مصر

تحلیلگران غربی اعتقاد دارند جوانان مصری هنوز به خواسته های خود دست پیدا نکرده اند و مصر پس از مبارک با خواسته های واشنگتن اداره می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت خبری Global Research""، در مصر هنوز دموکراسی مورد نظر استقرار نیافته و این کشور توسط همان سیستم قبلی مبارک اداره می شود؛ تنها امری که تغییر پیدا کرده، عدم حضور حسنی مبارک است.

این مطلب با تاکید بر آنکه مصر توسط همان ژنرال هایی اداره می شود که در زمان رژیم مبارک حضور داشتند و زمام اصلی امور را در دست داشتند، نوشت: هیچ تغییر واقعی در مصر در دولت اتفاق نیفتاده است. ترکیب بندی ارتش در این کشور نیز ساختار دوره رژیم مبارک را نشان می دهد. فقط ژنرال ها تلاش می کنند دولتی مدنی را پیاده نمایند اما آن هم به شکلی است که حسنی مبارک پیش از دولت نظامی خود به اجرا درآورده بود. سوال واقعی این است که تغییرات در مصر در راستای خواسته های واشنگتن و بروکسل است یا آنچه جوانان این کشور در شمال آفریقا برای آن قیام کردند؟

امروزه مصر یکی از مناطق مهم و استراتژیک در راستای منافع آمریکا به حساب می آید. کانال سوئژ منطقه ای مهم به عنوان کریدوری برای انرژی و ارتش محسوب می شود. همانطور که مدتی پیش یکی از مقامات آمریکایی تاکید کرد، اگر روزی کانال سوئز بسته شود، آمریکا درگیری شدیدی با مصر پیدا خواهد کرد.

هم تونس و هم مصر پس از رفتن بن علی و مبارک، شاهد هیچ تغییر اساسی نبوده اند. در این کشورها همان دیکتاتوری و خودکامگی وجود دارد و فقط نام آن تغییر کرده که این تغییر نام هم اهمیت زیادی ندارد. روسای جمهور در این دوکشور رفته اند اما رژیم های آنها در شکل قبلی و یا در اشکال جدید در حال ادامه حیات هستند. ساختار رژیم ها هنوز باقی مانده اند و این چیزی است که نیروهای خارجی از آنها می خواهند. منظور از نیروهای خارجی آمریکا و اتحادیه اروپا هستند.

بحران ها و اعتراضات در مصر در واقع ریشه در اعمال مبارک دارند و خودش از مدت ها قبل چنین اعتراضی از سوی مردم مصر قابل انتظار بود اما در این میان آمریکا به خوبی توانست اوضاع را به نفع خود کنترل نماید.

آمریکا توانسته است در این مدت رابطه های خوبی به نفع خود در مصر ایجاد نماید. ارتش مصر یکی از گزینه هایی است که تاکنون به آن شکل که مورد نظر آمریکا بوده، شکل گرفته است. این نخستین بار نیست که واشنگتن در یک کشور عربی دولت را با ارتشی که با منافع خودش سازگار است، اداره می کند و البته خود را پشت پرده نگه می دارد.

اما در این میان آنچه مهجور مانده است، خواسته های جوانانی است که برای رسیدن به آن از جان خود گذشتند و تلاش های بسیار زیادی به عمل آوردند تا حسنی مبارک را از کشورشان بیرون کنند. آنچه مسلم استت تا زمانی که ژنرال ها بر مصر حکومت کنند، نمی توان به آن دموکراسی که مورد نظر جوانان است، دست پیدا کرد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران