وزیر امور خارجه ایتالیا گفت که مصر بازیگری غیر قابل انکار در حل بحران لیبی تلقی می شود و من در دیدار آینده با وزیر امور خارجه مصر بر لزوم تلاش های یکپارچه در حمایت از سازمان ملل متحد و فرستاده ویژه آن در امور لیبی تاکید خواهم کرد.



در ماه جاری (سپتامبر) در لندن به گزارش ایرنا، 'آنجلینو آلفانو' وزیر امور خارجه ایتالیا روز چهارشنبه در مصاحبه ای که در روزنامه 'ایل مساجرو' منتشر شد، افزود: قرار است در اواسط ماه سپتامبر در نشستی که توسط 'بوریس جانسون' وزیر امور خارجه انگلیس در خصوص تحولات لیبی در لندن ترتیب خواهد یافت، با وزیر امور خارجه مصر دیدار کنم. در آن مناسبت بر لزوم تلاش های یکپارچه در حمایت از سازمان ملل متحد و نماینده ویژه آن در امور لیبی تأکید خواهم کرد.
وی افزود: لیبی کشور و ملتی واحد است. ما برای مثال به مجروحان لیبیایی در غرب و شرق این کشور کمک کرده و خدمات صدور روادید را ابتدا در طرابلس (پایتخت) و سپس در شرق لیبی بار دیگر فعال کردیم. ما نیز همچون تمامی جامعه بین المللی دولت وفاق ملی به ریاست 'فایز السراج' نخست وزیر لیبی را به رسمیت می شناسیم و در عین حال جزو اولین کشورهایی بودیم که تأکید کردیم (ژنرال خلیفه) 'حفتر' باید در حل بحران لیبی ایفای نقش نماید. باید گفت اکنون یکپارچه سازی تلاش ها برای حمایت از میانجیگری سازمان ملل متحد امری اجتناب ناپذیر است. ما از یک سو گفت وگو با بازیگران تأثیرگذار لیبیایی از جمله جوامع محلی و قبایل و گفت و گوی میان آنها را تسهیل کرده و از سوی دیگر می خواهیم لیبی را از بحران های منطقه ای، همچون بحران میان قطر و مصر و سایر کشورهای (عربی حوزه) خلیج فارس دور نگه داریم. می بایست تلاش کرده و شرکای منطقه ای را بطور سازنده درگیر نماییم. برخی کشورها لیبی را محل توسعه نفوذ خود و برخی مکانی برای تسویه حساب های داخلی در جهان عرب قرار داده اند.
آلفانو با اشاره به نتایج نشست پاریس برای ایتالیا گفت: در نشست پاریس، صحت و اعتبار راهبردی که ایتالیا یک ماه پیش در اولین کنفرانس برگزار شده در رم درباره کشورهای ترانزیت به دست آورده بود، در سطح سران کشورها و دولت ها مورد تأیید قرار گرفت. ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و آلمان چه در رم و چه در پاریس، در مورد لزوم گزینش و کمک رسانی به پناهجویان در کشورهای واقع در مسیر و توزیع آنها از این کشورها در تمام کشورهای اروپایی توافق نظر داشتند. به مهاجران غیرقانونی نیز باید در همین کشورها کمک رسانی شده و زمینه بازگردانده شدن داوطلبانه آنها و ادغام مجددشان در کشورهای مبدأ فراهم گردد.
وزیر امور خارجه ایتالیا افزود: نشست پاریس نشان داد فرانسه نه تنها قصد ندارد به تنهایی با این مسائل پیچیده مواجه شود، بلکه در واقع از خط مشی ایتالیا استقبال کرده است. حتی در روابط تنگاتنگ میان دو کشور متحد و دوست همچون ایتالیا و فرانسه نیز ممکن است اختلاف نظراتی در مورد مسائل راهبردی، همچون خرید سهام کشتی سازی اس تی اکس (STX) سن نازر توسط شرکت فین کانتیری بوجود آید. ولی تأکید می کنم در این گونه موارد رفتار سازنده از ویژگی های گفت و گو میان دو طرف است. میان رم و پاریس در مورد موضوعات بین المللی مانند پیرامون مسائل جدی از مبارزه با تروریسم گرفته تا تحولات لیبی که همکاران فرانسوی در مورد هدف اولویت دار برقراری ثبات سیاسی در این کشور با ما متفق القول هستند، همکاری و هماهنگی تنگاتنگ وجود دارد.
آلفانو با تاکید بر اینکه اخیراً سیل مهاجرت ها کاهش یافته است گفت: فعالیت های گارد ساحلی لیبی که ما برای آن قایق های گشتی تأمین نموده و نیروهایش را آموزش می دهیم، مسلماً در کاهش سیل مهاجرت ها تأثیر گذار بوده است. به علاوه جوامع لیبیایی محلی، چه در شمال و چه در جنوب، متوجه شده اند که همکاری با ایتالیا در مبارزه علیه قاچاقچیان، الگویی فوری و ملموس از کمک ها، توسعه اقتصادی و خدمات رسانی به مردم، در اختیارشان قرار می دهد. وزارت امور خارجه ایتالیا در ماه های اخیر در طرح های اضطراری و همکاری در لیبی بسیار سرمایه گذاری کرده است. بعد از توافقنامه ای که در ماه مارس با وزیر امور خارجه نیجر درباره تقویت نظارت بر مرز میان آن کشور و لیبی امضا کردم، حجم مهاجرت ها از طریق نیجر نیز به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به حضور القاعده و داعش در لیبی و خطر نفوذ تروریست ها در میان پناهجویان افزود: بعد از شکست نظامی داعش در سرت که با تلاش نیروهای لیبیایی میسر گردید، لیبی امن تر شده است. ولی تروریسم بطور کامل در این کشور ریشه کن نشده و به ویژه خطر بازگشت جنگجویان خارجی از سوریه و عراق به این کشور وجود دارد. به علاوه باید اذعان داشت هیچ کشوری بطور مطلق از وقوع حملات تروریستی در امان نیست و هیچکس نمی تواند فرضیه نفوذ یک تروریست و یا افراط گرا را در میان پناهجویان منتفی بشمارد. به همین دلیل نیز غربالگری دقیق پناهجویان در لیبی، همچون نیجر، اقدامی بسیار مهم است.
آلفانو در باره درخواست ترامپ برای حضور بیشتر نظامیان ایتالیایی در افغانستان گفت: ما از نظر نقش نظامی دومین کشور عضو مأموریت ناتو در افغانستان به شمار رفته و آموزش و کمک رسانی را به نیروهای افغانی تضمین می دهیم. این نقش ما از سوی تمامی متحدان مان بویژه آمریکا مورد قدردانی قرار گرفته است. 'ینس استولتنبرگ' دبیرکل ناتو روز پنجشنبه گذشته در دیداری در حاشیه همایش ریمینی شخصاً در این ارتباط از ایتالیا تشکر کرد. در مجموع باید گفت ما حضور پر رنگی داریم، و کارمان را نیز به خوبی انجام داده و خواهیم داد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران