وزير خارجه لسوتو: جهان نيازمند سازمان مللي قدرتمند است

تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۸۸ - ۲۰:۱۸ | عنوان: لسوتو


وزير امور خارجه لسوتو تاكيد كرد كه جهان امروز نيازمند سازمان مللي قدرتمند است كه بتواند منافع كشورها را تامين و ساختاري دموكراتيك‌ داشته باشد.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، «ملابي كنت تسكوا» وزير امور خارجه لسوتو امروز سه‌شنبه پس از ديدار و گفتگو با منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان در كنفرانس خبري مشترك با ابراز خرسندي از حضور در ايران، گفت: انگار در خانه خود هستيم، اگرچه از خانه خود دور مي‌باشيم.
وي لسوتو را كشوري كوچك و در حال توسعه خواند و در عين حال يادآور شد: لسوتو بر استقلال و حاكميت خود بسيار مصمم است و بر اين اساس دو كشور در دهه 70 اقدام به برقراري روابط ديپلماتيك كردند.
تسكوا با بيان اينكه مناسبات دوجانبه‌ روز به روز گسترش يافته و مستحكم شده است، يادآور شد: اما در عين حال زمينه‌هاي زيادي براي گسترش روابط وجود دارد. لسوتو در برنامه‌ توسعه‌ خود با چالش‌هايي از جمله فقر، توسعه منابع انساني، سرمايه‌گذاري در بخش آموزش، تامين بهداشت، تامين زيرساخت‌ها از جمله ساخت جاده و ... مواجه مي‌باشد.
وي تجارت را بخش مهم و كليدي براي توسعه اين كشور برشمرد و بر بهبود وضعيت لسوتو در اين زمينه تاكيد كرد.
وزير خارجه لسوتو با ابراز خرسندي از امضاي سند همكاري با ايران، گفت: اين سند مي‌تواند به لسوتو كمك كند و ما از اين كمك، عاقلانه و خوب استفاده و سعي مي‌كنيم در اولويت‌هاي ما كه در بخش كشاورزي، بهداشت، ساختارسازي و توسعه‌ منابع انساني و توليد مواد دارويي است از آن بهره‌‌برداري كنيم.
تسكوا خاطرنشان كرد: خود را متعهد مي‌دانيم كه حيات مجددي به يادداشت‌هاي تفاهم و همكاري‌هاي دوجانبه دهيم كه در نهايت مردم هر دو كشور منافع اين همكاري و همياري را به خوبي ببينند. ما در همه چيز با هم توافق داريم از جمله اينكه جهان نيازمند سازمان ملل قوي‌تري است، سازمان مللي كه بيشتر منافع كشورها را در نظر گيرد و ساختار دموكراتيك‌تري داشته باشد.
به گفته وي اگر بخواهيم صلح و امنيت را در جهان تضمين كنيم نياز به اصلاحات مداوم براي توسعه‌ جهان است و سازمان ملل بايد شئونات انسان را مدنظر قرار دهد.
وي با بيان اينكه در مورد زنان، سازمان ملل دموكراتيكي نداريم و اين چالش عمده‌اي است، اظهار داشت: تمام مناطق دنيا بخصوص كشورهاي فقير و ثروتمند بايد صداي مساوي در سازمان ملل متحد داشته باشند. اين حق هر كشوري است كه از تكنولوژي استفاده و بهره‌برداري كند و ما از ايران در اين زمينه حمايت مي‌كنيم كه از اين تكنولوژي استفاده كند و به دنيا نشان دهد كه اين استفاده در راستاي مقاصد صلح‌آميز است. لسوتو و ايران معتقدند جنگ نابودكننده و مخرب است.
وزير خارجه‌ لسوتو اضافه كرد: پس از امضاي موافقتنامه در تهران، به نخست وزير لسوتو خواهم گفت ديدارش از ايران از موعد خود گذشته است.
وي از منوچهر متكي نيز براي سفر به لسوتو دعوت به عمل آورد.
تسكوا در خصوص روابط اقتصادي ايران و لسوتو نيز گفت: لسوتو و ايران زمينه‌هايي را انتخاب مي‌كنند كه بتواند منافع دوجانبه را تامين كند. لسوتو در زمينه محصولات كشاورزي فعاليت مي‌كند كه مايل به همكاري با ايران در اين خصوص است و علاوه بر آن در بخش بهداشت و توليدات دارويي نيز آماده همكاري هستيم.
وزير خارجه لسوتو انتقال تكنولوژي در بخش كشاورزي را از جمله مواردي خواند كه دو كشور مي‌توانند در اين زمينه با يكديگر همكاري كنند.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=9628