونس در اين همايش خاطرنشان كرد كه اراده سياسي براي مبارزه با شكنجه بايد از مرحله شعار خارج شود و براي اجرا جنبه قانوني و حقوقي پيدا كند.
" شكيب درويش" مسئول اطلاع رساني در وزارت حقوق بشر تونس نيز گفت كه اين سازوكارها بايد در مجلس ملي موسسان به قانون تبديل شود و اشخاصي مسئوليت پيدا كنند كه پاكدست، مستقل، مورد قبول همه طرف ها و داراي ديگر شايستگي هاي لازم باشند.
برخي سازمان هاي دفاع از حقوق بشر اعلام كرده اند كه حتي بعد از سرنگوني رژيم زين العابدين بن علي و پيروزي انقلاب مردم تونس، در برخي زندان ها و مراكز پليس اين كشور همچنان زندانيان و بازداشت شدگان شكنجه مي شوند.
تونس قرار است دومين گزارش خود از وضعيت حقوق بشر در اين كشور به شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد را در 22 ماه مي جاري ( سوم خرداد ماه) ارائه كند.

- "عمر الشاهد" از چهره‌هاي برجسته جريان ملي تونس مرگ "حسين التريكي" مبارز و نويسنده ضدصهيونيسم تونسي را مشكوك و در هاله‌اي از ابهام دانست و گفت: تريكي همواره از سوي صهونيست‌ها تهديد به مرگ شده بود.
حسين التريكي، مبارز و نويسنده ضدصهيونيسم تونسي 22 ارديبهشت ماه گذشته هنگام بازگشت از نماز بر اثر يك حادثه رانندگي مشكوك در آرژانتين جان خود را از دست داد.
اين مبارز كه بارها عليه استعمار كشور هاي غربي به ايراد سخن پرداخته بود، گسترش صهيونيسم جهاني را خطري بزرگ و چالشي جدي براي مردم منطقه و جهان توصيف كرده بود.
التريكي با ترديد درباره افسانه هولوكاست، آن را ابداع صهيونيسم جهاني دانسته كه هدف آن تسلط و سيطره بر جهان است.
وي دراين باره تاكيد مي كند: صهيونيست ها هربار درباره هولوكاست آمار و اطلاعات متفاوتي ارائه مي كنند. آن ها يكدفعه مي گويند هولوكاست دو ميليون قرباني داشته و بار ديگر معتقدند اين آمار شش ميليون نفر است.
عمر الشاهد يكي از چهره‌هاي برجسته جريان ملي تونس و سردبير روزنامه المستقبل العربي اين كشور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تونس درباره شخصيت اين مبارز ضد صهيونيسم و مواضع وي در حمايت از موضوع فلسطين گفت: حسين التريكي در طول عمر بابركت خود خدمات شاياني را به اسلام و مسلمين تقديم كرد.
الشاهد درباره مبارزات انقلابي التريكي گفت: التريكي در سال 1938 و در حالي‌كه بيشتر از 23 سال نداشت، به حزب "الحر الدستوري" (آزادي بر اساس قانون) تونس پيوست وي در سال 1947 در دادگاه‌هاي استعمار فرانسوي، به خاطر فعاليت مسلحانه براي آزادي درچارچوب گردان‌هاي مقاومت حزب آزادي بر اساس قانون به رهبري "حبيب بورقيبه" به اعدام محكوم شد.
التريكي به دنبال استقلال تونس در سال 1956 ازحبيب بورقيبه، نخستين رئيس جمهور اين كشور به دليل تجاوزات وي از حدود اسلام و اتخاذ سياست‌هاي منحرف فاصله گرفت و به رقيب او "صالح بن يوسف" نزديك شد.
وي وارد جنبش عربي متأثر از انقلاب "جمال عبدالناصر" و قوميت‌گرايي عربي شد و به جناح راست جنبش قانون اساسي تونس گرايش پيدا كرد.
بورقيبه در سال 1957 براي پاكسازي رقيبان و انتقام از التريكي وي را به اعدام محكوم كرد ‌ اما پيش از اجراي حكم در ماه نوامبر همان سال پياده از طريق صحرا به ليبي گريخت و سپس به قاهره رفت در آنجا در ارتباط دائم با جمال عبدالناصر، رئيس جمهور وقت مصر بود.
التريكي پس از آن به عنوان نماينده دفتر اتحاديه عرب در آمريكاي لاتين به بوينس آيرس پايتخت آرژانتين رفت و در آنجا با نوشتن مقالات و كتاب‌ها اقدامات گسترده‌اي را در شناساندن قضيه فلسطيني و اشغالگري صهيونيست انجام داد.
به گفته سردبير روزنامه المستقبل تونس، التريكي دوست صميمي "هوگو چاوز" نيز بود كه در سخنراني‌هاي رسمي‌اش پيوسته از وي سخن مي‌‌گفت و "لولا داسيلوا"، رئيس جمهور برزيل و ديگر شخصيت‌هاي انقلابي آمريكاي لاتين نيز از دوستان وي بوده‌اند.
عمر الشاهد درباره اقامت طولاني‌مدت التريكي در آرژانتين و فعاليت‌هاي ضدصهيونيستي وي در اين كشور با وجود نفوذ بالاي دستگاه جاسوسي موساد در آنجا گفت: آرژانتين در آن زمان يكي از پايگاه‌هاي اصلي فعاليت‌ صهيونيست‌ها بوده است و اين يكي ديگر از عوامل پررنگ شدن نقش وي در حمايت از قضيه فلسطين بود به گونه‌اي كه التريكي توانست مسائل امت اسلامي را در اين كشور پايه‌ريزي كند و آرژانتين از معدود كشورهاي جهان است كه قرآن كريم را به زبان اسپانيايي ترجمه كرده است.
فعاليت‌هاي التريكي تا جايي پيش رفته بود كه سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي حكم اعدامش را صادر كرد و بارها در مناطق مختلف آمريكاي جنوبي براي اجراي آن تلاش كرد، اما موفق به اجراي آن نشد.
حسين التريكي در دوران زمامداري زين العابدين بن علي بر تونس نيز به دليل ظلم و بي عدالتي‌هاي اين ديكتاتور در آرژانتين به سر مي‌‌برد به گونه‌اي كه از سوي رسانه‌هاي عربي به ويژه شبكه‌هاي حوزه خليج فارس و رسانه‌هايي كه به موازات رژيم صهيونيستي و در راستاي منافع آمريكا و غرب كار مي‌كنند مورد بايكوت خبري قرار گرفته بود.
عمر الشاهد تاكيد كرد: التريكي به دليل مبارزاتش در راستاي حمايت از قضيه فلسطين و آزادي‌خواهي در جهان مورد احترام زيادي در آمريكايي لاتين قرار داشت و با رهبران كشورهاي اين منطقه نيز روابط فعالي داشت.
الشاهد درباره اخبار حاكي از مشكوك بودن مرگ وي بر اثر حادثه رانندگي را تاييد كرد و گفت مرگ التريكي همچنان در هاله‌اي از ابهام قرار دارد چرا كه وي هميشه به ما مي‌گفت كه از سوي جاسوس‌هاي رژيم صهيونيستي تحت پيگرد قرار دارد چون همواره نقشه‌هاي اين رژيم براي آينده منطقه را برملا مي‌كرد. بنابراين همواره مورد دشمني واقع بود به ويژه در آرژانتين كه جاسوسان صهيونيست زيادي در آنجا جولان مي‌دهند همواره تهديد به مرگ شده بود.
سردبير روزنامه المستقبل تونس همچنين گفت التريكي در آخرين كتاب خود با عنوان "اين فلسطين است رژيم صهيونيستي چيزي در بساط ندارد" به جامعه آرژانتين و نقش لابي صهيونيستي در آنجا پرداخت و همواره تاكيد داشت كه بين يهوديت از اديان آسماني با صهيونيسم رژيم اشغالگر و نژادپرست تفاوت وجود دارد و به خاطر همين دفاع از قضيه فلسطين با صهيونيست‌ها در مناقشه بزرگي وارد شد.
به گفته عمر شاهد، حسين التريكي نمونه يك انسان مبارز، صاحب عقيده، هوشمند و مدرن تا زمان مرگش بود و با وجود كهولت سني كه داشت همواره از حضور در مناسبت‌هاي سياسي استقبال مي‌كرد و در سخنوري بي‌نظير و از فصاحت كلامي زيادي برخوردار بود و همواره اين سخن را بر زبان مي‌آورد كه "ريشه همه اتفاقات دنيا به مساله فلسطين ختم مي‌شود" و همواره به جوانان تونسي و عرب توصيه مي‌كرد كه "فلسطين جهت و قبله است".


الجزایر

- سازمان هاي امنيتي الجزاير گروهي از اعضاي مسلح شبكه تروريستي القاعده را در استان تبسه در شمال شرقي اين كشور در حالي دستگير كردند كه براي ورود به ليبي آماده مي شدند.
روزنامه هاي الجزاير روز يكشنبه (31.02.31) با اعلام اين خبر افزودند: شمار نامشخصي از ستيزه جويان مسلح به كلاشينكف كه به مدت چند روز در محاصره نيروهاي امنيتي قرار گرفته بودند، از شهر خنشله در 540 كيلومتري شرق الجزيره پايتخت مي گريختند.
گفتني است با ادامه درگيري در ليبي، قاچاق اسلحه در امتداد مرز يك هزار كيلومتري ميان دو كشور افزايش يافته است.
در همين حال روزنامه عربي زبان النهار الجزاير به نقل از "بدرالدين مسعودي" عضو كميسيون مسئول اجراي منشور صلح و آشتي ملي اين كشور نوشت: حدود 800 ستيزه جو در الجزاير فعال هستند كه 210 تن آن ها عضو گروهي به نام القاعده در مغرب اسلامي هستند.
وي افزود: 590 ستيزه جوي ديگر نيز در جنوب الجزاير فعاليت مي كنند. ستيزه جوياني كه خود را تسليم مقام هاي الجزاير كنند بر اساس شرايط بخصوصي مشمول عفو و بخشش قرار مي گيرند.
به گفته مسعودي، از هنگام به اجرا درآمدن تصميم به عفو اين افراد از مارس 2006 بيش از سه هزار و 200 ستيزه جو سلاح هاي خود را بر زمين گذاشته و تسليم نيروهاي دولتي شده اند.

- احزاب مخالف پارلمان جدید الجزایر ممکن است نشست پارلمان را تحریم کنند.
نمایندگان عضو احزاب مخالف که توانستند در انتخابات دهم مه به پارلمان جدید راه یابند در نشستی که با هدف هماهنگی میان نمایندگان اسلام خواه برگزار شد روند برگزاری انتخابات اخیر را خلاف جهت تحولات مسالمت آمیز و دموکراتیک دانستند و از امکان تحریم نشست های پارلمان خبر دادند.
به گزارش پایگاه خبری البشیر، "عبدالمجید مناصره" رئیس جبهه تغییر الجزایر، یکی از احزاب اسلام خواه حاضر در نشست، گفت: احزاب مخالفی که برخی از نمایندگانشان توانسته اند به پارلمان جدید راه یابند توافق کرده اند تا برای اتخاذ موضع نهایی مبنی بر مشارکت در پارلمان یا تحریم آن نشست دیگری برگزار کنند.
وی افزود: روز دوشنبه روسای 20 حزب در مقر حزب جبهه عدالت و توسعه (به ریاست عبدالله جاب الله) گردهم می آیند تا برای اتخاذ موضع واحد درباره انتخابات اخیر گفتگو کنند.
وی افزود: الجزایر فرصتی را که برای حرکت مسالمت آمیز در مسیر دموکراسی داشت از دست داد زیرا انتخاباتی که در دهم مه برگزار شد در واقع انتخابات نبود همانگونه که اصلاحات مورد نظر نظام سیاسی از آغاز اصلاحات نبود.

