اظهارت اردوغان از عرف بین الملل فراتر رفته و مورد پذیرش نبود

تاریخ ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۳:۱۲ | عنوان: مصر


یک عضو مجلس مصر با اشاره به اخراج سفیر ترکیه از قاهره گفت: اظهارات «رجب طیب اردوغان»، نخست وزیر ترکیه از عرف بین الملل فراتر رفته و دیگر مورد پذیرش نبود.
«رخا احمد حسن»، عضو مجلس مصر در مسائل خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره تاکید کرد: اظهارات «رجب طیب اردوغان»، نخست وزیر ترکیه و به طور کلی سیاست آنکارا علیه مصر و دخالت در مسائل داخلی این کشور، دیگر غیر قابل قبول بوده و با عرف دیپلماتیک موجود بین تمام کشورهای جهان تعارض داشت.

وی افزود: بر این اساس مصر تصمیم گرفت، با اخراج سفیر ترکیه از قاهره حاکمیت ملی و تسلط خود بر امور داخلی کشور را ثابت کند.

احمد حسن تصریح کرد: کاهش سطح روابط دیپلماتیک بین قاهره و آنکارا از نظر سیاسی و در سطح روابط بین‌الملل تاثیر زیادی دارد زیرا دیگر تبادل هیئت‌های بلند‌پایه بین دو کشور صورت نخواهد گرفت و مصر نیز در هیچ کنفرانسی به دعوت ترکیه و یا درخاک آن شرکت نخواهد کرد، مگر اینکه این کنفرانس‌ها رویکرد بین‌المللی داشته باشد.

وی اظهار داشت: همچنین کاهش میزان روابط دیپلماتیک دو طرف از نظر اقتصادی در بلند مدت تاثیرگذار خواهد بود، زیرا روابط اقتصادی مبتنی بر توافقنامه‌ها و قراردادهای دو جانبه است.

احمد حسن در ادامه گفت: افزون بر این، کاهش سطح روابط دیپلماتیک بین قاهره و آنکارا، روابط دو طرف در سطح جهانگردی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد هرچند جهانگردان ترکیه برای مصر تاثیر زیادی ندارند.

وی تاکید کرد: شرایط کنونی روابط ترکیه و مصر بیانگر خشم شدید مصری‌ها از ترکیه است که البته وضعیت ترکیه در منطقه خاورمیانه تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت، در حالی‌‌که مصر تحت تاثیر قطع روابط با ترکیه قرار نخواهد گرفت، زیرا آنقدر که مصر در خاورمیانه تاثیرگذار است، ترکیه در اروپا تاثیر ندارد.

احمد حسن اظهار داشت: این شرایط به معنی پایان نقش ترکیه در منطقه و نبود همکاری بین آن و مصر در خصوص مسائل منطقه‌ای و بیش از همه سوریه است.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=91595