اقتصاد
Category : سیرالئون

مرور برخی مولفه های اقتصادی سیرالئون
سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۰ میلادی سیرالئون را به عنوان فقیرترین کشور جهان معرفی کرد. میزان تولید ناخالص داخلی سیرالئون در پایان سال ۱۹۹۹ به 4.699میلیون دلار رسید. نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این کشور (1.8-) درصد است در حالی که میانگین نرخ مذکور در فاصله سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۸ (۴-) درصد بود.
از سوی دیگر میزان تولید ناخالص ملی سیرالئون 3.653 میلیون دلار و درآمد سرانه ملی آن کمتر از ۱۳۰ دلار در سال است.
44.4 درصد از تولید ناخالص داخلی سیرالئون مربوط به بخش کشاورزی، ۲۴ درصد مربوط به بخش صنعت و 31.5 درصد مربوط به بخش خدمات است‌. همچنین صادرات کالا و خدمات 14.3 درصد و واردات کالا و خدمات ۲۲ درصد تولید ناخالص داخلی سیرالئون را تشکیل می‌دهد.
طبق آمار سازمان ملل متحد بیش از ۹۰ درصد ساکنین سیرالئون زیر خط فقر زندگی می‌کنند. این کشور نزدیک به ۳۰ درصد نرخ تورم و بالغ بر 2.5 میلیون نفر نیروی کار دارد. ظرفیت تولید انرژی الکتریکی سیرالئون حداکثر ۲۳۵ میلیون کیلووات ساعت است که تماماً از طریق نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود.
الماس، تیتانیوم، بوکسیت‌، سنگ آهن، طلا و کرومیت‌ مهمترین ذخایر طبیعی این کشور را تشکیل می‌دهند. همچنین عمده‌ترین محصولات صنعتی سیرالئون در بخش مواد معدنی، فرآورده‌های نفتی، صنایع نساجی و دخانیات تولید می‌شوند.
سیرالئون در بخش کشاورزی بیشتر به کشت برنج، قهوه، کاکائو و نارگیل می‌پردازد.
با اینکه سه چهارم مردم کشاورز هستند و غلات و برنج کشت میکنند با اینحال مقادیری مواد غذائی از خارج از کشور وارد کشور میکنند.
این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی بالغ بر ۴۱ میلیون دلار کالا به خرج صادر کرد که بیشتر شامل الماس، کاکائو، قهوه و ماهی بود.
اتحادیه بنلوکس، اسپانیا، آمریکا وانگلستان بزرگترین شرکای صادراتی سیرالئون هستند.
ارزش واردات سیرالئون در سال ۱۹۹۸ بالغ بر ۱۶۶ میلیون دلار بود که بیشتر شامل مواد غذایی، دارو، ماشین آلات و مواد شیمیایی می‌شد.
انگلستان، ساحل عاج، اتحادیه بنلوکس و آمریکا بزرگترین صادرکنندگان کالا به سیرالئون هستند.
سیرالئون بیش از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار بدهی خارجی دارد. بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در انتهای سال ۲۰۰۰ میلادی با پرداخت یک کمک بین‌المللی به سیرالئون برای کاهش بدهی‌های خارجی این کشور موافقت کردند. این وام که ارزش کل آن ۳۴ میلیارد دلار است به ۲۲ کشور فقیر جهان پرداخته می‌شود.
واحد پول سیرالئون «لئون‌» نام دارد که خود به یکصد سنت تقسیم می‌شود. هر دلار آمریکا با 5300 لئون برابر می‌کند. (نرخ برابری ژانویه ۲۰11)

منابع طبيعي
الماس، تيتانيوم، بوكسيت، طلا، سنگ آهن، پلاتين، كروميت، منگنز، سنگ قلع، جنگل، فراواني آب تازه، سواحلي غني از ماهي

زمین قابل کشت
23 درصد کشور (مساحت سیرالئون، خیلی کمتر از مساحت استان سمنان "90039" است)

محصولات عمده
قهوه، کاکائؤ‌،‌ برنج

صنايع
معادن، كارخانه هايي با مقياس كوچك، پارچه بافي، ماهيگيري، سيمان و كالاهاي ديگر ساخت و ساز، تصفيه مواد نفتي، پلاستيك، تعميرات كشتي هاي تجاري به صورت محدود، توريسم


تولیدات عمده
الماس، بوکسیت، آشامیدنی، سیگار

 

توليد ناخالص داخلي (GDP)
18.06  میلیارد دلار

نیروی کار
یک میلیون و 369 هزار نفر


نیروی کاری در صنعت
15 درصد

 

 طرف های مهم داد و ستد
انگلستان، ‌ایالات متحده، ‌کشورهای اروپای غربی و کمونیست و ژاپن

ميزان
صادرات و كشور هاي هدف
216ميليون دلار به بلژيك (49.3%)، امريكا (20.5%)، هلند (4.5%) و كانادا (4.1%) و كشورهاي ديگر

 محصولات صادراتي
الماس، سنگ آهن، مغز و هسته نخل، اکسید تیتانیوم، کاکائو، قهوه و ماهی است به کشورهای بلژیک (52.1) درصد، آمریکا (19.1 درصد) و هلند 8.66) درصد)

ميزان واردات و كشور هاي مرجع
560ميليون دلار از كشورهاي ساحل عاج (10% چين (10%)، امريكا (9.5%)، انگلستان (6.2%)، هلند (5.1%)، هند (4.7%) و كشورهاي ديگر

محصولات وارداتي
مواد غذایی، ماشین‌آلات و تجهیزات، سوخت و مواد نفتی، روغنی و مواد شیمیایی است از کشورهای ساحل عاج (9.3) درصد، آمریکا (7.7) درصد، برزیل (9.6) درصد، ‌انگلیس (7.6 درصد)، هلند (5.5 درصد)، آفریقای جنوبی (5.4)درصد

بودجه سالانه دولت، پول رايج بهمراه كد و شاخص
لئون و با نام اختصاري SLL و كد SLL
... ... معادل يك يورو در مي 2010

ميزان وام هاي خارجي
1.610 ميليون دلار

ميزان
كمك هاي دريافتي
297.4  ميليون دلار (2003)

درصد جمعيت زير خط فقر
70.2%

نرخ تورم
12%

نرخ بيكاري
9%