متكي در كنفرانس خبري با وزير خارجه لسوتو 3 و پاياني كميته سياسي مشترك ايران و لسوتو برگزار مي‌شود

تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۸۸ - ۲۰:۲۹ | عنوان: لسوتو


وزير امور خارجه كشورمان از برگزاري كميته سياسي مشترك بين ايران و لسوتو به رياست وزارت خارجه‌هاي دو كشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان امروز چهارشنبه پس از ديدار و گفتگو با «موهلابي تسه كوا» وزير خارجه لسوتو در كنفرانس خبري مشترك به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ گفت.
منوچهر متكي در ابتداي اين نشست خبري به تشريح گفتگوهايش با همتاي لسوتويي پرداخت و با بيان اينكه پادشاهي لسوتو با گشايش سفارت خود در سال 1353 در تهران روابطش را با ايران برقرار كرد، گفت: در طول اين مدت مناسبات دوستانه بين دو كشور وجود داشت و در اين دوره جديد با توجه به تحولاتي كه در دو منطقه خاورميانه و غرب آفريقا از يك سو و در صحنه بين‌المللي از سوي ديگر اتفاق افتاده رايزني‌هاي ما، بررسي اين تحولات و يافتن راه‌هاي توسعه همكاري‌ها بين دو كشور بوده است.
وي با اشاره به امضاي سند همكاري‌ها بين دو كشور كه امروز صورت گرفت، اظهار داشت: حضور بخش خصوصي و پيمانكاران ايراني در لسوتو و واردات كالاهاي مورد نياز ايران از اين كشور مي‌تواند پايه‌هاي اين مناسبات جديد را تعريف كند.
متكي افزود: در عين حال ايران با توجه به برخي ظرفيت‌ها به ويژه در حوزه داروسازي با كمك دولت لسوتو مي‌تواند نسبت به صدور داروهاي ايراني به آن كشور و ثبت اين داروها در كشور لسوتو و استفاده از اين داروها و در صورت نياز استفاده از پزشكان ايراني در درمانگاه‌هاي آن كشور گامي در اين زمينه نيز بردارد.
وزير خارجه ادامه داد: شركت‌هاي ايراني مقيم آفريقاي جنوبي در پرتوريا مي‌توانند با ترغيب دولت ايران و برخي مساعدت‌ها حضور فعالي را در پادشاهي لسوتو داشته باشند و اين بخشي از مسئوليت دو وزارت خارجه براي برداشتن گام‌هاي جديد در حوزه همكاري‌هاي دوجانبه است.
وي به مواضع بسيار نزديكي كه دو كشور در تحليل و تعامل با تحولات بين‌المللي دارند، اشاره كرد و گفت: دو كشور روند يكجانبه‌گرايي و بهره‌گيري از زور و زورمداري را در مناسبات بين‌المللي همواره محكوم كرده و مي‌كنند و معتقد به چند جانبه‌گرايي، دموكراسي واقعي و اصلاح برخي از ساختارهاي غيردموكراتيك در سازمان ملل و مناسبات جهاني هستند.
متكي با بيان اينكه دو كشور از حقوق همه ملت‌ها در برخورداري از علوم و فناوري قويا حمايت مي‌كنند و اين را حق همه كشورها مي‌دانند، تصريح كرد: به اعتقاد دو كشور علوم و فناوري نبايد در انحصار كشور خاص يا كشورهاي خاصي باشد. دو كشور از فقدان عدالت در بسياري از مناسبات جهاني گله‌مندند و معتقدند بايد اين مناسبات عادلانه و در جهت منافع همه كشورها باشد.
وي ادامه داد: در تحليل شرايطي كه در منطقه و در ساير مناطق جهان جاري است ايران و لسوتو ديدگاه‌هاي مشتركي را در تحليل اين حوادث، چگونگي برخورد با اين تحولات و همچنين پيشنهاداتي را براي ساماندهي يك نظام عادلانه در محيط بين‌الملل دارند.
متكي با بيان اينكه اين سفر در قالب دوجانبه زمينه‌ساز گام‌هاي جديدي در توسعه همكاري‌ها بين ايران و لسوتو خواهد بود، اظهار داشت: برنامه ديدارهاي ديگري را در دستور كار داريم و توافق كرديم كميته سياسي مشترك بين دو كشور به رياست وزرات خارجه‌هاي ايران و لسوتو برگزار و چگونگي گام‌هايي كه در توسعه همكاري‌هاي فيمابين بايد برداشته شود، تدوين كنند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=9641