عقب‌نشيني مرسي از اعلام حالت فوق‌العاده/تغيير دربرنامه سفر رهبر مصر به اروپا با هشدار ارتش

تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۷:۳۲ | عنوان: مصر


در پي اعتراض‌هاي مردمي به اعلام حالت فوق العاده در برخي استان‌هاي مصر، رئيس‌جمهوري اين كشور با عقب نشيني از موضع پيشين خود، تصميم‌گيري در اين خصوص را به استانداران استان‌هاي مذكور واگذار كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، محمد مرسي، رئيس‌جمهوري مصر با صدور حكمي استانداران سه استان سوئز، اسماعيليه و پورت سعيد را مسئول تصميم‌گيري در خصوص ادامه و يا لغو حالت فوق العاده در استان‌هاي مذكور كرد.

بنا بر اين دستور، استانداران اين سه استان‌ مي‌توانند بنا به صلاح ديد خود حالت فوق العاده اعلام شده از سوي مرسي را كه به مدت 30 روز در اين استان‌ها به اجرا گذاشته شده، لغو كنند و يا از شدت آن بكاهند.

مرسي در پي موج جديد خشونت‌ها در استان‌هاي سوئز و پورت سعيد و اسماعيليه، در اين سه استان كه به "استان‌هاي كانال سوئز" معروفند به مدت 30 روز حالت فوق العاده اعلام كرد.

در پي صدور اين حكم از سوي مرسي، هزاران تن از ساكنان سه استان مذكور با برپايي تظاهرات شبانه كه احيانا تا ساعاتي از بامداد نيز به طول مي‌انجاميد و با سر دادن شعارهايي كناره‌گيري مرسي از قدرت را خواستار شدند.

دفتر رياست جمهوري مصر نيز اعلام كرد: رئيس‌جمهوري در نشستي كه با مخالفان در هفته آتي برگزار مي‌كند در خصوص حالت فوق العاده اعلام شده و وضعيت امنيتي در كشور تصميم‌گيري نهايي را انجام مي‌دهد.

در همين حال و به دنبال هشدار عبدالفتاح السيسي، فرمانده ارتش مصر نسبت به احتمال فروپاشي دولت، مرسي سفر خود به فرانسه را كه قرار بود روز جمعه برگزار شود به تعويق انداخت و مدت زمان سفر از پيش اعلام شده خود به آلمان را كه قرار است امروز (چهارشنبه) انجام شود شود كوتاه كرد.

در اين سفر مرسي قرار بود با فرانسوا اولاند، همتاي فرانسوي خود ديدار كند و مساله مالي و دخالت فرانسه در اين كشور آفريقايي مهمترين موضوع گفت‌وگوهاي دو طرف اعلام شده بود كه با وضعيت پيش آمده در مصر و هشدار مقامات امنيتي و نظامي مصر، اين سفر به تعويق افتاد.

در همين حال جبهه نجات ملي مصر كه ائتلافي متشكل از احزاب و گروه‌هاي مخالف دولت در اين كشور محسوب مي‌شود بار ديگر درخواست خود از هوادارانش براي برگزاري تظاهرات گسترده در روز جمعه را تكرار كرد.

مخالفان از هواداران خود خواستند تا روز جمعه به ميدان التحرير قاهره و ديگر ميادين بزرگ مصر در سراسر اين كشور بيايند و عليه اقدامات اخير مرسي و آنچه كه سلطه اخوان المسلمين بر كشور خوانده شده است شعار دهند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=83739