هماهنگ‌کننده کمیته ملی مشورت برای تدوین قانون اساسی در تونس خبر داد که در قانون اساسی جدید این کشور، اختیارات رئیس‌ جمهور بیشتر خواهد شد و او، نخست‌وزیر را تعیین خواهد کرد.



به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «الصادق بلعید» هماهنگ‌کننده کمیته ملی مشورت برای تدوین قانون اساسی جدید در تونس که اخیرا از حذف اسلام به عنوان دین رسمی تونس از پیش‌نویس قانون اساسی جدید این کشور خبر داده بود، گفت که رئیس‌جمهور این کشور در قانون جدید اختیارات بیشتری خواهد داشت.

بنابر گزارش سه‌شنبه روزنامه «العرب» به نقل از شبکه ملی تونس، الصادق بلعید گفت که رئیس‌جمهور تونس در قانون اساسی جدید این کشور نخست‌وزیر را انتخاب و تعیین خواهد کرد و «دولت به یک نهاد حکومتی برای ارائه ابتکارات تبدیل خواهد شد و وظیفه آن اجرایی نخواهد بود.»

با آنکه در قانون اساسی سال ۲۰۱۴ به رئیس‌جمهور اختیار انتخاب نخست‌وزیر داده شده بود؛ اما این اقدام با پیشنهاد حزب اکثریت در پارلمان صورت می‌گرفت و نخست‌وزیر اعضای کابینه خود را انتخاب می‌کرد.

اما الصادق بلعید بیان کرد که این نهاد حکومتی مأمور به رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی و محرک اقتصاد این کشور خواهد بود و پارلمان نیز تنها وظیفه قانون‌گذاری را برعهده خواهد داشت.

الصادق بلعید یکی از استادان دانشگاه‌های تونس و متخصص در امور قانون اساسی است که رئیس‌جمهور این کشور او را در بیستم ماه می برای نظارت بر کمیته‌ای به منظور آماده‌سازی یک پیش‌نویس برای اصلاح قانون اساسی تعیین کرد.

هماهنگ‌کننده کمیته ملی مشورت برای تدوین قانون اساسی جدید در تونس پیش از این نیز خبر داده بود که پیش‌نویس جدید قانون اساسی بدون ذکر نامی از دین اسلام به عنوان دین رسمی این کشور به «قیس سعید» رئیس‌جمهور تونس ارائه خواهد شد.

در فصل اول قانون اساسی تونس که در سال ۲۰۱۴ تدوین شده است، تأکید شده که تونس «کشوری آزاد، مستقل و دارای حاکمیت است و اسلام دین این کشور، عربی زبان آن و نظام کشور برپایه جمهوریت است.»

بلعید اخیرا در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه در این خصوص اظهار داشت: «۸۰ درصد تونسی‌ها ضد افراط‌گرایی و علیه به کارگیری دین در راستای اهداف سیاسی هستند و این همان کاری است که ما دقیقا آن را انجام خواهیم داد. خیلی ساده، قالب فعلی فصل اول را اصلاح خواهیم کرد.»

او در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا این بدان معناست در قانون اساسی جدید تونس نامی از اسلام برده نخواهد شد، پاسخ داد: «در کار نخواهد بود.»

رئیس‌ جمهور تونس در ۲۵ جولای گذشته فعالیت قوای این کشور را به حال تعلیق درآورد. او همچنین فعالیت‌های پارلمان تونس را متوقف و سپس آن را تا زمان برگزاری انتخابات قانونگذاری در اواخر سال جاری منحل کرد.

با آنکه برخی از احزاب تونسی این اقدامات را «کودتا علیه قانون اساسی» این کشور قلمداد کردند، اما این در حالی است که برخی دیگر از احزاب تونسی بر این باورند این گام «تصحیح روند انقلاب سال ۲۰۱۱» در این کشور است. با این حال، رئیس جمهور تونس اعتقاد دارد که اقداماتش «تدابیری در چارچوب قانون اساسی و برای محافظت از کشور در برابر خطری قریب‌الوقوع هستند.»

اقدامات رئیس جمهور تونس طی چند ماه گذشته با انتقاد قضات این کشور مواجه بوده و آن‌ها بارها از مداخله و اعمال فشار مستمر رئیس جمهور بر قضات انتقاد کرده‌اند.

سعّید جولای گذشته در اقدامی که مخالفان آن را «کودتا» نامیدند، نخست وزیر و اعضای دولت را عزل و فعالیت پارلمان را تعلیق کرد. در همین ارتباط، تعدادی از احزاب و سازمان‌ها از جمله اتحادیه مشاغل برای برگزاری تظاهرات در این کشور داده بودند تا از دستگاه قضایی برای مؤاخذه آن‌هایی که در ترور «شکری بلعید» شخصیت سیاسی تونس دست داشتند، درخواست کنند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۵ غارت کمک‌‌های بشردوستانه سازمان ملل در سودان
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۴ ابراز امیدواری نسبت به سفر رئیسی به آفریقای جنوبی در آینده نزدیک
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۴ آمریکا رهبر گروه واگنر روسیه در مالی را تحریم کرد
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۳ فرمانده ارتش سودان خواستار تغییر نماینده سازمان ملل شد
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۲ حمله به منزل سفیر اردن در سودان
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵ بیانیه ریاض-واشنگتن درباره توافق آتش‌بس در سودان
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳ طرفین درگیر در سودان باز هم به توافق آتش‌بس دست یافتند
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۲ وزارت خارجه سودان حمله به سفارت قطر در خارطوم را محکوم کرد
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۲ موافقت پوتین و زلنسکی برای دیدار با هیات آفریقایی
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۱ راشد الغنوشی به یک سال حبس محکوم شد
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۰ تکذیب نشست امنیتی تشکیلات خودگردان و تل‌آویو در مصر
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹ فرمانده کل ارتش سودان، رئیس پلیس این کشور را برکنار کرد
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷ ژنرال حمیدتی شایعه کشته‌‌شدنش را تکذیب کرد
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۶ سفارت عربستان در لیبی بازگشایی می‌شود
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۵ نشنال: ایران و مصر به دنبال عادی‌سازی روابط در مذاکرات بغداد هستند
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۴ گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور سوریه و الجزایر
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۳ دیدار وزیر صنایع و تجارت بورکینافاسو با امیرعبداللهیان
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۲ عدم پیشرفت مذاکرات آتش‌بس میان طرفین درگیر در سودان
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۶ تأکید السیسی بر احیای مذاکرات سازش
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۵ بن فرحان: امیدواریم گفت‌وگوهای جده به پایان درگیری در سودان بیانجامد
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷ تیراندازی به سوی خودروی سفیر ترکیه در خارطوم
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ گفت‌وگوی تلفنی بلینکن و بن فرحان
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵ امیرعبداللهیان: وضعیت سودان بسیار نگران‌کننده است
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴ منابع عراقی جزئیات تازه‌ای از مذاکرات ایران و مصر اعلام کردند
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳ رئیس جمهور الجزائر: نمی‌توان سوریه را از حق خود در اتحادیه عرب محروم کرد
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳ نشست فوق‌العاده وزرای خارجه عرب درباره سوریه و سودان
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۲ همدردی کنعانی با دولت و مردم رواندا در پی سیلاب و رانش زمین در این کشور
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۱ ساندی تایمز؛ بازداشت پوتین در صورت سفر به آفریقای جنوبی
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۰ مقام ارشد سازمان ملل : صدها هزار نفر خاک سودان را ترک می‌کنند