ليبي

سازمان مدنی عربی استفاده بیش از حد از خشونت را علیه مردم لیبی محکوم کردند.

به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه العرب چاپ انگلیس، تعداد زیادی از سازمان های جامعه مدنی در کشورهای عربی اعلام کردند به پیروزی انقلاب مردم تونس افتخار می کنند.

این انقلاب راه را به روی انتفاضه ملتهای عرب از جمله انقلاب ملت مصر در بیست و پنجم ژانویه سال دو هزار و یازده گشود.

انقلاب ملت مصر انقلاب سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی علیه ظلم و ستم بود و برای رسیدن به آزادی ، کرامت ، دموکراسی و عدالت اجتماعی برای ملت مصر تلاش می کند.

این سازمان ها که تعداد آنها به 747 سازمان در 15 کشور عربی می رسد با انتشار بیانیه ای استفاده بیش از حد از زور و گلوله جنگی و به خدمت گرفتن اراذل و اوباش و مزدوران را که دولت ها در بحرین ، لیبی ، یمن ، اردن ، الجزایر و سودان علیه تظاهرات و تحصن های مسالمت آمیز مردمی در شهرها و استان های مختلف به کار می گیرند ، محکوم کردند. این سازمان ها به اقدامات علیه تحصن کنندگان و تظاهرکنندگان بی دفاع در میدان لؤلؤ بحرین در روزهای 17 و 18 فوریه جاری و در عدن و تعز یمن در 18 فوریه و در بنغازی ، البیضا و الزنتان لیبی از 17 فوریه تاکنون اشاره کردند و درباره خطر اقدام برخی کشورهای عربی در کشاندن ملتهای خود به جنگ داخلی از طریق به خدمت گرفتن مزدوران و مسلح کردن آنها و باز گذاشتن دست آنها هشدار دادند.

این سازمان ها تاکید کردند پیروزی انقلاب های تونس و مصر بر همه جهان عربی تاثیر مثبت خواهد گذاشت و به نادیده گرفتن حقوق ملتهای منطقه که از حقوق شهروندی ، آزادی و دموکراسی محروم شده اند و همچنین بی توجهی جامعه بین المللی به منافع ملتهای ما از طریق ائتلاف با نظام های سرکوبگر استبدادی در دهه های گذشته پایان خواهد داد. سازمان های جامعه مدنی تاکید کردند که این انقلاب های مردمی که در تونس و مصر پیروز شدند نتیجه یک حادثه فردی نبوده بلکه نتیجه تعداد زیادی از اعتراضات ، تحصن ها و خواسته های بسیاری از گروههای سیاسی ، اتحادیه های صنفی ، کارگری و رسانه ای ، فرهنگی و سازمان های جامعه مدنی در دهه اخیر بوده است.

این سازمان ها گفتند که اصلاح و تغییر در کشورهای عربی به شیوه مسالمت آمیز و بدون دخالت خارجی امکان پذیر است و علاوه بر این دست برداشتن کشورهای غربی به ویژه آمریکا از توصیه و راهنمایی می تواند به پیروزی انقلاب های ملی در کشورهای عربی شتاب بخشد. این سازمان ها از همه نظام های عربی خواستند در سیاست های داخلی و خارجی خود تجدید نظر کنند تا بیانگر خواست و اراده ملتهای خود باشد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران