خبرگزاري فارس: يك پايگاه خبري در گزارشي تاكيد كرد روابط ايران و مصر كه سالها در سردي شديد به سر برده است در چند ماه اخير شاهد گرمي قابل توجه بوده است.
به گزارش فارس، پايگاه صداي آمريكا در گزارشي با عنوان "مصر و ايران روابط سرد خود را گرم ميكنند " نوشت: روابط بين مصر و ايران كه روزي بسيار سرد بود به شكل قابل توجهي در ماههاي اخير گرم شده است.
تماسهاي بين دو كشور به مرحلهاي رسيده است كه معاون وزير خارجه ايران قرار است به منظور برگزاري گفتوگوها بزودي به قاهره سفر كند و هانطور كه برنامه ريزي شده است ديدارهايي بين وزراي خارجه مصر و ايران در حاشيه نشست جنبش عدم تعهد در مالزي نيز صورت خواهد گرفت.
اين پايگاه خبري با اشاره به عبور ناوهاي ايراني در تاريخ 22 فوريه از كانال سوئز نوشت: اين اتفاق سه دهه نيفتاده بود چرا كه اين عبور كردن به خودي خود يك عبور غير مهم بود اما در ميدان وسيعتر، گذر ناوهاي ايراني از كانال سوئز نشان دهنده روابط احيا شده بين دو كشور ايران و مصر بود.
از زمان عبور ناوهاي ايراني دولت نظامي موقت مصر شروع كرده است به ذوب كردن يخ روابط با ايران. يكي از جنبههاي اين تغيير توافق اخير آشتي ميان فتح و حماس بود كه با حمايت مصر صورت گرفت و ايران نيز قويا از آن پشتيباني كرد.
"توفيق حميد " تحليلگر موسسه "پوتوماك " بر اين باور است توافق آشتي ملي فلسطين به نفع احياي نقش ميانجيگري مصر و احياي جايگاه آن جداي از گذشته اين كشور است.
وي گفت: اعراب و فلسطينيان مصر در زمان مبارك را طرفدار آمريكا و اسرائيل و ضد فلسطين قلمداد ميكردند. بنا بر اين جايگاه مصر به عنوان كشوري مهم در جهان عرب تضعيف شده بود. اما چه اتفاقي افتاد وقتي دولت پس از مبارك يا نظام جديد روي كار آمد و خواستار برقراري اين نقش رهبري شد. بنا بر اين، سريعترين موضوعي كه ميتوانست اتفاق بيفتد كنار هم آوردن حماس و فتح بود.
"علي رضا نادر " تحليلگر موسسه رند نيز بر اين باور است روابط گرمتر با ايران و حماس فقط امتيازات ديپلماتيك خارجي براي مصر نيست.
به عقيده وي اين تغيير نشان دهند چگونگي تاثيرگذاري اخوان المسلمون پيش از برگزاري انتخابات آتي مصر است؛ اخوان المسلموني كه حامي حماس است.
صداي آمريكا در پايان به اظهارات "نبيل العربي " وزير امور خارجه مصر در مصاحبه با روزنامه آمريكايي واشنگتن پست درباره روابط جديد كشور مصر با كشورهاي جهان تأكيد كرد كه گفته بود مصر درصدد است صفحه جديدي از روابط خود را با كشورهاي ديگر از جمله ايران بگشايد.