مصر

استاد علوم سياسي دانشگاه تهران با تاکيد بر اهميت از سرگيري روابط ايران و مصر، ادامه سفر متقابل هيات هاي دو کشور را خواستار شد.

"حميد احمدي" روز دوشنبه در گفت و گو با شبکه خبري العالم با بيان اينکه روابط مصر و ايران قطعا روزي از سر گرفته خواهد شد، ابراز اميدواري کرد اين اتفاق هر چه سريع تر به وقوع بپيوندد، زيرا ايران و مصر از نظر سياسي و جمعیتی مهم ترين کشورهاي منطقه هستند و از روابط ديرينه تاريخي برخوردارند، هرچند به سبب تلاش برخي جريان‌ها در مصر در دوره اخير ميان دو کشور فاصله افتاد.

وي تلاش روشنفکران دو کشور را عامل مهمي در هموار شدن راه از سرگيري روابط دو کشور دانست و تاکيد کرد: کارشناسان برجسته بر ضرورت هماهنگي سياست هاي دو کشور درباره امور منطقه و رايزني در اين خصوص براي کنترل اوضاع منطقه تاکيد مي کنند.

استاد علوم سياسي دانشگاه تهران با تاکيد بر اينکه برخي از کشورها در دوره رژيم مبارک نمي خواستند روابط اين دو کشور ازسرگرفته شود، ابراز اميدواري کرد که شرايط جديد زمينه از سرگيري روابط را فراهم کند.

وي افزود : آمريکا و شماري از کشورهاي عربي دردو دهه اخير فشارهاي زيادي براي جلوگيري ازعادي سازي روابط دو کشوراعمال کرد واينک نيز برخي کشورهاي عربي، رژيم صهيونيستي و آمريکا نگران از سرگيري روابط مصر و ايران هستند زيرا آن را به ضرر خود مي دانند.

احمدي خاطرنشان کرد: امارات ، عربستان سعودي و اردن مخالفت خود را با از سرگيري روابط ايران و مصر اعلام کردند، آنها کشورهاي منطقه را از ايران و تشيع مي ترسانند و درباره وابستگي برخي جريان هاي عربي به ايران جريان سازي مي کنند .

وي به خيزش ملت بحرين اشاره کرد و افزود: اين کشورها سعي دارند اين بيداري ها را به ايران نسبت دهند و با اين بهانه عربستان سعودي، امارات و ديگر کشورها ارتش هاي خود را براي سرکوب ملت بحرين به اين کشور گسيل داشتند و درهمين راستا برخي کشورها تلاش مي کنند ايران و مصر را به جان هم بيندازند.

وي در ادامه حل و فصل همه اختلافات ناشي از جوسازي ها ميان ايران و مصر را خواستار شد و هشدار داد که از داخل و خارج مصر تلاش هايي براي جلوگيري از عادي سازي روابط کشور در جريان است و عامل محرک آن ها نيروهاي وابسته به رژيم مخلوع مبارک است.

احمدي با بيان اينکه تبادل هيات ها و سفرهاي متقابل جريان هاي سياسي ، بسياري از موانع بر سر راه عادي سازي کامل روابط دوجانبه را از بين خواهد برد؛ برداشتن گام هايي با رويکرد مردمي و خودجوش در سطح ديپلمات هاي مردمي و آن گاه انتقال به سطح رسمي براي از سرگيري جامع و فراگير روابط را خواستار شد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران