مصر

واحد مركزي خبر- خبرگزاري فرانسه در گزارشي به قلم رعنا موسوي از قاهره اعلام كرد عبدالله رزق كه در يك مغازه فروش قطعات يدكي در مركز قاهره كار مي كند از طرفداران تظاهركنندگان جوان ميدان تحرير است ولي انقلاب دوم مصر هيچ نفعي براي كار و فعاليت اقتصادي وي نداشته است.



اين جوان بيست و شش ساله مصري مي گويد: من در ماه ژانويه عليه رژيم حسني مبارك و همه نمادهاي آن قيام كردم ولي امروز ما به انقلاب ديگري نياز نداريم.

ما تنها به اين نياز داريم كه اقتصاد ما بهبود يابد.

اين تغييري است كه ما به دنبال آن هستيم.

وي نيز همانند بسياري از مردم مصر از روح تظاهرات يك هفته اخير در اين كشور كه خواستار پايان حاكميت نظاميان شده اند، حمايت مي كند ولي آروز دارد با برقراري ثبات در مصر، اين كشور رو به جلو حركت كند.

در خيابان خليق الخور كه رزق در آنجا كار مي كنند فضاي سردي بر شركت هاي فعال در زمينه صادرات و واردات حاكم است و مغازه داران اغلب در طول روز در انتظار رسيدن مشتري هستند.

اين جوان مصري با اشاره به اينكه ميزان صادرات از ماه ژانويه بيش از هشتاد درصد كاهش يافته است، گفت درگيريهايي كه از شنبه قبل شروع شده و تا كنون به كشته شدن بيش از چهل نفر انجاميده است، به نفع كشور نيست.

اين شهروند مصري با اشاره به حسين طنطاوي، رئيس شوراي نظامي حاكم مصر كه تظاهركنندگان خواستار كناره گيري وي هستند، گفت: بي شك در اين كشور فساد و بي عدالتي وجود دارد و مردم نيز به دنبال رهايي از اين بلايا هستند ولي مصر در ميدان تحرير خلاصه مي شود.

هيچ چيز يك شبه تغيير نمي كند و ما بايد صبور باشيم.

موسسه سنجش اعتباري استاندارد اند پورز روز گذشته درجه اعتباري مصر را به ميزان يك درجه كاهش داد و به بي مثبت (B+)رساند.

مشكل بيكاري كه يكي از علل اصلي و كليدي شكل گيري تظاهرات مردمي و كناره گيري مبارك از قدرت بود هنوز هم ادامه دارد. بسياري از فارغ التحصيلان دانشگاهي در مصر در رده بيكاران اين كشور به شمار مي روند و بسياري نيز به ترك كشور و رفتن به يك كشور خارجي فكر مي كنند.

در كنار خشونت و ناامني سياسي در مصر، موجي از اعتصاب ها در دوره بعد از كناره گيري مبارك باعث مختل شدن روند زندگي در اين كشور شده است.

گردشگري كه يكي از منابع اصلي درآمد بود آسيب زيادي ديده است.

صنعت كه زندگي بيش از سه ميليون نفر از مردم مصر به صورت مستقيم و يا غير مستقيم به آن وابسته است امسال بيش از سه ميليارد دلار از دست خواهد داد.

در حالي كه رشد اقتصادي مصر در سالهاي اخير بين پنج تا هفت درصد بود، پيش بيني مي شود رشد اقتصادي اين كشور در سال مالي دو هزار و يازده-دو هزار و دوازده به بيش از دو درصد نرسد.

اين در حالي است كه پيش بيني ها نشان مي دهد قيمت ها افزايش يابد و كسري بودجه نيز به نه و نيم درصد توليد ناخالص داخلي اين كشور برسد.

از نظر بسياري از تظاهركنندگان مصري، همانگونه كه نظام سياسي اين كشور با دوره مبارك اساسا تفاوتي نكرده است، فسادي كه فاصله ميان فقير و غني را دامن مي زند نيز به قوت خود باقي است.

حدود چهل ميليون نفر از جمعيت مصر كه پنجاه و يك درصد جمعيت پرجعيت ترين كشور جهان عرب را تشكيل مي دهد با درآمدي كمتر از دو دلار در روز و زير خط فقر زندگي مي كنند.

در حالي كه تظاهرات بخش هايي از قاهره را فراگرفته است، در سوي ديگر شهر در خيابان سليمان جوهر كه منطقه اي شلوغ و تجاري است، زندگي بدون هرگونه اختلالي جريان دارد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران