مخالف: قطع رابطه قاهره با دمشق به دستور آمریکا صورت گرفت

تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۲ | عنوان: مصر


یک منتقد دولت مصر در میزگردی تلویزیونی با انتقاد از سیاست خارجی دولت این کشور تاکید کرد تصمیم قاهره برای قطع ارتباط با سوریه به دستور آمریکا انجام شده است.
به گزارش مانیتورینگ خبرگزاری فارس، شبکه المیادین در میزگردی به بررسی عملکرد یکساله محمد مرسی رئیس‌جمهور مصر با حضور دو نفر از فعالان سیاسی در این کشور پرداخت.

«اعلاء ابو النصر» دبیر کل حزب توسعه و سازندگی که از احزاب نزدیک به اخوان المسلمین و «محمد عبدالعزیز» یکی از مؤسسان جبهه «تمرد» و از اعضای جوانان انقلابی التحریر دو میهمان این برنامه تلویزیونی بودند.

ابو النصر در ابتدای این میزگرد با انتقاد از مخالفان برای برکناری مرسی تأکید کرد که اکنون بحث دفاع از یک فرد یا جریان نیست بلکه اکنون بحث دفاع از قانون و مشروعیت است.

وی با اشاره به اینکه مرسی از صندوق رای ملت مصر خارج شده، تصریح کرد: این که طرف بازنده انتخابات تمام قوانین را برهم بریزد یک خطر سیاسی است.

در مقابل محمد عبدالعزیز تأکید کرد که اگر بر اساس قانون باشد همه باید به خاطر اشتباهات خود محاکمه شوند و افزود: اکنون مردم انقلابشان در مسیر اشتباه قرار گرفته؛ مشکل بنزین، بهداشت، ترافیک، برق، عدالت اجتماعی همچنن ادامه دارد. اگر در زمان مبارک افرادی مثل «احمدالعز» کنترل اقتصاد را در اختیار داشتند اکنون «خیرت‌الشاطر» و «حسن مالک» بر اقتصاد مصر سیطره دارند. اگر حسنی‌ مبارک گنج استراتژیک بود مرسی هم برای شیمون پرز نامه صلح می‌نویسد و همان روش را ادامه دارد.

این فعال سیاسی مخالف دولت مصر ابراز داشت: مرسی در سیاست خارجی همان خط آمریکا را دنبال می‌کند که به عنوان مثال سوریه را می‌توان در نظر گرفت؛ قطع رابطه با سوریه دقیقاً خواست آمریکا بوده است و مرسی دائماً در خط سیاست‌های کاخ سفید حرکت می‌کند.

این عضو جبهه تمرد ابراز داشت که مرسی چه اقدامی در مقابل اسرائیل در جنگ غزه انجام داد جز صلح حماس با تل‌آویو.

پس از این صحبت‌ها، نماینده حزب وابسته به اخوان المسلمین گفت: مخالفان به طور دائم از ملت مصر صحبت می‌کنند ولی به رأی ملت توجه ندارند، تشبیه دوره مرسی به مبارک خطایی بزرگ است.

وی گفت:تصمیم برای قطع رابطه با سوریه تصمیمی داخلی بعد از نشست علمای اسلام بوده و این در حالی است که ما در روزهای اخیر شاهد تنش با آمریکا هم بوده‌ایم؛ این صحبت‌های ابوالنصر با خنده محمد ابوالعزیز مواجه شد ابوالنصر هم ابوالعزیز را به بی‌ادبی متهم کرد و گفت با ادامه این وضعیت بحث را نیمه کاره رها خواهد کرد.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=87182