فرهنگ
Category : اتیوپی

1) فرهنگ عمومي

میزان باسوادی در این کشور 43% می باشد.

ارتباطات
در این کشور ۷۲۵ هزار خط تلفن ثابت و ۸۶۶ هزار و ۷۰۰ خط تلفن همراه وجود دارد.
اتیوپی ۸۹ میزبان اینترنتی و ۱۶۴ هزار کاربر دارد.


2) اديان و مذاهب

43.5%
از مردم اتیوپی مسیحیان ارتدوکس، 33.9% مسلمان، 18.6% پروتستان و باقیمانده ی این جمعیت نیز اعتقادات و مذاهب بومی را شامل می شوند.


3) گردشگري

نيازمندي هاي ورود و خروج از کشور اتيوپي
به منظور جلوگيري از سردرگمي و يا بروز هرگونه تأخيري در مراحل سفر، به مسافرين توصيه مي گردد تا رويداد معتبر اتيوپي را در محل نزديکترين نمايندگي اتيوپي قبل از اقدام به سفر تهيه نماييد و نيز بايد اين کار را حتماً در مرزهاي ورودي و بندر ورودي انجام دهند.
براي نمونه مسافريني که قصد ورود به اتيوپي را از داخل خاک کنيا  دارند، بايستي ابتدا رويداد اتيوپي را قبل از هرچيز دريافت نمايند.
رواديد ورود به اتيوپي در بندر ورودي موياله در دسترس نمي باشد . مسافرين بايستي درخواست رواديد اتيوپي را در محل نمايندگي اين کشور در نايروبي کنيا و يا ديگر کشورها درخواست نمايند. رواديد تجاري بالاتر از 3 ماه را مي توانيد در فرودگاه بين المللي بوله به محض ورود دريافت کرد.
آن دسته از مسافرين که پيش از ترک اتيوپي مدت زمان رواديد آن ها به پايان مي رسد بايد رواديد مضاعفي را با پرداخت يک ماه جريمه به مقدار 20 دلار در هر ماه بگيرند.
چنين مسافرين هم چنين موظف هستند هزينه اي بابت دادگاه رسيدگي به اين تخلف به ميزان چهارهزار اي تي بي (معادل 435 دلار) را نيز قبل از اينکه اجازه ترک اتيوپي را بگيرند ، بپردازند.

حوزه مرزي اتيوپي / ارتيره

دولت اتيوپي و اريتره در ماه دسامبر 2000 ميلادي توافق نامه صلحي را امضاء نموده که به موجب آن ، دو دولت به جنگ مرزي خود خاتمه دادند ولي حدود مرزها موضوع مورد مناقشه بين دو دولت اتيوپي و اريتره باقي مانده است. ناحيه مرزي منطقه نظامي محسوب گرديده و در آن مکان ، امکانات نظامي مستقرند و احتمال مخاصمه مسلحانه بين نيروهاي نظامي اتيوپي و ارتيره مي باشد .
سفر به منطقه انار شمالي به سمت مرز ارتيره امري نامطلوب است. افراد نمايندگي هاي خارجي فقط به صورت موردي اجازه سفر به  اين منطقه را دارند.
آدیس آبابا، دژ نظامی شهر گوندار، دریاچه تانا، آبشارهای نیل آبی، کلیساهای لالی بلا بر صخره های کنده کاری شده، ویرانه های آکسوم، اسمره، هارا، سواحل قابل شنا می باشد.

منطقه گامبلا
زد و خوردهاي خونين درون قومي و نژادي همچنان در سراسر منطقه گامبلا در غرب اتيوپي متعاقب مخاصمات خشونت آميز سال 2003 و 2004 موضوعي نگران کننده است. در شهر گامبه لا حضور قوي نيروهاي پليس و ارتش مشهود است. در زماني که اوضاع امنيتي در اين شهر مناسب و آرام است، در سراسر منطقه باقي مانده اوضاع غيرقابل پيش بيني است و خشونت و ناآرامي بدون هيچ گونه هشداري احتمال وقوع دارد . سفر به اين منطقه پيشنهاد نمي گردد. سفر به اتيوپي با خطوط آهن نيز صورت مي گيرد.

