مصر

Open in new windowنویسنده روزنامه الدستور مداخله سیاسی و رسانه ای جنبش حماس در امور داخلی مصر را علت وخامت روابط این جنبش با قاهره دانست.

این روزنامه چاپ اردن در شماره امروز خود در مقاله ای با عنوان «بحران حماس داخلی یا این که با مصر است» به قلم عریب الرنتاوی نوشت: وخامت روابط مصر و حماس سریع تشدید می شود، زیرا، گروه های سیاسی و رسانه های مصری این جنبش را ( به دخالت در امور کشورشان )متهم کرده اند. در همین حال، نشست خبری احمد علی سخنگوی ارتش مصر به مثابه کیفر خواست این جنبش است.در مقابل، مسئله تاسف آور این است که اظهارات سخنگوی حماس در نشست خبری و رزمایش نظامی گردانهای قسام، وابسته به حماس، این بحران را تشدید کرده است.
عریب الرنتاوی در ادامه افزود: با وجود این که حکومت جدید مصر، حماس را به هدف قرار دادن ارتش مصر، حمایت از گروه اخوان المسلمین و مجهز کردن عناصر جهادی و اخوان المسلمین به سلاح متهم کرده است و این جنبش کاملا این اتهام ها را رد می کند، اما دخالت سیاسی و رسانه ای حماس در امور داخلی مصر، موضع این جنبش را تضعیف و میانجگیریها را دشوارتر می کند.

در حقیقت نمی دانم حماس از برگزاری رژه های نظامی که تصاویر محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر و شعارهای اخوان المسلمین و تحصن رابعه العدویه دارد، چه فایده ای خواهد برد؟ آیا واقع این رژه بر ضد اسرائیل یا برضد ارتش مصر است؟ برخی تحلیلگران معتقدند، نگرانی حماس از تکرار سناریوی مصر در غزه باعث شد این رزمایش نظامی را برگزار کند. البته، اگر برخی از سران حماس معتقدند که این جنبش برگه فشار-باز کردن جبهه با اسرائیل- در دست دارد و مصر نمی تواند به آن بی توجهی کند. باید بگوییم که این سناریو نوعی قمار و تیغ دو لبه است، زیرا اجرای این سناریو بیشتر به زیان حماس خواهد بود، به ویژه اینکه محوری در کشورهای عربی وجود دارد که به دنبال به انزوا کشیدن و سرنگونی حکومت حماس است تا نتواند روابط خود را با آنچه قبلا به محور مقاومت معروف بود، ترمیم کند.
در همین حال ، برخی دیگر از اعضای حماس بر این باور هستند که مصر در مبارزه با گروه های تروریستی در سینا مجبور است با حکومت حماس در غزه همکاری کند، اما این اعتقاد نیز نوعی قمار است، زیرا حکومت مصر می تواند ، نوار غزه را در فشار قرار دهد و قشر زیادی از مصریها علت اقدام حکومتشان را درک خواهند کرد. در همین حال، احتمال می رود اعتراض کشورهای عربی به اقدامات حکومت مصر بر ضد نوار غزه محدود شود یا اینکه مواضع رسمی این کشورها از اقدامات مصر استقبال کند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران