الحيات: روابط مصر و اسرائيل رو به توسعه است

تاریخ ۰۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۰ | عنوان: مصر


روزنامه فرامنطقه اي الحيات،‌ دعوت رييس جمهوري مصر از نخست وزير رژيم صهيونيستي را ‌ حاکي از رو به توسعه بودن روابط دو طرف عنوان کرد.

به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، الحيات روز يکشنبه در تحليلي نوشت: مردم مصر که از مواضع ضد عربي و کينه توزانه (آويگدور) ليبرمن با خبر هستند از روي کار آمدن وي به عنوان وزير خارجه اسرائيل خرسند نشده اند.
به نوشته الحيات، مصر، توهين ليبرمن به مصر بويژه به "حسني مبارک" رئيس جمهور آن را فراموش نمي کند اما به نظر مي رسد، سفر "عمر سليمان" رئيس سازمان اطلاعات مصر به فلسطين اشغالي به سردي روابط مصر و رژيم صهيونيستي پايان داد.
اين روزنامه عرب زبان در ادامه تحليل خود آورده است:
‌مقايسه برخورد مصر با اسرائيل، با ايران و حزب الله و يا جنبش حماس ديپلماسي مصر را در تنگنا قرار مي دهد.
در اين ميان، "احمد ابوالغيط" وزير خارجه مصر که پيشتر گفته بود در صورت برخورد با ليبرمن در هر محلي با وي دست نخواهد داد از موضع خود عقب نشيني کرد و گفت در صورت عذرخواهي ليبرمن از اظهارات گذشته بويژه در ارتباط با حمله به سد "العالي" در صورت وقوع جنگ ميان مصر و اسرائيل يا اينکه مبارک يا بايد از اسرائيل ديدار کند يا به جهنم برود، امکان تغيير اين موضع وجود دارد.
بي ترديد دعوت مصر از نتانياهو براي مصر مشکلي ندارد زيرا وي قبلا نيز عازم مصر شده بود و در سال 1996 و 1999 توافقنامه "الخيل" و "واي ريور" را امضا کرد.
از سوي ديگر، از اظهارات حسني مبارک چنين برمي آيد که نتانياهو به تنهايي و بدون ليبرمن عازم قاهره خواهد شد.
اما اسرائيل، طبق عادت هميشگي خود از اين سفر براي گل آلود کردن آب استفاده کرد و بلافاصله راديو اسرائيل اعلام کرد که عمر سليمان از ليبرمن دعوت کرده است که به قاهره برود.
اما مصر با تکذيب اين خبر، اعلام کرد که سليمان فقط از نتانياهو براي سفر به قاهره دعوت کرده است.
الحيات در ادامه نوشت: به هر حال شايد دليلي که موجب سرعت تماس مصر با اسرائيل شد دعوت از مبارک، نتانياهو و محمود عباس براي سفر به واشنگتن باشد اما به نظر مي رسد که موضع ليبرمن نيز حاکي از اين است که روابط مصر و اسرائيل در حال تحول است و امکان اعمال فشار واشنگتن بر نتانياهو که فردي عملگرا است وجود دارد و بعيد نيست که ليبرمن به عنوان فردي تندرو از کابينه خارج شود.
بر اين اساس، حمله به ليبرمن در رسانه هاي مصر هنوز تاثيرگذار و در کنار آن برخورد رسمي با ليبرمن محتاطانه است. چه بسا در صورت خروج وي از کابينه، مصر آن را يک پيروزي براي خود بداند و نه تنها از آن در برخورد با اسرائيل بلکه در رويارويي با ايران و متحدان آن نيز به نفع خود استفاده کند.
ایرنا


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=903