واحد مركزي خبر- گسترش صحرا و حركت شن هاي روان، اهالي برخي مناطق نواكشوت پايتخت موريتاني را وادار به ترك مناطق و منازل خود كرده است.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره، مقامات موريتاني براي مقابله با اين پديده طرح موسوم به كاشت يك ميليون درخت را تهيه كرده اند تا با ايجاد كمربند سبز در اين مناطق از گسترش صحراها جلوگيري كنند. محمد فاضل خبرنگار اين شبكه در نواكشوت درگزارشي در اين باره با اشاره به اين كه وزش طوفان هاي شن و جا بجا كردن ماسه ها و انباشتن آنها در اطراف منازل مسكوني در بخش هايي از نواكشوت تهديداتي جدي براي اهالي اين مناطق به وجود آورده است، افزود: بر همين اساس بسياري از ساكنان منازل موجود در اين مناطق به سبب ناممكن شدن زندگي در آنجا منازل خود را ترك به اماكن قابل سكونت مهاجرت كرده اند.
در بخش ديگري از گزارش آمده است: هنوز آمار دقيقي درباره منازل آسيب ديده از گسترش صحرا وجود ندارد اما قدر مسلم آنكه طوفان هاي شن كه در بيشتر اوقات در اين مناطق مي وزد بسياري از منازل را بلعيده است. ماسه هاي روان با سرعت شش كيلومتر در سال پيشروي مي كنند و اين امر نشان مي دهد در صورتي كه اقداماتي فوري و كارآمد اتخاذ نشود بسياري از مناطق پايتخت با مشكلات جدي روبرو مي شود. در بخش ديگري از گزارش آمده است: كارشناسان بر اين باورند كه نواكشوت در مكان نامناسبي بنا شده است زيرا از غرب با خطر طغيان اقيانوس اطلس روبروست و از جهات ديگر نيز با خطر پيشروي صحرا مواجه است و تغييرات آب و هوايي نيز اين تهديدات را تشديد كرده است.