ليبي

Open in new windowکارشناسان امور نظامی و استراتژیک مصر با بیان اینکه بحران امنیتی حاکم بر لیبی تاثیری مستقیم بر کشور مصر دارد، تاکید کردند هم‌اکنون لیبی به پایگاه گروه‌های تروریستی در جهان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، با ادامه آشفتگی اوضاع امنیتی در لیبی و تسلط گروه‌های مسلح بر اداره امور کشور، خبرهایی غیر موثق درباره فرار سرلشکر بازنشسته ارتش لیبی «خلیفه حفتر» منتشر شده که عملیات نظامی «الکرامه» را با هدف پاکسازی لیبی از گروه‌های مسلح افراطی آغاز کرده بود، در حالی‌که اکنون گروه‌های مسلح بر فرودگاه‌های غیر نظامی و پایگاه‌های نظامی در بنغازی و طرابلس تسلط دارند و تهدید کرده‌اند، برخی از کشورهای همجوار لیبی از جمله مصر را هدف عملیات‌های تروریستی خود قرار می‌دهند.

سویلم: شرایط لیبی اجازه نمی‌دهد، مصر خود را درگیر جنگ کند

در این ارتباط «حسام سویلم» کارشناس امور استراتژیک و نظامی مصر درخواست سخنگوی نیروهای حفتر مبنی بر اقدام ارتش مصر به عملیات نظامی در خاک لیبی را محکوم کرد و این سوال را مطرح کرد که آیا مصر آمادگی و قصد چنین جنگی را دارد و چه کسی گفته که مصر در کشوری خواهد جنگید که تکه تکه و تجزیه شده و اینکه مصر در آنجا باید با چه طرفی و علیه چه طرفی بجنگند؟

سویلم که با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره سخن می‌گفت، تاکید کرد که نقش نیروهای مسلح مستقر در مرزهای غربی مصر جلوگیری از عبور و قاچاق سلاح و مواد مخدر است و نیروهای مسلح مصر به بهترین وجه ممکن و با تحمل سختی‌های بسیار از جمله درجه حرارت بسیار بالا که در مواردی به 50 درجه سانتیگراد نیز می‌رسد، به وظایف خود عمل می‌کنند.

این کارشناس امور نظامی مصر در ادامه افزود: در چنین شرایطی پذیرفته نیست که مصر وارد جنگ با هر طرفی شود، به ویژه آنکه هم اکنون در لیبی دولت و حکومت یا رئیس جمهور و نخست وزیری وجود ندارد که با آنها تعامل صورت گیرد.

بخیت: درباره اوضاع غرب مصر هشدار داده شده بود

از سوی دیگر «حمدی بخیت» دیگر کارشناس امور نظامی و استراتژیک نیز در گفت‌وگو با فارس گفت: پیشتر هشدارهای بسیاری نسبت به اوضاع جاری در مناطق غربی و چشم پوشی از فعالیت عناصر تروریستی در این منطقه داده شده بود، عناصری که ماموریت خود را در عراق و افغانستان و سوریه پایان یافته می‌دیدند تا در کنار برخی از عناصر اخوانی متمرکز در این مناطق، موجبات هرج و مرج و آشوب در این مناطق را فراهم کنند.

بخیت در این خصوص توضیح داد: گروه‌های بزرگی از این عناصر تروریستی تحت عنوان گروه «جوانان شریعت» در منطقه «دارنا» در جنوب شرقی لیبی متمرکز شده‌اند، در حالی‌که پیشتر درباره این گروه که تعداد آنها بین 2000 تا 2500 نفر برآورد شده و دست به عملیات‌هایی نیز زده‌اند، هشدار داده شده بود.

به همین منظور بخیت توسعه عملیات ارتش مصر در بخش‌های غربی و جنوب غربی مصر و وارد آوردن ضربات پیشگیرانه علیه این کانون‌های فتنه و جرم و جنایت را خواستار شد، حتی اگر این امر پیگرد آنها در خاک لیبی را طلب کند.

موسی: اوضاع لیبی بر مصر تاثیر مستقیم دارد

از سوی دیگر «طلعت موسی» استاد دانشکده نظمی ناصر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قاهره تصریح کرد که اوضاع در لیبی مستقیما بر مصر تاثیر می‌گذارد؛ به این جهت که لیبی از همسایگان مصر است و با آن مرز مشترک طولانی دارد.

موسی افزود: دولت لیبی نشان می‌دهد که بر اوضاع امنیتی کشور تسلط ندارد و همین از یک سو انتشار گروه‌های مسلح و از سوی دیگر اسلحه در این کشور را به دنبال داشته است، به گونه‌ای که میانگین تملک سلاح در کشور لیبی به 6 قطعه برای هر نفر است.

وی تاکید کرد: لیبی هم اکنون به کانون تجمع عناصر تروریستی فراری از مصر و پایگاه تروریسم در جهان تبدیل شده و این موضوعی بسیار خطرناک برای دولت لیبی است.

این کارشناس امور نظامی مصر توضیح داد که هم اکنون عناصر تروریستی در لیبی آموزش دیده و به مصر و دیگر کشورهای جهان ارسال می‌شوند.

پیشتر «عمرو موسی» نامزدی سابق ریاست جمهوری مصر گفته بود که اوضاع در لیبی به زودی نه تنها به منبع بزرگ نگرانی برای مصر و کشورهای همجوار آن که برای تمام کشورهای جهان عرب تبدیل می‌شود.

وی در بیانیه‌ای تاکید کرده بود که چشم داشت‌های خارجی موجب بحرانی شدن اوضاع در لیبی و شکست انقلاب مردم لیبی شد که برای آزادی و دموکراسی و بنای لیبی جدید قیام کرده بودند.

موسی در ادامه تاکیدات خود افزود که اعلام امارت‌های طایفه‌ای داخل کشورهای عربی تحول منفی و بسیار خطرناکی است و تهدیدی برای امنیت و ثبات جهان عرب و منطقه خاورمیانه و دیگر مناطق جهان به شمار می‌آید، به ویژه آنکه این امارت‌ها و طوایف و گروه‌های افراطی در لیبی تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی مصر شمرده می‌شوند.

موسی به همین منظور خواستار آگاه سازی و بیدارسازی افکار عمومی مصر نسبت به خطرات موجود شد و از مردم لیبی خواست از هدف گرفتن مصری‌ها خودداری کنند و به حمایت از آنها برخیزند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران