همسر موگابه جانشين وي مي‌شود

تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۷ | عنوان: زيمبابوه


رابرت موگابه، رئيس‌جمهوري زيمبابوه پس از بررسي چند فرد براي جانشيني‌اش، در نهايت به دنبال برگزيدن همسرش در سمت رياست‌جمهوري است.
به نوشته روزنامه ديلي‌تلگراف، رسانه‌هاي دولتي زيمبابوه در حالي كه توجه خود را به سمت معاون رابرت موگابه، رئيس‌جمهوري اين كشور معطوف كرده‌ بودند، وي "گريس موگابه"، همسرش را براي جانشيني خود در نظر گرفته و همين امر باعث شده تا براي تصميم موگابه 91 ساله اصطلاح "كودتاي اتاق خواب" را به كار ببرند.
موگابه پس از 20 سال بررسي اشخاص مختلف براي جانشيني‌اش، به نظر مي‌رسد به دنبال انتخاب رهبر كشور از داخل خانواده‌اش و واگذاري آن به خانم موگابه است.
اما تحقق اين طرح نيازمند بركناري خانم "جويس موجورو"، معاون موگابه و دارنده عنوان جانشيني رياست‌جمهوري زيمبابوه است.
روزنامه دولت? هرالد چاپ اين كشور آفريقايي موجورو را مورد حمله قرار داده و وي را به زد و بندهاي كثيف شامل معاملات غيرقانوني، الماس، اخاذي و دريافت 10 درصد از سهام كمپاني‌هاي خصوصي متهم كرده است.
رئيس‌جمهوري زيمبابوه در جريان سخنراني در جمع هزاران تن از حاميانش حضور اين زن را كه در 34 سال رياست‌جمهوري‌اش بر زيمبابوه معاونش بود، مردود دانست و وي را به پول‌پرستي متهم كرد و گفت: نقش خانم موجورو زماني كه حزب حاكم زانو- پي‌اف رهبري جديد خود را در دسامبر سال‌جاري ميلادي انتخاب كند، پايان مي‌يابد.
گريس موگابه با اين صحبت‌ها قدم به قدم براي سمت رياست‌جمهوري آماده مي‌شود و البته فقدان هر گونه آموزش رسمي وي نيز هيچ اهميتي ندارد چراكه از همسرش حكم دكتري دريافت كرده و همين امر باعث شده تا وي رئيس دانشگاه زيمبابوه شود. خانم موگابه همچنين رياست ليگ زنان حزب حاكم كشورش را برعهده دارد.
در همين حال رهبر انجمن كهنه سربازان جنگ زماني كه موگابه را به توطئه‌چيني براي "كودتاي اتاق خواب" متهم كرد، باعث ناراحتي و خشم بسياري در حزب حاكم زيمبابوه شد اما موگابه 91 ساله مدعي است كه رهبر انجمن كهنه‌سازان جنگ "روح شيطان" را در خود دارد.
جمهوري اسلامي



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=95537