انگلیس از استرداد رییس دستگاه اطلاعاتی روآندا به اسپانیا خودداری کرد

تاریخ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰ | عنوان: رواندا


دستگاه قضایی انگلیس از صدور حکم استرداد ژنرال 'کارنزی کاراکه 'که متهم به جنایت جنگی شده، به اسپانیا خودداری کرد.

به گزارش ایرنا، منابع انگلیسی از جمله روزنامه تایمز روز سه شنبه گزارش دادند مخالفت با استرداد ژنرال 'کارنزی کاراکه ' به دنبال اظهارنظر دادستانی انگلیس مبنی بر اینکه اتهامات وارده شده به این مقام روآندایی فراتر از صلاحیت دادگاه های انگلیس هست، صورت گرفته است.

به نوشته روزنامه تایمز، 'هوارد ریدل' قاضی دادگاه عالی انگلیس روز دوشنبه گذشته به دنبال اظهار نظر دادستانی این کشور ضمن لغو قرار وثیقه کاراکه، حکم آزادیش را اعلام کرد.

' کارنزی کاراکه ' 54 ساله اوایل تیرماه گذشته در فرودگاه بین المللی 'هیترو' لندن توسط پلیس اسکاتلندیارد، بر اساس حکم جلب اروپایی ( ای ای دبلیو) مبتنی بر کیفرخواست یک قاضی اسپانیایی، دستگیرشده بود.

دادگاه بدوی 'وستمینستر' لندن در چهارم تیرماه گذشته ژنرال 'کارنزی کاراکه ' که به اتهام جنایت جنگی در انگلیس بازداشت شده بود، با قید وثیقه یک میلیون پوندی ( 1.6 میلیون دلار) ، به صورت مشروط آزاد کرد.

بر اساس حکم دادگاه بدوی 'وستمینستر' لندن، این ژنرال تا روشن شدن وضعیتش بایستی روزانه به پلیس لندن حضورش را اعلام می کرد و تنها می توانست در منزل سفیر روآندا در لندن و یا در محلی که از سوی سفارت این کشور اجاره شده بود، اقامت داشته باشد.

رییس سرویس اطلاعاتی روآندا یکی از 40 مقام فعلی و یا سابق روآندا است که از سوی یک قاضی اسپانیایی متهم به جنایات جنگی شده و برای آنها کیفرخواست صادرشده است.

این قاضی اسپانیایی این افراد را متهم به مشارکت در قتل عام روآندا در سال 1994میلادی که در جریان آن بیش از 800 هزار اقلیت 'توتسی' و سیاستمداران میانه رو 'هوتویی' به قتل رسیدند، کرده است.

به نوشته روزنامه تایمز، کاراکه عدم استردادش به اسپانیا و آزادیش مدیون تیم حقوقی قوی اش به ویژه وکیلش خانم 'چری بوث ' همسر تونی بلر است که به خوبی توانستند در دادگاه از وی دفاع کنند.

روزنامه تایمز پیشتر فاش کرده بود که موسسه تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس در حال حاضر تحت عنوان 'ابتکار حکومت آفریقایی' در حال دادن خدمت مشاوره ای به رهبران برخی از کشورهای آفریقایی از جمله 'پائول کاکامه ' ریس جمهور روآندا است که درآمد آن از این محل در طی یک سال 5 میلیون پوند بوده است.

این روزنامه انگلیسی نوشت: دولت روآندا از آزادی ژنرال کارنزی کاراکه که از افراد نزدیک به رییس جمهور این کشور بشمار می آید استقبال کرده است.

ژنرال 'کارنزی کاراکه ' عضو جبهه میهنی روآندا 'آر پی اف' متهم است که در سال های میانی 1994 تا 1997 میلادی به عنوان رییس دستگاه اطلاعاتی ارتش روآندا، دستور قتل عام مردم ازجمله کشتن سه شهروند اسپانیایی که برای یک گروه مدنی فعالیت داشته اند، صادر کرده است.

روزنامه ایندیپندنت اخیرا فاش کرده بود که بر اساس کیفرخواست قاضی اسپانیایی، ژنرال 'کارنزی کاراکه ' در قتل دو شهروند انگلیسی نیز نقش داشته است.

در همین حال دستگیری این ژنرال، سبب شده بود که دولت انگلیس که دارای روابط نزدیکی با دولت 'پائول کاکامه' رییس جمهور روآندا، است، دچار مشکل شود و حتی مورد آماج حمله کاگامه قرار گیرد.

'لوییس موشیکیوابو' وزیر خارجه روآندا نیز پیشتر دستگیری ژنرال 'کاراکه' که به طور مکرر از زمان صدور حکم جلب اروپایی اش از سال 2008میلادی به انگلیس سفر می کرده است، را یک 'هتک حرمت ' دانسته بود.

در نسل کشی روآندا که از هفتم آوریل تا هفدهم ژوئیه 1994 میلادی، به طول انجامید ، 800 هزار روآندایی در برابر دیدگان نیروهای بین المللی کشته شدند. این جنایت هولناک ، در پی سقوط هواپیمای حامل 'جونوال هابیماریا' رئیس جمهوری وقت روآندا از قبیله هوتو، رخ داد.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=99913