سودان

- "نبيل العربي"دبيركل اتحاديه عرب در ديدار با رئيس‌جمهوري سودان با تاكيد بر حمايت كامل اين اتحاديه از خارطوم هر نوع دخالت خارجي در اين كشور را محكوم كرد.
شبكه الجزيره گزارش داد، نبيل العربي، در اين ديدار با محكوم كردن هر نوع دخالت خارجي در امور داخلي سودان گفت: اتحاديه عرب از تمامي تلاش‌ها براي حل‌وفصل اختلافات ميان سودان و سودان‌جنوبي استقبال مي‌كند.
همچنين ، در اين ديدار مسائل مختلفي از جمله تحولات در كشورهاي عربي، مساله فلسطين و وضعيت موجود در سوريه مورد بررسي دو طرف قرار گرفت و نبيل العربي تاكيد كرد كه رئيس‌جمهور سودان به وضعيت در كشورهاي عربي بسيار اهميت مي‌دهد.
دبيركل اتحاديه عرب در ادامه اعلام كرد: در پنجم ژوئن اتحاديه عرب نشستي را در سطح وزراي امور خارجه برگزار مي‌كند و در آن وضعيت سودان و اختلاف‌هاي آن با سودان جنوبي را مورد بررسي قرار خواهد داد
"علي كرتي"، وزير امور خارجه سودان يادآور شد: هدف از سفر العربي و هيات اتحاديه عرب به سودان زمينه‌سازي براي برگزاري نشست وزراي امور خارجه عضو اتحاديه عرب براي بررسي مساله سودان است و در اين ديدار مقدمات سفر وزير امور خارجه كويت و رئيس دوره‌اي اتحاديه عرب به سودان نيز مورد بررسي قرار گرفت.

- دبيركل سازمان ملل متحد در واكنش به اشغال منطقه نفتي توسط سودان جنوبي در ناحيه مورد اختلاف اين كشور تازه تاسيس با سودان، اين اقدام را غيرقانوني اعلام كرد.
"بان كي مون" دبيركل سازمان ملل ضمن دعوت از سودان و سودان جنوبي براي انجام مذاكره با هدف جلوگيري از بروز يك جنگ تمام عيار، از سودان جنوبي خواست هرچه زودتر از شهر هجليج و مناطق نفت خيز اطراف آن عقب نشيني كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از مقر سازمان ملل ، وي در محكوميت اين اقدام گفت كه اشغال اين شهر و مناطق نفت خيز آن توسط سودان جنوبي، `تجاوز به حاكميت سودان و آشكارا عملي غير قانوني است.`
دبيركل سازمان ملل همچنين از سودان خواست به واكنش خود كه بمباران و گلوله باران مناطق سودان جنوبي را در پي داشته، پايان دهد و نيروهايش را از سرزمين هاي مورد اختلاف بويژه ابيه خارج كند.

 

91.03.01- 13079

 

  فرستادن مقاله
مطالب دیگر در این بخش تاریخ انتشار

جهان از آفریقا چه می‌خواهد؟

۱۳۹۶/۶/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران:‌ تحولات مغرب عربی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات سودان (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات لیبی (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات مصر (181)

۱۳۹۵/۸/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (180)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (179)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (178)

۱۳۹۵/۸/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (177)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (176)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات سودان (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات لیبی (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات مصر (175)

۱۳۹۵/۸/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات سودان (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات لیبی (174)

۱۳۹۵/۷/۲۵

آفران: تحولات مصر (174)

۱۳۹۵/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مصر (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات لیبی (173)

۱۳۹۴/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (172)

۱۳۹۴/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (171)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات سودان (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات مصر (170)

۱۳۹۴/۱۲/۱۰

آفران: تحولات لیبی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (169)

۱۳۹۴/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات لیبی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات مصر (168)

۱۳۹۴/۱۱/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات سودان (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات مصر (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات لیبی (167)

۱۳۹۴/۱۱/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات لیبی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات سودان (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات مصر (166)

۱۳۹۴/۱۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات لیبی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات سودان (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران:تحولات مغرب عربی (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات مصر (165)

۱۳۹۴/۱۱/۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مصر (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات لیبی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات سودان (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (164)

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

تحولات لیبی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات مصر (163)

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (162)

۱۳۹۴/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات لیبی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات مصر (161)

۱۳۹۴/۱۰/۲

آفران: تحولات سودان (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مغرب عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات مصر (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات لیبی (160)

۱۳۹۴/۹/۲۴

آفران: تحولات سودان (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات لیبی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (158)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات مصر (159)

۱۳۹۴/۹/۱۶

آفران: تحولات سودان (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مغرب عربی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات مصر (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات لیبی (157)

۱۳۹۴/۹/۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مصر (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات لیبی (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات سودان (156)

۱۳۹۴/۹/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات سودان (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات لیبی (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات مصر (155)

۱۳۹۴/۸/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مصر (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغربی عربی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (154)

۱۳۹۴/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات مصر (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات سودان (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (153)

۱۳۹۴/۸/۵

آفران: تحولات لیبی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات مصر (152)

۱۳۹۴/۷/۲۷

آفران: تحولات سودان (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات لیبی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (151)

۱۳۹۴/۷/۲۱

آفران: تحولات مصر (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات سودان (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (150)

۱۳۹۴/۷/۱۴

آفران: تحولات لیبی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات مصر (149)

۱۳۹۴/۷/۱۳

آفران: تحولات سودان (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات لیبی (148)

۱۳۹۴/۷/۵

آفران: تحولات مصر (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (147)

۱۳۹۴/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات لیبی (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات سودان (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (146)

۱۳۹۴/۶/۱۷

آفران: تحولات مصر (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات سودان (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات لیبی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (145)

۱۳۹۴/۶/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات سودان (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات لیبی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مصر (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (144)

۱۳۹۴/۶/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات لیبی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (143)

۱۳۹۴/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات لیبی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (142)

۱۳۹۴/۵/۱۹

آفران: تحولات مصر (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات لیبی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات سودان (141)

۱۳۹۴/۵/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات مصر (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (140)

۱۳۹۴/۵/۶

آفران: تحولات سودان (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مصر (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات لیبی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (139)

۱۳۹۴/۴/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات مصر (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات سودان (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات لیبی (138)

۱۳۹۴/۴/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات سودان (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مصر (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (137)

۱۳۹۴/۴/۲۰

آفران: تحولات لیبی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات مصر (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات سودان (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (136)

۱۳۹۴/۴/۱۰

آفران: تحولات لیبی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات سودان (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (135)

۱۳۹۴/۴/۲

آفران: تحولات مصر (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات سودان (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات لیبی (134)

۱۳۹۴/۳/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات مصر (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات لیبی (133)

۱۳۹۴/۳/۲۳

آفران: تحولات سودان (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات لیبی (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مصر (132)

۱۳۹۴/۳/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (131)

۱۳۹۴/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات سودان (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات لیبی (130)

۱۳۹۴/۳/۲

آفران: تحولات مصر (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر غربی (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (129)

۱۳۹۴/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (128)

۱۳۹۴/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات سودان (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (127)

۱۳۹۴/۲/۹

آفران: تحولات مصر (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات سودان (126)

۱۳۹۴/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (125)

۱۳۹۴/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات سودان (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات لیبی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (124)

۱۳۹۴/۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات سودان (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (123)

۱۳۹۳/۱۲/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات سودان (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (122)

۱۳۹۳/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات سودان (121)

۱۳۹۳/۱۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (120)

۱۳۹۳/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات سودان (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (119)

۱۳۹۳/۱۱/۱۴

آفران: تحولات مصر (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (118)

۱۳۹۳/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (117)

۱۳۹۳/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات سودان (117)

۱۳۹۳/۱۰/۳۰

آفران: تحولات مصر (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات سودان (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (116)

۱۳۹۳/۱۰/۲۳

آفران: تحولات مصر (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (115)

۱۳۹۳/۱۰/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (114)

۱۳۹۳/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات لیبی (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات سودان (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (113)

۱۳۹۳/۹/۲۶

آفران: تحولات مصر (112)

۱۳۹۳/۹/۱۹

آفران: تحولات لیبی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات سودان (112)

۱۳۹۳/۹/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات لیبی (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات سودان (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات مصر (111)

۱۳۹۳/۹/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات سودان (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات لیبی (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مصر (110)

۱۳۹۳/۹/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات لیبی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات سودان (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات مصر (109)

۱۳۹۳/۸/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات لیبی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات سودان (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولان مغرب عربی (108)

۱۳۹۳/۸/۲۰

آفران: تحولات مصر (107)

۱۳۹۳/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات لیبی (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات سودان (107)

۱۳۹۳/۸/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات لیبی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات مصر (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات سودان (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (106)

۱۳۹۳/۸/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مصر (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات لیبی (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات سودان (105)

۱۳۹۳/۷/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (104)

۱۳۹۳/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات مصر (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات سودان (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (103)

۱۳۹۳/۷/۱۵

آفران: تحولات لیبی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات سودان (102)

۱۳۹۳/۷/۷

آفران: تحولات مصر (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات لیبی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (101)

۱۳۹۳/۷/۲

آفران: تحولات سودان (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات لیبی (100)

۱۳۹۳/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات سودان (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات لیبی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (99)

۱۳۹۳/۶/۱۸

آفران: تحولات مصر (98)

۱۳۹۳/۶/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات لیبی (98)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات مصر (96)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (97)

۱۳۹۳/۶/۱۱

آفران: تحولات سودان (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (96)

۱۳۹۳/۵/۲۸

آفران: تحولات لیبی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات سودان (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مصر (95)

۱۳۹۳/۵/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مصر (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات لیبی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات سودان (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (94)

۱۳۹۳/۵/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات مصر (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات سودان (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (93)

۱۳۹۳/۵/۱۱

آفران: تحولات لیبی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مصر (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (92)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات لیبی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات سودان (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران : تحولات مغرب عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (91)

۱۳۹۳/۵/۵

آفران: تحولات مغرب عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (90)

۱۳۹۳/۴/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (89)

۱۳۹۳/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مصر (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات لیبی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات سودان (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (88)

۱۳۹۳/۳/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات مصر (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات لیبی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87)

۱۳۹۳/۳/۱۰

آفران: تحولات سودان (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات لیبی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مصر (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (86)

۱۳۹۳/۲/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مصر (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (85)

۱۳۹۳/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مصر (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات لیبی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات سودان (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (84)

۱۳۹۳/۲/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مصر (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات لیبی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات سودان (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (83)

۱۳۹۳/۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مصر (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات لیبی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات سودان (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (82)

۱۳۹۳/۲/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات سودان (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (81)

۱۳۹۳/۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات مصر (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات لیبی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات سودان (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (80)

۱۳۹۳/۱/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات سودان (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات لیبی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مصر (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (79)

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات لیبی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات سودان (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (78)

۱۳۹۲/۱۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات سودان (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات لیبی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مصر (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات مغرب عربی (77)

۱۳۹۲/۱۲/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات لیبی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مصر (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (76)

۱۳۹۲/۱۲/۷

آفران: تحولات سودان (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مصر (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (75)

۱۳۹۲/۱۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مغرب عربي (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات مصر (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات لیبی (74)

۱۳۹۲/۱۱/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربي (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مصر (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات لیبی (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات سودان (73)

۱۳۹۲/۱۱/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات مصر (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات لیبی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (72)

۱۳۹۲/۱۱/۱۲

آفران: تحولات سودان (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات لیبی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مصر (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی (71)

۱۳۹۲/۱۱/۱

آفران: تحولات مغرب عربی(70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات مصر (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات لیبی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات سودان (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (70)

۱۳۹۲/۱۰/۲۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات لیبی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۸

آفران: تحولات مغرب عربی (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات مصر (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات سودان (69)

۱۳۹۲/۱۰/۱۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات سودان (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات لیبی (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مصر (68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات مغرب عربی(68)

۱۳۹۲/۱۰/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات سودان (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات لیبی (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مصر (67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی(67)

۱۳۹۲/۱۰/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات مصر (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات لیبی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات سودان (66)

۱۳۹۲/۹/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات سودان (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات لیبی (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی(65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات مصر (65)

۱۳۹۲/۹/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات مصر (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات لیبی (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات سودان (64)

۱۳۹۲/۹/۱۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مصر (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات لیبی (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات سودان (63)

۱۳۹۲/۹/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات مصر (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (62)

۱۳۹۲/۸/۲۸

نگاه آفران: تحولات مصر 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات لیبی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

نگاه آفران: تحولات سودان 61

۱۳۹۲/۸/۲۵

آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد

۱۳۹۲/۸/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مصر (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات سودان (60)

۱۳۹۲/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (59)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مغرب عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات مصر (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات لیبی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات سودان (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (58)

۱۳۹۲/۸/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مغرب عربی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات لیبی (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات سودان (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

آفران: تحولات مصر (57)

۱۳۹۲/۷/۲۳

نگاه آفران: تحولات مغرب عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات لیبی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات سودان 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

نگاه آفران: تحولات آفریقای غیر عربی 56

۱۳۹۲/۷/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات سودان (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات لیبی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مصر (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (55)

۱۳۹۲/۷/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات سودان (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات مصر (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (54)

۱۳۹۲/۷/۱

آفران: تحولات لیبی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات سودان (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مصر (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (53)

۱۳۹۲/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

نگاه آفران: تحولات مصر (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات لیبی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات سودان (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (52)

۱۳۹۲/۶/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات لیبی (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات مصر (51)

۱۳۹۲/۶/۱۳

آفران: تحولات سودان (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مصر (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات لیبی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (50)

۱۳۹۲/۶/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات سودان (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات مصر (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (49)

۱۳۹۲/۶/۲

آفران: تحولات لیبی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات مصر (48)

۱۳۹۲/۵/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات سودان (48)

۱۳۹۲/۵/۲۲

آفران: تحولات لیبی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مصر (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات مغرب عربی (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات سودان (47)

۱۳۹۲/۵/۱۵

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات سودان (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات لیبی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مصر (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات مغرب عربی (46)

۱۳۹۲/۵/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات سودان (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات لیبی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مغرب عربی (45)

۱۳۹۲/۵/۶

آفران: تحولات مصر (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات لیبی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات سودان (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (44)

۱۳۹۲/۴/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات مصر (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات لیبی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات سودان (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (43)

۱۳۹۲/۴/۱۸

آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا

۱۳۹۲/۴/۱۶

آفران: تحولات لیبی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مغرب عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات سودان (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (42)

۱۳۹۲/۴/۴

آفران: تحولات مصر (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات مغرب عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات لیبی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات سودان (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (41)

۱۳۹۲/۴/۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مصر (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات لیبی (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات سودان (40)

۱۳۹۲/۳/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات مصر (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات سودان (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (39)

۱۳۹۲/۳/۲۰

آفران: تحولات لیبی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات سودان (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مصر (38)

۱۳۹۲/۳/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۶

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات سودان (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات لیبی (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (37)

۱۳۹۲/۳/۴

آفران: تحولات مصر (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات لیبی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات مغرب عربی (36)

۱۳۹۲/۲/۲۸

آفران: تحولات سودان (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات مصر (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات ليبي (35)

۱۳۹۲/۲/۲۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی(34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات مصر (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات لیبی (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات سودان (34)

