تاکید حزب حاکم سودان بر حمایت از توافق با سودان جنوبیتاکید حزب حاکم سودان بر حمایت از توافق با سودان جنوبی

تاریخ ۰۲ فروردین ۱۳۹۲ - ۰۶:۴۰ | عنوان: شمال آفريقا


حزب کنگره ملی سودان بر حمایت کامل از توافق با سودان جنوبی که اخیرا در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی به امضا رسید، تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه الشروق، «نافع علی نافع» معاون رئیس جمهور سودان پس از نشست با هیئت رهبری حزب کنگره ملی به ریاست «عمر البشیر» رئیس این حزب گفت که سودان از توافق صورت گرفته با سودان جنوبی حمایت می‌کند.

نافع اظهار داشت که هیئت رهبری حزب مذکور توافقنامه امضا شده با سودان جنوبی را ستود و بر حمایت شدید از آن تاکید کرد.

به گفته وی هیئت رهبری حزب کنگره ملی همچنین ضرورت اهتمام طرف‌ها به اجرای این توافقنامه از طریق همکاری بین کمیته‌های متخصص دو کشور را مورد تاکید قرار داد.

معاون رئیس جمهور سودان همچنین تصریح کرد که اجرای این توافقنامه به نفع دو کشور و کل منطقه است.

دو هفته پیش «تابو امبکی» رئیس جمهور سابق آفریقای جنوبی و میانجیگر اتحادیه آفریقا برای حل اختلافات بین سودان و سودان جنوبی اعلام کرد که 2 سودان بر سر صدور دستور ازسرگیری صادرات نفت جنوب از طریق خط لوله‌ها در خاک سودان طی دو هفته آتی توافق کردند.

سودان جنوبی تولید کامل نفت خود که بالغ بر 350 هزار بشکه در روز بود از یک سال پیش به دلیل اختلاف با سودان بر سر حق ترانزیت آن متوقف کرده است.

این دو کشور به شدت به نفت به عنوان منبع اصلی واردات مواد غذایی و سوخت نیاز دارند اما اختلافات مرزی و دیگر مسائل مانع از سرگیری صادرات نفت بود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=84789