نيجريه

ارتش نیجریه اعلام کرد که از محل کنونی دختران دانش آموز ربوده شده نیجریه‌ای مطلع است اما از ترس کشته شدن آنها برای نجات وارد عمل نمی‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه «بی‌بی‌سی»، ارتش نیجریه اعلام کرد که از محل کنونی نگهداری دختران ربوده شده نیجریه‌ای مطلع است اما برای نجات آنها وارد عمل نمی‌شود.

«الکس باده»، رئیس ستاد مشترک ارتش نیجریه گفت که این خبر خوبی برای والدین آنها است اما ادامه داد که برای حفظ جان دختران با زور وارد عمل نخواهد شد.

او اضافه کرد: «اما آیا ما می توانیم با زور به آنجایی که آنها نگهداری می شوند برویم؟ ما نمی توانیم دختران را به نام تلاش برای برگرداندن آنها به کشتن دهیم.»

گروه تروریستی «بوکو حرام» در ماه آوریل سال جاری میلادی، حدود 230 دختر را از مدرسه ای در شمال نیجریه ربود.

بی‌بی‌سی پیشتر از توافق ارتش نیجریه با تروریست‌های بوکوحرام خبر داده بود و گزارش کرده بود، این توافق با کمک یک واسطه میسر شده که با رهبران بوکو حرام ملاقات داشته است. این واسطه ضمن ملاقات و مذاکره با رهبران بوکو حرام از محل نگهداری این دختران نیز دیدار کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، دو طرف تقریباً به این توافق رسیده بودند که 50 دختر رها شوند تا در عوض 100 زندانی بوکو حرام از زندان آزاد شوند اما دولت نیجریه پس از شرکت «گودلاک جاناتان»، رئیس جمهوری نیجریه در کنفرانسی در پاریس برای مذاکره به منظور حل بحران، موضع خود را عوض کرد. علت این صرف نظر روشن نیست.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که این دختران در جنگل‌های دورافتاده استان «بورنیو» در شمال شرقی نیجریه نگهداری می شوند، جایی که نزدیک مرز چاد و کامرون است.

نیجریه قبلا پافشاری کرده بود که با آزادی اعضای بوکو حرام در ازای آزادی دختران موافقت نخواهد کرد اما وزارت اطلاعات اصرار ورزیده که همه گزینه‌ها موجود است.

انگلیس، آمریکا، چین و فرانسه از جمله کشورهایی هستند که تیم‌های کارشناسی و تجهیزات را برای کمک به یافتن دختران به نیجریه فرستاده‌اند.

خشونت و ترور بوکو حرام که از سال 2009 رو به اوج رفته تا قبل از ربوده‌شدن دانش‌آموزان دختر کمتر بازتاب بین‌المللی پیدا می‌کرد.

قتل نزدیک به 6 هزار نفر که یکهزار و 500 نفر از آنها به همین سال جاری میلادی برمی‌گردد، فعال‌تر شدن و مجهز‌ترشدن این گروه از سال 2011 و حملات متقابل و پر خون و خشونت ارتش که جان شمار زیادی از غیرنظامیان در درگیری‌ها را گرفته، جنبه‌هایی دیگر از ترور و خشونت در پرجمعیت‌ترین کشور آفریقا در 5 سال گذشته است.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران