فرهنگ        0  1791 reads

1) فرهنگ عمومی

بیشتر مردم به شیوه قرنها پیش زندگی می کنند، تولید و تهیه خوراک و پرورش دام را بقدر نیاز خانواده فراهم می نماید نه برای عرضه و فروش. متوسط عمر مردم 44 سال است، عده کمی اروپایی در این سرزمین بسر می برند و بیشتر آنها دلال یا خریدار قلع و سایر مواد معدنی هستند.

نرخ باسوادي
 70.4%

ارتباطات
حمل و نقل کالاهای صادراتی و وارداتی از کشور اوگاندا به طول 1000 مایل به صورت تزانزیت صورت می گیرد تا به بندر « مومباسا » ی کنیا برسد.

تعداد فرودگاه هاي مهم
4 فرودگاه

تعداد مشتركين تلفن هاي ثابت و همراه
22000 اشتراك تلفن ثابت و 290000 اشتراك تلفن همراه

تعداد كاربر هاي اينترنتي و كد اينترنتي كشور
65 هزار - rw.

قبایل و نژادها
اقوام هوتو و توتسی اقوام اصلی رواندا هستند. تنش‌های قومی در رواندا امری تازه نیست. در رواندا میان اکثریت هوتو و اقلیت توتسی همواره اختلاف نظر وجود داشته‌است، اما تخاصم میان آنها از زمانی که این کشور به سلطه استعمارگران درآمد به طور چشم گیری افزایش یافت.
نژاد توتسي اقليتي از نژاد بنتو است كه از حيث ژنتيكي كاملا از ساير قبايل بنتو متفاوت مي‌باشند. آنها خود را منتسب به سرزمين سبا دانسته و در نگاه علماي تاريخ يهود، يهودي به حساب مي آيند. حمايت رژیم صهیونیستی از جبهه آزاديبخش رواندا به رهبري كاگامه نيز كه از طريق ترانزيت اسلحه با دلالت اريتره صورت گرفته بود مويد همين مطلب است. پروپاگانداي رسانه هاي غربي بر محور نسل كشي 1994 نيز مشابه همان مظلوم نمايي بر محور هولوكاست قلمداد مي‌شود و همان كاركرد را نيز دارا است.
پس از آنکه بلژیک در سال ۱۹۶۲ این مستعمره را ترک کرد و استقلال را به رواندا بازپس داد، هوتوها جایگاه خود را به دست آوردند. تصویری که در سال‌های بعدی از توتسی‌ها ترسیم شده همواره حاکی از این بوده‌است که این قوم نقش سپر بلا را در همه بحران‌های رواندا برعهده داشته‌است.


2) ادیان و مذاهب

اقوام هوتو و توتسی اقوام اصلی رواندا هستند. مذهب مردم رواندا مسیحی، اعتقادات سنتی و اسلام است:
مسيحي (93.5%)، مسلمان (4.6%)، اديان سنتي آفريقايي (0.1%)، 1.7% نيز ادعا مي كنند هيچ ديني ندارند.


3) رسانه های گروهی

لازم به یادآوری است که رادیوی دولتی رواندا پرمخاطب‌ترین رسانه در این کشور است. در دوران جنگ داخلی سال 1994 یک رادیوی خصوصی در تحریک هوتوها در کشتن توتسی‌ها نقش زیادی داشت.
این ماجرا سبب شد که تا چندی پیش دیگر هیچ رادیوی خصوصی در این کشور مجوز نداشته باشد. اولین رادیوی خصوصی پس از آن واقعه در سال 2004 میلادی راه‌اندازی شد.

ايستگاه هاي راديويي و تلوزيوني
ايستگاه هاي راديويي؛ اي ام صفر، اف ام 8، موج كوتاه 1
ايستگاه هاي تلويزيوني؛ 2 ايستگاه


4) گردشگری

فلات تپه ای و دریاچه ها و آب وهوای استوائی دارد. جسنیل، ‌موزه بوتاره، ‌پارک ملی آکاجرا و پارک ویرونگاز، ‌آبشارهای گابیر و مهمانخانه کی بونگو از جمله دیدنی های روآندا می باشند.

شهر هاى روآندا

کی گالی KIGALI

پایتخت و بزرگ ترین شهر روآنداست که درمرکز کشور بر فلات 1500 متری بالاتر از سطح دریا قرار گرفته.
کی گالی مرکز بازار و داد و ستد مهم بسیاری از بخش های کشور است به طوری که از مناطق مختلف کشور برای فروش کالاهای خود به کی گالی سفر می کنند. هتل های مدرن و ساختمان های بلند سفارتخانه ها و غیره در مناطق مختلف شهر ساخته شده است. در سال های اخیر گروه های فراوانی از مناطق روستایی به سوی شهر کی گالی شتافته اند.
گسترش این شهر با مرکزیت یافتن داد و ستد برای کاروان ها در اوایل سده ی 1900 بیش از پیش بیشتر می شد تا این که در 1962 روآندا مستقل و کی گالی از آن پس از یک مرکز اداری کوچک به یک مرکز مالی و به یک شهر شلوغ تبدیل گشت.


 

View this article in PDF format Print article
Other articles in this category
رواندا در یک نگاه
جغرافیا
تاریخ
فرهنگ
اقتصاد
سیاست
نظامی