ما حق خود می‏دانیم که در کلیه امور جهان اسلام دخالت کنیم!

تاریخ ۱۸ آبان ۱۳۸۸ - ۲۰:۵۸ | عنوان: مصر


دولت عربستان در پاسخ به درخواست «محمدمهدی عاکف» رهبر اخوان المسلمین از دولت سعودی مبنی بر خروج از خاک یمن، مدعی شد که خادم حرمین شریف به دلیل جایگاه و وزانتش حق خود می‏داند که در کلیه امور جهان اسلام دخالت کند!
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ درخواست «محمدمهدی عاکف» رهبر إخوان المسلمین مصر از دولت سعودی برای پایان دادن به کشتار شیعیان در یمن سبب شد تا دیگر احزاب موافق و مخالف دولت مصر، إخوان را متهم به نزدیک کردن مواضع خود به ایرانی‏ها و ایجاد شکاف در وحدت دولت‏های عربی کنند.
گفته می‏شود احزاب مصری به موضع نگرفتن إخوان در پیش از ورود عربستان به درگیری‏ها و اخطار ندادن به گروه شیعی الحوثی که به زعم احزاب مصری در حال کشتن مردم یمن است، انتقادات زیادی وارد کرده‏اند.
دکتر «محمد الفوقی» رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان مصر با انتقاد از موضع عاکف گفت: إخوان نباید این درخواست را از دولت سعودی می‏کرد؛ آنها باید از حوثی‏ها می‏خواستند تا کشتار مردم یمن را متوقف کند. حداقل از سعودی و الحوثی همزمان می‏خواست تا به درگیری‏ها پایان دهند. الفقی اضافه کرد این حق عربستان است تا از مرزهای خود در برابر تهاجمات نظامی دفاع و محافظت کند.
«محمد خلیل قویطه» یکی دیگر از اعضای این کمیسیون گفت: حوثی‏ها نه تنها به قوانین بین‏المللی درباره جنگ در خاک یمن پایبند نیستند، بلکه سعی در کشاندن این درگیری‏ها به داخل خاک سعودی دارند.
قویطه ادامه داد: موضع إخوان در محکوم کردن کشتن شیعیان یمن، به خاطر نزدیک بودن مواضع آنها به ایرانی‏هاست؛ وگرنه از خود الحوثی‏ها می‏خواست تا به جنگ پایان دهند.
به نوشته الشرق الأوسط، بیانیه روز گذشته إخوان المسلمین چنین بود: «از تبادل آتش میان ارتش سعودی و شبه‏نظامیان گروه الحوثی و از خونریزی ارتش عربستان در مرزهای خود با یمن به شدت محزون و غمگین شدیم. از دولت عربستان می‏خواهیم تا هرچه سریع‏تر ارتش خود را از خاک یمن خارج کرده و از دخالت در امور داخلی یمن دست بردارد.»
ریاض نیز در پاسخ به أخوان گفته است: «خادم حرمین شریف به دلیل جایگاه و وزانتش حق خود می‏داند که در کلیه امور جهان اسلام دخالت کند!»







نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=9513