ليبي

خبرگزاری فارس: "اوکسانا بالینسکایا"، پرستار 25 ساله اوکراینی از جمله 5 پرستار اکراینی بود که همواره در کنار قذافی بود و از خصوصی‌ترین و شخصی‌ترین مسائل قذافی آگاه بود و او را بسان دیگر پرستاران هم‌وطنش "بابا" خطاب می‌کرد.


به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الفجر، پرستاران محافظ زن قذافی از جمله زنان محافظ دیکتاتور فراری لیبی بودند که همواره و در همه حال در کنار سرهنگ قرار داشتند.
"اوکسانا بالینسکایا" یکی از این 5 پرستار اوکراینی بود که از وی با عنوان "معشوقه معمر قذافی" نیز یاد می‌شد. اوکسانا هم اکنون به کشورش بازگشته و قذافی را هنگام بالا گرفتن درگیری‌ها در لیبی ترک کرد.

* اوکسانا پرستاری که مسئول علامت‌های حیاتی قذافی بود

اوکسانا می گوید که وی فشار خون قذافی را کنترل و فعالیت قلب او را بررسی می‌کرده و از رگ‌های او خون می‌گرفته و باوجودی‌که قذافی به بیماری خاصی مبتلا نبوده، داروهای مکمل و ویتامینه را برایش تجویز می‌کرده و در اختیار قرار می‌داده است.

* علاقه به قذافی و پدر خطاب کردن وی

بالینسکایا به اندازه‌ای به سرهنگ نزدیک بود که او را "بابا" خطاب می‌کرده است؛ در واقع همه پرستاران اوکراینی قذافی را بابا صدا می‌کردند."بابا" در واقع نام مستعاری بود که آن‌ها از آن استفاده می‌کردند تا بدون جلب توجه دیگران، درباره قذافی در میان خود صحبت کنند.

* یادی از محبت‌های پدر

بالینسکایا درباره بابا چنین می‌گوید: "بابا" به ما شغل، پول و یک زندگی مناسب داد. قذافی به ما توجه می‌کرد. از ما می‌پرسید، آیا از زندگی خود راضی هستیم و همه آن چیزهایی که لازم داشتیم، را در اختیار ما قرار می‌داد.
گفته می‌شود، هر ساله در ماه سپتامبر و در سالگرد به قدرت رسیدن معمر قذافی در لیبی، وی به پرستاران اوکراینی خود و دیگر محافظان زنش هدایایی به رسم یادبود اعطا می‌کرد.

* هدایایی که این پرستار اکراینی از قذافی گرفت

در یکی از این سال‌ها بالینسکایا یک مدال و یک ساعت که تصویر خودش روی آن حک شده بود، را به عنوان هدیه از بابا دریافت کرده بود. وی به همراه دیگر پرستاران در سفرهای خارجی قذافی را همراهی می‌کرد و این امر موجب می‌شد به شایعات درباره حرمسرای قذافی دامن زده شود.

* قذافی آبادگر لیبی

با این‌که تاکنون هر آن‌چه از خواص و افراد نزدیک به قذافی درباره خلق و خوی و منش سرهنگ گفته شده، حکایت از بی‌رحمی و سنگ‌دلی وی دارد، اما آن چیزی که بالینسکایا درباره بابا نقل می‌کند با روایات پیشین تفاوت بسیار دارد.
او درباره خلق و خوی سرهنگ می‌گوید: قذافی همیشه رفتار خوبی با ما داشت. این پرستار اوکراینی که به دلیل انقلاب لیبی و برچیده شدن بساط سرهنگ قذافی شغل خود را در لیبی از دست داده و به کشورش بازگشته به حال ملت لیبی افسوس می‌خورد و در دفاع از قذافی و خدماتش در لیبی می‌گوید: اگر لیبی را قذافی نساخته، پس چه کسی ساخته است؟ و تاکید می‌کند که قذافی لیبی را اباد کرد و مردم شتر سوار لیبی را به رانندگان اتومبیل تبدیل کرد.

