مصر

خبرگزاري فارس: بدنبال سرنگوني رژيم ديكتاتوري "حسني مبارك " در مصر، روزنامه آمريكايي "نيويورك‌تايمز " گزارشي را از شكاف ميان مقامات دولت "باراك اوباما " در واشنگتن در خصوص تحولات اخير در مصر منتشر كرد.




به گزارش فارس، روزنامه آمريكايي "نيويورك‌تايمز " گزارش خود را درباره شكاف در واشنگتن بر سر مسئله مصر اينگونه آغاز كرد: بعدازظهر شنبه گذشته، "باراك اوباما " رئيس‌جمهور آمريكا توسط گروه امنيت ملي خود مطلع شد كه " "فرانك ويزنر " فرستاده ارشد اوباما به قاهره در كنفرانس امنيتي مونيخ اعلام كرده است كه با وجود جمعيت سرسخت جوانان مصري كه خواستار استعفاي فوري "حسني مبارك " رئيس‌جمهور مصر هستند، مبارك براي تغيير دموكراتيك مصر ضروري است.

اين گزارش افزود: اوباما از شنيدن اين خبر بسيار خشمگين شد و حتي هشدار "هيلاري كلينتون " وزير امورخارجه آمريكا كه از حاميان مهم ويزنر به حساب مي‌آيد، در خصوص اينكه انتقال واقعي قدرت در مصر زمان مي‌برد، نيز نتوانست اوباما را از خواسته خود براي آغاز سريع تغيير در مصر منصرف كند. با توجه به اينكه چنين رويكردي اين برداشت را بوجود مي‌آورد كه گويا دولت آمريكا از يك ديكتاتور حمايت مي‌كند و درخواست جوانان قاهره را ناديده مي‌گيرد، از همين رو باراك اوباما بلافاصله اعلام كرد كه اين پيامي نيست كه ما بايد منتقل كنيم.

بنا بر اين گزارش، يكي از مقامات حاضر جلسه توجيهي اوباما با گروه امنيت ملي كاخ‌سفيد اعلام كرد، اوباما در آن روز بلافاصله از "جوزف بايدن " معاون خود خواست تا سياستي سرسختانه در قبال همتاي مصري وي اتخاذ كند. وي همچنين از سناتور "جان كري " خواست تا در گفت‌وگوي تلويزيوني روز يكشنبه گذشته خود كه فرداي روز جلسه برگزار شد، در مقابل پيام كلينتون و ويزنر بايستد و مقاومت كند.

اين نشريه آمريكايي در ادامه تأكيد كرد: در هفته‌هاي گذشته، دولت آمريكا به نظر مي‌رسيد كه در رويكرد خود در قبال تحولات مصر در مسيري زيگزاگ مانند به سمت جلو و عقب در حال حركت است؛ يك بار مبارك را به عنوان متحدي با ثبات و قدرتمند توصيف مي‌كرد و باري ديگر تصوير يك دشمن تغيير سياسي معنادار را از وي ترسيم مي‌كرد. دوازده روز پيش اوباما اعلام كرد كه مبارك بايد تغيير را هم‌اكنون آغاز كند، اما هفته گذشته، ديپلمات عاليرتبه وي به خبرنگاران گفت كه حذف مبارك بسيار عجولانه است و انتقال قدرت در مصر را تضعيف خواهد كرد.

اين گزارش همچنين افزود: اين اختلاف در دولت اوباما تنها مربوط به اظهارات كلينتون و ويزنر درباره مصر نبود، بلكه بايدن نيز در مصاحبه خود اعلام كرد كه معتقد است مبارك يك ديكتاتور نيست؛ كلماتي كه وي به سرعت از مطرح كردن آنها پشيمان شد. به هر طريق درحالي كه دولت آمريكا تلاش مي‌كرد تا پيامي را ابلاغ كند، بايد مخاطبان گوناگوني را نيز مد نظر قرار مي‌داد؛ از جمعيت تظاهرات‌كننده در ميدان التحرير گرفته تا كشورهاي متحد همسايه مصر كه نگران گسترش ناآرامي‌ها به كشورهاي خود بودند و همچنين مخاطبان در داخل كشور كه هم دموكرات‌ها را شامل مي‌شود و هم جمهوريخواهان را.

در ادامه اين گزارش آمده است: در حقيقت برخي از اختلافات در رابطه با رويكرد آمريكا در قبال تحولات مصر از تعصبات نهادينه وزارت خارجه آمريكا در مقايسه با تعصبات كاخ سفيد ناشي مي‌شود. ديپلمات‌هاي وزارت خارجه آمريكا به بحران مصر از ديد منافع راهبردي آمريكا در منطقه ، تهديد اين بحران براي پيمان صلح 1979 ميان مصر و اسرائيل و همچنين تأثيرات آن بر روند صلح خاورميانه مي‌نگرند. كاخ‌سفيد نيز اين نگراني‌ها را دارد، اما مقامات كاخ‌سفيد همچنين نگران هستند كه اگر اوباما از جوانان مصري در خيابان‌هاي قاهره نيز حمايت نكند، به ناديده گرفتن ايده‌آل‌هاي مطرح شده در سخنراني‌اش در سال 2009 در قاهره متهم شود.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران