خبرگزاري فرانسه روز شنبه در گزارشي از غزه به قلم 'عادل زعنون' نوشت: . اقدام مقامات جديد مصر در مورد بازگشايي گذرگاه رفح با استقبال بسياري از فلسطيني ها مواجه شد، اما رژيم صهيونيستي از آن به شدت انتقاد كرد.
به گزارش ايرنا، اين خبرگزاري ادامه داد، حاكمان جديد مصر به وعده هاي خود جامعه عمل پوشاندند و از امروز (شنبه ) به صورت دائم مرز خود را با نوار غزه باز كردند.
يك مقام مصري هدف از بازگشايي گذرگاه مرزي رفح را كاهش محاصر رژيم صهيونيستي بر نوار غزه اعلام كرد، چرا كه اين منطقه از پنج سال پيش در محاصره اين رژيم قرار دارد.
خبرنگار خبرگزاري فرانسه مستقر در گذرگاه رفح در اين باره گفت: به محض بازگشايي اين گذرگاه در اوايل صبح يك دستگاه اتوبوس كه در داخل آن حدود پنجاه مسافر حضور داشتند و دو دستگاه آمبولانس حامل بيماران از پاسگاه مرزي به سمت خاك مصر حركت كردند.
در حال حاضر حدود دويست نفر ديگر از فلسطيني هاي ساكن غزه در سالن انتظار در بخش مصري رفح در انتظار اجازه عبور به خاك مصر نشسته اند.
طبق جدول زماني كه خبرگزاري رسمي مصر (منا) منتشر كرده است، اين گذرگاه هر روز از ساعت نه تا هفده به وقت محلي به جز روزهاي جمعه و تعطيل باز خواهد بود.
به گفته يك منبع امنيتي مصري تنها افراد مجاز خواهندبود، از اين گذرگاه عبور كنند و كالاها از اين گذرگاه منتقل نخواهد شد. زنان فلسطيني در هر سني از گرفتن رواديد معاف خواهند بود و مردان زير هجده سال يا بالاتر از چهل سال نيز براي رفتن به مصر به رواديد نياز ندارند.
برپايه اين گزارش، بازگشايي گذرگاه رفح را مقامات مصري اواخر آوريل يعني دو روز پس از امضاي موافقتنامه آشتي بين گروه هاي فتح و حماس تحت نظارت قاهره اعلام كرده بودند ، گرچه فلسطيني ها از آن بسيار استقبال كردند اما مقامات تل آويو از آن به شدت انتقاد كرده و حتي آن را محكوم كردند.
بازگشايي مرز رفح شادي و سرور زيادي نزد فلسطينيان پس از سال هاي دشوار محاصره به وجود آورد و برخي از آنها براي شكرگذاري در مقابل اين گذرگاه تجمع كردند.
گذرگاه رفح كه تاكنون بجز در موارد استثنايي بازگشايي نشده بود، تنها گذرگاه غزه به جهان خارج است كه رژيم صهيونيستي بر آن سلطه ندارد.
دولت تازه مصر كه از زمان بركناري حسني مبارك ديكتاتور مخلوع اين كشور شكل گرفته، به امضاي يك موافقتنامه آشتي ميان حماس و فتح - كه كرانه باختري را كنترل مي كند - كمك كرده است.
اين در حالي است كه رژيم صهيونيستي اين توافق نامه را محكوم و نسبت به پيامدهاي ناشي از آن ابراز نگراني كرده است.
در زمان حكومت حسني مبارك، بر اساس توافقنامه اي كه ميان وي و مقامات رژيم صهيونيستي منعقد شده بود، گذرگاه رفح مسدود بود و بجز در موارد استثنايي، اجازه عبور فلسطيني ها از اين گذرگاه مرزي داده نمي شد.
كميته بين المللي صليب سرخ در سال 2010 ، انسداد گذرگاه رفح را نقض آشكار حقوق بشر اعلام كرد.