واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری فرانسه در گزارشی از نزدیکی طرابلس به قلم شارل اونیانس نوشت صدها جنگجوی زندانی طرفدار معمر قذافی در مدرسه ای در نزدیکی طرابلس که انقلابیون آن را به زندان تبدیل کرده اند در سکوت نشسته اند.
آنان منتظر مشخص شدن وضع خود با امید به لیبی جدید هستند که در آن حقوق بشر رعایت شود. به نظر می رسد انقلابیون لیبی با سیصد و هفتاد و پنج زندانی که در طول درگیری های روزهای اخیر دستگیر شده اند و پشت درهای قفل شده مدرسه ای ابتدایی در حدود بیست کیلومتری پایتخت لیبی نگهداری می شوند خوش رفتاری می کنند.
برخی از این زندانیان تازه وارد مرحله نوجوانی شده اند. زخم های آنان با باند پوشانده شده است و برخی برای خبرنگاران دست تکان می دهند.
برخی دیگر قرآن می خوانند اما اغلب به زمین زل زده اند.
موهای خیلی از آنان تراشیده شده است که به نظر می رسد تدبیری برای پیشگیری از گسترش شپش باشد. وجود این زندان پس از سقوط طرابلس در روز سه شنبه به دست انقلابیون فاش شد.
انقلابیون پیش از این از گفتن اینکه آنان زندانیان خود را به کجا منتقل کرده اند خودداری می کردند. اما یکی از جنگجویان حکومت که سلاح های خود را به زمین گذشته بود در تماسی تلفنی محل این زندان را به یکی از دوستان خود اطلاع داد و این دوست نیز گفت خبرنگاران می توانند به این زندان مراجعه کنند.
این زندان در شهری کوچک واقع است که در آن انقلابیون لیبی دفتر نمایندگی دارند. ایوب عمار محمد یکی از انقلابیون لیبی است که ریاست کمیته قضایی مسئول تحقیق درباره جرایم احتمالی زندانیان را برعهده دارد. وی می گوید: quotation mark ما نمی توانستیم مکان این زندان را فاش کنیم زیرا از احتمال حمله نیروهای قذافی به این زندان می ترسیدیم.
quotation mark به گفته این مقام انقلابیون لیبی ، سیصد و هفتاد و یک زندانی قرار است هنوز مورد بازجویی قرار دهند، چهار تن تحت پیگرد قضایی قرار گرفته اند و این درحالی است که سی تن آزاد شده اند. وی می گوید: quotation mark از نخستین روز، ما تلاش کردیم نظام حقوقی را برای پیشگیری از آنچه حکومت سابق به مدت چهل و دو سال انجام داد ایجاد کنیم.
این مقام انقلابیون لیبی بر قصد حکومت جدید برای رعایت حقوق بشر در لیبی ازاد جدید تاکید کرد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا او از آزار و اذیت های احتمالی توسط انقلابیونی که می خواهند انتقام بگیرند نگران نیست پاسخ می دهد : شما نمی توانید رفتار همگی را کنترل کنید ممکن است موارد ناچیزی از انتقام گیری وجود داشته باشد.
این مقام انقلابیون لیبی افزود: نود وپنج درصد طرابلس آزاد شده است و ما منتظر روند قضایی برای محاکمه زندانیان هستیم.
برخی افراد در غرب نگرانی های خود را درباره برقراری قوانین اسلامی در لیبی ابراز کرده اند اما محمد اعلام می کند اسلام ساده و مدرن است. این انقلابی لیبیایی توضیح می دهد: quotation mark ما تلاش می کنیم تاثیرات منفی چهل و دو سال حکومت دیکتاتوری را پاک کنیم ، این تاثیرات به زودی از طریق آموزش برطرف خواهد شد. فردی که خود را دکتر خیری معرفی می کند به این گفتگو می پیوندد و می گوید حتی مدارس ابتدایی که در زمان قذافی ساخته شده است به زندان شبیه است. نرده های آهنی همه پنجره ها را پوشانده است و درها از داخل قفل دارند وی می گوید: quotation mark حتی بیمارستان ها به تاسیسات نظامی شبیه است.
اغلب زندانیان لیبیایی هستند.
محمد می گوید: quotation mark ما تلاش می کنیم به بهترین شکل به این زندانیان اطمینان دهیم.
آنان قرار است تا دو روز آینده به زندان مناسبی منتقل شوند و براساس کنوانسیون ژنو نمی توان از آنان عکس گرفت. بازداشتگاه هایی که انقلابیون در ساختمان های سابق پلیس خوفناک مخفی در طرابلس در اختیار دارند نیز سازماندهی شده نیستند.