* نحوه انتخاب او توسط قذافی

زمانی که سرهنگ معمر قذافی در اکتبر 2009 به اوکراین سفر کرد، بالینسکایا از دانشکده پرستاری کی‌یف فارغ التحصیل شده بود و 3 سال در همان محل سکونت خود مشغول به کار بود. اما زندگی در اوکراین برای او چندان آسان نبود. او که از فرصت‌های شغلی در لیبی آگاه بود، تقاضانامه‌ کار در این کشور را پر کرد و زمانی که قذافی به اوکراین سفر کرد، بالینسکایا یک ماه از پر کردن تقاضانامه‌اش می‌گذشت و در انتظار پاسخ بود.
این موضوع همزمان شد با درخواست سرهنگ قذافی برای به خدمت گرفتن پرستارانی شخصی برای خود و به همین منظور ترتیب ملاقات 6 پرستار با دیکتاتور لیبی داده شد. یکی از این نامزدها بالینسکایا بود.
او درباره اولین ملاقات خود با سرهنگ قذافی می‌گوید: اطلاعات کمی از او داشتم و از خلق و خوی عجیبش چیزی نمی‌دانستم، به همین دلیل در نخستین ملاقات کمی عصبی شده بودم.
بالینسکایا در ادامه شرح انتخاب خود و ملاقاتش با قذافی می‌افزاید: سه نفر از 6 پرستار انتخابی پیش از این در لیبی کار کرده بودند و با زبان عربی آشنایی داشتند، به همین دلیل من فکر می‌کردم که از شانس کمی برای انتخاب شدن برخوردار هستم.
او می‌گوید: به محض رو به رو شدن با قذافی او به خوش آمد گفت و درحالی‌که من برای خود هیچ شانسی در نظر نگرفته بودم، قذافی مرا انتخاب کرد. در واقع نمی‌دانم قذافی چطور دست به انتخاب زد. شاید او یک روان شناس خوب بود.

* حرکت به سمت طرابلس

در مدت کمی بالینسکایا رهسپار طرابلس شد. شغل وی صرفا مداوای قذافی و خانواده بزرگ او بود. قوانین در محل کار وی سخت گیرانه بود. پرستاران اوکراینی حق نداشتند، آرایش غلیظ یا لباس‌های نامناسب داشته باشند.

* قوانین حاکم در زمان خدمت به قذافی

او می‌گوید: ظاهر ما بسیار ساده بود تا نتوانیم جلب توجه کنیم. ما هیچ گاه زمانی که به خانه قذافی می‌رفتیم، آرایش نمی‌کردیم و لباس‌هایی با رنگ‌های تند نمی‌پوشیدیم.
بالینسکایا می‌گوید: هیچ کدام ازما با قذافی تنها نشدیم. او از شایعات درباره این که قذافی با پرستاران خارجی‌اش رابطه داشت، بسیار ابراز شگفتی کرد.
بالینسکایا درحالی این سخنان را بر زبان می‌اورد که اسناد دیپلماتیک آمریکایی که توسط وب‌سایت ویکی‌لیکس افشا شدند، از "گالینا کولونیتسکایا"، یکی از پرستاران کهنه‌کار اوکراینی که 10 سال برای قذافی کار کرده بود، به عنوان یک زن بلوند هوسران یاد کرده‌اند.

* قذافی و وجود اسنادی دال بر داشتن رابطه عاطفی با پرستارانش

این اسناد اظهار می‌کنند که دیکتاتور لیبی به این زن وابستگی خاصی داشته است، اما بالینسکایا درباره او می‌گوید: گالینا نیز یک پرستار همچون ما بود. البته او زنی جذاب و مهربان با قلبی رئوف بود. او بسیار به من کمک کرد. این اسناد می‌افزایند: برخی منابع مدعی شده‌‌اند که این پرستار و معمر قذافی رابطه‌ای عاطفی با هم داشته‌اند.
بنابر گزارش‌های بیشمار منتشر شده دیکتاتور لیبی حتی در سفرهای بین المللی خود نیز پرستارانش را به همراهش می‌برده است و آنها از کوچک‌ترین مسائل شخصی و زندگی قذافی آگاه بوده‌اند.
گفته شده دیکتاتور لیبی به اندازه‌ای به پرستاران خود علاقه داشت که در یکی از سفرهای بین المللی خود به کشور پرتغال که قرار بود پس از آن برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به ایالات متحده آمریکا برود وقتی به دلایل اداری گذرنامه یکی از این پرستاران صادر نشد، ساعاتی بعد هواپیمای شخصی خود را از پرتغال به لیبی فرستاد تا آن پرستار را نزد او بیاورد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران