جغرافیا        0  1621 reads

1)جغرافياي طبيعي



اریتره، با 125.000 کیلومتر مساحت، در منطقه خاورمیانه و شرق آفریقا واقع شده است.اریتره از شمال و غرب با سودان، از جنوب با اتیوپی و جیبوتی و از شرق با دریای سرخ هم مرز است. بیش از ۹۰۰ کیلومتر در کرانه دریای سرخ ساحل دارد. مجمع‌الجزایر دهلک در نزدیکی بندر مصوع در دریای سرخ قرار دارد. اریتره از لحاظ طبیعی دنباله فلات مرتفع اتیوپی است، با این حال جلگه‌های پست ساحلی نیز در این کشور وجود دارد.
آب‌وهوای اریتره در نواحی کرانه دریای سرخ گرم و بیابانی است ولی در بلندی‌های مرکزی این کشور خنک‌تر و مرطوب‌تر است. در مناطق تپه‌ای و پست‌تر نیز شرایط نیمه‌بیابانی حاکم است. فصل بارندگی بیشتر بین ماه‌های فوریه تا آوریل است و بیشترین میزان بارش، به‌جز در نوار ساحلی، بین ژوئن تا سپتامبر دیده می‌شود
.

رود مهم
برکه (فصلی)

بلندترین نقطه
قله رامو با ارتفاع ۲۱۳۰ متر.


2)جغرافياي انساني

جمعیت اریتره
جمعیت این کشور (تخمین 2011)  پنج میلیون و 9 هزار نفر است. امید به زندگی (تخمین 2011) 62.5 است
. بر اساس آمارهای سال ۲۰۰۳ میلادی 2.7 درصد از مردم آن به بیماری ایدز مبتلا هستند. اسلام و مسیحیت دو دین اصلی در این کشور هستند.

زبان
تیگرینهای (اکثریت)، تیگرهای، عربی، عفاری ساهو . در این کشور زبان رسمی وجود ندارد اما دولتمردان دو زبان را به عنوان زبان کاری و اداری استفاده می‌کنند: عربی و تیگرینیا.

نژادهای مردم
تینگرینا، تیگره، عفار و هرارب
مردم اریتره از اقوام گوناگونی تشکیل شده‌اند. سرشماری مستقلی هنوز در این زمینه انجام نشده‌است اما مردم قوم تیگرینیا حدود ۶۰ درصد و مردم تیگره حدود ۳۰ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند. مردم این دو قوم به زبان‌هایی که از ریشه سامی گویش می‌کنند.


3)جغرافياي سياسي



 

مناطق شش‌گانه کشور اریتره
مرکزی Centra
جنوبی Southern
گاش-بارکا Gash-Barka
آنسبا Anseba
دریای سرخ شمالی Northern Red Sea
دریای سرخ جنوبی Southern Red Sea
شهرهای عمده اریتره مصوع، عصب و کرن است.

View this article in PDF format Print article
Other articles in this category
اریتره در یک نگاه
جغرافیا
تاريخ
فرهنگ
اقتصاد
سیاست
نظامی
روابط با ایران