۱۳۹۲/۲/۱۱

آفران: تحولات ليبي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مصر (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات سودان (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات مغرب عربي (33)

۱۳۹۲/۲/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۳۱

آفران: تحولات مغرب عربی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات لیبی (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات مصر(32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (32)

۱۳۹۲/۱/۲۸

آفران: تحولات سودان (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مصر (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (31)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات مغرب عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات لیبی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (29)

۱۳۹۲/۱/۲۰

آفران: کودتا در آفریقای مرکزی

۱۳۹۲/۱/۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مغرب عربی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات لیبی (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات سودان (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات مصر (28)

۱۳۹۱/۱۲/۲۲

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات لیبی (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات مصر (27)

۱۳۹۱/۱۲/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مغرب عربی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات مصر (26)

۱۳۹۱/۱۲/۹

آفران: تحولات لیبی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (25)

۱۳۹۱/۱۲/۱

آفران: تحولات مصر (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات سودان (25)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات لیبی (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مصر (24)

۱۳۹۱/۱۱/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات لیبی (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات مصر (23)

۱۳۹۱/۱۱/۲۱

آفران: تحولات سودان (23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(23)

۱۳۹۱/۱۱/۱۸

آفران: تحولات مصر (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۴

آفران: تحولات ليبي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات مغرب عربي (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

تحولات آفریقای غیر عربی (22)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات سودان (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مصر (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات ليبي (21)

۱۳۹۱/۱۱/۱۱

آفران: تحولات مغرب عربی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات لیبی (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات سودان (20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(20)

۱۳۹۱/۱۰/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات لیبی (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مصر (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات سودان (19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(19)

۱۳۹۱/۱۰/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات لیبی (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات مصر (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات سودان (18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(18)

۱۳۹۱/۱۰/۱۳

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مغرب عربی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات لیبی(17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات مصر (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات سودان (17)

۱۳۹۱/۱۰/۴

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات سودان (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مغرب عربی(16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات مصر (16)

۱۳۹۱/۹/۲۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۹/۱۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۹/۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۸

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۲۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۱۴

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۸/۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۲۴

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۱۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱۰

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۷/۳

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۷/۳

آفران:تحولات مصر

۱۳۹۱/۷/۱

آفران:حسن الشیخ محمود رئیس جمهور جدید سومالی

۱۳۹۱/۶/۲۷

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات آفریقای غیرعربی

۱۳۹۱/۶/۲۶

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۲۶

دیدگاه اسلام گرایان درباره آینده قبطی ها در مصر

۱۳۹۱/۶/۲۵

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۱۹

تحولات آفریقای غیر عربی

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱۲

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات سودان

۱۳۹۱/۶/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۶/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات لیبی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مغرب عربی

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات مصر

۱۳۹۱/۶/۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۵/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۹

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: انتخابات كشور ليبي

۱۳۹۱/۴/۱۸

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (5)

۱۳۹۱/۴/۱۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: عملکرد حزب اسلامی النهضة پس از انقلاب تونس

۱۳۹۱/۴/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۲

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (4)

۱۳۹۱/۴/۶

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۵

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۴

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۴/۳

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي غير عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۸

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۷

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (3)

۱۳۹۱/۳/۲۴

انتخابات ریاست جمهوری مصر (2012)

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۴

آفران: عواقب پیروزی "احمدشفیق" در انتخابات

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (2)

۱۳۹۱/۳/۲۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: آفریقا از دیدگاه مقام معظم رهبری (1)

۱۳۹۱/۳/۲۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: حکم دادگاه مبارک به نفع نامزد اخوان تمام شد

۱۳۹۱/۳/۲۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک

۱۳۹۱/۳/۱۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۶

آفران:نظرات موافقان و مخالفان مرسی

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق

۱۳۹۱/۳/۱۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۹

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۸

مصر و تهدیدات عمر سلیمان

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۷

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۶

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: بررسی و تحلیل آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۳/۳

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۲

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۳/۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۱