شرايط مخصوص
اتيوپي تابعيت مضاعف را به رسميت نمي شناسد. دولت اتيوپي اين چنين اظهار مي دارد که اتباع اتيوپي تقريبا در همه موارد فرصت سرمايه گذاري را در اتيوپي در مورد اتباع اتيوپي به رسميت مي شمارد.
قبل از صادر کردن اشياء عتيقه از اتيوپي و نيز پوست حيوانات کسب مجوز لازم است. در مورد صنايع دستي قديمي-مذهبي ، شامل صليب هاي اتيوپي، نياز دارند که مجوزهايي از موزه ملي در آديس آبابا اخذ گردد تا بتوان آنها را خارج کرد .
ارز خارجي را بايد فقط در بانک هاي مجاز تبديل کرد و يا در هتل ها و ديگر مراکز مجاز قانوني و در قبال اين تبديل ارز بايستي براي انتقال آن رسيد نيز دريافت گردد.
براي تبديل ارز استفاده نشده اتيوپي به ارزهاي خارجي به آن رسيد اوليه نياز است.
جريمه هاي تبديل پول در بازار سياه از جريم نقدي تا زندان است
.
کارت هاي اعتباري در اکثر هتل ها ، رستوران ها ، مغازها و ديگر تأسيسات محلي معتبر نيستند. گرچه آنها در هتل هيلتون و شريتون در آديس آبابا پذيرفته مي شوند.
قانون اتيوپي سرسختانه عکس برداري از تأسيسات ارتش ، پليس و پرسنل نظامي، تأسيسات صنعتي ، ساختمان هي دولتي و زيرساختارها (جاده ها، پل ها، سده، مناطق هوايي و ...) را ممنوع نموده است.
چنين مکان هايي بندرت داراي علامت  مشخصه آشکار هستند . راهنماي سفر ، پليس ، و مقامات سمي در خصوص مکان هاي مجاز براي عکس برداري به شما راهنمايي مي کنند.
در صورت عکس برداري از مکان هاي ممنوعه فيلم و دوربين مرتکب ضبط خواهد گرديد. در
اتيوپي خطر زلزله وجود دارد. بناهاي موجود به سبب شدت زلزله در شرف ريزش هستند.

شهرهای مهم

آدیس آبابا Addis ababa
آديس آبابا با  2753000 نفر جمعيت پایتخت و بزرگترین شهر کشور اتیوپی است که در سال 1887 به وسیله‌ی امپراتور منه‌لیک برافراشته شد. این شهر از نظر جغرافیایی در مرکز کشور قرار دارد. در میان سال‌های 1935- 1941 آدیس آبابا پایتخت کشور آفریقای شمالی ایتالیا بود، خانه‌های سنگی مدرن در این شهر ساخته شد.
آدیس آبابا میان سال‌های 1941 و 1960 تغییراتی یافت، اما گسترش و پیشرفت آن بیشتر پس از این زمان بود. با راه‌آهن به بندر جیبوتی که تقریبا در نهصد کیلومتری جمهوری جی‌بوتی قرار دارد متصل شد.
در 1986 ناحیه‌ی آدیس آبابا، دویست و بیست و دو کیلومترمربع مساحت و در هر کیلومتر مربع 6735 نفر جمعیت داشت. جمعیت آدیس آبابا که 1950، حدود دویست و ده هزار نفر بود، در سال 1990 به 1.9 میلیون و در سال 2000 به 2.645 میلیون نفر رسید. این افزایش رشد جمعیت 6.5 درصدی بیشتر مربوط به مهاجرت روستائیان به این شهر بوده است.
محصولات عمده‌ی آدیس آبابا شامل، پارچه، کفش، نوشیدنی‌ها، فرآورده‌های چوبی، پلاستیک و مواد شیمیایی است. خانه‌ةای این شهر بیشتر خدمات صنعتی کشور را انجام می‌دهند. عمده صادرات و داد و ستد مهمش از راه بندرهای جی‌بوتی و آسب
Aseb می‌باشد.
در 1986 بیشتر انتقال مردم در زمینه‌ی ساختمان، کارخانه، بیمه، داد و ستد و حمل و نقل، ارتباطات، برق، گاز، آب و خدمات بود.
آب بهداشتی شهر آدیس آبابا ناکافی است ودر سال هاي 1992 و 1993 حدود 57 درصد ساکنان آن از آب آشامیدنی برخوردار بودند و از 1984 حدود 90 درصد خانه‌ها انشعاب برق داشتند.
پایتخت کشور جمهوری حبشه (اتیوپی) در آفریقا، در ایالت شوآ در منطقه‌ای تپه‌ای در 2438 متری از سطح دریا قرار و بوسیله‌ کوهها در میان گرفته شده است. دارای آب و هوای دلپذیر با روزهای گرم، آفتابی و شبهای خنک است. بوسیله بزرگراهها به همه استانهای کشور مرتبط می‌باشد، یک فرودگاه مدرن بین‌المللی در نزدیکی آن و شهر بوسیله راه‌آهن به بندر جی‌بوتی مرتبط است. صنایع عمده‌اش شامل رنگرزی، کارهای سیمانی، پارچه‌بافی می‌باشد. مقر آفریقایی، دائمی سازمان ملل متحد و کمیسیون اقتصادی برای آفریقا و مرکز دائمی سازمان وحدت آفریقا درین شهر قرار دارد. کاخ امپراتور و بناهای پارلمان درین شهر برافراشته شده.
دانشگاهی در سال 1950 در این شهر تأسیس گشت. همچنین مدارس فنی و تربیت معلم در آن فعال است. کتابخانه ملی کشور در 1944 تأسیس گردید و کتابخانه دانشگاه مجموعه‌ای کتابهای کمیاب دارد. شهر آدیس آبابا در 1887 بوسیله منلیک دوم کسی که بعدها شاه شوآ گشت. ساخته شد و در سال بعد این شهر را پایتخت خود قرار داد.
در 1896 پیمان صلحی که بموجب آن استقلال اتیوپی در نظر گرفته شد با ایتالیا به امضا رسید. شهر آدیس آبابا را ایتالیا در 1936 اشغال کرد و تا سال 1941 که بوسیله نیروهای انگلیسی آزاد گشت، پایتخت مشرق آفریقای ایتالیا بود.

اکسوم
این شهر در منطقه «تیگره» در شمال اتیوپی واقع شده و پایتخت کشوری معروف و باستانی به همین نام بوده است. در کتابی یونانی متعلق به قرن سوم میلادی به عنوان «سومین کشور سلطنتی دنیا» از آن یاد شده است. رومی‌ها هم در آ» زمان «اکسوم» را می‌شناختند. این شهر بر سر راه تجاری که کالاهای گرانبهایی مانند شاخ‌های کرگدن، عاج، لاک سنگ‌پشت و ابسیدین از آن حمل و نقل می‌شد قرار گرفته بود. نشانه‌های متعددی که از شکوه گذشته اکسوم باقی مانده، سرزمین وسیعی را می‌پوشاند. این یادگارها، ستون‌های عظیم یادبود هستند که بلندترین آنها با ارتفاع 33 متر عظیمترین ستون سنگی است که تا به حال در دنیا تراشیده و برپا شده است. بر ستون‌های سنگی افسانه‌های اتیوپیایی و مقبره‌های سلطنتی حک شده است. بنابر افسانه‌ها زیر یکی از این گروه‌های این ستون‌های یادبود مدفن ملکه سبا قرار دارد. در بخش غربی این محوطه خرابه‌های سه قصر زمانی در اولین هزاره قبل از میلاد مسیح ساخته شده و قصری سلطنتی قرار دارد که گواه باارزشی درباره‌ی معماری آن زمان اتیوپی فراهم می‌آورد.
«اکسوم» که در سال 1980 در فهرست میراث جهانی قرار گرفت. فعالیت‌های بازسازی بخشی از نهضت بین‌المللی جهت حفاظت و ارائه‌ی میراث فرهنگی اتیوپی انجام گرفت.