مصر

بررسی استراتژیک -خبرگزاری مهر/ درخواست آمریکا از “حسنی مبارک” برای کناره گیری از قدرت خشم رسانه ها و مقامات صهیونیستی را برانگیخته به نحویکه که اغلب آنها واکنشهایی را به درخواست اوباما نشان داده اند.به گزارش خبرگزاری مهر، مقامات و تحلیلگران بسیاری در رژیم اسرائیل می گویند که ابراز برائت سریع سران آمریکا در قبال متحد دیرینه آنها در مصر نشان می دهد که آمریکا ممکن است در سر بزنگاههای تاریخی، همپیمانی خود با صهیونیستها را نیز رها کند.



“بنیامین نتانیاهو” نخست وزیر رژیم صهیونیستی صریحا گفته که از افتادن مصر به دست اسلامگرایان و تکرار وضعیتی در مصر مشابه آن چه که در قبال ایران رخ داد، نگران است. شیمون پرز،رئیس رژیم اسرائیل نیز دوشنبه با قدردانی از پایبندی مصر در دوران سه دهه حکومت حسنی مبارک به پیمان صلح مصر واسرائیل، گفت که این پیمان در همه توفان های منطقه ای پایدار مانده بود. کابینه اسرائیل پیام هایی برای رهبران غرب فرستاده و به آنها هشدار داده که دگرگون شدن وضع مصر، در وهله نخست، منافع غرب را شاید برای مدت های طولانی در مصر و سراسر منطقه حساس خاورمیانه، با ضربه ای جدی تر از ضربات ناشی از انقلاب ۳۲ سال پیش ایران روبرو کند.ادامه….

شائول موفاز، رییس کمیسیون امنیت داخلی و سیاست خارجی کنیست (پارلمان رژیم اسرائیل) نیز در سخنانی به خالی کردن پشت حسنی مبارک از سوی آمریکا اشاره کرد و آن را برای اسرائیل کاملا عبرت انگیز دانست.

موفاز در نشست این کمیسیون افزود که نباید اظهاراتی کرد که به موضع گیری رژیم اسرائیل در امور داخلی مصر تعبیر شود، چرا که مصر نیز در همه سال های دوستی از موضع گیری در امور داخلی اسرائیل خودداری کرده و با همه تغییرات سیاسی رژیم صهیونیستی و زیر و زبرشدن دولت ها کنار آمده بود. موفاز تاکید کرد که همه تلاش ها اکنون باید در این راستا باشد که پیمان صلح اسرائیل و مصر حفظ شود.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز فاش کرد که کابینه اسرائیل پیام هایی برای رهبران غرب فرستاده و به آنها هشدار داده که دگرگون شدن وضع مصر، در وهله نخست، منافع غرب را شاید برای مدت های طولانی در مصر و سراسر منطقه حساس خاورمیانه، با ضربه ای جدی تر از ضربات ناشی از انقلاب ۳۲ سال پیش ایران روبرو کند.

هاآرتص نوشت: کابینه اسرائیل در پیام خود به آمریکا و سایر سران غرب تاکید کرده که منفعت خود آنها ایجاب می کند که ثبات در مصر حفظ شود، و به سران این کشورها توصیه کرده که به دامان گسترش انتقادها از حسنی مبارک نیفتند.

به نوشته هاآرتص، رژیم اسرائیل از انتقادهای علنی روزهای اخیر باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و هیلاری کلینتون، وزیرخارجه آن کشور علیه مصر عمیقا “تلخکام” شده و آن را “شتاب زده” می داند و معتقد است که سران آمریکا و برخی از رهبران اروپایی، دنباله روافکار عمومی و فضای رسانه های بین المللی شده اند و این رهبران، تعمق کردن در منافع دراز مدت خود را رها کرده اند.

بسیاری از کارشناسان صهیونیستی اصولا آمریکا را در هدایت مسائل منطقه به ویژه از زمان روی کارآمدن باراک اوباما شکست خورده می دانند و می گویند که وضعیت مصر سایر کشورهای نزدیک به غرب را با خطر جدی روبرو کرده است؛ اما خطرات واقعی برای خود آمریکاست زیرا پس از این زلزله سهمگین سیاسی، این خاورمیانه دیگر آن خاورمیانه پیشین نخواهد بود.

پروفسور شلومو آوینری، مورخ اسرائیلی به تلویزیون رژیم صهیونیستی می گوید: حتی لحن حرف زدن تحقیرآمیز کلینتون خطاب به مبارک، چه چیزی است جز عتاب یک مربی کودکستان به بچه ای که حتی این مربی او را دوست ندارد؟

در این میان، برجسته شدن نقش محمد البرادعی در رخدادهای مصر نیز موجب ناخشنودی شدید رژیم اسرائیل است. اسرائیل البرادعی را در مقام دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تحمل نمی کرد و در آخرین دوره حضوراو در این جایگاه، صریحا از وی انتقاد می کرد و از رفتنش آشکارا خشنودی نمود.

ازسوی دیگر، احتمال از دست رفتن پیمان صلح مصر و اسرائیل، نگرانی های نظامی ارتش رژیم اسرائیل را ازحالا برانگیخته است. درهمین راستاست که رژیم صهیونیستی برای نخستین بار از زمان امضای قرارداد صلح با مصر، دوشنبه موافقت کرد که نیروهای ارتش مصر در بخش شمالی صحرای سینا مستقر شوند.

رژیم صهیونیستی نه تنها نگران تقویت عملیات مسلحانه سازمان های مقاومت فلسطینی در این منطقه است، بلکه آن چه را که تقویت حضور حزب الله در مصر می نامد، خطری جدی تلقی می کند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران