مصر بار ديگر تعليق عضويت در اتحاديه آفريقا را رد کرد

تاریخ ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۵ | عنوان: مصر


مسئولان مصری روز سه‌شنبه تصمیم اتحادیه آفریقا را مبنی بر تعلیق مشارکت این کشور در فعالیت‌های این اتحادیه رد کردند.
مسئولان مصری در حالی چنین موضعی اتخاذ می‌کنند که آلفا عمر کناره رئیس هیئت اعزامی اتحادیه آفریقا به قاهره روز سه‌شنبه گفت تصمیم این اتحادیه نشان دهنده توطئه بر ضد نقش اساسی مصر در آفریقا نیست.
دو روز پس از برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری مصر، شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا مشارکت قاهره در فعالیت‌های این اتحادیه را به حال تعلیق درآورد و برکناری مرسی را مغایر قانون اساسی خواند.
مصر نیز در واکنش به این تصمیم، فرستادگانی بلندپایه به بسیاری از کشورهای آفریقایی اعزام کرد تا دیدگاه خود را در این باره توضیح دهد و لغو این تصمیم اتحادیه آفریقا را خواستار شود.
هیئت بلندپایه اتحادیه آفریقا از 27 ژوئیه تا 5 اوت در قاهره اقامت دارد تا با مقامات مصری و دیگر طرف‌های درگیر در بحران کنونی این کشور رایزنی کند.
اعضای این هیئت روز یکشنبه و در بدو ورود به قاهره با عدلی منصور رئیس جمهور موقت،‌ عبدالفتاح السیسی معاون نخست وزیر و وزیر دفاع، نبیل فهمی وزیر امور خارجه و شماری دیگر از مقامات مصر دیدار کردند.
به گزارش خبرگزاری شین‌هوا از قاهره، امین المهدی وزیر دادگستری مصر روز سه‌شنبه در دیدار با اعضای این هیئت، بار دیگر مخالفت کشورش را با این تصمیم اتحادیه آفریقا اعلام و تصریح کرد شرایط تعلیق عضویت، درباره مصر قابل اجرا نیست.
وی گفت: شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا شاهد انقلاب مردمی مصر در تاریخ 30 ژوئن نبوده و موضع ارتش مصر کاملاً با مطالبات مردم این کشور مطابقت داشته است.
المهدی با اعلام اینکه نیروهای مسلح مصر برای حفاظت از جان میلیون‌ها شهروند مصری و جلوگیری از درگیری مداخله کرده‌اند افزود اتفاقی که در مصر افتاده است را نمی‌توان به عنوان تغییری بر خلاف قانون اساسی این کشور در نظر گرفت.
از سوی دیگر آلفا عمر کناره نیز از ارائه پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تغییر رژیم در مصر را کودتای نظامی می‌داند یا انقلاب مردمی، خودداری کرد.
هیئت اعزامی اتحادیه آفریقا به مصر امیدوار است با محمد مرسی و نمایندگان اخوان المسلین نیز دیدار کند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=88114