ليبي

واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری فرانسه در مطلبی به قلم ساره بن حیده به بررسی احتمالاتی پرداخت که سبب شد تاکنون تلاش انقلابیون برای یافتن معمر قذافی ناکام بماند.

در این مطلب آمده است با توجه به اینکه هنوز اطلاعی از مکان معمر قذافی نیست پیش بینی های مختلفی درباره مکان احتمالی فرار یا مخفی شدن او شنیده می شود. برخی از امکان پناه گرفتن او در زادگاهش شهر سرت خبر می دهند و هم زمان برخی دیگر از امکان فرارش به آفریقای جنوبی یا ونزوئلا می گویند. این پیش بینی ها به ویژه پس از پخش پیام صوتی قذافی در روز چهار شنبه بیشتر شده است. در شرایطی چنین پیش بینی هایی مطرح می شود که لیاسر ریپییرو جراح برزیلی که در سال 1994 بر روی قذافی در طرابلس عمل جراحی انجام داده است می گوید پناهگاه قذافی را از نزدیک دیده است و این پناهگاه فراتر از آن است که در تصور بگنجد. با وجود چنین سخنانی بی نتیجه ماندن همه تلاش های انقلابیون برای یافتن قذافی این باور شدت گرفت که ممکن است قذافی از کشور لیبی خارج شده باشد. اگر چنین پیش بینی ای درست باشد برای کشوری که کنترل مرزهایش ضعف عمده اش به شمار می آید دیگر میدانی برای مانور باقی نخواهد ماند در نتیجه مسئولان آینده این کشور تنها باید منتظر زمان بمانند تا شاید بتوانند به قذافی دست یابند. اما عبدالمنعم هونی نماینده شورای ملی انتقالی لیبی در اتحادیه عرب اعتقاد دیگری دارد و می گوید: در برابر قذافی سه گزینه بیشتر وجود ندارد یا در منطقه جفره در صحرای لیبی پناه گرفته است یا به واحه تراغن در دورترین نقطه جنوب کشور و در نزدیکی مرز با نیجر گریخته است و یا در زادگاهش سرت مخفی شد . قذافی که در خیمه ای در سرت 450 کیلومتری شرق پایتخت لیبی به دنیا آمده است هنوز می تواند به قبیله خود که قبیله قذاذفه نام دارد اعتماد کند هر چند انقلابیون تلاش دارند با سیاست گفتگو با رهبران قبایل کار را به جایی بکشانند که موفق شوند بدون توسل به خشونت وارد شهر سرت شوند. البته اگر قذافی نتواند در قبیله خود پناهگاهی بیابد راه حل های دیگری را خواهد آزمود زیرا قبایل دیگری چون قبیله طوارق وجود دارند که قذافی امیدوار است به او پناه دهند زیرا این قبیله از قبایلی است که به نوعی از دست و دل بازی های قذافی در دوران قدرت و امتیازات ویژه مالی و تجاری ای که به این قبیله عطا کرده بود بهره ها برد. با این حال قذافی هنوز می تواند با سیاست باج دهی برخی از قبایل را به پناه دادن خود ترغیب کند.

البته پیش از این برخی از اعضای قبیله طوارق با گشودن مرزهای جنوبی در منطقه فزان که منطقه ارتباطی میان نیجر، چاد و الجزایر است به کمک انقلابیون شتافتند با این حال این امکان برای قذافی وجود دارد تا این قبیله را همچنان یکی از اهداف خود برای دور ماندن از دست انقلابیون قرار دهد. در کنار همه این احتمالات قذافی این فرصت را هم دارد که از ناامنی های مرزی در جنوب کشور بهره بگیرد و به الجزایر یعنی کشوری که همچنان از او حمایت می کند فرار کند. قبل از سقوط طرابلس خبرهایی منتشر شده بود که در آنها آمده بود آفریقای جنوبی و ونزوئلا با ارسال هواپیما، برای انتقال قذافی از لیبی تلاش دارند اما آفریقای جنوبی این شایعه را نادرست خواند هر چند درنقطه مقابل هوگو چاوز باردیگر از قذافی حمایت کرد تا شایعه اعزام هواپیما از کاراکاس برای قذافی شدت بیشتری بگیرد. هم زمان دانیل اورتگا در نیکاراگوئه که از دوستان قدیمی قذافی است نیز درهای کشورش را برای استقبال از قذافی باز گذاشت. با این حال عبدالسلام جلود دومین مرد قدرتمند لیبی در رژیم قذافی که اخیرا از این رژیم جدا شد می گوید: قذافی همچنان در طرابلس است و هیچ راهی جز مرگ در برابر او قرار ندارد البته او خود جرات خودکشی ندارد ولی ممکن است یکی از نزدیکانش را وادار کند تا او را ترور کند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران