جغرافیا        0  2138 reads

1)جغرافیای طبیعی

زیمبابوه از جنوب با آفریقای جنوبی، از جنوب غربی با بوتسوانا، از شمال غرب با زامبیا و از شرق با موزامبیک همسایه‌است. مساحت آن ۳۹۰٬۵۸۰ کیلومتر مربع و مختصات جغرافیایی آن ۲۰ درجه جنوبی و ۳۰ درجه شرقی است. زیمبابوه خط ساحلی ندارد.
جمهوری زیمبابوه سرزمین آبشار ویکتوریا، یکی از عجایب طبیعی جهان است که در سال ۱۹۷۰ استقلال خود را به دست آورد.
مدتی رودزیای جنوبی نامیده می‌شد. این کشور با وسعت 390،580 كيلومتر مربع، ۱۲٬۵۲۱٬۰۰۰ نفر جمعیت دارد.
مرکز زیمبابوه متشکل است از رشته کوه هایوِلد که تا حدود ۱۲۰۰ الی ۱۵۰۰ متر ارتفاع دارد. در جنوب غرب و شمال شرق هایوِلد فلاتهای میدل‌ولد و لوولد جای دارد. رودهای مهم آن زامبِزی، لیمپوپو، سابی و بلندترین نقطه آن قلهٔ اینیانگانی، با ۲۵۹۲ متر است. آب و هوای زیمبابوه در زمین‌های پست استوایی و در ارتفاعات نیمه‌استوایی است. از ژوئن تا سپتامبر فصل خشک مشخصی وجود دارد. شهرهای مهم آن بولاوایو، چیتونگ ویزا، گوئلو، و موتاره‌است.

آب و هوا
گرمسير؛ معتدل به سبب ارتفاع؛ فصل پاييز و زمستان
آب وهوای در منطقه گرمسیری قرار دارد و بطور قابل ملاحظه ای سراسر کشور بعلت ارتفاعات و وضع سرزمین های داخلی مقدار رطوبت و بارندگی پایین است. گرمترین آب وهوا در سه ماه پیش از فصل اصلی بارندگی رخ میدهد که از نوامبر آغاز میشود و تا مارس ادامه می یابد. فصل سرد از نیمه مه تا نیمه اوت و روزهای ملایم و آفتابی و شب ها سرد است. شهرها راره در ژانویه 20.6 و در جولای 13.9 درجه صد بخشی گرما و سالانه 828 میلی متر باران دارد. آبشارهای ویکتوریا در ژانویه 25.6 و درجولای 16.1 درجه صد بخشی گرما و سالانه 710 میلی متر باران دارد.


2) جغرافياي انساني

جمعیت
12,619,600 نفر (2012)

زبان
انگليسي (رسمي)، شونا و اندبله

قبايل
داراي دو قبيله اصلي است؛ شونا و اندبله

نرخ رشد جمعيت
0.595%

ب
يماري هاي شايع
اسهال، هپاتيت نوع A، تيفوئيد، مالاريا و تب حلزون
بیماری ایدز یکی از مشکلات اصلی این کشور است که سالانه جان هزاران نفر را می‌گیرد. ایدز گریبانگیر ۲۴ تا ۳۵ درصد جمعیت ۱۳ میلیونی کشور است و میانگین عمر ظرف ۲۰ سال از ۵۵ به ۳۵ سال سقوط کرده‌است.
امید به زندگی برای زنان 38.35سال و برای مردان 40.62سال است.


3) جغرافیای سیاسی

تقسيمات استاني
10 استان شامل؛ بولاوايو، حراره، منيكلند، مشونلند مركزي، مشونلند شرقي، مشونلند غربي، متابلند غربي، متابلند شمالي، متابلند جنوبي و ميدلند

شهر هاي مهم
حراره، بولاوايو، شيتونگويزا، موتاره، گورو، كِوه‌كِوه، ماسوينگ و ماروندرا

كشور هاي همسايه
بوتسوآنا، موزامبيك، آفريقاي جنوبي و زامبيا
 


 

View this article in PDF format Print article
Other articles in this category
زیمبابوه در یک نگاه
جغرافیا
تاریخ
فرهنگ
اقتصاد
سیاست
نظامی
روابط با ایران