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر

۱۳۹۱/۲/۳۰

آفران: تحولات آفريقاي عربي

۱۳۹۱/۲/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.25

۱۳۹۱/۲/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.24

۱۳۹۱/۲/۲۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.23

۱۳۹۱/۲/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.20

۱۳۹۱/۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.19

۱۳۹۱/۲/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.18

۱۳۹۱/۲/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.17

۱۳۹۱/۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.16

۱۳۹۱/۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.13

۱۳۹۱/۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.12

۱۳۹۱/۲/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.11

۱۳۹۱/۲/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.10

۱۳۹۱/۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.09

۱۳۹۱/۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.05

۱۳۹۱/۲/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.04

۱۳۹۱/۲/۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.03

۱۳۹۱/۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.02.02

۱۳۹۱/۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.30

۱۳۹۱/۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.29

۱۳۹۱/۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.28

۱۳۹۱/۱/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.27

۱۳۹۱/۱/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.26

۱۳۹۱/۱/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.23

۱۳۹۱/۱/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.22

۱۳۹۱/۱/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.21

۱۳۹۱/۱/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.20

۱۳۹۱/۱/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.19

۱۳۹۱/۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.16

۱۳۹۱/۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.15

۱۳۹۱/۱/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.14

۱۳۹۱/۱/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.07

۱۳۹۱/۱/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 91.01.06

۱۳۹۱/۱/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.21

۱۳۹۰/۱۲/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.20

۱۳۹۰/۱۲/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.17

۱۳۹۰/۱۲/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.16

۱۳۹۰/۱۲/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.15

۱۳۹۰/۱۲/۱۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.13

۱۳۹۰/۱۲/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.10

۱۳۹۰/۱۲/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.09

۱۳۹۰/۱۲/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.08

۱۳۹۰/۱۲/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.07

۱۳۹۰/۱۲/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.06

۱۳۹۰/۱۲/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.03

۱۳۹۰/۱۲/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.02

۱۳۹۰/۱۲/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.12.01

۱۳۹۰/۱۲/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.30

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.29

۱۳۹۰/۱۱/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.11.19

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.17

۱۳۹۰/۱۱/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.16

۱۳۹۰/۱۱/۱۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.10

۱۳۹۰/۱۱/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.09

۱۳۹۰/۱۱/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.08

۱۳۹۰/۱۱/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.11.05

۱۳۹۰/۱۱/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.28

۱۳۹۰/۱۰/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.27

۱۳۹۰/۱۰/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.26

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.25

۱۳۹۰/۱۰/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.21

۱۳۹۰/۱۰/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.19

۱۳۹۰/۱۰/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.18

۱۳۹۰/۱۰/۱۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.17

۱۳۹۰/۱۰/۱۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.14

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.13

۱۳۹۰/۱۰/۱۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.12

۱۳۹۰/۱۰/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.11

۱۳۹۰/۱۰/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.10

۱۳۹۰/۱۰/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.06

۱۳۹۰/۱۰/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.05

۱۳۹۰/۱۰/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.10.03

۱۳۹۰/۱۰/۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.29

۱۳۹۰/۹/۲۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.28

۱۳۹۰/۹/۲۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.27

۱۳۹۰/۹/۲۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.26

۱۳۹۰/۹/۲۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.23

۱۳۹۰/۹/۲۳

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.22

۱۳۹۰/۹/۲۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.21

۱۳۹۰/۹/۲۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.20

۱۳۹۰/۹/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.19

۱۳۹۰/۹/۱۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.12

۱۳۹۰/۹/۱۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.09

۱۳۹۰/۹/۹

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.08

۱۳۹۰/۹/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.07

۱۳۹۰/۹/۷

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.06

۱۳۹۰/۹/۶

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.05

۱۳۹۰/۹/۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.02

۱۳۹۰/۹/۲

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.09.01

۱۳۹۰/۹/۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.28

۱۳۹۰/۸/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.25

۱۳۹۰/۸/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.14

۱۳۹۰/۸/۱۴

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.11

۱۳۹۰/۸/۱۱

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.10

۱۳۹۰/۸/۱۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.08

۱۳۹۰/۸/۸

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.08.03

۱۳۹۰/۸/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.08.02

۱۳۹۰/۸/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.27

۱۳۹۰/۷/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.26

۱۳۹۰/۷/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.25

۱۳۹۰/۷/۲۵

آفران: تحولات شمال آفريقا - 24 .7 .90

۱۳۹۰/۷/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.18

۱۳۹۰/۷/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.17

۱۳۹۰/۷/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.16

۱۳۹۰/۷/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.12

۱۳۹۰/۷/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.09

۱۳۹۰/۷/۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.06

۱۳۹۰/۷/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.05

۱۳۹۰/۷/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.07.03

۱۳۹۰/۷/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.30

۱۳۹۰/۶/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.28

۱۳۹۰/۶/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.27

۱۳۹۰/۶/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.26

۱۳۹۰/۶/۲۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.22

۱۳۹۰/۶/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.20

۱۳۹۰/۶/۲۰

آفران: تحولات شمال آفريقا - 90.06.19

۱۳۹۰/۶/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.16

۱۳۹۰/۶/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.15

۱۳۹۰/۶/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.14

۱۳۹۰/۶/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.13

۱۳۹۰/۶/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.12

۱۳۹۰/۶/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.08

۱۳۹۰/۶/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.07

۱۳۹۰/۶/۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.06

۱۳۹۰/۶/۶

آفریقا در هفته ای که گذشت (900527 الی 900602)

۱۳۹۰/۶/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.05

۱۳۹۰/۶/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.02

۱۳۹۰/۶/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.06.01

۱۳۹۰/۶/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.30

۱۳۹۰/۵/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.29

۱۳۹۰/۵/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.24

۱۳۹۰/۵/۲۴

آفران: انقلابیون لیبی در مقابل یک آزمون سخت

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900513 الی 900519)

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.23

۱۳۹۰/۵/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.22

۱۳۹۰/۵/۲۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.19

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: صحنه جنگ لیبی پس از آغاز ماه رمضان

۱۳۹۰/۵/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.18

۱۳۹۰/۵/۱۸

آفران: محاکمه حسنی مبارک ؛ واکنش ها و پیامدها

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.17

۱۳۹۰/۵/۱۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.16

۱۳۹۰/۵/۱۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.15

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفریقا در هفته ای که گذشت (900506 الی 900512)

۱۳۹۰/۵/۱۵

آفران: تحولات شمال آفر یقا - 90.05.12

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: آفريقاي شرقي؛ اهميت استراتژيك و افق هاي پيش رو

۱۳۹۰/۵/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.11

۱۳۹۰/۵/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.10

۱۳۹۰/۵/۱۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.09

۱۳۹۰/۵/۹

آفران: قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.08

۱۳۹۰/۵/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.05

۱۳۹۰/۵/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.04

۱۳۹۰/۵/۴

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (2)

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.03

۱۳۹۰/۵/۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.02

۱۳۹۰/۵/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.05.01

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: مصر در تب و تاب انقلاب (1)

۱۳۹۰/۵/۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.29

۱۳۹۰/۴/۲۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.28

۱۳۹۰/۴/۲۸

آفران: دموکراسی در آفریقا

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.27

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (900416 الی 900422)

۱۳۹۰/۴/۲۷

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.25

۱۳۹۰/۴/۲۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.22

۱۳۹۰/۴/۲۲

آفران: مراکش، تاریخ و جغرافیا

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.19

۱۳۹۰/۴/۱۹

آفران: موریتانی پس از انقلاب های عربی

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.18

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفریقا در هفته ای که گذشت (900409 الی 900415)

۱۳۹۰/۴/۱۸

آفران: مراکش پس از همه پرسی

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.15

۱۳۹۰/۴/۱۵

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (پایانی)

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.14

۱۳۹۰/۴/۱۴

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (2)

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.13

۱۳۹۰/۴/۱۳

آفران: سرمایه گذاری در آفریقا تا پنج سال آینده (1)

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.12

۱۳۹۰/۴/۱۲

آفران: دلیل حمایت آمریکا از انقلابیون و سازمان های مصری

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.11

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفریقا در هفته ای که گذشت (900402 الی 900408)

۱۳۹۰/۴/۱۱

آفران: تاثير عوامل اقتصادي بر انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.08

۱۳۹۰/۴/۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.07

۱۳۹۰/۴/۷

آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.06

۱۳۹۰/۴/۶

آفران: عدم تناسب نقش و حقوق زنان در افریقا

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.05

۱۳۹۰/۴/۵

آفران: گزينه هايي دشوار سياست مصر در قبال انقلاب ليبي

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.04

۱۳۹۰/۴/۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (900326 الی 900401)

۱۳۹۰/۴/۴

آفران: بروز اختلاف در صفوف انقلابیون لیبی

۱۳۹۰/۴/۲

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.04.01

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: تغییر پشت درب‌های الجزایر و مغرب پس از لیبی

۱۳۹۰/۴/۱

آفران: اصلاحات در قانون اساسی مراکش

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.31

۱۳۹۰/۳/۳۱

آفران: مصادره انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.30

۱۳۹۰/۳/۳۰

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.29

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: صف بندی احزاب تونسی برای انتخابات آینده

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفریقا در هفته ای که گذشت (900319 الی 900325)

۱۳۹۰/۳/۲۹

آفران: آخرین تحولات سودان

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.28

۱۳۹۰/۳/۲۸

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.25

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: اعطاي وام به مصر و ربودن انقلاب

۱۳۹۰/۳/۲۵

آفران: بازیگران منطقه ای؛ تلاش برای مدیریت انقلاب مصر

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.24

۱۳۹۰/۳/۲۴

آفران: انقلاب هاي عربي و سياست هاي آمريكا در قبال ايران

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: اختاپوس جاسوسی اسرائیل در تونس و مصر

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفران: تحولات شمال آفریقا - 90.03.23

۱۳۹۰/۳/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (900311 الی 900318)

۱۳۹۰/۳/۲۱

آفران: بررسی نتایج انتخابات شهرداری ها در آفریقای جنوبی

۱۳۹۰/۳/۹

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بنین

۱۳۹۰/۱/۲۸

انتخابات 2011 نیجریه

۱۳۹۰/۱/۲۷

آفریقا در هفته ای که گذشت (891205 الی 891211)

۱۳۸۹/۱۲/۱۴

آفریقا در هفته ای که گذشت (891114 الی 891120)

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

آفریقا در هفته ای که گذشت (891030 الی 891106)

۱۳۸۹/۱۱/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891023 الي 891029)

۱۳۸۹/۱۱/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891016 الي 891022)

۱۳۸۹/۱۰/۲۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891009 الي 891015)

۱۳۸۹/۱۰/۱۵

آفريقا در هفته اي كه گذشت (891002 الي 891008)

۱۳۸۹/۱۰/۱۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890925 الي 891001)

۱۳۸۹/۱۰/۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890918 الي 890924)

۱۳۸۹/۹/۲۹

تقويم انتخابات سال 2011 ميلادي در آفريقا

۱۳۸۹/۹/۲۷

ماداگاسكار قانون اساسي 17 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۲۳

زيمبابوه ریاست جمهوری می 2011

۱۳۸۹/۹/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890911 الي 890917)

۱۳۸۹/۹/۲۰

ساحل عاج ریاست جمهوری 31 اکتبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۸

تانزانيا و زنگبار رياست جمهوري و پارلماني

۱۳۸۹/۹/۱۷

مصر قوه مقننه 28 نوامبر 2010

۱۳۸۹/۹/۱۷

اوگاندا رياست جمهوري و پارلماني 18 فوریه 2011

۱۳۸۹/۹/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890813 الي 890813)

۱۳۸۹/۸/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890729 الي 890805)

۱۳۸۹/۸/۸

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890722 الي 890728)

۱۳۸۹/۸/۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890715 الي 890721)

۱۳۸۹/۷/۲۴

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890708 الي 890714)

۱۳۸۹/۷/۱۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890625 الي 890701)

۱۳۸۹/۷/۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890618 الي 890624)

۱۳۸۹/۶/۲۷

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890611 الي 890617)

۱۳۸۹/۶/۲۱

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890604 الي 890610)

۱۳۸۹/۶/۱۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890528 الي 890603)

۱۳۸۹/۶/۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890521 الي 890527)

۱۳۸۹/۵/۳۰

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890514 الي 890520)

۱۳۸۹/۵/۲۳

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890507 الي 890513)

۱۳۸۹/۵/۱۶

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890431 الي 890506)

۱۳۸۹/۵/۹

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890424 الي 890430)

۱۳۸۹/۵/۲

آفريقا در هفته اي كه گذشت (890417 الي 890423)

۱۳۸۹/۴/۲۶