اعلام آمادگی مشروط الجبالی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری تونس

تاریخ ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۵:۴۰ | عنوان: تونس


نخست وزیر سابق تونس و دبیر کل جنبش النهضه تنها شرط خود را برای پذیرش نامزدی ریاست جمهوری این کشور، استقلال سمت ریاست جمهوری و فاصله گرفتن این مقام از وابستگی‌های حزبی دانست.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آلمان، «حمادی الجبالی» دبیر کل جنبش اسلام گرای النهضه در حاشیه مراسم جشن سالگرد تاسیس این جنبش در تونس درباره دیدگاه‌های تنگ نظرانه در سیاست، ورود به مناقشات حزبی برای تصدی منصب ریاست جمهوری، بی توجهی به جایگاه نهادهای دولتی و عمومی به ویژه سبک شمردن جایگاه نهادهای امنیتی و نظامی هشدار داد.

نخست وزیر سابق تونس تاکید کرد: زمانی نامزدی ریاست جمهوری را می‌پذیرم که جایگاه ریاست جمهوری از حساب‌های تنگ نظرانه حزبی فاصله بگیرد و با استقلال کامل بر اساس عقلانیت و منافع کشور اداره شود چرا که سیاست‌های تنگ نظرانه می‌تواند آینده کشور را ویران کند.

الجبالی گفت: تنش و مناقشات خطرناک حزبی می‌تواند پیامدهای بسیار خطرناکی برای دولت و انقلاب به همراه داشته باشد.

نخست وزیر سابق تونس که در پی اختلاف نظرها با راشد الغنوشی رئیس جنبش النهضه، درباره نوع دولت انتقالی از سمت نخست وزیری استعفا کرده بود سعی می‌کند در رویکردهای سیاسی با راشد الغنوشی فاصله بگیرد.

الجبالی در بحبوحه بحران سیاسی پس از ترور شکری بلعید از رهبران معارض تونسی خواستار تشکیل دولت تکنوکرات (شایسته سالار ملی) شده بود اما الغنوشی و دیگر رهبران النهضه با آن مخالف بودند و به همین دلیل استعفا داد.

اظهار نظرهای الجبالی سبب شده است تا برخی از کارشناسان پیش بینی کنند که وی به عنوان یک شخصیت مستقل برای ریاست جمهوری نامزد خواهد شد و ممکن است که وی از طرف جنبش النهضه برای ریاست جمهوری نامزد نشود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=86456