مخالفت با حضور نظامی فرانسه در جمهوری آفریقای مرکزی در حال اوج گرفتن است.
به نوشته روزنامه لوپاریزین چاپ پاریس، اقدام روز گذشته سربازان چاد در جمهوری آفریقای مرکزی که به سوی تظاهرکنندگان تیراندازی کردند وظیفه ارتش فرانسه در این کشور را دشوار تر می کند زیرا نیروهای فرانسوی از قبل هم با خصومت اقلیت مسلمان جمهوری آفریقای مرکزی رو به رو بودند.
صبح روز دوشنبه گشت سربازان چادی نیروهای آفریقایی در جمهوری آفریقای مرکزی موسوم به میسکا به روی هزاران تن از تظاهرکنندگانی که در برابر فرودگاه بانگی تجمع کرده بودند شلیک کردند. تظاهرکنندگان خروج نیروهای چادی از کشورشان را خواستار بودند. در این حادثه یک جوان بر اثر اصابت گلوله به سرش جان باخت.
سربازان فرانسوی به سرعت مداخله کردند و با شلیک تیر هوایی معترضان را متفرق کردند.
سخنگوی دولت چاد در بیانیه ای رسمی دست داشتن نیروهای کشورش در این حادثه را رد کرد.
این حادثه بیش از همه به بی اعتمادی مردم بانگی که اکثریت آنها مسیحی اند، به نیروهای چادی که به همکاری با شورشیان سابق سلکا متهم هستند دامن زد.
چاد به عنوان متحد دائمی فرانسه در آفریقای مرکزی و منطقه ساحل و قدرتی منطقه ای در همه بخش های جمهوری آفریقای مرکزی حضور دارد. حتی بسیاری معتقدند دست های چاد در پشت تصرف قدرت و شورش مسلحانه سلکا در ماه مارس سال دوهزار و سیزده پنهان بود.
شورشیان سلکا که طی چند ماه فضای رعب وحشت در بانگی حاکم کرده بودند در صفوف خود از مزدوران چادی و سودانی استفاده می کردند که اغلب مسئول اصلی جنایت های صورت گرفته علیه مردم جمهوری آفریقای مرکزی هستند.
اما وظایف ارتش فرانسه نزدیک به سه هفته پس از مداخله نظامی در کنار نیروهای میسکا در جمهوری آفریقای مرکزی بسیار پیچیده شده است. از پنجم ماه دسامبر ، حدود هزار تن در اقدامات تلافی جویانه سلکا و همچنین در حملات و جنایات شبه نظامیان ضد بالاکا کشته شده اند.
پس از استراحتی چند روزه این خشونت ها بار دیگر در تعطیلات آخر هفته در بانگی آغاز شد. تنش های فرقه ای در بانگی بسیار رایج و اوضاع این شهر بسیار ناپایدار است.
علاوه بر این ارتش فرانسه بیش از پیش به حمایت از مسیحیان ضد بالاکا متهم می شود. حتی رییس جمهور جمهوری آفریقای مرکزی نظامیان فرانسه را به کشتن خونسردانه سه نفر از اعضای گارد ریاست جمهوری متهم کرده است.
ستاد فرماندهی نیروهای فرانسوی یک شنبه شب اعلام کرد که این سه تن از نیروهای گارد ریاست جمهوری از سلاح های خود استفاده کرده بودند و آن را به سوی نیروهای فرانسوی نشانه گرفته بودند. این اقدام خشم اقلیت مسلمان و تظاهرات چند ده نفری را به همراه داشت که در نهایت به تظاهرات چندهزار نفری آنان تبدیل شد.