واحد مرکزی خبر - کارشناس علوم سیاسی با تاکید بر این که آمریکا از مسئله کمک ها به مصر به عنوان اهرم فشار استفاده می کند گفت با توجه به این که کمک های آمریکا به مصر مشروط به پیمان کمپ دیوید است توقف کمک ها به منزله پایان این پیمان خواهد بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم مصطفی زهران در گفتگویی با این شبکه از قاهره در پاسخ به این سوال که آیا از سرگیری کمک های آمریکا به مصر بهای اجازه به متهمان آمریکایی برای ترک مصر است گفت: پیش از هر چیز باید بگویم کمک های آمریکا به مصر هیچ گاه با هدف به حرکت در آوردن اقتصاد این کشور و بهبود اوضاع معیشتی در جامعه مصر به این کشور داده نشده است بلکه هدف از آن به زانو در آوردن مردم مصر بوده است. اما در خصوص از سرگیری کمک ها باید بگویم این کمک ها در واقع اهرم فشاری است که آمریکا از آن برای اعمال فشار بر حکومت های مصر استفاده می کند.
وی در ادامه افزود: اکنون و پس از دادن اجازه به متهمان آمریکایی برای ترک مصر، دوران تازه ای از تعامل دولت آمریکا با حکومت کنونی مصر آغاز شده است.
وی درباره ماهیت دوران تازه تعامل آمریکا با مصر گفت: ماهیت روابط آمریکا و مصر اکنون به گونه ای است که آمریکا با ترس و نگرانی به دولت و نظام آینده مصر می نگرد بخصوص که قدرت اسلام خواهان و اصول گرایان پس از انقلاب افزایش یافته است. بر همین اساس آمریکا می کوشد از این طریق سیاست های جدیدی را برای تعامل با نظام آینده که هنوز ماهیت آن مشخص نیست در پیش بگیرد و در واقع هدف آمریکا این است که از این طریق نوعی آتش بس اعلام کند تا ببیند اوضاع در مراحل بعدی به چه شکل خواهد بود.
وی در پاسخ به این که برخی مقامات آمریکایی می گویند کمک های این کشور در مقابل پیمان کمپ دیوید به مصر داده می شود گفت: آمریکا به هیچ وجه نمی تواند کمک های خود را قطع کند زیرا این کمک ها مشروط به پیمان کمپ دیوید است و در صورتی که کمکی به مصر نکند پیمان کمپ دیوید هم وجود نخواهد داشت. بنابراین در صورت توقف کمک ها به مصر، این آمریکاست که زیان می بیند نه مصر.