يك شبكه اطلاع رساني روز شنبه اعلام كرد: پس از آنكه معمر قذافي حاكم ليبي اعلام كرد كه در انبارهاي اسلحه را به روي حاميانش باز مي كند، تا آنان را مسلح كند، اهالي شهر طرابلس پايتخت ليبي خود را براي مواجهه با نبردهاي سنگيني آماده مي كنند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا و به نقل از شبكه تلويزيوني بي بي سي،
اظهارات قذافي در حالي مطرح شده است كه آمريكا تمامي معاملاتي را كه به نوعي با دارايي هاي سرهنگ قذافي و بستگان نزديكش مرتبط بوده، مسدود كرده است.
اين در حالي است كه سازمان ملل متحد نيز برآورد كرده است كه طي 10 روز ناآرامي و درگيري ناشي از قيام مردم ليبي، بيش از يك هزار تن از مردم اين كشور كشته شده اند.
به گزارش بي بي سي، خروج اتباع خارجي و حتي برخي از شهروندان ليبيايي همچنان از اين كشور ادامه دارد و مردم سعي مي كنند تا از هر طريقي كه شده اعم از دريايي، هوايي و زميني با خروج از اين كشور جان خود را نجات دهند.
تظاهرات در ليبي همچنان ادامه دارد و روز گذشته (جمعه ) نيز تظاهرات ضد دولتي مردم ليبي در طرابلس پايتخت اين كشور از جانب حاميان قذافي به گلوله بسته شد.
برخي از گزارش ها حاكي از آن است كه سرهنگ قذافي طرفداران غير نظامي خود را مسلح كرده و به آنها گفته است كه در تمامي معابر و خيابان ها ايست بازرسي بر پاكنند.
بر اساس گزارش ها، برخي از شهروندان ليبيايي گزارش داده اند كه روز شنبه خيابان هاي اين كشور صحنه جولان كاميون هايي بوده كه از حاميان قذافي را حمل مي كرده است.
به گفته شاهدان اين افراد در تمامي خيابان هاي مشغول گشت زني بوده اند.
سرهنگ قذافي هواداران خود را در يكي از ميدان هاي مركزي پايتخت جمع كرد و از آنها خواست با دشمنانش بجنگند.
سيف الاسلام، از پسران معمر قذافي، اذعان كرده است كه نيروهاي دولتي در شهرهاي مصراته و زاويه در غرب ليبي دچار مشكل شده اند.
وي به روزنامه نگاران گفت در اين شهرها، حملات بيشتري صورت نخواهد گرفت و دولت اميدوار است كه بتواند براي برقراري آتش بس، با شورشيان وارد مذاكره شود.
در همين حال، سازمان ملل متحد در حال بررسي اقداماتي عليه ليبي در واكنش به خونريزي هاي اين كشور است و آمريكا تحريم هايي عليه معمر قذافي و افراد خانواده او اعمال كرده است.
باراك اوباما، رييس جمهوري آمريكا گفت دولت معمر قذافي اصول پذيرفته شده بين المللي را زير پا گذاشته است.
اوباما در همين راستا، دارايي هاي سرهنگ قذافي، اعضاي خانواده او و مقام هاي بلندپايه دولت ليبي را مسدود كرده است.
رييس جمهوري آمريكا گفت املاك متعلق به دولت ليبي در آمريكا را نيز مصادره مي كند.
شوراي امنيت سازمان ملل متحد ممكن است طي روزهاي آتي قطعنامه اي با هدف تحريم ليبي تصويب كند.
از سوي ديگر بان كي مون، دبير كل سازمان ملل گفته است جامعه بين الملل بايد هر چه سريع تر در اين مورد وارد عمل شود.
ناوي پيلاي، كميسر سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ژنو سوئيس گفته است كه اقدامات حكومت ليبي را مي توان برابر با جنايت عليه بشريت دانست.