آخرين مقر تندروها‌ در محاصره ارتش

تاریخ ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۱ | عنوان: ليبي


در ادامه ناامني‌ها در ليبي مناطق جنوب غربي طرابلس، پايتخت ليبي شاهد وقوع درگيري‌هاي شديد ميان نيروهاي فجر ليبي و "ارتش قبايل" بود، اين در حالي است كه درگيري‌ها در بنغازي بار ديگر از سر گرفته شده و بنابر گزارش منابع پزشكي در اين درگيري‌ها طي 24 ساعت گذشته دست كم 28 تن كشته شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از شبكه الجزيره، درگيري‌ها در اطراف منطقه ابوشيبة واقع در غرب طرابس ادامه دارد تا جايي كه نيروهاي فجر ليبي از پيشروي افراد قبايل و نيروهاي سرايا وابسته به گردان‌هاي القعقاع و الصواعق به اين منطقه جلوگيري كردند.

در همين حال، نيروهاي گردان‌هاي القعقاع و الصواعق با موشك و تانك‌هاي خود شهر ككلة را هدف خود قرار دادند.

از سوي ديگر، سخنگوي ستاد مشترك ارتش ليبي اعلام كرد كه درگيري‌ها در بنغازي به ويژه در ورودي غربي آن و در پادگان گردان 17 فوريه، همچنان ادامه دارد.

در اين راستا فرماندهي كل ارتش ليبي از ساكنان مناطق شهر بنغازي خواست تا منازل‌شان را خالي كنند درحالي كه نيروهاي ارتش منطقه الليثي در بنغازي را تحت تصرف خود درآورده‌اند و آماده مي‌شوند تا هر زمان به آنجا حمله كنند.

شاهدان عيني اظهار كردند كه درگيري‌هاي ميان نيروهاي وابسته به خليفه حفتر، فرمانده سابق نيروهاي زميني ارتش ملي ليبي و افراد مسلح وابسته به نيروهاي شوراي انقلابيون بنغازي در اين مناطق همچنان ادامه دارد.

پيشتر يك منبع وابسته به پادگان گردان 17 فوريه در بنغازي كنترل نيروهاي وابسته به خليفه حفتر به اين پادگان را تكذيب كرد.

اخبار ضد و نقيضي در خصوص آنچه كه در گردان 17 فوريه اتفاق افتاده منتشر شده و نيروهاي حفتر اعلام كردند، كنترل اين پادگان را به دست گرفته و آنچه كه هم اكنون رخ داده عمليات پاكسازي باقي مانده مين‌ها و مواد منفجره است، اما منابع داخل اين پادگان كنترل نيروهاي حفتر بر اين پادگان را تكذيب و اعلام كردند بعد از درگيري‌ها آرامش نسبي در آنجا برقرار است.

در شهر بنغازي نيز درگيري‌ها ميان نيروهاي مسلح وابسته به انتفاضه 15 اكتبر كه از سوي حفتر حمايت مي‌شوند و نيروهاي گروه انصار الشريعه وابسته به شوراي انقلابيون ليبي شدت يافته است.

شاهدان عيني اعلام كردند كه جنگ خياباني ميان انتفاضه 15 اكتبر و انصار الشريعه در منطقه الثامة بنغازي به شدت بالا گرفته و به منطقه الصابري نيز كشيده شده كه در نتيجه آن برخي از خانواده‌هاي ساكن منطقه پا به فرار گذاشته‌اند.

در دو روز گذشته نيروهاي نظام به دستور رئيس ستاد مشترك ارتش ليبي به منازل نيروهاي انقلابيون بنغازي حمله كردند كه در جريان اين حملات منزل وسام بن حميد، فرمانده نيروهاي بازدارنده‌ ليبي 1 و همچنين منزل محمد العربي، فرمانده نيروهاي بازدارنده ليبي 2 ويران شد.

از سوي ديگر، مسئولان نظامي ليبي اعلام كردند كه درگيري ميان ارتش ليبي و شبه نظامياني كه سعي دارند يكي از بزرگترين پادگان‌هاي بنغازي را پس بگيرند به شدت گسترش يافته تا جايي كه در اين درگيري‌ها 12 تن كشته شدند.

اين درگيري‌ها در پي كنترل گسترده ارتش ليبي بر بيشتر مناطق بنغازي كه پيشتر بخش زيادي از آن تحت كنترل شبه نظاميان تندرو قرار داشت، رخ داد.

در 10 روز گذشته و در جريان درگيري‌هاي خياباني در بنغازي دست كم 130 تن كشته شدند.

ارتش ليبي پيشتر در جريان حمله به شبه نظاميان در بنغازي توانست آن‌ها را از اطراف فرودگاه كشور و پادگان 17 فوريه كه يكي از مقرهاي اصلي آن‌ها در شهر بود، خارج كند.

در همين راستا ساكنان بنغازي اظهار كردند كه گردان‌هاي ارتش، شبه نظاميان تندرو را در ديگر بخش‌هاي شهر كشته كه در نتيجه آن ساكنان شهر براي دوري از درگيري‌ها از شهر خارج شدند.

كشور ليبي همچنان ميان نيروهاي قبائل و گروه‌هاي سياسي تندرو تقسيم شده تا جايي كه بعد از تسلط گروه‌هاي مسلح بر شهر مصراته واقع در غرب ليبي دو دولت براي مشروعيت خود با يكديگر درحال نزاع هستند.

نيروهاي غربي و كشورهاي همجوار ليبي همواره از تبديل شدن به درگيري‌هاي ليبي به جنگ داخلي هراس دارند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=95441