خبرگزاري فارس: دانشگاه الازهر مصر از فتواها و اظهاراتي كه معترضين مصري را به ادامه تظاهرات جهت برآورده شدن خواستههايشان تشويق ميكند، برآشفت.
به گزارش فارس به نقل از الجزيره، دانشگاه الازهر صدور فتواها و اظهارات را دخالت بيگانگان در امور داخلي مصر و سوء استفاده از خواستههاي بر حق جوانان مصري قلمداد كرد.
دانشگاه الازهر با انتشار بيانيهاي نسبت به آنچه تحريك احساسات مردم مصر و بازي با آنها و سوء استفاده از آنها خواند، هشدار داد و با اشاره به فتواهايي كه از ادامه تظاهرات و راهپيماييها تا سقوط رژيم مصر حمايت ميكنند، ادعا كرد كه اين گونه فتواها درصدد ايجاد فتنه و آشوب هستند.
الازهر همچنين از مواضع كشورهاي اروپايي و كاخ سفيد نسبت به حوادث مصر نيز انتقاد كرد و گفت: در شرايطي كه اين كشورها از ارائه هرگونه كمك به مصر ممانعت دارند و اقدامي جهت پايان دادن به اين آشوبها و راهپيماييها انجام نميدهند، مواضع آنها براي ما بياهميت است.
بيانيه الازهر پس از آن صادر ميشود كه پيش از اين "احمد الريسوني " رئيس مجمع علماي اهل سنت و عضو مجمع جهاني علماي اسلام با انتشار بيانيهاي تاكيد كرده بود، اقدام مصريها در براندازي رژيم مبارك و محاكمه وي فريضهاي واجب بر تمام مصريهاست و بايد از تمام امكانات موجود جهت براندازي رژيم مبارك و حمايت از تظاهر كنندگان مصري بهره برد.
بيانيه الريسوني همچنين ملت مصر را به در پيش گرفتن صبر و بردباري براي چند روز يا چند هفته تا بازگرداندن آزادي، استقلال، كرامت و جايگاه ملت مصر دعوت كرده بود.
همچنين اين بيانيه تاكيد كرده بود: مبارك رياست حزبي را برعهده دارد كه اكثر اعضاي آن را فاسدان و ثروتمندان مصري تشكيل ميدهند و در پس تمام باندها و گروههاي جنايتكار و مافيايي در مصر قرار دارد.
پيش از بيانيه الريسوني بيانيههاي ديگري از جاي جاي جهان اسلام در حمايت از انقلاب مصر منتشر شد كه از آن جمله بايد از بيانيه شيخ "يوسف القرضاوي "رئيس مجمع جهاني علماي اسلام اشاره كرد.
طي تظاهرات روز جمعه كه به "جمعه فرار " معروف شد، "محمد رفاعه الطهطاوي " سخنگوي رسمي الازهر از منصب خود استعفا داد و با تاكيد بر لزوم و اهميت شركت علما در انقلاب پا به پاي مردم مصر به صف تظاهر كنندگان پيوست.