لزوم تحقیق پیرامون جنایات ضد بشری حزب حاکم در ساحل عاج

تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸ | عنوان: ساحل عاج


ديده‌بان حقوق بشر تحقيق درباره جنايات حزب حاکم ساحل عاج را خواستار شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، دیده بان حقوق بشر روز یکشنبه اعلام کرد دادستان دیوان کیفری بین المللی باید هر چه سریعتر درباره جنایاتی که حزب حاکم ساحل عاج در خشونتهای انتخاباتی سال دو هزار و ده و دو هزار و یازده مرتکب شده است، تحقیق کند.

فاتو بن سودا، دادستان دیوان کیفری بین المللی از سال دو هزار و یازده درباره خشونتهایی که اواخر سال دو هزار و ده و اوایل دو هزار و یازده در پی خودداری لوران باگبو رئیس جمهور وقت ساحل عاج از قبول شکست خود در برابر الحسن واتارا در انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار و ده و کنار گذاشتن قدرت به وجود آمد، تحقیق می کند. با این حال در چارچوب این تحقیقات فقط برخی از چهره های سرشناس اردوگاه لوران باگبو از جمله خود باگبو در رابطه با این خشونتها متهم شده اند.

چند هزار تن از شهروندان ساحل عاج به جرم مشارکت در آشوب هایی که پس از انتخابات ریاست جمهوری اواخر سال دو هزار و ده و اوایل دو هزار و یازده اتفاق افتاد، در حبس به سر می برند. این آشوب ها و خشونت ها که پنج ماه ادامه داشت، سه هزار کشته بر جا گذاشت.

لیز ایونسون، مسئول برنامه عدالت بین المللی در دیده بان حقوق بشر به مناسبت انتشار گزارشی درباره فعالیت های دیوان کیفری بین المللی در ساحل عاج اعلام کرد: بسیار ضروری است که مشخصا درباره خشونتهایی که مسئولان اردوگاه الحسن واتارا در آشوبهای انتخاباتی آن زمان مرتکب شدند، تحقیقات دقیق صورت گیرد.

فاتو بن سودا تا کنون بارها اعلام کرده است که گروه بازرسان تحت سرپرستی وی در خصوص جنایاتی که اعضای اردوگاه واتارا نیز مرتکب شده اند، تحقیق خواهد کرد اما به علت نداشتن امکانات و منابع کافی هنوز این کار را انجام نداده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاهه، مارس گذشته دادستان دیوان کیفری بین المللی ابراز امیدواری کرد تحقیقات قضایی مربوط به جنایاتی که احتمالا اردوگاه الحسن واتارا در انتخابات ریاست جمهوری گذشته ساحل عاج مرتکب شده است، در سال دو هزار و پانزده آغاز شود.

ایونسون خاطر نشان کرد این واقعیت که تحقیقات قضایی بین المللی تا کنون فقط نیروهای طرفدار لوران باگبو را هدف قرار داده، موجب قطب بندی عمیق افکار عمومی ساحل عاج درباره دیوان کیفری بین المللی شده است. بسیاری از آسیب دیدگان خشونتهای سال دو هزار و ده و دو هزار و یازده احساس می کنند که دیوان کیفری بین المللی درد و رنجهای آنها را نادیده گرفته است.

دیده بان حقوق بشر در گزارش خود تاکید کرد بسیار حائز اهمیت است که دیوان کیفری بین المللی به گروههای اجتماعی آسیب دیده در این خشونتها اطمینان دهد که از حقوق آنها نیز دفاع می کند و نتایج تحقیقات خود را به اطلاع آنها برساند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=99882