واحد مرکزی خبر/ طرح بازسازی مقر ریاست جمهوری و دولت آفریقای جنوبی و هزینه بالای آن موجب به یک رسوایی مالی تبدیل شده است.
مسئولان جناح مخالف آفریقای جنوبی فاش کرده اند که هزینه تقریبی بازسازی اقامتگاه ریاست جمهوری و مقر دولت این کشور نزدیک به چهل میلیون یورو برآورد می شود.
اتول ترولیپ، نماینده ائتلاف دموکراتیک که اصلی ترین گروه سیاسی مخالف کنگره ملی آفریقا ( حزب حاکم در آفریقای جنوبی از سال هزار و نهصد و نود و چهار) به شمار می رود اعلام کرد در حالی که میلیونها تن از شهروندان آفریقای جنوبی با پیامدهای وخیم بیکاری، گرانی مسکن و نبود خدمات ابتدایی در بخشهای حیاتی مانند آموزش و بهداشت رنج می برند، جاکوب زوما رئیس جمهور کشور بازسازی ساختمانهای مجلل ریاست جمهوری و دولت را اقدامی مناسب توصیف کرده است.
وی افزود با میلیونها یورویی که رئیس جمهور قصد دارد ساختمانهای دولتی را بازسازی کند می توان هفت هزار خانه برای شهروندان بی خانمان احداث کرد.
اتول ترولیپ این مطلب را در نامه ای به وزارت امور عمومی آفریقای جنوبی گوشزد کرده است.
این خبر روز پنجشنبه موضوع خبری اول تقریبا تمام روزنامه های آفریقای جنوبی بود.
زانل منگادی، سخنگوی رئیس جمهور آفریقای جنوبی، در گفتگو با روزنامه استار چاپ ژوهانسبورگ گفت با دفاع از طرح مرمت مقر ریاست جمهوری و دولت تاکید کرد مسئله بازسازی ساختمانهای دولتی در حوزه اختیارات جاکوب زوما نیست و شخص رئیس جمهور به هیچ وجه در این طرح دخیل نیست بلکه وزارت امور عمومی به این مسایل رسیدگی می کند.
بر اساس نتایج تحقیقاتی که در سال دو هزار و ده درباره وضعیت مسکن در آفریقای جنوبی منتشر شد، حدود بیست و یک ممیز پنج دهم درصد از شهروندان این کشور در حلبی آبادهای منطقه گوتنگ ( پرتوریا نیز در این منطقه واقع شده است) زندگی می کنند.
در این گزارش، شرایط بد زندگی و به ویژه وضع نامناسب مسکن یکی از علل خشونت بالا در آفریقای جنوبی ذکر شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، به طور کلی هجده درصد از مردم آفریقای جنوبی از نعمت برق محروم هستند و ده درصد از آنها نیز از آب آشامیدنی سالم برخوردار نیستند.