ليبي

خبرگزاری فارس: معمر القذافی دیکتاتور لیبی در سال 1942 در روستایی به نام جهنم در سرت به دنیا آمد و در 20 اکتبر 2011 با مرگ خود مردم جهان را خوشحال کرد.


به گزارش فارس، "معمر محمد عبدالسلام القذافی" در سال 1942 در روستایی به نام "جهنم" به دنیا آمد. وی که یکی از طولانی‌ترین ریاست‌جمهوری‌های تاریخ معاصر را داشته است، در سال 1969 زمانی که 27 سال داشت با انجام کودتا علیه "ادریس اول" پادشاه وقت لیبی به قدرت رسید.

وی 42 سال در لیبی حکمرانی کرد و به علت خصوصیات منحصر به فردی که داشت، علاوه بر دیکتاتوری و قلع و قمع معترضان خود همواره سعی داشت در این مدت خود را در کانون توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار دهد.

اقامت در چادر، سخنرانی‌های طولانی در سازمان ملل، محافظان زن و ایده‌های عجبیش در عرصه بین‌المللی مواردی بود که وی از آنها برای این منظور استفاده می‌کرد.

ا‌و پس از ازدواج با همسر اولش و بعد از به دنیا آمدن "محمد قذافی" او را طلاق داد. سپس با همسر دومش از شهر دارالبیضاء ازدواج کرد تا از وی صاحب هفت فرزند گردد که بزرگترین آنها سیف الاسلام قذافی است.

قذافی دستورات حکومتی خود را در کتابی به نام "کتاب سبز" خود جمع آوری کرده بود، وی البته به علت روابط خوبی که از طریق فرزند خود سیف الاسلام با تل‌آویو داشت، خواستار صلح با یهودیان و صهیونیست‌ها بود و می‌گفت که در کشور فلسطینی واحد و یکپارچه اعراب و یهودیان باید در کنار یکدیگر زندگی کنند.

قذافی گرایشات قومی و عربی‌ عجیبی داشت و خود را سلطان آفریقا می‌دانست. وی البته به علت طرد شدن از سوی کشورهای عربی و اسلامی همواره سعی می‌کرد خود را از ردیف این کشورها جدا کند و اصالت آفریقایی خود را بیشتر مورد تاکید قرار میداد.

تفکرات سیاسی قذافی التقاطی او چپ مارکسیستی بود و بنا بر گفته خودش به شدت از جمال عبدالناصر تاثیر پذیرفته بود.

مهمترین پرونده قذافی در طی سال‌های گذشته ربودن امام موسی صدر موسس مجلس اعلای شیعیان لبنان و جنبش امل این کشور، است. امام موسی در 3 شهریور سال 1357 و در آخرین مرحله از سفر دوره‌ای خود به کشورهای عربی، بنابر دعوت رسمی معمر قذافی وارد لیبی شد و در روز 9 شهریور ربوده شد. دستگاه‌های قضایی لبنان و ایتالیا و تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان، ادعای رژیم لیبی مبنی بر خروج صدر از آن کشور و ورود او به رم را رسما تکذیب کرده‌اند.

مجموعه اطلاعات آشکار و پنهانی که طی دو دهه پیش بدست آمده، تماما گواه آنند که موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک نگفته‌است. در این میان قرائن متعددی حکایت از آن دارند که امام موسی صدر همچنان زنده است.

روز 17 فوریه گذشته تظاهرات و قیام مردمی در لیبی به تاثیر از انقلاب تونس و مصر و با ادامه دیکتاتوری‌های قذافی آغاز شد. دلیل شعله‌ور شدن اعتراضات مردمی در لیبی دستگیری یک وکیل و فعال حقوق بشر به نام "فتحی تاربل " عنوان شده که با بستگان زندانی‌های زندان ابو سلیم که در آن مخالفان حکومتی و متهمان به اسلامگرایی نگهداری می‌شوند، ارتباط داشته است.

انقلاب مردمی در این کشور روند پرشتابی داشت اما واکنش قذافی به این اعتراضات نیز مانند تمام ژست‌ها و اطوارهایش خاص بود. آقای خاص این بار جواب مردم در تظاهرات خیابانی را با جنگنده بمب‌افکن داد و افکار عمومی جهان را با علامت سوال بزرگی درباره سلامت روانی این دیکتاتور مواجه کرد، اما غرب از این فرصت به خوبی سوءاستفاده کرد تا مانند پرونده یوگسلاوی در میانه دهه 90وارد بازی شده و از این فرصت به سود استفاده کند.

غربی‌ها به راحتی توانستند با همین بهانه تمام زیرساخت‌های لیبی را تخریب کنند و تا ده‌ها سال برای منابع غنی این کشور در عصر پس از قذافی دندان تیز کنند.

قذافی که ظاهرا بعد از فرار از طرابلس در شهر سرت زادگاه خود مستقر شده بود، همچنان به همراه تعدادی از مبارزان خود که با اموال غارت شده از بیت‌المال لیبی همچنان آنها را وفادار به خود نگه داشته بود، به مقاومت شدید علیه انقلابیون دست زد، بطوریکه انقلابیون دو ماه پشت دروازه‌های این شهر اردو زدند و در این مدت تلفات زیادی نیز دادند، اما نهایتا امروز پنج‌شنبه 20 اکتبر سال 2011 شهر سرت به صورت نهایی سقوط کرد و ساعتی بعد از سقوط سرت منابع خبری و مقامات رسمی لیبی کشته شدن معمر القذافی دیکتاتور لیبی در درگیری‌های سرت را منتشر کردند.

به این ترتیب قذافی در سن 69 سالگی و بعد از جنایات زیادی که در 42 سال دیکتاتوری علیه ملت خود مرتکب شده بود، کشته شد و ملت لیبی را در شادمانی عمیقی قرار داد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران